Gość Konstruktor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ja leje Mobil 1 10W40 półsyntetyczny 5l za 79,99 (Leclerc):diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Po kupnie auta zalalem mobil 1 5W50 i wszystko cacy, 6tys przejechane i zero ubytkow, wiec przy nim pozostane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ja leje Shella połsyntetyk 10W40 i jest wszystko OK. Z filtrem juz drugi raz mialem problem ze nie pasowal... nie wiem dlaczego, mam ten z wymiennym wkladem i ten wklad mial za maly otwor, i nie wchodzil w obudowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość harcerzyk123 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ja zalałem półsyntetyk Valvoline MaxLife Diesel. Teraz pomału znowu czeka wymianka i zaleję to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flejka Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam ja leję do mojej Castrola 10w 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumbaj Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja leje mobil 1 5W50 i chyba jest za zadki bo coś trochę go ubyło. następnym razem zalać coś bardziej gęstego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Ja wlewam Elf Excellium 5W-40. Na dolewki między przeglądami (15 tys.) spokojnie wystarcza tyle co w bańce po wymianie. Wcześniej używałem Mobil S 10W-40 i nie byłem zadowolony - być może kupowałem podróbkę ? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość speedboat Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Wlałem valvoline maxlfe disel 10w40 ,filtr rzeczywiście w sklepie kosztował tyle samo co na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mcgregor Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 witam mi na przeglądzie zalali mobila s 10w40. mam silnik QG15 na zimnym silniku słychać łańcuszek przez kilkanaście sekund i zastanawiam się czy oby napinacz łańcucha działa prawidłowo na tym oleju. Napinacz jest hydrauliczny w odpowiedzi na reklamacje w aso wymienili mi rozrząd na nowy przy przebiegu 27 tyś km na gwarancji oczywiście. Niewiele to pomogło ale jest nowy a oleju nie można zmienić na lepszy jeśli wczesniej zastosowany był półsyntetyk więc nie wiem czy czy 10 w 40 jest do tego auta odpowiedni. jestem ciekaw opini. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomex Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Siemka ja kupiłem moja merke zalaną od nowości shell 10-60,niewiem dlaczego taki ale leje go cały czas i spoko od wymiany do wymiany nic nie dolewam przebieg 120tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaVG90 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 A ja mam takie pytanie. Poprzedni właściciel lał w serwisie do mojej Almerki Shell Helix Ultra 5W30. Szykuje mi się wymiana i chciałbym się dowiedzieć czy to jest dobry olej, czy może lepiej kupić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Mój ojciec ma n16 1,5 z salonu i od początku ma olej shell helix 5w40. RaVG90 - wstaw fotke nowej klubowiczki - gratuluję nowego nabytku!!!!! [ Dodano: Nie 15 Lut, 2009 16:00 ] Dodam tylko, że w mojej n15 stosuję 5w40 TEXACO odkąd ją kupiłem - jestem naprawdę zadowolony. Zero problemów. Przebieg 218 800 - i ja już więcej nią nie zrobię - idzie pod młotek N15 - wspaniałe auto! N16 - Piękne auto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaVG90 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Trochę poczytałem o tym oleju, wychodzi, że nie jest zły. Zastanawia mnie tylko to co jest na wykresach w instrukcji auta. W tej mojej papierkowej jest ok, ale w tej pobranej z forum jest coś że 5w30 jest tylko do 15C na plusie. Jak to z tym jest? ADAM85, Fotki wstawię w następnym tygodniu, jak zrobię jej małą sesję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PauliK Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Mobil Super S Turbo Diesel 10W-40. Zalałem silnik po raz drugi tym olejem i po tych kilkunastu tys. przejechanych km mogę powiedzieć, że jestem z niego zadowolony. Odnoszę wrażenie, że kontrolka ciśnienia oleju gaśnie troszkę wcześniej niż na poprzednio stosowanym oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Trochę poczytałem o tym oleju, wychodzi, że nie jest zły. Zastanawia mnie tylko to co jest na wykresach w instrukcji auta. W tej mojej papierkowej jest ok, ale w tej pobranej z forum jest coś że 5w30 jest tylko do 15C na plusie. Jak to z tym jest?ADAM85, Fotki wstawię w następnym tygodniu, jak zrobię jej małą sesję To zalej silnik olejem shell hellix ultra 5W-40.Mój silnik ma go od nowości i jest ok. Shell 5W-30 został stworzony w związku z zapotrzebowaniem runku np silniki TDI VW z pompowtryskami które wymagają takiego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaVG90 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Ok, kupiłem Shell Helix ultra 5W40. W sobotę wymieniam. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert1508 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Mam do wyboru: Mobil 1 - Mobil Super S 10W-40, 5l Shell Helix Plus 10W40, 5l Castrol Magnatec 10W40 4l Castrol GTX 10W40, 4l. Tylko takie są u mnie dostępne. I nie wiem który wybrać, lecz skłaniam się ku Mobilowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mobil 1 - Mobil Super S 10W-40, 5l ja używam ten i jestem z niego bardzo zadowolony zalałem już po raz 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam Przebieg 73 kkm. Od dłuższego czasu syntetyk Mobil1 Rally Formula 5w50 kupowany w Niemczech. Jest OK. Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert1508 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Operacja wykonana Olej Mobil 1 Super S 10W-40 już pływa w silniku. Zauważyłem, że po rozruchu silnika nie słychać łańcuszka, jak było przed wymianą. Co będzie dalej zobaczymy, poobserwujemy. Ale starym olejem można by dziury w drogach łątać, taki czarny i kleisty był. Nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyycu Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Ja używałem Mobil 10W40 ale zmienilem na Motul 10W40 i charakterystyka pracy silnika, jest cichszy i jakby zmienił sie, lepiej sie wkreca. Mam 2.2 z 2001 roku:) pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rskorup Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, dziś wykonałem przegląd 0T-2 po 30.000 km. Nowy Nissan N16 1.5 98 KM kupiony w 2007 roku w salonie. W instrukcji samochodu jest wyraźnie napisane, że należy stosować olej synteyczny 5W30. Wlałem CASTROL czyli taki sam jak poleca ASO Nissana. Od początku brak ubytków oleju. Auto jest super więc po co zmieniacie zalecenia producenta? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaVG90 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Wyraźnie to jest napisane, że ZALECA się stosowanie danego oleju (u mnie w wersji elektronicznej jest 10W30, nie pamiętam jak w papierkowej), a nie że koniecznie trzeba go stosować. Każdy leje to, na co go stać i jakie ma zaufanie do marki. No chyba, że ktoś dla oszczędności będzie lać mineralny, ale to już jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam, dziś wykonałem przegląd 0T-2 po 30.000 km. Nowy Nissan N16 1.5 98 KM kupiony w 2007 roku w salonie.W instrukcji samochodu jest wyraźnie napisane, że należy stosować olej synteyczny 5W30. Wlałem CASTROL czyli taki sam jak poleca ASO Nissana. Od początku brak ubytków oleju. Auto jest super więc po co zmieniacie zalecenia producenta? Pozdrawiam, ASO do którego jeździsz. W Poznaniu u Polodego lali najpierw SHELL a teraz TEXACO.Ważne ,żeby spełniał parametry producenta silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartez1984 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 BP Visco 5000 5W/40 przebieg 240kkm motor 1.5dci K9K702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi