WOJTEK P Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam wszystkich !!! Ja tez się zdecydowałem kupić zimówki.Co sądzicie o Goodyerach Ultra Grip.(mam dobrą cenę) Dodam że w Polsce bende tylko 2 tygodnie a potem to tylko asfalt i deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zbraku laku dobry kit, na bezrybiu i rak ryba ..... tyle można o tych oponach powiedziec Zawsze to zimówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOJTEK P Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Mam jeszcze do wyboru pirelli ice&snow lub fulde kristal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 To nie wnikając za bardzo w szczegóły brałbym Pierdzielli bo juz na pewno nie Fuldę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zbraku laku dobry kit, na bezrybiu i rak ryba ..... tyle można o tych oponach powiedziec Zawsze to zimówka. No Ultra Gripy są całkiem niezłe..mają jeden duży minus i jeden mniejszy, strasznie się zcierają i gorzej hamują chociażby od Pirelek i Cooperów na śniegu, natomiast sama jazda w dużym śniegu bez zarzutu i nie pisze tego bo czytałem tylko widziałem, Coopery miała L200 i 2 Navki, jedna Pirelli, druga GY, test w Beskiach w zeszła zimę... Ja sam mam GY Ultra Grip (17") ale chciałem zanabyć Pirelli (nie było), co do Cooperów to najlepsza konfiguracja z 16" felami, jest cały wątek na nissan-navara.net o gości który założył na 17" o wyższym profilu 70, dlatego się nie zdecydowałem na Coopery. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 boliniak, co ten gościu założył z Cooperów? Bo ja też mam 70 tyle że 245 ale żadne problemy nie wynikły. Możesz streścić o co tam chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 boliniak, co ten gościu założył z Cooperów? Bo ja też mam 70 tyle że 245 ale żadne problemy nie wynikły. Możesz streścić o co tam chodziło? Ok generalnie napisał, że bardzo długo szukał odpowiedniego ciśnienia, żeby było tak samo jak na letnich GY, mówił, że samochód bardzo twardy się stał i napisał, że przy lekko pływa na nich, zapytałem go nawet na PW czy szybko jeździ...ale napisał, że nie i na ścisłych zakrętach jest to odczuwalne... Nie wiem jak jest naprawdę ale w związku z tym nie wziałem Cooperów. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja zakręty robię na 245/70R16 bokami i odczuwam lekkie pływanie , ale bardzo delikatne. Natomiast ustaje na 16 w przeciwieństwie do 17 wyrywanie kiery na rąk w koleinach. Moim zdaniem lepiej sie goni na 16. Ale ja się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Moje wrażenie: wóz jest ciut miększy i faktycznie na niektórych zakrętach lekka (powtarzam lekka) różnica jest wyczuwalna, ale nie na tyle żeby miał to być jakikolwiek problem! Może z czasem całkiem zniknie jak się ten gruby protektor zjedzie. Z koleinami to też żadnego problemu nie ma, zresztą tu szerokość opony jest ważna a nie średnica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Przy koleinach ma znaczenie wysokość gumy czyli profil. Do bujania protektor nic nie ma. To opona sie ugina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi