lukasz11 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Czy ktoś z was sprawdzał w primerze P11 czy na stronę pasażera wchodzi płaska wycieraczka np. alca czy unipoint w rozmiarze 530? Ja u siebie zamieniłem stronami 510 i 530 ale mam zwykłe wycieraczki. Od strony pasażera zwykła 530 się mieści, a co do płaskiej nie jestem pewien bo wydaje mi się że jest ona dłuższa niż sama guma. Ktoś z was ma 530 na stronie pasażera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satanic_mantra Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Valeo chyba są lepsze od boscha. Ale sam kupiłem firmy Mot-gum, facet ze sklepu mi polecił, więc zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bar4u Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Ja kupiłem właśnie płaskie valeo I porażka... Skrzypią jak diabli, pierwszy raz w życiu mam ochotę wycieraczki reklamować. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez bar4u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sorenso Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Tylko MOTGUM polecam te wycieraczki!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz11 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Kupiłem dziś wycieraczki alca 510 i 530 za 18 zł, wycierają nieźle i są ciche, jakość wykonania o wiele lepsza niż valeo silencio, które wytrzymały mi tylko pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
george Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Mot-Gum płaskie. Dobrze, cicho pracują, są solidnie wykonane (estetycznie). Jedyny mankament, to trochę gorzej ściągają mokry śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Na chwilę obecną, po 6 miesiącach użytkowania Mot-Gum mogę je śmiało polecić. Z reguły u mnie wycieraczki po zimie nadawały się do kosza - a MotGumy nadal jak nowe, nie smużą, nie skrzypią, pozytywnie. Co prawda zima jeszcze trwa, ale auto już sporo przejechało w tę zimę. Aha, wycieraczki to Mot-Gum standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 2 tyg. temu założyłem tej samej klasy i za te same pieniądze lewą BOSCH prawą VALEO i ta pierwsza ściera lepiej i dokładniej. (przynajmniej narazie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurelius Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ok. miesiąca temu kupiłem płaskie wycieraczki firmy Tetra. 50 zł za komplet na przód. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GreenMan Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Ja kupilem wycieraczki valeo i... nie jest źle. Sprawują się całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magik1317 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Kto kupi nowe wycieraczki i po tygodniu mówi, że: spoko, nic nie skrzypi, świetnie zbiera itd. to powinien się trochę wstrzymać z pochwałami i zaczekać pewien okres czasu. Ja kupiłem nyske to miałem skrzypiące i słabo zbierające wycieraczki. Przed zimną zmieniłem. W sklepie powiedział mi sprzedawca, że na zimnę nie ma co szaleć bo mróz może przyłapać itp. No dobra - kupiłem za 20 komplet. Dobrze zbierały ale dość często skrzypiały. Teraz kupiłem bosch aero twin i póki co (2 tygodnie) ok, ale zaczekam do maja i wtedy przekonam się czy 100 PLN to kasa którą warto było wydać na wycieraczki do 13 letniej nyski :D:D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keey Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A ja kupiłem Valeo (75 zł/komplet) i wycieraczka kierowcy to padaka. Ruch powrotny odbywa się w podskokach, rozmazują. Chyba, że to wina naciągu sprężyny ramienia wycieraczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 ja w styczniu założyłem jedną BOSCH a drugą VALEO i ta pierwsza śmiga aż miło, a druga do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebinio Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 też mam komplet boscha od początku i są bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Dobre wycieraczki robi firma Denso, z tego co jednak zauważyłem, można je dostać tylko w salonie Toyoty. W Almerze używam wycieraczek wykonanych przez Valeo, poprzedni komplet wytrzymał 2 lata, z tym, ze przez kilka ostatnich zimowych miesięcy używanie ich to był koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz73 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Ja miałem dotychczas niezbyt dobre zdanie o Boschu, ale faktem jest, że używałem dotąd modelu "Eco". Teraz do Tino kupiłem komplet (650 + 450 mm) Bosch Twin. Niby zwykły model (nie mylić z płaskim AEROTWIN) ale pracuje na razie bardzo ładnie. Jak będzie z trwałością dopiero zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnusio87 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Witam wiem ze temat jest o piórach wycieraczek itd. z racji tego ze jestem tu nowy nie bardzo sie orjentuje ;] Moze na tym temacie dostane odp. Co moze byc przyczyna i od czego zaczac? Właczam wycieraczki na 1 poziom a one podnosza sie do pionu i tyle nie wracaja dopiero jak wyłacze i lekko przytrzymam manetke nie właczajac 1-biegu do góry to wracaja "poprzez takie przytrzymanie moge jej ustawic w roznych * wychylenia . .. na 2,3 biegu czyli szybki chodza normalnie.. Jezeli jest gdzies taki temat to prosiłbym bym o nakierowanie chyba ze tutaj moge dostac odpowiedz;) Z góry dziekuje i pozdrawiam Łukasz Edytowane 15 Października 2011 przez Wnusio87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 tu masz jak wyjąć mechanizm: http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam/36-nissan-primera-p11/59-demonta-mechanizmu-wycieraczek a tu jak je naprawić: http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam/36-nissan-primera-p11/67-naprawa-silniczka-wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnusio87 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dziekuje Kolego nowak za podanie tematów Pozdrawiam Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baltazar Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 W ubiegłym roku kupiłem wycieraczki Boscha. Działały ok. dopóki nie przyszła zima. W niskich temperaturach tak skrobały po szybie, że musiałem je zdjąć. Kupiłem jakieś grafitowe marki Carrefour za nieduże pieniądze i z tych jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciacho Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Od poprzedniego sezonu zimowego używam Silencio firmy Alveo, są ciche i dobrze zbierają z szyby - mimo że nie mają pióra dociskającego Cenowo wychodzi nawet przystępnie - komplet na przód to tylko 40-50zł - niestety w sklepach tradycyjnych trudno znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 podpowiedzcie jakieś dobre,niepiszczace!! pióra do micry K11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Motgum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Motgumów miałem 2 komplety, ostatnio kupiłem w Tesco ALCA Germany i wydaje mi się że są jeszcze lepsze od Motgumów. Cena chyba po 12zł za sztukę :-) Ale Motgumy też były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glo Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Polecam Denso. Dobra jakość, cena przystępna. Używam ich od wiosny zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi