artur Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 witam . to dobrze że już są sprawne. jednak polecam to rozebrać ( może już to zrobiłeś) i nasmarować . aaaaaaaaaaaa i jeszcze jedno polecam . bo mam u siebie ....... na ośke pod ramieniem wycieraczki zamontowałem denko z plastikowego pojemniczka czarnego na klisze do aparatu ( kodak) i tam nałożyłem też smaru pomaga w zabezpieczeniu przed wodą .... ośki i uszczelniacza.... pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Wczoraj wymienilem piora na Bosha i psiknalem szyby "niewidzialna wycieraczka " efekt ma byc podobno rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 . Gumki są po 6 zł, zawsze kupuję najdłuższe i przycinam. dzis kupilem cale wycieraczki za...9 zł :shock: zbieraja narazie dobrze...zastanawiam sie jak oni wychodza na tym na swoje 9zl...sam koszt transportu chyba jest wiekszy :wink: : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Po dzisiejszym deszczu polecam produkt co sie zowie "niewidzialna wycieraczka" krople wody rozmywaja sie same przy predkosci ok 50km/h wiec wycieraczki oszczedamu a co do boshowskich gum to tez niezly zakup (to odczucia po pierwszym deszczu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 witam . to dobrze że już są sprawne. jednak polecam to rozebrać ( może już to zrobiłeś) i nasmarować . aaaaaaaaaaaa i jeszcze jedno polecam . bo mam u siebie ....... na ośke pod ramieniem wycieraczki zamontowałem denko z plastikowego pojemniczka czarnego na klisze do aparatu ( kodak) i tam nałożyłem też smaru pomaga w zabezpieczeniu przed wodą .... ośki i uszczelniacza.... pozdr.... Ale to denko, to zamiast tego gumowego kapturka? Miałem zamiar rozebrać ten nowozakupiony element i nasmarować smarem teflonowym, ale był już nasmarowany więc zostawiłem jak było. Nie miałem też czasu na zabawę z tym. I tak ukręciłem śrubę mocującą, chyba mam za dużo pary w rękach :oops: ale wymieniłem z uszkodzonego elementu i jest ok. Jest jednak coś co mnie niepokoi, mianowicie to, że po rozebraniu tego trójkąta wycieraczki kierowcy, oczyszczeniu i nasmarowaniu są luzy na tym wałku. Wszystko dobrze przykręcone, ale jednak są luzy. Chyba rozbiorę to jeszcze raz, jak będzie lepsza pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 cześc bobroy tak to denko zamiast tej gumy zepsutej i nieszczelnei . a te trójkąty kupiłeś lepsze niż miałeś a nie dobre... po luzie poznajesz zużycie plastiku. taki luz zmniejsza docisk piura i szybciej wpuszcza wode no i rdza atakuje. ten O-ring gumowy (uszczelka) mało wtedy uszczelnia . polecam dobre gumy ( lub denka ) bo nowe to w serwisie a o cene nie zapytam ........... chce spać spokojnie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 :-) No tak, trójkąt jest lepszy niż był, bo działa :-) A na tym luźnym wałku-trójkąt to pojeżdżę, aż się całkowicie rozsypie. Szkoda kasy na wymianę czegoś, co działa Te gumowe uszczelnienia są w doskonałym stanie, oczywiście w nowym trójkącie, a w drugim też widać że się świetnie mają, żadnych śladów zużycia, zniszczenia, zupełnie nic. A w sobotę lub w niedzielę rozbiorę to wszystko jeszcze raz, żeby wymienić w nowym trójkącie jakiś smar na smar teflonowy. No i przesmaruję jeszcze raz drugi trójkąt i przeguby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Sobota Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Muszę zmienić wycieraczki. Prosze o pomoc jakiej firmy wycieraczki wybrać. Słyszałem, że Champion'a są b. dobre ale drogie :?: Dzięki za ew. sugestie. Szczerze polecam Motgum-y. W Warszawie są do nabycia w M1 (Real) i pewnie jeszcze gdzieś, ale nie wiem gdzie Przetestowałem już Bosche i Valeo i no name-y. Motgum naprawdę są fajne. Spokojnie wytrzymują rok czasu bez skakania po szybie i zostawiania smug. Cena kompletu do Almerki na przód ok. 28 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Deeno Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Ja tez po noname-ach, Boschach i Championach przeszedlem na motgum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekB9 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 ja mam valeo za 35zł/2szt na razie bez najmniejszych zastrzerzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 A ja zakupilem Valeo i uwazam, ze jest to wielka lipa.Fatalnie sciagaja. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 10 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2005 jeszcze raz odradzam VALEO. Po prostu dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość march Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgadzam się z poprzednikiem. W sklepie strasznie koleś chwalił VALEO. Życie pokazało, że są mało warte. Już po ok. 3 miesiącach kląłem na jazdę w deszczu. Twierdzę, że najlepsze to te najtańsze. Jakie by nie były i tak wycieraczki wytrzymają 1 sezon. Po co płacić po 60 zł za komplet? Teraz (od 4 miesięcy) mam wycieraczki za 13 zł - komplet. Spisują się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 ALCA jest tania i w miare dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przedszkolak Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Używam Unitopu ze spoilerem - bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Ja mam Championy i od zawsze je miałem, ale teraz zmieniłem na AlCO i również rewelacyjnie się sprawują. Polecam, teraz też zmieniam na ALCO bo tanie a dobre!! PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 A ja kupiłem w TEsco i są do bani. Rozmazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gulash Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Z rozmazywaniem nawet przy dennych wycieraczkach można sobie debilnie prosto poradzić - dolać troche płynu do mycia naczyń do zbiorniczka spryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Nawet gdy mam w tym zbiorniczku lyn do spryskiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gulash Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Tak, do tego płynu - nie za wiele bo będzie się strasznie pieniło. Tak ... przechylić, ścisnąć i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 A gdzie kupić gumki do wycieraczek do reanimacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Ja kupiłem wczoraj same gumki do wycieraczek...Cena 13 zł !!! Wymiana trwała 10 minut He he... Polecam. Można kupić w każdym sklepie motoryzacyjnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 A i najwżniejsze..... Zbierają rewelacyjnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 Lobuzy ukradli mi oryginalne wycieraczki, wiec kupilem grafitowne w Carrefourze za 15zl na przod do n16. Dziadostwo straszne, piszcza i pierdza okropnie po kilku tygodniach. Teraz mam Motgum za ok 30zl i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoor Opublikowano 3 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2005 Ja od roku kupuję w hipermarkecie wycieraczki "TOP" grafitowane za 8-10 zł i są bardzo dobre i trwałe. Nie ustępują trwałością Boschom i Valeo które miałem poprzednio a różnica w cenie zasadnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi