Gość bonzo Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mi Championy starczyły na 5 lat. a zbierały coś wogóle po 5 latach ,a może autem niejeżdziłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 a jakiej długości są tam pióra w N15 przed face liftem ?? Nie mam teraz możiwości ich zmierzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 a jakiej długości są tam pióra w N15 przed face liftem ?? Nie mam teraz możiwości ich zmierzenia L 530 P 480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Osobiście polecam Bosch Twin ... w domu sa 3 auta i 3 komplety takich wycieraczek. Mają spojlerek na dłuzszym piórze a to bardzo pomaga powyżej 90. Miałem Valeo ale za szybko sie skończyły, a ten żółty wskaznik na nich to bajer marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 ja od roku mam valeo za kilkadziesąt złotych (silencio, te płaskie, dałem), nie pamietam ceny w kazdym razie bardzo drogie. druga mam motgum za ok 10zł z auchan. scierają tak samo, wiec po co przpełacac :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Mają spojlerek na dłuzszym piórze a to bardzo pomaga powyżej 90. oczywiscie NIE przy bocznym wietrze, bo dochodzi do "szarpania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wowek_L Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 oczywiscie NIE przy bocznym wietrze, bo dochodzi do "szarpania" No tak czasem jezdzę bokiem ale raczej staram sie na wprost [ Dodano: Pon 08 Sty, 2007 22:23 ] ja od roku mam valeo za kilkadziesąt złotych (silencio, te płaskie, dałem), nie pamietam ceny w kazdym razie bardzo drogie. Plaskie wycieraczki sa fajne, ale zurzywaja sie tak samo i szybciej giną. Komplet Valeo..to jakies 110zł + , pożadne markowe wycieraszki ~60zł. Ja wybieram 2 komplety...zamiast 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 No tak czasem jezdzę bokiem ale raczej staram sie na wprost tak, i masz wplyw na powiew bocznego wiatru. Sam mam "boszki" ze spojlerem i jezeli szyba nie jest zbyt mokra, a koniecznosc jest przetarcia to przy wyzszych predkosciach dochodzi do "podskakiwania" wycieraczki. Dochodzi do tego gdy wycieraczka jest w gornym polozeniu (wlasciwie to obszar 1/3 maksymalnego jej wychylenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 tak, i masz wplyw na powiew bocznego wiatru.Sam mam "boszki" ze spojlerem i jezeli szyba nie jest zbyt mokra, a koniecznosc jest przetarcia to przy wyzszych predkosciach dochodzi do "podskakiwania" wycieraczki. Dochodzi do tego gdy wycieraczka jest w gornym polozeniu (wlasciwie to obszar 1/3 maksymalnego jej wychylenia) heheh ale macie problemy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 heheh ale macie problemy.... a co? Chcesz sie dolaczyc do problemu czy po prostu kolejny napisany post +1pkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ja kupuję od dłuższego już czasu ALCA.... płace 10,-/szt i nawet jak siecoś (najczęściej zimą) stanie to tak nie boli.... i nie nazekam na nie... Wowek_L napisał/a: Mają spojlerek na dłuzszym piórze a to bardzo pomaga powyżej 90. oczywiscie NIE przy bocznym wietrze, bo dochodzi do "szarpania" ja mam spojlerek na ramieniu wycieraczki... więc nie rozumiem jaki pióra sprzedają ze spojlerkami odrazu ?? i tak jak Lemur napisał.... przy bocznych wiatrach "skaczą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yupii Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam. Ja chciałem się pochwalić moim nowym nabytkiem. Wczoraj zakupiłem nową wycieraczkę firmy Unitec. ale nie jest to zwykła wycieraczka. Jest zrobiona dokładnie na modłę i wzór Valeo XTRM. Po założeniu zaraz próby i muszę powiedzieć że jestem pod dużym wrażeniem. Nie wiem jeszcze jak będzie wycierać przy większych prędkościach bo próbowałem w garażu skrapiając tylko lekko szybę. No i wreszcie cena jest dość przystępna jak sądzę bo za jedno pióro 530 mm zapłaciłem 42 zł. W najbliższych dniach podjadę zakupić drugie pióro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 Od paru sezonów używam Valeo z gamy Compact (czyli standard). W sumie żadna rewelacja, ale są ok. Po pół roku, góra roku do wymiany (zostawiają smugi). Po zimie (przynajmniej kalendarzowej ) zamierzam się przesiąść na Valeo Silencio (lepiej zbierają i ponoć trzymają dłużej). Słyszałem dużo dobrych opinii na ich temat (a parę tygodni temu wygrały w rankingu wycieraczek, o ile pamiętam w Auto Świecie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 parę tygodni temu wygrały w rankingu wycieraczek, o ile pamiętam w Auto Świecie najbardziej tendencyjne czasopismo.... każdy ranking wygrywa ten co posmaruje.... :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 10 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2007 każdy ranking wygrywa ten co posmaruje... powinni dodawac notke *ranking sponsorowany* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 MacKo napisał/a:każdy ranking wygrywa ten co posmaruje... powinni dodawac notke *ranking sponsorowany* A wogóle u nich to wygrywa np: płyd do chłodnic z Tesco - śmiech na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 najbardziej tendencyjne czasopismo.... każdy ranking wygrywa ten co posmaruje.... No faktycznie, tu muszę przyznać Wam rację. Do rankingów w AŚ trzeba podchodzić z dystansem. Ale i tak biorę Silencio następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 znalazłem Championy za 34 zł za komplet do N15. Na ile tak w przybliżeniu powinny mi starczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na ile tak w przybliżeniu powinny mi starczyć ?? na tyle az sie guma nie zetrze, nie zrobia szczelinki. Wycieraj co jakis czas piora wycieraczek aby usunac drobinki kurzu, piasku itp... zima przy zamarznietej szybie, dokladnie najpierw odczysc (zeskorb) a pozniej korzytaj z wycieraczek, a wytrzymaja dosyc dlugo. Ja i tak zawsze wymieniam po sezonie zimowym na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 dokladnie najpierw odczysc (zeskorb) NIGDY W ŻYCIU SKROBANIA SZYBY !!!! odpalam autko, nadmuch na przzednią szybę i po 5 minutach wszystko spływa... u mnie się szybko nagrzewa... a w ostateczności kupujęspraj i psikam rozmrazaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 11 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 NIGDY W ŻYCIU SKROBANIA SZYBY !!!! sie zle wyrazilem, o czyszczeniu szyby zima juz sie dosyc uzewnetrznialem w jednym watku... Natomiast ta moja wypowiedz dotyczyla OCZYSZCZENIA ZESRKOBANIA brudu rowniez z gumek wycieraczek. Zwlaszcza zima nieco lodu zostaje przy grzbiecie piora. Sie zle skladnia ulozyla, siakis babol czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 12 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 LEMUR, ale jak zaczniesz skrobać lód z wycieraczki to też uszkodzisz pioro - napewno powstana jakieś mikrouszkodzenia... dlatego jak jest syf na drodze (mokro brudno i ogólna ciapa/chlapa) co się uwifdacznia na szybie to warto czasem zajechac (zwłaszcza w trasie) na jakiś stacyj benzynowy i przemyć nie tylko przedniaszybę ale i pióra a przy okazji przednie lampki ja tak robię... zjazd na stację nie trwa dłuzej niz 5 minut a o ile lepiej się jedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
competer Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 LEMUR, ale jak zaczniesz skrobać lód z wycieraczki to też uszkodzisz pioro - napewno powstana jakieś mikrouszkodzenia... dlatego jak jest syf na drodze (mokro brudno i ogólna ciapa/chlapa) co się uwifdacznia na szybie to warto czasem zajechac (zwłaszcza w trasie) na jakiś stacyj benzynowy i przemyć nie tylko przedniaszybę ale i pióra a przy okazji przednie lampki ja tak robię... zjazd na stację nie trwa dłuzej niz 5 minut a o ile lepiej się jedzie... Teraz to Ty zjeżdżasz pewnie po to aby nową maskownicę-kratkę special-editchion przeczyścić coby wyglądu nie straciła . Opinia moja i innych zmotoryzowanych jest taka, że Champion sie skiepścił, natomiast Valeo poprawiło. Niestety ceny pozostały te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dimas Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 tak malo osob wybiera bosch-a a dla mnie to bardzo dobre wycieraczki mialem w mondku zrobilem na nich ok50tys km i calkiem dobrze spelnialy swoje zadanie.teraz w nissanie mam valeo przez 60tys wymieniane 2 razy.a teraz tak mysle nad wymiana na takie http://cgi.ebay.de/Scheibenwischer-Aerotwi...1QQcmdZViewItem co myslicie o nich? uzywal ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 no ja wlasnie do tej pory używałem boscha, ale to były już mooocno zurzyte pióra, bo pewnie niemiec ich nie wymieniał dawno. teraz zakupiłem Valeo i jestem z nich zadowolony, cichutkie, ładnie zgarniają. jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi