paweleknowakowski Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam, Odgrzeję trochę temat . Przymierzam się do zakupu CB, ale w tej kwestii jestem totalnym laikiem. Jeśli chodzi o antenę to po lekturze forum zdecydowałbym się na Sirio ML-145. Prosiłbym o pomoc w doborze radia. Chodzi mi o takie, które zmieściło by się w półkę pod radiem (tą w której w wyższych wersjach montowane jest dvd)- ma to być radio "mobilne" a nie zamontowane na stałe, ma mieć homologację, no i cena razem z anteną to max 400zł. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, 400zł. - 130zł. za antenę = 270zł. za te pieniądze sensowne wyjście to uniden 520, tylko że on niema homologacji. prawdę mówiąc to nie wiem do czego Ci ta homologacja jest potrzebna, jeżdżę już kupe lat i mam cb w nysce i w "dużym" i przy żadnej kontroli (a miałem ich już sporo) nikt nigdy nawet o radio nie zapytał, nawet nie słyszałem o przypadku żeby ktoś się o to czepiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 (edytowane) Po co mi homologacja? Chyba tylko dla spokoju sumienia . A ten Alan 48+ multi byłby złym rozwiązaniem (pomijając jego gigantyczne rozmiary)? Na wiadomym portalu aukcyjnym takiego Alana z Sirio ML-145 i przesyłka można mieć już za 380 zł. Pozdrawiam Edytowane 30 Lipca 2010 przez Szym3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Po co mi homologacja? Chyba tylko dla spokoju sumienia . A ten Alan 48+ multi byłby złym rozwiązaniem (pomijając jego gigantyczne rozmiary)? Na wiadomym portalu aukcyjnym takiego Alana z Sirio ML-145 i przesyłka można mieć już za 380 zł. Pozdrawiam bardzo fajne radyjko, do tego można zaprogramować sobie częstotliwości i ma 400kanałów, w gruszce przełącznik kanałów bardzo przydatny i duży wyświetlacz, miałem coś takiego w poprzedniej primce i byłem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 fakt. nie wziąłem pod uwagę kupna całego zestawu od jednego sprzedającego. zgadzam się z przedmówcą, choć miałem tylko kilka razy z tym radiem doczynienia to miło je wspominam. nie szumiało mocno i wogóle dość przyjemy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ehhh, no właśnie. Większość osób zachwala, ... tylko te rozmiary. Czyli nic o podobnej jakości w podobnej cenie a o mniejszych rozmiarach nie uda mi się znaleźć??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ehhh, no właśnie. Większość osób zachwala, ... tylko te rozmiary. Czyli nic o podobnej jakości w podobnej cenie a o mniejszych rozmiarach nie uda mi się znaleźć??? Pozdrawiam przecież wyżej polecali Ci też UNIDEN-a520, można go kupić, jak za dawnych czasów lepsze towary, czyli z pod lady homologację można sobie wydrukować i wozić ze sobą, jak jest potrzeba a radio można zawsze powiedzieć, że już dawno kupione, kiedyś było sprzedawane z homologacją ale niestety lobby presydenta dało znać o sobie i coś tam wycofali, że niby nie spełnia naszych norm co nie przeszkadza wozić go w autku i cieszyć się łącznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 z małych radyjek ja posiadam alana 102, co prawda nie posiada on tylu funkcji co 48+, ale wg mnie "daje rade". radio wyłącza się samo gdy cofnę kluczyk i można je ustawić żeby było wciąż na 19, a nie na standardowej 9. na antenie wilson little will (ok.1m) można SWOBODNIE ROZMAWIAĆ na 3-5km, zależnie jaki sprzęt ma twój rozmówca. i oczywiście ma homologację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 W takim razie chyba już ostatnie pytanie. Czy "Wasz" Uniden 520 to to samo co UNIDEN PRO 520 XL? Bo tego można kupić w sklepie internetowym. Dają na niego rachunek i homologację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 W takim razie chyba już ostatnie pytanie. Czy "Wasz" Uniden 520 to to samo co UNIDEN PRO 520 XL? Bo tego można kupić w sklepie internetowym. Dają na niego rachunek i homologację. Pozdrawiam pewnie tak, daj linka do aukcji to się obluka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 http://www.uniden520.sklepna5.pl/towar/1/cb-uniden-pro-520-xl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 to jest pełna nazwa. popularnie się mówi uniden 520. swoją drogą ciekaw jestem tej deklaracji zgodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 swoją drogą ciekaw jestem tej deklaracji zgodności. ja też, ale moze coś się zmieniło w końcu człowiek nei śledzi tego dokładnie tylko używa, a legalna sprzedaż w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 ostatnio byłem w sklepie z cb i na półce nie widziałem unidena. tak na moje oko to lipa jakaś będzie, ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 (edytowane) Ten pierwszy sklep rzeczywiście jakiś taki..., ale znalazłem coś takiego http://www.audiopioneer.pl/product/show/id/301?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-08&utm_content=301 , a to już wygląda całkiem normalnie. Jutro pogadam z nimi. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - w pierwszym przypadku opcja wysyłki tylko za pobraniem, a sprzedający przeważnie tego unikają. Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2010 przez Szym3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Ten pierwszy sklep rzeczywiście jakiś taki..., ale znalazłem coś takiego http://www.audiopion...utm_content=301 , a to już wygląda całkiem normalnie. Jutro pogadam z nimi. Pozdrawiam kolego tu nie chodzi o sklep tylko o to, że to radio na dzień dzisiejszy ma zawieszoną homologację, chyba, że coś się zmieniło a na stronie sklepu jest napisane, że posiada homologację a czy kupisz w tym czy w tamtym to nie ma znaczenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 a jeśli chodzi o wysyłkę za pobraniem to bardzo często spotykam się z tym że tylko w ten sposób. tylko nie zapomnij sprawdzić co jest w paczce przy kurierze(listonoszu), bo potem to po ptakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grosiu Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć jaki dokładnie to model radia. Najprawdopodobniej to Blaupunkt. I jakby ktoś by mi podał adres firmy gdzie można odblokować te radio. Na wyświetlaczu jest komunikat o podanie codu ale żaden przycisk nie jest aktywny wszystkie są zablokowane i nie ma możliwości wpisania kodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam, Dziś rozmawiałem z tym drugim sklepem. Panie powiedziała, że wyprzedają stare zapasy magazynowe i że radio posiada homologację z 2005 roku przez co jest legalne. Co o tym sądzicie? Pewnie ściema co? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ogólnie nie mogą sprzedać tego radia, bo w chwili sprzedaży niema homologacji. ale ja bym się tym nie przejmował, bo gdyby nawet kiedyś przyszło do głowy jakiemuś nadgorliwemu sprawdzić to, to możesz powiedzieć że kupiłeś radio np. w 2005r. jak było legalne. a jak dobrze wiemy PRAWO NIE DZIAŁA WSTECZ więc masz sprawę z głowy. - to dlaczego wygląda jak nowe? - bo dbam o nie. wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam, Panie powiedziała, że wyprzedają stare zapasy magazynowe i że radio posiada homologację z 2005 roku przez co jest legalne. tak czułem, heheh ale spoko, nie ma co się przejmować, bierz i ciesz się radiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 i jak kolego Szym3k kupiłeś to radyjko? jak z tą homologacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam, Dzięki za zainteresowanie. Niestety skomplikowały mi się sprawy osobiste i zakup radyjka muszę przełożyć na jakiś czas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ok. wiem jak się czasem układa, są rzeczy ważne i ... jak kupisz to daj znać. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szym3k Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Witam, Maruda wróciła . Oczywiście radia jeszcze nie kupiłem, ale powróciłem z nieco większym budżetem. Teraz mam na ten cel 600 zł. Już na 100 % byłem zdecydowany na President Harry III ASC + Sirio Ml 145. Poszedłem do sklepu, a tam na półce legalnie leży Uniden 520 XL i sprzedawca go zachwala. Powiedział, że filtry ma tak samo dobre ja Harry i że nie ma sensu przepłacać. Jak myślicie Wy? Które będzie lepsze? Wiem, że Harry ma kilka bajerów które mogą się przydać - FM, przełącznik kanałów w gruszce, ASC - nie wiem czy to wada czy zaleta, multistandard i hi-cut. Totalny chaos w głowie mam. Pomocy. Pozdrawiam Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi