GRZECHu Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 ktore warte jest wiekszego zainteresowaniaTTI TCB 880 Intek 490+ Alan (ktory? 48/78...) czy moze jednak President (harry II lub johnny II) Nie znam sie na CB za bardzo, mam zestawik pol roku ale w zyciu bym sie nie zamienil mojego Johnny II ASC na cos bez ASC, 2 tyg temu mialem problem z maximka i pozyczylem brata autko gdzie ma TTI 880.... porazka : President jak ma slaby sygnal (bez ASC) to "sniezy" a TTI "trzeszczy" - co przy paro godzinnej podrozy konczylo sie tym ze wylaczalem radio w okolicach miast, przelacznik LOCAL duzo nie pomagal (RF gain na max skrecony, squelch troche dalej niz 1/2), za ten komfort warto doplacic roznice cenowa jaka jest miedzy tymi radyjkami. (radia strojone w SINAD czestochowa wiec mam pewnosc ze sie znaja i jest dobrze) Zapytalem brata czemu kupil tego TTI, powiedzial ze wiecej by takiego bledu nie zrobil bo kupil go dla opcji ktorych nie uzywal (mic gain, am/fm, nasluch 2 kanalow czy przelacznik kanalow w gruszce) LEMUR, a nie jest tak ze polacy za granica jada dalej na AM'ach tylko ze na kanale 28? BTW: w maximce mam antenke Lemm 1400 (idealnie miesci sie w bagazniku bez zginania) na klapie bagaznika (uchwyt), zasieg w trasie bez ASC mialem kiedys 11-12 KM (ze dalo sie normalnie rozmawiac) wiec mysle ze jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 GRZECHu, w zasadzie Polacy za granicą przechodzą na 28 kanał am, jednak w Niemczech ta przyjemność może kosztować 250euro.Tam jest fm i w 'piątkach'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Grzechu, nie jestem mocny w temacie CB, dlatego korzystam z porad. powiem tyle, napewno bedzie to President, caly czas mam dylemat Johny II ASC czy Harry II ASC jedne roznice ktore zauwayzlem to: Hi-CUT (Johny) FM (Harry) i tylko te opcje je roznia. Z tym FM to rozne opinie juz slyszalem i co osoba to teoria, ze niby za granica to na FM - kilka razy w roku wyjezdzam i wolalbym miec zgodne i sprawne radyjko u naszych sasiadow. Wiec pytanie konkretne Johny II ASC z Hi-Cut`em czy Harry II ASC z FM (kasa nie ma znaczenia w tym przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Wiec pytanie konkretneJohny II ASC z Hi-Cut`em czy Harry II ASC z FM (kasa nie ma znaczenia w tym przypadku) Czyli z tego co szpara napisal: chcesz gadac z polakami to Harry sie nie przyda to zaweza wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 chcesz gadac z polakami to Harry sie nie przyda chyba Johny bo on ma tylko am no ale potwierdzilo mnie to tylko w przekonaniu, ktore wyrazilem wczesniej. podziekowal :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 za granica zmieniamy na 28 kanal ale zostajemy na AM. Jeżdżę po całej Europie i w większości używa się AM!!!A odpowiadając Koledze Rafii to z "naszymi polskimi koleżkami" sobie pogadasz bez problemu, bo nadają na tak samo w "0" jak Ty. Tylko nie wywołuj na #19, a na#28!!! dobrze mowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jeżeli chcesz aby wszyatko odbywało się zgodnie z prawem to kup radio z FM ale pamiętaj, że mało kto z Polaków posiada ten rodzaj modulacji i może okazać się całkiem zbędny. Ewentualnie rozważ zakup radia z multistandardem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Dobra... decyzja zapadla, zakup dokonany. Wybor padl na: President Harry II ASC + Sirio Turbo 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Dobra... decyzja zapadla, zakup dokonany.Wybor padl na: President Harry II ASC + Sirio Turbo 1000 Tylko pozazdrosic zestawu! Czekamy na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Tylko pozazdrosic zestawu! Czekamy na opinie. nie ma problemu, w srode wyjezdzam (Wolsztyn, Poznan) wracam w sobote wieczorkiem wiec bedzie okazja na lepsze przetestowanie, podziele sie wrazeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 też mam Harry'ego II ASC a do tego antenka President Maryland na dużym magnesie na dachu i sprzęt spisuje się wyśmienicie :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukanek Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam wszystkich . Szukam Radia CB w cenie do 350zł ( najlepiej jush z antena w tej cenie) i dlatego kieryje moje pytanie do was... co mi polecacie. Ja sie szczeże mowiac mało na tym znam ale zielony tesh nie jestem. http://www.allegro.pl/item275247608_cb_rad...100_gratis.html Co myslicie o tym zestawie... ? Ja potrzebuje generalnie CB tylko do miasta. Z Gory dziekuje za pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Cobra to chyba najgorsze radio jakie możesz wybrać- w cenie do 350zł możesz dostać TTI880 http://www.allegro.pl/item270590055_cb_rad...klep_wa_wa.html lub Intek 490+. Może rozejrzyj się za radiem używanym ale lepszej klasy? Antena Hustler IC100 to bardzo dobra antena za małą kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Antena przyzwoita - sam posiadam taką, CB nie będę komentował - znajdź coś lepszego - z tego co ostatnio czytałem to Cobra chyba nie ma homologacji (mogę się mylić, musiałbym looknąć w wykaz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Szukam Radia CB w cenie do 350zł ( najlepiej jush z antena w tej cenie) i dlatego kieryje moje pytanie do was... co mi polecacie a ja Ci polecam radio uniden 520 za 290 zeta i taką samą antene jak w tej aukcji za około 80 zeta i bedzie gites.Poszukaj w archeo o tym radiu,szalom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Z unidenem jest wszystko pieknie ale... no wlasnie jest ale. Radio niestety nie ma homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Z unidenem jest wszystko pieknie ale... no wlasnie jest ale. Radio niestety nie ma homologacji. poczytaj,temat wałkowany non stop http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=35522 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 uniden i cobra jest na czarnej liście :/ uniden jest godny polecenia (President Johnny bez ACS) a cobra jak się uda :one: kolega ma cobrę i o dziwo chodzi bdb w Golfie II diesel może cobra nie lubi benzyniaków na pewno radzę szukać coś z regulacją czułości odbioru RF-gain zapraszam na forum http://www.cb-radio.pl/phpBB/index.php tam jest wszystko co chcesz wiedzieć :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Panowie, co myslicie o CB z antenka tak do 300 zlotych :?: Warto kupic cos takiego, czy bedzie z tym wiecej nerwow niz pozytku :?: Nie jezdze duzo, wiec zestawu profi nie potrzebuje... Chocby cos takiego: http://www.allegro.pl/item277723141_hurt_p...6_gratisy_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Panowie, co myslicie o CB z antenka tak do 300 zlotych Warto kupic cos takiego powiadają a raczej piszą na forum cb że radio ujdzie ale antena to kupa jest ponoć straszna,szalom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 http://www.allegro.pl/item275547481_cb_rad...m_3gratisy.html Moze ktos cos jeszcze wie na temat tego... radio chyba ok, a czy antena jest w miare dobra :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 radzę dołożyć 50zł i kupić np. http://www.allegro.pl/item277356266_cb_rad...klep_wa_wa.html żebyś nie żałował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 trudno powiedzieć jaki zestaw będzie dobry dla twojego samochodu co użytkownik tyle opinii razdę potestować w miarę możliwości ze znajomymi na pewno kogoś takiego masz,sprawdzisz wtedy jakie funkcje w radiu będą ci potrzebne bo kupisz radio bez FM i okaże się że by się przydało itd. zapraszam na http://cb-radio.pl/phpBB/index.php i patrz na opinie userów z większym starzem którzy przetestowali kilka radyjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Moj wybor padl na radio Cobra i antenke Hustler IC 100. Antene wybralem, bo jest jedna z najczesciej wybieranych na Allegro, wiec mam nadzieje, ze ludzie wiedza, co kupuja, a radyjko po prostu podobalo mi sie z wygladu :diabel: Mam nadzieje, ze zestawik da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 patriot12, antena spoko jak najbardzie jest w porządku, za to sprawę radia krótko mówiąc spi..........łeś. Trzeba było kupić sobie jakieś lepsze radio. Wygląd nie świadczy o jakośći niekiedy coś paskudnego jest znacznie lepszego niż to co ładnie wygląda. Trzeba bylo już sobie kupić INTEK'a jakiegoś nawet tego najuboższego M-110 PLUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi