Gość jack182 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ash, mam DPF, czyli musi być C3. Gdzie kupiłeś i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max77 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ash-One trafiony wybór. Ja go zalałem po 5tyś, motor od razu ciszej pracował, leje go też do bmw 530d zamiast zalecanego castrola, będziesz na pewno zadowolony. Na filtrach nie oszczędzajcie dajcie sobie spokój z rodzima produkcją, ale też nie przepłacajcie w Aso. Jakościowo najlepsze są filtry knechta i hengsta cenowo też są bardzo rozsądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Max, cenne uwagi. daj znac gdzie najlepiej kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max77 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Filtry pewnie w każdym sklepie moto, ale najpewniej to w Inter-carsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Czy to jest ten olej :?: 8100 X-CESS 5W-40 (5L) benzyna/Diesel, 100% synt., 5W-40, ACEA A3/B3/B4, API SL/CF, VW 505.00/502.00/500.00, MB 229.3, BMW LL-98, GM-LL-B-025 Tylko nigdzie nie znalazłem informacji o filtrze DPF :?: Chyba że to ten 8100 X-CLEAN 5W-40 ACEA C3 :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max77 Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 X-CLEAN jest właściwy do DPF, X-CESS jest dobry do samochodów bez filtra. 90% mocno zachipowanych 1.9 tdi w pl na nim jeździ, oczywiście nie pompowtrysków bo tam jest jeszcze inny motul zalecany :one: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ash, mam DPF, czyli musi być C3. Gdzie kupiłeś i w jakiej cenie? Jack musi byc C3 w takim razie. Ja kupilem bezposrednio u przedstawiciela Motula w lodzi, placilem ~200 pln brutto za 5L po rabacie juz Jakościowo najlepsze są filtry knechta i hengsta Max musze w takim razie podzwonic i poszukac :027: Chyba że to ten 8100 X-CLEAN 5W-40 ACEA C3 Dokladnie, tutaj masz jego specyfikacje: http://www.motul.auto.pl/pliki/motul_produ...cleanc35w40.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 No to go muszę zamówić. A co radzicie, pierwsza wymiana po 3500 czy 7000. Za 3 tygodnie smigam na dłuższy wyjazd i się zastanawiam czy wymienić przed czy po??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Za 3 tygodnie smigam na dłuższy wyjazd Jesli tak to chyba lepiej przed wyjazdem, a do tego czasu pewnie zrobisz jeszcze troszke km. Ja tez za 3 tyg jade na slowacje na deske, mam nadzieje ze snieg tylko bedzie :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 3500km oceniam że bedę mial wlaśnie za te 3 tygodnie, może nawet trochę więcej, ale chyba będzie lepiej przed wyjazdem zrobić wymianę. Ja też lecę na deseczkę, ale tym razem do Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Też śmigam na desce, może kiedyś jakieś spotkanie na stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam. Stukneło 7tys. przebiegu i zamierzam wymienić olej i filtr oleju. Prosze napiszcie jaki olej i filtr zakupić aby nie było problemu w serwisie. Podpowiedzcie czy jeszcze cos oprócz w/w wymienić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Sporo oleju się przelało w wątku "serwis własne wymiany" Może nawet link zadziała http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...be430746203b233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Dzieki dzieki, czytałem, chyba będzie to Mobil 1 TD 0W40, Castrol Magnatec Diesel 5W40 albo Motul X-cess C3 5W/40. Tylko który :?: :?: :?: A czy taj jak z olejem warto jeszcze cos nadprogramowo wymienic :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 A czy taj jak z olejem warto jeszcze cos nadprogramowo wymienic filtr oleju :one: Tak jak tpirat napisal duzo tego przelalo sie w topicu:wymiany, wiec dzemik moze i wywali-przeniesie tam Twoje pytanie btw: ja kupilem motula xcess'a c3, jak wymienie napisze czy czuc roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No, qrde, wiadomo, że jak olej to i filtr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Witam. Stukneło 7tys. przebiegu i zamierzam wymienić olej i filtr oleju. Prosze napiszcie jaki olej i filtr zakupić aby nie było problemu w serwisie. Podpowiedzcie czy jeszcze cos oprócz w/w wymienić. Pozdrawiam. Przy 7kkm to nie lekka przesada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loopa Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 też chętnie bym się dołączył na stoku obojętnei czy na desce czy na dwóch . Dopiero co wróciłęm a za chwile znowu a potem końcem marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Chyba nie, autko po dotarciu, a z tego co wyczytalem to po wymianie oleju przy takim przebiegu ( zwłaszcza w automacie ) spalanie potrafi znacznie spaść, przy okazji zrobią diagnostykę, bo spalanie utrzymuje sie nadal za wysokie ( miasto 14,5-15, trasa 10-12 l ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Chyba nie, autko po dotarciu, a z tego co wyczytalem to po wymianie oleju przy takim przebiegu ( zwłaszcza w automacie ) spalanie potrafi znacznie spaść, przy okazji zrobią diagnostykę, bo spalanie utrzymuje sie nadal za wysokie ( miasto 14,5-15, trasa 10-12 l ). Rozumiem, ale spalanie pewnie się nie zmieni lub zmieni się bardzo w małym %, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Daj znać jak spalanie po wymianie. Mam te same rozterki. Miasto 14,5, trasa 11-13. I napisz jeszcze jaki olej wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wstępnie umówiony jestem na piątek 1.02 ( wymiana + diagnostyka ). Po tygodniu powinno byc jasne jaki bedzie efekt, bo jak na razie spalanie to porazka. Znajomemu L200 pali w mieście dychę, a moja Navka żre 14,5-15. Zaakceptowałbym miasto do 12-tu a trasę do 10-u. Powyżej to juz porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Mam tę samą skalę u siebie. No ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOJTEK P Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 buli107--w belgijskich Navarach spalanie wychodzi tak samo -- a to znaczy,że Ty też lubisz czasem "przycisnąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Oj lubię lubię, grzechem byłoby od czasu do czasu nie przycisnąć, zwłaszcza jak na światłach obok jakis burak w plaskaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi