Gość marcinn Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam! Wszędzie szukam i nie ma konkretu. Mam radio z wyświetlaczem model cy 460. Czy pasuje do tego zmieniarka 6cd model to jest chyba pn-2302. Będę wdzięczny za porady i może jakieś propozycje ewentualnych zmieniarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinn Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Panowie powiedzcie mi jeszcze raz dokładnie... czy do radia cy460 można podłączyć zmieniarkę montowaną w panel pod radio na 6cd? Czy te wtyki sie będą zgadzały? Pilnie potrzebuję odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Koledzy ja mam pytanko . Posiadam Nissana Almere z 2003 roku z tym duzym wyswietlaczem LCD i klimatyzacją chyba klimatronik czy mozna do niej podłaczyc zmieniarke chodzi np. ta http://aukcjewp.wp.pl/zmieniarka-usb-sd-nissan-almera-primera-i-inne-i1189503186.html . Mój model radia to Nissan Cy460.tylko nie wiem czy Warunkiem podłączenia emulatora jest wbudowany w radio aktywny port zmieniarki i/lub napędu cd oraz możliwość przełączenia radia w tryb pracy ze źródłem napęd cd zmieniarka.czy bedzie działało sterowanie z kierownicy. chciałbym sie dowiedziec czy mozna podłaczyc i jak? prosze o odpowiedz Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez gaco12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 gaco12 jak dla mnie to powinno to grać, w aukcji jest przecież podane radio CY460 najlepiej to zadzwoń do sprzedawcy niech ci odpowie na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 adr7 ok to zadzwonie pewnie moje radio ma wejscie na zmieniarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 nie jestem wstanie potwierdzić tego na sto% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gusek Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) Witam! Temat pierwotnie wrzuciłem w dział audio, ale jeśli można wrzucam też tutaj, mam nadzieje, że nie popełniam błędu? Jeśli tak, proszę o usunięcie go z mniej odpowiedniego miejsca. Dwa dni temu zostałem szczęśliwym posiadaczem Almery N16. W zestawie dostałem wymontowaną zmieniarkę (fabryczna) i kabel to jej podłączenia. Dzisiaj zabrałem się za składanie wszystkiego do kupy - z podłączeniem zmieniarki do radia nie było problemu. Niestety kabel z jednej strony posiada wejście na zmieniarkę, z drugiej rozgałęzia się na dwie wtyczki - tą do radia i jeszcze jedną - ze schematów okablowania wynika mi, że to zasilanie. Niestety w trzewiach pojazdu nie mogę znaleźć pasującego wolnego przewodu. Pytanie brzmi - czy ktoś wie skąd miałby wychodzić poszukiwany kabel? Gdzie mam go szukać? Czy istnieje ewentualnie możliwość podłączenia się z przewodami zasilania od wiązki radia? Nie jestem zbyt zaawansowany jeśli chodzi o sprawy elektroniczne, więc proszę o wszelkie porady. Zrobiłem zdjęcia kabla dołączonego do zmieniarki: http://i90.photobucket.com/albums/k250/Gusek88/DSCN2968.jpg http://i90.photobucket.com/albums/k250/Gusek88/DSCN2969.jpg http://i90.photobucket.com/albums/k250/Gusek88/DSCN2970.jpg Zmieniarka to Clarion PP2538T, radio Clarion PN1628. Czy mógłbym prosić, żeby ktoś kto posiada taki zestaw zdjął szybko maskowanicę i zobaczył jak wszystko jest połączone? Tutaj jest opisane jak rozebrać środkową konsolę: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/10200-n16-fotorelacja-demonta-fabrycznego-i-monta-innego-radia/ Wiem, że to trochę roboty, ale bardzo proszę o pomoc, jeśli ktoś będzie miał wolną chwilę. Pozdrawiam! Edytowane 27 Października 2010 przez Gusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Kolego u mnie było tak że trzeba było wypiąć wtyczkę zasilania radia i szeregowo wpiąć te dwie duże wtyczki z kabla do zmieniarki. Niestety mój egzemplarz zmieniarki jest uszkodzony i sprzęt nie śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Kolego, zle wklajasz linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gusek Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Linki poprawione;) Kolego Kondziu, możesz wyjaśnić dokładniej jak wpiąć tą wtyczkę szeregowo? Wydaje mi sie, że nie pasuje ona do żadnego gniazda w radiu - widać ją na zdjęciach. Byłem dzisiaj w serwisie Nissana, powiedzieli tylko tyle, że jest to wtyczka zasilania i że musi gdzieś być kabel do podpięcia do niej... Ale gdzie? Czuję się bezradny, szczególnie że zmieniarka podobno była już zamontowana w tym samochodzie... Chyba czeka mnie spora demolka wnętrza Dzięki za pomoc! Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Jakaś mała ta wtyczka. Kabelek powinien mieć złącze męskie, żeńskie i takie mniejsze do sterowania zmieniarką. w radiu jest wtyczka do podłączenia sterowania z kierownicy, i obok sterowanie zmieniarką. Wypina się zasilanie radia i w to miejsce wpina przewód do zmieniarki, zasilanie idzie przez tą przejściówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slivka Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 witajcie.. wiem ze 3 osoby na forum mialy ten problem ale nikt nie napisal co z nim zrobil.. kupilem zmieniarke i po podlaczeniu do radia slychac przerywane pikanie i migaja przyciski. po wcisnieciu na radiu przycisku SRC wyswietla komunikat NO MAG. czy ktos moglby pomoc? wiem tez ze problem mam z kablem moze ktos dysponuje jakims schematem? albo jest ktos z krakowa i chcialo by mu sie podmienic na chwile kabel? P O M O C Y nikt z krakowa nie pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siwylol2 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 witam Mam problem ze zmieniarka po przekrceniu kluczyka coś przerzuca w srodku i po chwili cisza nic sie nie dzieje. Jak chce przełączyć na cd to mam napisane odrazu "cd error" nie wiem czy to oznacza ze jest zakodowana czy moze uszkodzona. za bardzo tez nie wiem ja ją wymntować bo dopiero co kupiłem auto. czekam na odp pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grucus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) przeczytaj ostatni wpis na pierwszej stronie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/28188-n16-padla-zmieniarka/page__hl__zmieniarka__fromsearch__1 , mi pomoglo. juz myslalem ze zmieniarka do smieci a jednak dziala Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez grucus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawell172 Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 (edytowane) Witam czy do tego radia mozna podłaczyc zmieniarke, jeśli tak to jaką a pozdrawiam Edytowane 30 Maja 2012 przez pawell172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcin Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Niestety nie da się podłączyć zmieniarki do tego radia... Poniżej zdjęcie radia z wejściem na zmieniarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Wszedłem w posiadanie zmieniarki CE008 wraz z kablem. Problem jest taki jak w pierwszym poście, Po podłączeniu zmieniarka miga i pika, po naciśnięciu SRC na radiu wyświetla się komunikat NO MAG i tyle, przy naciskaniu przycisków "ton" piknięć się zmienia, przy przyciskaniu wysunięcia coś tam mieli. Udało mi sie nawet po kilku próbach włożyć płytę, ale nic to nie dało. Z wyjęciem za to był problem, wypluwa płytę bez problemu gdy pochyli się zmieniarkę do tyłu - pewnie brudny mechanizm. W instrukcji nic nie ma odnośnie komunikatu NO MAG, wywnioskowałem, że dotyczy on magazynka, bo w instrukcji była opisana funkcja mix mag czyli chyba losowe utwory z różnych płyt. Co do kabla to na moje oko jest to jakaś samoróbka. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć schematu tego kabla. z góry dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ja kiedys walczylem ze zmnieniarka ale poleglem, pamietam ze tez mialem migajace diody ale u mnie to byl problem z masa....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ale problem z masą był gdzie konkretnie? Przy kablu, obudowie, mocowaniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 w sumie bez sensu napisalem.... mam zmieniarke w ktorej dziala tylko cd nr 6, plyty nie wchodza na inna nr w magazynku, ot uszkodzony mechanizm magazynka. jak kupilem auto mialem ambitny plan naprawy, pamietam ze po wyjeciu zmieniarki z deski i probach jej wlaczenia miagly mi wszystkie kontrolki, a po przykreceniu do deski wszystko wracalo do normy, stad wnioskuje ze u mnie kwestia migania kontrolek byla kiepska masa. niestety zmieniarka nie nadawal sie do naprawy, uszkodzany mechanizm wysuwania plyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Znalazłem też podobne info, ale niestety po przykręceniu do "deski" nadal pika i mruga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Znalazłem też podobne info, ale niestety po przykręceniu do "deski" nadal pika i mruga. lipa, ale jak bedziesz kiedys jechal przez bydgoszcz to sie odezwij, podmienimy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dzięki. Jakby coś to będę pisał. BTW jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły niech pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nitka Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam ! Jako że jestem nowy z góry przepraszam za wszelkie naruszenie zasad forum, ale postaram się tego nie robić . A więc tak, temat stary z tego co widzę po dacie,przeczytałem całego pasujący do mojego , więc odświeżę nie będę zakładał nowego. Sprawa wygląda tak. Kupiłem Almere , ma ona radyjko na kasety, myślałem o kupnie zaślepki i założeniu normalnego zwykłego CD, ale znalazłem zmieniarkę na wiadomej stronie miejsce widzę że też jest dla niej pod panelem z nawiewem , czytając wcześniejsze odp mój kaseciak powinien obsłużyć zmieniarkę , tylko moje pytanie, cz da się zamontować zmieniarkę w tym że schowku , nie chce w bagażniku i jak ją podłączyć , jakie przewody , kostki , jak podpiąć do radia itd, dołączę zdjęcia zmieniarki , jaką zamierzam zakupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi