Gość krzys1001 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 to tak trochę pół żartem pół serio, ale na poważnie to nie wrzucę listy łożysk bo potem Kazik po hotelarstwie z Mietkiem z Pcimia Dolnego co maja kanciapę stwierdzą że są fachowcami i "bedziem robili" skrzynie bo wiadomo jakie łożysko i wtedy najgorzej jak ktoś z nas odda tam skrzynie. jak skrzynie się robi to i tak trzeba rozłożyć i wiadomo jakie siedzą w środku, a co i jak mogę podpowiedzieć po za tym jak jak sam pisałeś nie wiadomo co dokładnie siedzi w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 mało konspiracyjna ta lista... google ją potrafi przetranslatować na język zrozumiały nie tylko dla sprzedawcy łożysk, ale nawet dla humanisty podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 przecież napisałem że google powie ale trzeba własnego wysiłku trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 aaaa, znaczy konspirujesz łożyska przed leniuszkami... luzik, leniuszek nie będzie się bawił w to całe rozkręcanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzys1001 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Po co forum jak jest google...? Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez krzys1001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 bardziej do interakcji między ludzkich niż do merytoryki... ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 forum jest do konsultacji a google do informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki84 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Panowie chciałem zauważyć że Hugh nie posiada terrano tylko pick-upa i w nich są ciut inne skrzynie niż w terrano i to że poda numery łożysk nic nam nie da bo u nas mogą być całkiem inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 jak już pisałem ... w każdym moga być inne, a numery z fasta można ściągnąć lub nissan4u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek34 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam rozebralem dzwignie biegow od terano 2 i ta biala lulejka nie pasuje do mojego u mnie jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 jaki numer? chcesz może sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek34 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 32861-H7301wychodzi na to ze od terano 1 zostawilem w sklepie byla w kraju niestety moja Holania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 eee nie pasuje bo ma inny kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek34 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Ta biala kolego ma srednice 16 mm a czarna 20 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 do t2 wchodzi ta sama tulejka co do y61... tak głosi legenda...ponoć prawdziwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 jep... http://www.sklep4x4.pl/sklep/pr/217/16519/Tuleja-gniazda-dzwigni-zmiany-biegow-Nissan-Patrol-Y61--32861-H7301-.html to mniejsze to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 a ja tak po prostu wcisnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek34 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 do mojego terana 2 kosztuje 30 zŁ a ta srodkowa ok 150 spręzyna ok 50 we wtorek wymieniam caly komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 przydało by się jeszcze posiadać jakieś mądre urządzenie do pomiaru luzów poszczególnych łożysk... bo to nie jest tak że wsio musi być na sztywno, serwisówka marudzi o jakiś normach dla tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 a skali w mikronach lub zapałkach nie ma? no bo ile wynosi ten "luz normalny" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 nie mierzy się luzów na łożyskach, luzy są po to żeby łożyska się nie rozsypały przy zmianach temperatury, albo jak wałek jest podparty w kilku miejscach i się rożnie naprężenia rozkładają, , najgozej to jak sie wyjmie skrzynie i szuka czesci , prorok czy co ? - tylko dopiero po wyjęciu się okazuje co jest w środku wymiana łożysk wcale nie gwarantuje że wszystko będzie super, niestety no chyba żeby faktycznie na nowym składać. zrobiłem - wszystko w specyfikacji a rewelacji nie ma A poco ci to wiedziec i tak bys niemiał czym zmierzyc a przy wymianie łozysk normal to normal i ma byc OK tylko ze wbrew pozorom łożyska oryginalne w skrzyni nie sa oznaczone tak że idziesz do sklepu i kupujesz z dobrym luzem, a już na pewno jak ktoś tam wcześniej grzebał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) ... wiem ze ci wymienili łożyska w skrzyni ale sam tego nie robiłes .... bym powiedział że .... no niezupełnie http://www.hcd-customdevices.pl/index.php/how-to/76-remont-generalny-skrzyni-biegow-fs71 łozyska nieoznaczone so o parametrach normalnych , łozysk nieklepie chłop w stodole i zadna firma robiaca łozyska dla koncernu np. nissana nie wypusciła by bez dokładnych oznaczen jeśli chodzi o to że nie klepie ich chłop w stodole to się zgodzę, ale właśnie na produkcję masową do fabryk nie zawsze oznaczają łożyska i innych rzeczy też tak jak do do normalnych sklepów do detalu, ba nawet czasem jest zupełnie co innego na łożysku - jest symbol a wymiary ni jak nie pasują w/g katalogu często taka jest też polityka firmy aby nie było wiadomo dokładnie co tam siedzi i żebyś musiał iść do aso jak chcesz mieć na pewno to co trzeba. Edytowane 15 Września 2013 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 nie chodzi o głośniej czy ciszej, tylko jak biegi wchodzą, ma podejrzenia ze podmienili mi na jakieś złomy środek bo przed robota chodziła lepiej jak coś tam mam jeszcze drugi komplet synchronizatorów s usa, wziąłem 2 zestawy żeby było taniej i teraz się z nimi bujam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 to nie zupełnie tak ... już pisałem o tym na innym forum nie chce mi się znowu denerwować 1200 poszło w gwizdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 jakieś 200 ale skrzynia chodziła dobrze ... lepiej niż po ich remoncie, kwestia tego że po spuszczeniu oleju znalazłem na korku resztki koszyczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi