DanPlut Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 http://www.carfax.com/entry.cfx na tej stronie pokazuje tylko ile jest tzw recrods czyli notek, adnotacji, wydarzen zwiazanych z autem i dla tych Vin-ow pokazuje 16 i 19 czyli bylo sporo tego... na aledrogo mozesz znalezc ludzi co za 20,30 zl Ci to sprawdza.. ps.. ja juz sie chyba wyleczylem z aut z Polski i przymierzam sie do sprowadzenia auta bezposrednio z USA mimo wszystko .. tylko mam jedno pytanie moze ktos sie orientuje- jak to jest z naliczaniem cla akcyzy itd czy wartoscia od ktorej jest to naliczene jest suma na umowie kupno-sprzedarz czy wartosc rynkowa i ewentualnie jak nisko mozna obnizyc ta cene na umowie zeby nie przesadzic;) ?np czy przy zakupie za 15 tys na umowie podam 10 to bedzie podejrzane? Obniżenie ceny na umowie nic Ci nie da. Oni korzystają ze swoich wycen samochodów. Sprawdzone na własnej skórze. Jeżeli nie masz możliwości kupienia z USA jako "mienie przesiedleńcze" to sprowadzenie auta z za oceanu jest nie opłacalne. Akcyza w przypadku silnika 3,5 litrowego to 19% a teraz może i więcej + kontener ok. 1500$ + inne koszty. Ja swoją też kupiłem w kraju i od nowości krajową i na razie jest super. Także: szukajcie a znajdziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 dzieki za rady, niedawno pojawila sie calkiem ciekawa oferta moze ktos cos wie o tym aucie wiecej? http://moto.allegro.pl/nissan-350z-wer-europejska-lepszy-od-audi-tt-rx7-i1484092406.html z tego co pamietam ta zetka byla juz wystawiona chyba okolo stycznia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Nie jestem pewien czy to ta sama, ale na identycznych felgach byla wystawiona Zetka z Wawy (zdjecia robione gdzie indziej) i tez od kobiety na poczatku listopada 2010. Choc nawet jesli tak, to nie oznacza to, ze cos z ta musi byc nie tak. Wyglada na doinwestowana. martwi tylko brak info o bezwypadkowosci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tsuiso.pl Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Nie jestem pewien czy to ta sama, ale na identycznych felgach byla wystawiona Zetka z Wawy (zdjecia robione gdzie indziej) i tez od kobiety na poczatku listopada 2010. Choc nawet jesli tak, to nie oznacza to, ze cos z ta musi byc nie tak. Wyglada na doinwestowana. martwi tylko brak info o bezwypadkowosci.. Że zacytuję prosto z aukcji: Przód malowany - zderzak (kolizja przy hamowaniu na światłach, przy małej prędkości) Omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 hehe dobre. No tak zderzak malowany i już na pewno padlina Najlepiej wziąć czujniczek, kolegę - ogarniętego w moto który na spokojnie bez emocji obejrzy autko i pojechać ogladać. Obadać, przejechać się, jak jest fajnie albo super - podjechać do Nissana (polecam Zaborowskiego w W-wie, jako że auto jest z tego miasta). Jak powiedzą że OK, potargować się i brać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tsuiso.pl Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 W życiu nie wziąłbym auta po stłuczce. Może dlatego, że ja tymi autami jeżdżę a nie stoję nimi na parkingu? Może dlatego, że lubię nawet swoją cywilką strzelić boka? Może dlatego, że moje wszystkie auta mają ponad miarę wysilone silniki i jeśli blacha była ruszona... to jest tragedia? A może dlatego, że nie chcę jeździć truchłem? BTW - sprzedawałem swoje pierwsze auto.. dawno dawno temu też mówiłem, że przód lekko draśnięty i malowany... bo chcę być w porządku. A auto było po takiej masakrze że szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek91 Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Czy ktoś może zna ten egzemplarz? http://otomoto.pl/nissan-350-z-3-5-v6-europa-skora-ksenony-C15558062.html Druga sprawa, dzięki dostępowi do Eurotax'u dowiedziałem się, jak wygląda sprawa wartości tych autek? Przy przebiegu 90k km (rocznik 2004), dobry stan - zetka jest warta ok. 38000 zł, ta sama sztuka, ale import: 36000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tsuiso.pl Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wymieniony zderzak już dyskwalifikuje auto? Zakładając, że jest to prawda? Kiedy wzmocnienia nie były ruszone? Tak ogólnie to nie wiem, czy jest się czym chwalić.... To nie jest chwalenie się, tylko po prostu dowód na polską mentalność. Dowód najgorszy bowiem wynikający z mojego własnego zachowania. Ale przyznać się do błędu też należy umieć. W PL jeśli sprzedający przyznaje się do wypadku... to auto po prostu przypomina masakrę. Dlatego należy takie auta omijać - zwłaszcza jak to auto ma Ci służyć do czegoś więcej niż stania w korkach i jeżdżenia dookoła hipermarketu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Nie ma co generalizować. Przód mógł być robiony po wjechaniu komuś w tyłek czy czołówce.. ale malowany zderzak może być efektem obcierki parkingowej, bo sąsiadka z miejsca garażowego obok pomyliła gaz z hamulcem (kumpla tak załatwiła niedawno ) Trzeba popatrzeć z kimś kto ma pojęcie, żeby wypatrzeć różnicę w tincie lakieru (miernikiem nie wszystko da się wyłapać), osłuchać itp itd i jak wszystko wygląda cacy to do ASO na prześwietlenie. Przynajmniej ja zawsze stosowałem taką metodologię zarówno w autach jak i motocyklach i nigdy się nie naciąłem na odpicowanego szrota, a jest takich na rynku sporo (szczególnie jeśli ktoś szukał BMW ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czornaldo89 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) Panowie ktos moze kojarzy tę sztukę ?? http://allegro.pl/2008-nissan-350z-313km-18834-km-krakow-evo-i1493657122.html Edytowane 11 Marca 2011 przez czornaldo89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tsuiso.pl Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Panowie ktos moze kojarzy tę sztukę ?? http://allegro.pl/2008-nissan-350z-313km-18834-km-krakow-evo-i1493657122.html Auto nakleży podobno do faceta siedzącego na Florydzie będę miał szerszy dostęp do informacji ciut później. Jest po uderzeniu w tyłek. Lekkim ponoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KlaXoN Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Panowie ktos moze kojarzy tę sztukę ?? http://allegro.pl/20...1493657122.html Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej na temat tego auta to napisz na skype do john_travolta1 to jest gość który sprowadził to auto. Kiedyś miał tez czarną zetke ze stanów do sprzedania i byłem nią zainteresowany stąd mam namiary na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czornaldo89 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 tsuiso.pl jak bedziesz wiedzial cos wiecej to daj znac, bede wdzieczny z ainfo Facet twierdzi ze zderzak nie jest wymieniany nawet i uderzenie bylo lekkie ... Trzeba wariatke ogladnac Bede mial porownanie, jakis czas temu ogladalem sztuke z wieliczki (wystawiona na otomoto za 49K, czarna) i generalnie to załamka ... Auto tak wymeczone przy 50 tys pzrebiegu, ze moje 10 letnie TT wyglada przy niej jak nowka z salonu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tsuiso.pl Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Panowie ktos moze kojarzy tę sztukę ?? http://allegro.pl/2008-nissan-350z-313km-18834-km-krakow-evo-i1493657122.html Mam jej vin walić na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) Tak jak pisałem wyżej samochód z konkretnie rozj... tyłem plus stłuczka z przodu. SZKODA SOBIE ZAWRACAĆ GŁOWY!!!!!!!!! Chyba to ten ,bo było ich kilkadziesiąt do czasu gdy kupiłem swojego.Pisać i wklejać zdjęcia nie trząść d*pą ,że może właściciel się dowie. Edytowane 11 Marca 2011 przez andrzej6411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KlaXoN Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) tą czarna z Wieliczki prawdopodobnie ściągną ze stanów ten sam facet co teraz sprzedaje tą http://allegro.pl/2008-nissan-350z-313km-18834-km-krakow-evo-i1493657122.html Jeżeli tak to mam zdjęcia czarnej... Edytowane 12 Marca 2011 przez KlaXoN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 tą czarna z Wieliczki prawdopodobnie ściągną ze stanów ten sam facet co teraz sprzedaje tą http://allegro.pl/2008-nissan-350z-313km-18834-km-krakow-evo-i1493657122.html Jeżeli tak to mam zdjęcia czarnej... To by się zgadzało, samochód z Wieliczki był po naprawie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czornaldo89 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Bylem ogladnac tego szarego z Myslenic i generalnie wrazenia spoko (co zauwazylem rowniez to przod tez byl robiony i niekoniecznie elegancko spasowany zderzak .... ) Po obejrzeniu zdjecia ochota na auto z PL mi całkowicie przeszla ... Dzieki wszystkim za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Tak jak pisałem wyżej samochód z konkretnie rozj... tyłem plus stłuczka z przodu. SZKODA SOBIE ZAWRACAĆ GŁOWY!!!!!!!!! Chyba to ten ,bo było ich kilkadziesiąt do czasu gdy kupiłem swojego.Pisać i wklejać zdjęcia nie trząść d*pą ,że może właściciel się dowie. Pisałem Ci,że przód też był tluczony. Nawet po naprawie widać to na zdjęciach /zle spasowanie/. Nie ma co generalizować, na kilkadziesiąt oglądanych tylko 2 mi się trafiły bezwypadkowe z salonu PL,natomiast z USA wszystkie były poważnie rozbite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czornaldo89 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Panowie generalnie to w PL chyba nie mam co szukac z kasą jaka mam na auto i checia kupienia rocznika w okolicach 2006 ... Co polecacie US czy np Niemcy ?? mysle ze mam opcje (rodizna w USA) sprowadzenia lekko uderzonego auta z licytacji .... Wyposazenie nie jest dla mnie najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinezx Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 jak cos to ja mam do sprzedania 2003 czerwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek91 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Nie ma nikt może na sprzedaż Zetki? Najlepiej początkowe roczniki, Europa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Nie ma nikt może na sprzedaż Zetki? Najlepiej początkowe roczniki, Europa... mam ale rocznik 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tsuiso.pl Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 mam ale rocznik 2008 Jeśli przejdziesz na właściwa stronę mocy i pozwolisz mi zaspawać sobie dyfer to znajdę kupca na Twoją Zetkę i znajdę Ci dobrą eSkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Jeśli przejdziesz na właściwa stronę mocy i pozwolisz mi zaspawać sobie dyfer to znajdę kupca na Twoją Zetkę i znajdę Ci dobrą eSkę jak zespawasz dyfer to nikt jej nie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi