kregon Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Przemyślę, bo nie wiem czy nie zająć się kołem zamachowym. Tam chyba nie ma dwumasowego? Szczerze mowiac nie wiem. Ale nie sadze, by taki wynalazek tam wsadzili. Zreszta w tym dosc ekstremalnym aucie, dwumasowka bylaby jak wypsikanie menela perfumami i udawanie, ze jest gentlemanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Nie chcę Was martwić ale mam wrażenie że mamy w Zetkach właśnie koło dwumasowe.Jak spojrzycie np. na Allegro co pewien czas są w sprzedaży "koło dwumasowe do 350Z" Kilka tygodni temu w tempie ekspresowym musiałem wymienić tarczę i docisk,ale kołem się nie zająłem bo było sprawne.Gdybym wiedział,to bym spytał,ale awaria wydarzyła się w takim momencie że nie miałem głowy na dokształcanie się tylko na jak najszybsze uporanie się z problemem. Przy okazji mały update do tematu oleju i klocków oraz szpery: motul 300V COMPETITION 15w-50 na tor jest rewelacyjny.Upalanie cały dzień prawie non stop przy 6500-7800 obrotów na dwójce i trójce,wytrzymał bez skoków ciśnienia,przegrzewania się (choć było dość chłodno i kropił deszczyk lekko)zniknęło może z 50 ml.Przy jeździe cywilnej nie znika nic,olej wlany 1000 km wcześniej,przy przebiegu Zetki 22.000. Przednie klocki wytrzymały dobrze cały dzień w tych warunkach,tarcze też.Klocki założone DS Performance na przód-sprawdziły się,podejrzewam że będą tak dobre jak Hawki HP+.Z tyłu były oryginalne nissanowskie o przebiegu 5000,nie zauważyłem zużycia (a mocno ESP pracowało na zakrętach),w odwodzie czekały na tył właśnie Hawk HP+.Ale okazało się że nie trzeba zmieniać (przy okazji mam je do sprzedania-za dobre pieniądze-kontakt na priv zainteresowanych). Oczywiście,gdybym jeździł na torze 3 dni jak planowałem,to miałbym bardziej miarodajne możliwości oceny ww. elementów,zwłaszcza że dwa dni gdzie nie jeździłem tylko naprawiałem auto,świeciło pięknie słońce,ale dzielę się informacjami z Kolegami bo takiej wiedzy nigdy nikomu zbyt wiele. Pozdrawiam i witam przy okazji nowych forumowiczów. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez ZdzPoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Prawda, jest dwumas - sprawdziłem. No nic, zawsze można przejść na lite koło. Gato i Alanos tak zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam Koledzy! JAk wspominałem niedawno kupiłem Z-etkę. (zdjęcia zamieszczę po wakacjach), jednak po kontroli zawartości bagażnika okazało się, że nie mam lewarka. Może ktoś z Was zamieścić mi zdjęcie jak taki wygląda\? Może bym sobie wyszukał coś na Allegro?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam Koledzy! JAk wspominałem niedawno kupiłem Z-etkę. (zdjęcia zamieszczę po wakacjach), jednak po kontroli zawartości bagażnika okazało się, że nie mam lewarka. Może ktoś z Was zamieścić mi zdjęcie jak taki wygląda\? Może bym sobie wyszukał coś na Allegro?? Z góry dzięki nie masz samego lewarka?? ,czy chodzi ci o ten styropian gdzie sie go wkłada razem z kluczem i całą resztą pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 mam ten styropian, ale nic poza tym. Czy do Zetki pasuje lewarek od każdego innego Nissana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) mam ten styropian, ale nic poza tym. Czy do Zetki pasuje lewarek od każdego innego Nissana?? podejrzewam że każdy pierwszy lepszy trapezowy ,to nie ma znaczenia:P jedynie dobrze żeby posiadał to wycięcie jak niżej http://allegro.pl/podnosnik-lewarek-trapezowy-1-2t-nowy-f-vat-w-wa-i1200479676.html Pzdr Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez worm#21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dzięki worm#21! Teraz wiem czego szukać. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dwa czarne Nissany z warszawskich komisów nie chce mi się już tego komentować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyOne Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Grubo ciachane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich, Mam w najbliższych planach zakup 350Z, ale niestety musi mieć automatyczną skrzynię (z powodów osobistych :-) ). Szukam czegoś do 55, 60k. Przeczytałem całe Państwa forum i może ktoś z kupujących widział coś ostatnio ciekawego? Kolor nie jest bardzo ważny, zawsze można przemalować - chodzi mi o samochód w pewnym stanie lub dobrze i fachowo zrobiony. Co sądzicie o tym: http://otomoto.pl/nissan-350-z-z-faktura-vat-C11994215.html , może ktoś mieszka w okolicach Wieliczki? Może ktoś był jego poprzednim właścicielem? Mam Carfax od właściciela, z którego wynika, że miał w USA szkodę całkowitą (ale nie ma zdjęć z tego) a następnie, też chyba w USA go naprawili po wykupie z ubezpieczenia - ostatni wpis jest z przeglądu na Florydzie, z którego wynika, że nadwozie i podwozie jest sprawne (chyba, że czegoś nie rozumiem z tego). Może jakieś inne sugestie, proszę o poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Ponieważ „czarny „to dzwoniłem, ale było to ok. 2 miesiące wstecz, wtedy były inne zdjęcia. Lakoniczna odp. właściciela, że samochód jest powypadkowy i cena praktycznie bez negocjacji/wtedy dużo wyższa coś ponad 60 tys., ale ile dokładnie to głowy nie dam sobie uciąć/.Tylko tyle mogę powiedzieć, na pewno cena była dużo wyższa. Więcej się nie interesowałem tym samochodem, gdyż znów jestem na etapie, ze tylko manual, /ale przyznam się szczerze, że biorąc też wcześniej pod uwagę zakup automatu bardzo dobrze mi się jezdilo, i byłem bliski zakupu z07 r. w wersji z aut. skrzynią pomijając tylko aspekt,że 2 x nacisnąłem „sprzęgło”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Może ktoś z Państwa oglądał ten samochód na "żywo"? Kilka modeli 350z, których zdjęcia oglądałem zanim je wyklepali miało mniej lub bardziej uszkodzone tylne zawieszenie (pochylone jedno z kół po dzwonie) - czy takie uszkodzenie w tym modelu da się dobrze naprawić? Jeżeli ktoś teraz razem ze mną szuka Z (z automatem) to model: - http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10063876 - nr VIN: JN1AZ34D56M305099 - to totalna masakra, był kompletnie zniszczony w czasie wypadku, np: ; - a oferowany jako bezwypadkowy: http://allegro.pl/nissan-350z-sa-tylko-dwa-w-polsce-okazja-i1195995210.html - nr VIN: JN1BZ34D47M506594, zanim wjechał do nas wyglądał tak: A może ktoś ma kolegę, któremu się znudziła jazda Zetką z automatem ?? :) Edytowane 1 Września 2010 przez gucio15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 1) Ogłoszenie-ktoś oglądał, jest gdzieś wyżej na forum, podobno totalny szrot b. zle zrobiony. 2)Ogłoszenie-samochód w jakiejś części jest rozkradziony,interesowałem się nim,wychodziły b. duże koszty naprawy, ale cena wynosiła ponad 60 tys,w tej chwili widze leci na łep. Pozdr. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 o mam nowy też jakże ciekawy model: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13957746 - nr VIN: JN1BZ34D37M502259, ludzie którzy go sprzedają upieraj się, że nic nie wiedzą o uszkodzeniach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) o mam nowy też jakże ciekawy model: http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13957746 - nr VIN: JN1BZ34D37M502259, ludzie którzy go sprzedają upieraj się, że nic nie wiedzą o uszkodzeniach: gucio15 ty sie czepiasz jak na moje oko to maska wymaga drobnej regulacji heh życie... mam gdzieś fotki tej mandarynki na kompie:// ,trochę już wisi... swego czasu tez sie naszukałem ... ale warto hehe Pzdr Edytowane 3 Września 2010 przez worm#21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 4 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2010 W życiu nie myslalem, że będę miał jakiekolwiek problemy i stres z kupieniem sobie samochodu, tyle, że taraz do zabawy. Zawsze jechałem, płaciłem (póżniej zawsze troszkę problemów) i luz. Jak się napaliłem na 350Z to mi włosy stanęły na plecach i wyszło, że nie ma (poza salonami sprzedaży) samochodów bez "historii". Szkoda mi trochę wywalić 200k na nowy, jak potrzebuję go tylko ze 2-3 miesiące w roku, bo poza tym to wolę motocykle. Cierpliwy nie jestem :) i długo w poszukiwaniach nie wytrwam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość australian Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Witam Przymierzam się do zakupu używanej 350'ki jako drugiego samochodu - na lato, do zabawy, na tor. Poproszę o wszystkie za i przeciw. A w szczególności: - przedliftingowe (280KM) czy po - europejskie czy amerykańskie - roadster czy hard top ... a może poczekac chwilę na 370'kę ??? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 A w szczególności: - przedliftingowe (280KM) czy po - europejskie czy amerykańskie - roadster czy hard top ... a może poczekac chwilę na 370'kę ??? Hi, To wszystko zależy ile masz kasy do wydania na zabawę. Ja właśnie kończę poszukiwania i zdecydowałem się na poliftingową, co najmniej 300KM, nie coupe (ani to na Polskie 2 miesięczne lato, a poza tym Coupe jest cięższe), to skąd pochodzi okazuje się nie mieć takiego znaczenia, jak to w jakim jest stanie i z jak wyposażona. Jest masę golasów, których się chcą pozbyć ludzie, lub po tak fatalnych crashtestach, że poezja. Oczywiście jak masz 200k zł to 370 jest piękna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 (edytowane) Czesc Ja bym brał jak najmłodszą (zależy od przeznaczonej$$$) ,szukałbym europy ale nie wykluczając USA (zależy co sie trafi no i $$) automat odpada jednak jak dla mnie no i nie w cabrio jakos mi sie nie podoba no tak jak kolega gucio15 pisał waga,mniej miejsca(bagażnik) to tak dla mnie hehe "kupic czy nie kupić" szczerze dla mnie trochę za wolne za dużo śmigałem z turbo inna charakterystyka silnika :/ czasem brakuje ,nie wspominając że mogło być4x4 Pzdr Edytowane 5 Września 2010 przez worm#21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W życiu nie myslalem, że będę miał jakiekolwiek problemy i stres z kupieniem sobie samochodu, tyle, że taraz do zabawy. Zawsze jechałem, płaciłem (póżniej zawsze troszkę problemów) i luz. Jak się napaliłem na 350Z to mi włosy stanęły na plecach i wyszło, że nie ma (poza salonami sprzedaży) samochodów bez "historii". Szkoda mi trochę wywalić 200k na nowy, jak potrzebuję go tylko ze 2-3 miesiące w roku, bo poza tym to wolę motocykle. Cierpliwy nie jestem :) i długo w poszukiwaniach nie wytrwam :) dokładnie ,mi pomógł przypadek i w sumie dobrze wyszło haha ale z kupnem zwłaszcza takiego auta jest straszny problem... p.s. powodzenia i pochwal sie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość australian Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 dzięki no to może STI .. albo coś ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 (edytowane) dzięki no to może STI .. albo coś ? pozdrawiam STI... ,moze GTR :devil: Pzdr Edytowane 6 Września 2010 przez worm#21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Moze Pagani Zonda..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rike Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Dla mnie to tylko coupe, czarne, europejczyk, automat-bardzo ale to bardzo naciagnac to mozna i kupic, ale z cabrio. Osobiscie szukalem 3 miesiace auta, troche w PL po obejrzeniu paru sztuk za miedza. Skonczylo sie na tym, ze dolozylem i kupilem z Salonu Nissana w Niemczech od pierwszego wlasciciela, bo sztrucle jakich sie naoogladalem... brak słow. Tez mialem takie rozterki co kupic. STI, EVO itd itd. W koncu stwierdzilem, ze jest to moje jedyne auto wiec z utrzymaniem EVO czy STI moge sie zagalopowac. Nissan, hmm poki co staram sie ogarnac to autko. Spalanie? trasa 9.3, po miescie mi pokazuje 12.7. Spokojnie nie jezdze, ale nie deptam tez caly czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi