Gość fostof Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 A jak to jest z wielkoscia wyswietlaczy? Dalej sa 2 opcje: mniejszy i wiekszy? Jakie sa ich wymiary? A moze by tak czarny wyswietlacz (nie podswietlany) z jasnymi znakami? to by moglo byc ok i w miare estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 no wlasnie sie zastanawiam czy juz nie zaczac tak wiec prosba do was, poniewaz nie mam czesci, plytek wyswietlaczy itp musze to zakupic, a chcialbym wiedziec ile. wiec prosba skladanie zamowien wiadomosciami prywatnymi. wiem ze wielu sie deklarowalo ale teraz chce miec jasna sytuacje. koszt dla klubowiczow 200zl tak jak pisalem. to ja na 100% po pierwszym kwietnia biore ;] ja to juz chyba od dwoch mies mam fundusz na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 A jak to jest z wielkoscia wyswietlaczy? Dalej sa 2 opcje: mniejszy i wiekszy? Jakie sa ich wymiary? A moze by tak czarny wyswietlacz (nie podswietlany) z jasnymi znakami? to by moglo byc ok i w miare estetycznie nie chce mi sie tego mierzyc, ale wezme jakis punkt odniesienia i fotke strzele. tak chyba bedzie najlepiej. ten duzy to taka mniej wiecej zaslepka kompa(duza) [ to ja na 100% po pierwszym kwietnia biore ;] ja to juz chyba od dwoch mies mam fundusz na to Inc to na priva zgloszenie ze chcesz (chociaz wiem to od jakiegos czasu hihihi) tylko dla ciebie to chyba jakies chlodzenie stabilizatora bede musial dac bo zamęczysz licznik zart hihih Sluchajcie, a powiedzcie jaka nazwa oficjalna by pasowala do tego ? Myslalem ze moze "komputerek pokładowy Nissmo" czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 A bedzie mozliwosc zamowienia z innym wyswietlaczem? np mniejszym albo tym czarnym z jasnymi znakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 A bedzie mozliwosc zamowienia z innym wyswietlaczem? np mniejszym albo tym czarnym z jasnymi znakami? musisz mi pokazac jaki, musi miec minumum 2x20 znakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 A ten z Twoich zdjec ile ma znakow? chodzi mi o cos takiego mniej wiecej tylko ze kurcze np na allegro nie widzialem takiego, chyba ze Ty masz bezproblemowy dostep do wszelakich wyswietlaczy tylko sie w sumie zastanawiam, ktory wyswietlacz bedzie lepiej widoczny za dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 no ten wysw fajny.... a co do chlodzenia stabilizatora to sobie poradze jak kupilem laptopa to mi chyba jeszcze ze starego kompa spire whisperrock zostal ynio niech robi kazdemu z takim samym ale moze z jakims zlaczem do podlaczenia innego jak by co wiec jak ktos sobie jakis fajny inny znajdzie na standardowym sterowniku to sobie podmieni a ten bedzie mial zapasowy albo pusci na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Yniu może napisz konkretnie co będzie w tym liczniku dokładnie, bo latać po postach to trochę ciężko[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Yniu może napisz konkretnie co będzie w tym liczniku dokładnie, bo latać po postach to trochę ciężko[/i] looknij na pierwszy post watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 tak ale to było na początku powstawania układu, może jakieś dodtakowe opcje doszły, nawet zdjęcia się różnią kiedyś i teraz niedawne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Ynio a powiedz mi jak jasno swieci ten wyswietlacz? tzn jesli np podlacze go tak jak Ty pod szyba na gorze deski rozdzielczej to w nocy nie bedzie to oczojebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 no wiec jesli chodzi o wysw , to zaopatruje sie na allegro. nie wiem czy taki jak tam pokazales gdzies jest. ja se nie przypominam. a teraz oferta handlowa : licznik spalania (nazwa robocza ) : moduł procesorka z ukladami dopasowujacymi, polaczony z wyswietlaczem i przyciskami. dolączany do modulu sterujacego silnikiem do takich lini : - masa - +12V brane z ECC (wazne) - dlatego ze licznik pracuje tylko w pozycji "on" kluczyka i tak jest przemyslana sprawa zapisu danych do pamieci. Gdy silnik gasimy ECC dostaje przez ok 3 sek jeszcze zasilanie co daje nam czas na zapis danych (z 5ms) i wyswietlenie podsumowania - linia wtrysku, w 1 wersji kt uzywalem podlaczalem sie do 4, teraz po zglebieniu wiedzy sterowania silnika nie ma takiej potrzeby. tu uczulam, najbardziej niebezpieczna linia. musi byc podlaczona porzadnie i zaizolowana, bo jakiekolwiek zwarcie np do masy, lub +12 jak pracuje pali koncowke w ECC, jeden z kolegow sie o tym przekonal jak rowniez o kosztcie takiej naprawy. (wymiana ecc) - linia od predkosciomierza, w ECC, podobna uwaga co do jakosci podlaczenia - linia na ktorej pojawia sie napiecie jak wlaczymy swiatla mijania. (osobiscie jeszcze nie podlaczylem) linia zbędna jak nie chcemy przypominania o wl swiatel. - linia wyjsciowa z ukladu, podlaczana do zarowki od rezerwy. zwiera do masy - linia wyjsciowa z ukladu , podlaczana do zarowki od ekonomizera (jak ktos lubi, ja mam ) - podlaczenie dwoch termoetrow, kt dolaczam. wystarczy po montazu przykracic do zlacza w plytce. uwaga kazda czuja to osobny uklad procesorowy, majacy swoj ID - +12V (zaplon) napiecie kt mamy w instalacji gdy kluczyk w pozycji ON, gdy ACC lub OFF napiecie 0. Potrzebne to bardzo !!!! Sterowanie caloscia odbywa sie 2 przyciskami. Mozliwosci : - spalanie chwilowe w ml/s - spalanie chwilowe w l/100 (jesli jedziemy ) - predkosc - ilosc spalonego paliwa od odpalenia - srednia predkosc od ruszenia - srednie spalanie na 100 od ruszenia - dystans od ruszenia w km - temperatury In i Out - czas jazdy od ruszenia - pomiar napiecia w instalacji. (działa elegancko) - srednie spalanie w l/100 od skasowania - dystans od skasowania - srednia predkosc od skasowania - czas od skasowania (jeszcze tu chyba cos ale nie pamietam ) - stan baku w litrach - dystans jaki na nim zrobimy na podstawie sredniego spalania od ruszenia -globalne spalanie w l/100 -globalna srednia predkosc. dane te są po to by miec wglad na caly czas eksploatacji samochodu. poniewaz po zatankowaniu i wpisaniu nowej wartosci paliwa zeruja sie wsz liczniki oprocz globalnych (mozna je rowniez skasowac jak istnieje potrzeba) - czas do okreslonej predkosci - kalibracja predkosci, spalania, poziomu rezerwy, ekonomizera, kontroli swiatel, predkosci do jakiej chcemy mierzyc czas Mozna wybrac sobie wyswietlacz inny niz ten co ja uzywam, z taka roznica aby cena byla do 25zl. powyzej tej ceny licznik drozeje o roznice. Wyswietlacz musi miec minimum 2x20 znakow i wskazane aby byl podswietlany. Inaczej muka w nocy Ja montuje takie wyswietlacze : 2X20 BIG LCD Dlaczego taki ? bo jest tani ale uzywany. Dla mnie to nei stanowi problemu. Nowych wyswietlaczy tego typu nie widzialem na allegro, ale widzac podobne cena bylaby ok 2 x wieksza. Są bardzo ładne które osobiscie polecam np : 2x20 blue maly 2x20 zielony mały 2x20 jakies bialo czarne Co do montazu ukladu w samochodzie, to mi nie stanowil problemu. Jednak mysle ze osoby mniej wprawne powinny kogos poprosic to pomocy. PRzydatny tez jest miernik aby wiedziec gdzie co jest Ja postaram sie zalatwic szybkozlaczki co powinny ulatwic montaz. Chetnie pomoge przy montazu, szczegolnie w furkach innych niz N15. Oczywiscie tylko okolice Wawy. No i konieczny garaz lub zrodlo zasilania, moze byc potrzeben lutowanie A teraz zapraszam do zglaszania checi zakupu ww ustrojstwa Terminu nie podam , bo czekam na kilka chetnych osob aby zamowic klika sztuk wszystkiego. W ramach dokladnosci postanowilem przerobic troche ukladzik, mianowicie dodac kwarc. 8Mhz. [ Dodano: Czw 16 Mar, 2006 ] Ynio a powiedz mi jak jasno swieci ten wyswietlacz? tzn jesli np podlacze go tak jak Ty pod szyba na gorze deski rozdzielczej to w nocy nie bedzie to oczojebne? wyswieltacz ten co uzywam podswietlany delikatnie. Jednak w nocy pewnie by przeszkadzalo, dlatego blokuje tranzystorkiem i tylko delikatnie swieci. Nie powinien oslepiac. Zaraz pojde do fury i spr zrobic fote wlaczonej besti bez flasha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 bedzie jakies fotostory z instrukcja podlaczenia ?? albo chociaz opisane do jakich klorow kabli gdzie sie podpiac ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 bedzie jakies fotostory z instrukcja podlaczenia ?? albo chociaz opisane do jakich klorow kabli gdzie sie podpiac ;] a jak myslisz ? [ Dodano: Czw 16 Mar, 2006 fotki w rzeczywistosci jest ciemniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 o taką odpowiedź mi chodziło n konkretnie jak dla mniue zjaebiście, patrzyłem na te wyświetlacze i niebieski mały jest interesujący nawet nie wiem czy nie ładniejszy od tego żółto zielonegoi ale czy w dzień będzie czytelniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 no no niezle wszystko to wyglada, a jak sprawa tych przelacznikow, bylby ew na tyle dlugi kabel zeby je jakos podciagnac w dobre miejsce ? no i fajna by byla mozliwosc regulacji potencjometrem podswietlenia no ale to juz pewnie zabawy duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 gitess... ja mam inny plan umeiszczenia ale sie podzele jak sie uda bo tam gdzie ynio ma licznik ja mam radio, a tam gdzie u ynia radio ja mam cb ;] wiec pewnie zamontuje nad nawiewami na jakims wysiegniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 radio i cb i chcesz licznik ? to alternator nie wyrobi zartuje calosc ciagnie ok 150mA. czyuli tyle co nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 ja sie pisze ale dopiero w sierpniu... tak jak kazdy na forum mi wypomina i zreszta widac w "stopce' nie mam narazie funduszy ale w sierpniu mam nadzieje ze juz sie od dna odbije i odezwe sie do Ciebie Ynio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 ja wlasnie zrobilem pomiary i sie wkurzylem. generator wewnetrzny w procku jest zbyt niedokladny to kwestia milisekund ale nie moze tak byc. czyli trzeba jednak podlaczyc zewnetrzny kwarc co juz pisalem. wiec czeka mnie przeprojektowanie plytki. nie wielka zmiana w sumie a dokladnosc ponad wszystko przeliczylem teraz mam zamiast sekundy ok 0.98sek wiec robiac w sekundzie np 30 impulsow od kol przy ustawionej stalej 782mm robimy 82.7 km/h zamiast 84.4. I faktycznie dziwila mnie roznica porównując do poprzedniego modelu kt w klasie dokladnosci byl the best. tak wiec kwarc musi byc. musze sie zastanowic bo w takim razie moze kupowac 16Mhzowe procki troche drozsze. musze przemyslec czy jest sens. pozdr dal wsz zainteresowanych tym troche przydlugim tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 radio i cb i chcesz licznik ? to alternator nie wyrobi zartuje calosc ciagnie ok 150mA. czyuli tyle co nic no juz mam tak ze jak cos gadam przez cb to radio przygasa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejwra Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 A Ynio powiedz czy cena taka sama by była z tym LCD niebieskim z białymi znakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ynio Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 A Ynio powiedz czy cena taka sama by była z tym LCD niebieskim z białymi znakami? NApisalem wczoraj ze wysw do 25zl spoko, jak drozsze to cena wzrasta o roznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 http://allegro.pl/item91645031_nowe_lcd_2x...e_tlo_led_.html ten fajny jak by ktos szukal ;] a ja nadal poszukuje czarne tlo i czerwone cyfry ciekawe czy wogole sa takie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fostof Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 INC tez mnie wlasnie taki interesuje z czarnym tlem i tylko podswietlonymi znakami tylko zatsanawiam sie jak by to wygladalo w dzien czy bylo by to czytelne, bo w nocy bylo by spoko i by nie razilo po oczach w zupelnych ciemnosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi