Cad2 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Witam, faktycznie to byłem ja. Chciałem się właśnie umówić na sprawdzenie samochodu w serwisie i kto wie co by było dalej . Muszę jeszcze poszukać swojego. Pozdrawiam i do spotkania na drodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jwasow Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzień dobry, Dopiero zaczynam poszukiwania - czy można liczyć na Waszą opinię w temacie poniżej: http://otomoto.pl/nissan-pathfinder-2-5-dci-skora-paniec-xenon-navi-C33137676.html Opinie, uwagi, a może ktoś z Was widział/sprawdzał/jeździł? pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Wygląda na zadbanego. Skoro to krajowy model to należałoby sprawdzić jego historię w ASO wraz z akcjami serwisowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FunGous Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 witam wszystkich podepne sie tutaj poniewaz moze znajdzie sie ktos zainteresowany pathfinderem 4.0 v6 sprzedaje swojego, w linku ponizej ogloszenie oraz info https://sites.google.com/site/marcinploski/pathfinder pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Piękna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperx Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 witam czy istnieje możliwość sprawdzenia auta po VIN?? Nissan Pathfinder 4.0 2005 rok nr VIN 5N1AR18U75C734319 z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam. lub jeśli jest inny dział proszę o przekierowanie do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Carfax zgłasza 12 zapisów dotyczących autka. sprawdź na www.carfax.com Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez sq9mcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trutta Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam forumowiczów bo jest to mój pierwszy post Przymierzam się do kupna nowego Pathfindera 3.0 dci LE, ale w sieci jest bardzo mało informacji na temat tego silnika i skrzyni biegów. Będę wdzięczny za przybliżenie mi czy silnik to konstrukcja Nissana czy Renault, jak z awaryjnością tych układów. W serwisie Nissana sprzedawca delikatnie próbował mnie zniechęcić do tego silnika, twierdząc że potrafi sprawiać problemy - faktem jest, że nie mieli w ofercie tej wersji Z góry bardzo dziękuję, za opinie albo za podanie linków do w miarę miarodajnych testów. Jednak najmilej widziane opinie użytkowników lub forumowiczów dobrze zorientowanych w temacie Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Nie słyszałem złych opinii na temat V9X. To konstrukcja Nissana, Renault wsadził rączki tylko do układu paliwowego który jest konstrukcją Boscha. Inifiniti montuje te silniki do swoich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trutta Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 @ sq9mcs dzięki za podanie oznaczenia silnika, dało się wyszukać trochę więcej informacji. Ogólnie chyba nie wygląda to źle... ale być może mój angielski wyłapuje tylko pochlebne elementy , natomiast w polskich 3 salonach wprost zniechęcali mnie tej wersji Pathfindera, twierdząc że to konstrukcja typowo z Renault, przegrzewająca się itp, zupełnie niezrozumiała dla mnie polityka... Inne wpisy, zaprzeczające lub potwierdzające też bardzo mile widziane bo to dość pilna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Opinii jest mało bo niestety cena nie zachęca. Ten silnik jest bodajże od 2010 roku i z opinii które słyszałem to same zalety. Szczególnie w powiązaniu z 7-mio biegowym automatem. Dlaczego odradzają ci w salonie tą wersję ano pewnie dlatego że Panie nie mamy takiego na salonie tylko zamawiać trzeba, ale weź Pan wersję z silnikiem YD25DDTi bo nie zarobimy na serwisie. V9X jest składany we Francji więcej info znajdziesz w tym artykule: http://www.nissan-core.com/nissancms/UserFiles/File/Game%20changer.pdf Ten sam silnik dostawała także Navara. o pewnych problemach możesz poczytać tutaj: http://www.navara.asia/showthread.php?t=23591 Też posiada EGR i DPF więc prędzej czy później i z nimi będzie problem. Osobiście następny mój zakup to Path z silnikiem V9X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gorgus Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam Wszystkich, Witam Wszystkich, Rozglądam się za Pathfinderem z silnikiem 4.0 V6. W dniu dzisiejszym znalazłem ogłoszenie: http://allegro.pl/extra-pathfinder-4-0-v6-full-brc-7-osob-zobacz-i4782391242.html. Samochód wygląda bardzo przyzwoicie, ale w opisie pojawia się informacja o remoncie silnika: wałki i panewki. Nie wiem do końca co o tym myśleć. Przy przebiegu rzędu 100 tyś. km myślę że taka awaria w tym silniku nie powinna mieć miejsca, chyba że zawiniła źle ustawiona instalacja gazowa. Jeżeli mogę prosić o opinie doświadczonych użytkowników tego modelu, będę wdzięczny. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Pięknie zrobiony na sprzedaż. Należałoby zacząć od sprawdzenia VINu w Nissanie. 100tyś km. i remont dołu, coś tu nie tak. Albo gość nie wymieniał oleju albo miał problemy z pompą i występowało zjawisko kawitacji ale to dotyczyło w większości silników z przebiegiem ponad 100tyś. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nilk123 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam. Chciałbym kupić Pathfindera, znalazłem coś takiego. Jak myślicie czy takie to okazja czy .... wno. http://otomoto.pl/nissan-pathfinder-2-5diesel-navi-4x4-kamera-serwis-bwypade-C35334808.html Warto sie w to pchać? Czy ktoś umie odczytać VIN tzn. nie chodzi mi o podstawy bo to wszędzie mogę sprawdzić, chodzi mi o przeszłość auta. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Pytanie gdzie są stopnice boczne. Autko wygląda na wersje LE ale gdzie podziały się xenony. Jeśli są to przedni zderzak był kombinowany bo powinien mieć system spryskiwaczy. Brak oznaczenia Pathfinder na klapie bagażnika oraz przycisku otwierania systemu bezkluczykowego. Drzwi kierowcy dziwnie odznaczają się w stosunku do całej reszty (kolor lakieru). Łuszczący się lakier na przełącznikach kierownicy. Bardzo podejrzanie wyglądają okolice poduszek pasażera i kierowcy. Szczególnie górna część deski rozdzielczej powyżej poduszki pasażera. Wygląda jak po strzale. Brak klimatyzacji dla 3 rzędu siedzeń, składanych automatycznie lusterek, podgrzewanych siedzeń. Zmasakrowana prawa aluminiowa nakładka progu bagażnika. Generalnie zdjęcia zrobione pod sprzedaż. Brak VIN'u. Uzyskaj VIN to zobaczymy co tam w systemie Nissana jest. Mało informacji aby cokolwiek więcej powiedzieć. Przydałyby się zdjęcia silnika i jego przedziału. Jak dla mnie to z tym bezwypadkowym to chyba przesadzili. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez sq9mcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nilk123 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) VIN ma przysłać na email, zobaczymy czy przyśle. A może ktoś z forum sprzedaje Pathfindera w dieslu, to chętnie bym być może odkupił tak około 40tyś mam na wydanie Pozdrawiam Witam znowu mam ten Vin VSKJVWR51U0322467 czy można coś więcej po tym VIN-ie powiedzieć ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Paweł Edytowane 4 Stycznia 2015 przez nilk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACK17 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ja chcę sprzedać patha 2005 rok import czechy 5 miejsc plus kratka (zarejestrowany jako ciężarowy użytkowany od nowości w celach prywatnych) był po uderzeniu w sarnę. więcej info na priv. Cena do dogadania bo pomału mam dość tego kraju i chyba trzeba spi****lać na zachód póki jeszcze tam potrzebują polskich rąk do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 VIN ma przysłać na email, zobaczymy czy przyśle. A może ktoś z forum sprzedaje Pathfindera w dieslu, to chętnie bym być może odkupił tak około 40tyś mam na wydanie Pozdrawiam Witam znowu mam ten Vin VSKJVWR51U0322467 czy można coś więcej po tym VIN-ie powiedzieć ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. Paweł Produkcja 08.2006. Wersja SE, Skrzynia automatyczna. Wersja na rynek niemiecki. tempomat, ESP, filtr kabinowy, apteczka, inteligentny kluczyk, radio AM/FM, 3 rząd siedzeń, lusterko automatyczne, system wycieraczek z trybem Auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nilk123 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A co myślicie o tym samochodziku http://olx.pl/oferta/nissan-pathfider-2-5dci-platinum-210ps-kamera-96tys-km-CID5-ID7TzvD.html#f1e689705b MACK17 pomyślimy nad twoim samochodzikiem, narazie szukam czegoś młodszego jak nic nie znajdę to się odezwę. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Wersja na wypasie. Lusterka i błotniki po lifcie z 2008 roku. Pytanie dlaczego wymienione, jakaś sprawa kolizyjna czy właściciel po prostu chciał odmłodzić autko. Osobno uruchamiany system HDC. Kierownica z przyciskami po 2008 roku. Hmm wygląda na jeden z pierwszych egzemplarzy poliftowych chociaż grill jest jeszcze przed liftem. 210PS w silniku ale skąd. YD25 w Patku po lifcie miał 190KM. Dziwnie niska cena jak za tak wyposażony egzemplarz. Wersja Platinum to czytaj: mam więcej chromu niż Patek w wersji LE. Boczne listwy jak z Patka USA. Ogólnie autko nieźle pokombinowane. Rozrząd po wymianie, pytanie co tam włożyli. Wymieniona poduszka pod skrzynią. A to dlaczego. Mój ma obecnie 82tyś a poduszka pod skrzynią jak nowa. Podejrzany zagłówek kierowcy, czyżby skóra rozerwana? Felgi z zaślepkami bez loga Nissana, ukradli? Obskrobana z lakieru środkowa konsoleta w okolicach ręcznego, podobnie jak i manipulatory na drzwiach pasażera. Zdobądź VIN to sprawdzimy czy to rzeczywiście rarytas poliftowy. Jeśli przebieg jest prawdziwy to samochód wart zainteresowania. Nie mniej jednak trzeba kilka rzeczy sprawdzić. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez sq9mcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodezjan Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam znawców tematu. Jestem na etapie poszukiwania auta dla rodzinki. Zainteresował mnie ten egzemplarz: http://otomoto.pl/nissan-pathfinder-C35610019.html Czy jest sen zawracać sobie głowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Z VINu wynika że wyprodukowano go w listopadzie 2006r. Wersja XE i jest centralnie taki łysy że hej. Najtańsza wersja, żadnych dodatków. Szkoda zachodu przy tej cenie. Stopnice boczne dołożone. Za niewiele większą cenę można znaleźć bardziej wyposażone egzemplarze. Rada na przyszłość. Najtańsza wersja nie miała montowanych na dachu oryginalnych relingów oraz bocznych stopnic (oryginalne miały szarą rurę nie chromowaną). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodezjan Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Z VINu wynika że wyprodukowano go w listopadzie 2006r. Wersja XE i jest centralnie taki łysy że hej. Najtańsza wersja, żadnych dodatków. Szkoda zachodu przy tej cenie. Stopnice boczne dołożone. Za niewiele większą cenę można znaleźć bardziej wyposażone egzemplarze. Rada na przyszłość. Najtańsza wersja nie miała montowanych na dachu oryginalnych relingów oraz bocznych stopnic (oryginalne miały szarą rurę nie chromowaną). Dzięki za szybką odp. Budżet mam trochę większy, tak więc nie kierowalem się ceną. Czy możesz napisać czego mu brakuje z rzeczy które wpływaja na bezpieczeństwo i jakość prowadzenia? Bo widzę, że klima i elektryka wnętrza na poziomie jakiego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Czego brakuje do najbardziej wypasionej wersji: - elektrycznie składanych lusterek - elektrycznej regulacji foteli pasażera i kierowcy - pamięci regulacji fotela kierowcy - regulacji klimatyzacji dla 2 i 3 rzędu siedzeń - automatycznie sciemniającego się lusterka wstecznego - czujnika deszczu - czujnika świateł - trybu automatycznego pracy wycieraczek - lamp bixenonowych z sytemem spryskiwaczy oraz autopoziomowaniem - lamp przeciwmgielnych przednich - systemu dostępu bezkluczykowego - podgrzewanych przednich siedzeń - relingów na dachu z napisem Pathfinder - stopnic bocznych - systemu premium sound z fabrycznym centrum multimedialnym i nawigacją - skórzanej tapicerki - automatycznej skrzyni biegów - tempomatu - sterowania radiem z kierownicy - sterowania komputerem pokładowym z kierownicy - elektrycznego szyberdachu Pewnie też nie ma systemów: HSA - asystent wjazdu na wzniesienie HDC - asystent zjazdu ze wzniesienia ABLS - system blokady kół pracujący jak blokada mechanizmów różnicowych. Korzysta z systemu ABS i blokuje ślizgające się koło tak aby moment został przeniesiony na koło które ma jeszcze przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodezjan Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Z tego co wymieniasz mógłby mieć: - automatycznie sciemniające się lusterka wsteczne - tempomat ABLS - system blokady kół pracujący jak blokada mechanizmów różnicowych. Korzysta z systemu ABS i blokuje ślizgające się koło tak aby moment został przeniesiony na koło które ma jeszcze przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi