bodek_n14 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Panewki korbowodowe standard ori Nissan kosztują 60zł/komplet na jedną korbę czyli 240zł za komplet natomiast zestaw pierścieni standard ori Nissan to koszt 1082zł... Pierścienie w focie zamienniki kosztują coś koło 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 To juz musisz Coobcia spytac co lepiej do ve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Rozbierz silnik i sprawdź panewki - będzie po nich widać czy się nadają czy nie, nie ma sensu pchać się w nowe... Ponadto Nissan panewek STD ma 4 gradiencie pasowania, musisz numery panewek odczytać ze starych by wiedzieć jakie kupić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Pierwsze słyszę o gradientach pasowania Wiem, że jest kilka rodzaji panewek standardowych bo nawet gość z Nissana to mówił. A jak ma się sprawa z panewkami ACL. One są jedne na nominał czy też mają różne szerokości na nominał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Tylko oryginał ma różne pasowania a każdy zamiennik to tylko STD, .25 i .50... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Ok. Pogadamy przy okazji jak odwiozę ci ten tłok. Chciał bym zaprosić wszystkich WYMIATACZY większych i mniejszych na www.nz . Jest jak na starym forum. Zostałem tam moderatorem działu Performance Garage ale i tu będę opisywał projekt. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Bodek, dałbyś aktualną fotkę spod maski na pierwszą stronę. Walory estetyczne i owszem ale chyba ważniejsze co pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) się robi gdzieś mi zaginęło większe.. estytyki już nie ma. czarne stalowe felgi i to co było. dolot trochę inaczej wygląda, jest obklejony szara taśmą bo złączki zaczęły pękać (jak bym miał ze 2 bary ) Edytowane 11 Grudnia 2009 przez bodek_n14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Gruba przepływka i fijita dają radę Ps. chłopaki przyjmiecie mnie też do NOS teamu ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 (edytowane) Ps. chłopaki przyjmiecie mnie też do NOS teamu ?? Haha no musimy się naradzić na jakimś tajnym spocie Edytowane 11 Grudnia 2009 przez Kenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limon Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Pod garażem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Ps. chłopaki przyjmiecie mnie też do NOS teamu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Jak Coobcia przyjmiecie to mnie też :D Maszyna gotowa na następny sezon; jeszcze trochę pomajdrujemy. Będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zaraz zrobimy konkurencję dla NKP i NZ Spoko, że Prima już lata. Zapraszam na Nizzan z**e! Problemy z zalogowaniem musiały być chwilowe choć nie pytałem o to modów. acha, daj znać czy chcesz te graty ciągnąć razem ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Graty mnie interesują, ale niestety dopiero po świętach Poczekaj troszeczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) No niestety, ten pier.... talerzyk wstrzymuje mnie z wrzuceniem łba na silnik i robię przelew po weekendzie. Edytowane 13 Grudnia 2009 przez bodek_n14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Poczekaj do poniedziałku/wtorku , dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Czekałem i nic tak więc przelew poszedł i dostałem zwrotnego maila z numerem przesyłki. Mam nadzieję, że w przeciągu 2 tyg u mnie będzie. A w między czasie Coobcio ogarnął frez na tłoki i taki oto efekt powstał Robota pierwsza klasa, choć to i tak pod ewentualne wałki N1. Na serii raczej nie powinno być kolizji, zwłaszcza, że sprężynki twarde są. Dzięki chłopaku! Edytowane 16 Grudnia 2009 przez bodek_n14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 masz dobrą wagę? pewnie trzeba je teraz wyważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Bez sensu jest wyważanie, trochę nagaru dojdzie i wszytko o kant d*py potłuc... Swoje jak warzyłem przed czyszczeniem to wychodziła waga od 412 do 416 gram - dopuszczalne jak kręcisz silnik powiedzmy do 8 tyś obr.min... Po wyczyszczeniu wagowo wyszły dwa po 411 i dwa po 412gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ammaimon Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 to w takim wypadku wogole nie ma sensu wywazac, bo jak nawet kreci sie do 10k rpm i sie wywazy, to dojdzie troche nagaru i lipa jak dla mnie to trzeba wyczyscic, zwazyc i wywazyc a to walkow n1 nie bedzie poki co? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Bodek ma serie wałki ale dostał piekny prezent do głowicy VE tzn. talerzyki i sprężynki Brian Crower tak wiec wałki zawsze na szybkości można zmienić, narazie niech to zostanie poskłądane, uruchomione no i zacznie się proces docierania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Tak, myślałem nad wagą tłoków po obróbce i zważyłem je wczoraj. Wszystkie ważą po 315gram ale nie wiem ile setek dokładnie(nie 415 jak napisałeś ale może mówisz o innych tłokach albo te z P11.144 są delikatniejsze ). Waga dość dokładna. Nie będę sobie tym zawracał głowy na razie. Jak łożyska główne padną to będzie okazja do kolejnych modów. Wałki N1 są w planie ale wszystko zależy od $$$. Po czyszczeniu wyglądają świeżej Edytowane 17 Grudnia 2009 przez bodek_n14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 tłoki ze sworzniami i po jedyn zabezpieczeniu warzą ok 410-411gram Bez sworzni może być jak mówisz Z wyważaniem daruj sobie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi