Gość ziolklu Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Początkowo też miałem czekać do marca czy kwietnia chcąc model z data produkcji po 1 stycznia, sprzedawcy mówili mi że i tak chcąc Qashqai'a z 2.0 dci to i tak na ten rok nie będzie dostępny, okazało się że ta sama firma tylko w drugiej siedzibie może mi sprzedać 1 takie auto tylko już z zablokowanym lakierem i wnętrzem skórzanym z odbiorem w październiku. Długo zwlekałem z zamówieniem bo od maja. Zamówiłem we wrześniu jakoś 23/24 a odbiór początkowo miał być na grudzień ale okazało się że jest przewidziany przyjazd 5 listopada w transporcie czyli ok 20 podobno będzie można go odebrać zarejestrowanego z zamontowanymi przez salon światłami do jazdy dziennej i alarmem możliwe ze jeszcze dołożę czujniki parkowania przód i tył bo kamerce nie za bardzo ufam. Ciekaw jestem ile czasu fabryka montuje takie auto a ile czasu potrzebują na jego przywiezienie do Krakowa? Czy może być tak że zjedzie z linii produkcyjnej i odrazu go zapakuja na lore i do polski ? Zacząłem czytać forum dopiero po zamówieniu i powiem wam szczerze, że miałem z 2 noce nie przespane i walczyłem z myślą czy nie zrezygnować z zakupu. A odbierać będę Qashqai'a; silnik 2.0 dci; napęd 2WD; wersja TEKNA; kolor Tytanium; Felgi 18" na lato a na zimę możliwe że 17" Momo albo 16"(w zależności od funduszy) Witam. No ja zdecydowalem ze chce auto ktore w papierach bedzie mialo produkcje 2011. Kilka miesiecy roznicy ale przy pozniejszej sprzedazy auto o rok mlodsze. Czy z tymi swiatlami dziennymi to juz oficjalne info ze od 1 stycznia beda montowane fabrycznie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 (edytowane) Witam. No ja zdecydowalem ze chce auto ktore w papierach bedzie mialo produkcje 2011. Kilka miesiecy roznicy ale przy pozniejszej sprzedazy auto o rok mlodsze. Czy z tymi swiatlami dziennymi to juz oficjalne info ze od 1 stycznia beda montowane fabrycznie? Pozdrawiam Nie, akurat czytałem na forum dyskusje o tych światłach do jazdy dziennej więc nie wiem czy będą czy nie i mam nadzieje że to co Synkro napisał się sprawdzi, mi w salonie zaproponowali montaż światełek do jazdy w dzień tak jak inni użytkownicy maja montowane czyli światełka led w zderzaku - i to salon sam wszystko załatwia, ale za to zdarł zemnie 1000zł ; / Edytowane 2 Października 2010 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farules Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 - tyle się naczytałem na forum negatywów, że aż mnie głowa rozbolała (co prawda po to jest forum żeby rozwiązywać problemy ale też po to żeby się dzielić pozytywnymi aspektami co się podoba - bo z jakiegoś powodu ktoś to auto wybrał) - dowiedziałem się też przez forum że nissan co chwile wprowadza jakieś zmiany i o przypuszczeniach takich - np. że od 2011 roku mają coś przemodelować i wstawiać fabrycznie światła do jazdy dziennej czy wstawiać biksenony po mimo tego że zrobili już lifting. Obecnie już czekam na zamówione autko i jak faktycznie wprowadza zmiany na początku 2011r o jakich mowa w którymś tam temacie to trudno. Zaczynam mieć wrażenie że z samochodem jak z komputerem co 3 miesiące wychodzi nowszy model. Każde auto ma jakieś wady ... nie przejmował bym się tym za bardzo. A co do zmian to zawsze były i będą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziolklu Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Każde auto ma jakieś wady ... nie przejmował bym się tym za bardzo. A co do zmian to zawsze były i będą. Pozdrawiam Dokladnie tak jak poprzednik napisal nie ma auta idealnego bo inaczej po co serwisy i na czym by zarabiali po sprzedazy. Ja uwazam ze lepiej wiedziec o mankamentach zeby potem sie nie rozczarowac i po to tez forum. Dodatkowo zauwazmy tez jedno: Jezeli z samochodem jest wszystko ok to malo kto pojawia sie na forum i o tym pisze. Przewaznie pojawiaja sie na forach problemy i watpliwosci. Takze patrzac po liczbie postow nie ma ich za wiele w stosunku do liczby uzytkownikow Qashqai-a w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 (edytowane) Dokladnie tak jak poprzednik napisal nie ma auta idealnego bo inaczej po co serwisy i na czym by zarabiali po sprzedazy. Ja uwazam ze lepiej wiedziec o mankamentach zeby potem sie nie rozczarowac i po to tez forum. Dodatkowo zauwazmy tez jedno: Jezeli z samochodem jest wszystko ok to malo kto pojawia sie na forum i o tym pisze. Przewaznie pojawiaja sie na forach problemy i watpliwosci. Takze patrzac po liczbie postow nie ma ich za wiele w stosunku do liczby uzytkownikow Qashqai-a w Polsce. Raczej, mało kto podejmuję decyzję samodzielnie usuwać usterki, albo w naprawie auta. Korzystają z auto serwisu. Edytowane 25 Października 2010 przez wegit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huba_k Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam. Ja kupiłem 10 sierpnia - odbiór ok 8 października, jak dobrze wszystko pójdzie(Max do 16.10.2010). Z tego co widzę nie jest tak źle jak inni czekają po 6 miesięcy. I-WEY 1.6 Cafe Latte. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Apropo świateł do jazdy dziennej : http://custom.netcarshow.com/Nissan/2010-Qashqai/0e.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 MA zapalone halogeny i chyba postojówki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andluk68 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Zamówienie 17.07, w dniu dzisiejszym byłem domówić "chlapacze" i niespodzianka, maja Qaśka przyjechała na parking dilera Teraz czekam na info od sprzedawcy (+- 2 tygodnie, clenie...ogólnie papierologia) Jak odbiorę auto zrobię foto radia (zamówiłem QQ 1,6 Acenta)jest inne niż widziałem w modelu testowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoc Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Zamówienie 17.07, w dniu dzisiejszym byłem domówić "chlapacze" i niespodzianka, maja Qaśka przyjechała na parking dilera a to masz szczęście ja zamówiłem 2 lipca i cisza :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 a to masz szczęście ja zamówiłem 2 lipca i cisza :( zadzwoń do swojego sprzedawcy, być może już jest na placu i czeka na akcyzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moreno Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Wczoraj dostałem informację z salonu że zmienia się termin odbioru auta. QQ zamówiony 13.08. pierwsza data odbioru (przy podpisaniu umowy) 12.10.2010r. po zmianie pierwsza połowa grudnia 2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheCrow Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Jak odbiorę auto zrobię foto radia (zamówiłem QQ 1,6 Acenta)jest inne niż widziałem w modelu testowym. Ja swojego QQ Acenta będę odbierał na początku grudnia, ale mam nadzieję, że będzie ze "starym" radiem. Sam już nie wiem, czy bardziej zależy mi na zmieniarce 6 CD, czy na wejściu usb i możliwości odtwarzania mp3. Zastanawia mnie również jedna rzecz - w nowy cennik QQ euro4 obowiązuje do końca grudnia 2010. Samochody z euro4 można rejestrować tylko do końca tego roku. Więc co w przypadku, gdy ktoś zamówi euro4 i odbierze po nowym roku? Dzwoniłem do dilera w tej sprawie i powiedziano mi, że taka sytuacja na pewno się nie zdarzy, czyli, że nie będą przyjmować zamówień na euro4. Dziwne, po co cennik w takim razie? Mam tylko nadzieję, że ja zdążę odebrać i zarejestrować QQ przed końcem roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andluk68 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Ja swojego QQ Acenta będę odbierał na początku grudnia, ale mam nadzieję, że będzie ze "starym" radiem. Sam już nie wiem, czy bardziej zależy mi na zmieniarce 6 CD, czy na wejściu usb i możliwości odtwarzania mp3. Zastanawia mnie również jedna rzecz - w nowy cennik QQ euro4 obowiązuje do końca grudnia 2010. Samochody z euro4 można rejestrować tylko do końca tego roku. Więc co w przypadku, gdy ktoś zamówi euro4 i odbierze po nowym roku? Dzwoniłem do dilera w tej sprawie i powiedziano mi, że taka sytuacja na pewno się nie zdarzy, czyli, że nie będą przyjmować zamówień na euro4. Dziwne, po co cennik w takim razie? Mam tylko nadzieję, że ja zdążę odebrać i zarejestrować QQ przed końcem roku. Nie martw się tym tematem, jak będziesz chciał zamienić nowy model radia na starszą wersję, na 100% znajdziesz chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Jeżeli chodzi o EURO4 to juz od sierpnia nie mieli go chyba w sprzedazy (przynajmniej w stolicy w JAPANMOTORS), wiec chyba nie bedzie takiej sytuacji, że niezarejestrujesz samochodu. Ja też zamawiając samochód chciałem EURO4(felgi 17") ale już nie mieli wiec EURO5(felgi 18") bedzie w grudniu. A czemu cennik dali to tez zastanawiam sie chyba mieli odgórne polecenie i dali. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość satek Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Jeżeli chodzi o EURO4 to juz od sierpnia nie mieli go chyba w sprzedazy (przynajmniej w stolicy w JAPANMOTORS), wiec chyba nie bedzie takiej sytuacji, że niezarejestrujesz samochodu. Ja też zamawiając samochód chciałem EURO4(felgi 17") ale już nie mieli wiec EURO5(felgi 18") bedzie w grudniu. A czemu cennik dali to tez zastanawiam sie chyba mieli odgórne polecenie i dali. Pozdrawiam. Ja w Wawie zamówiłem 22 września QQ 1.6 Acenta kolor:nigt shade EURO4 odbiór do 10 grudnia 2010 Czekam z niecierpliwością tym bardziej iż przesiadam się z Toyoty. Miałem ich kilka, wszystkie z salonu. Ostatnio jednak jakość Toyoty jak również obsługi Klienta strasznie spadła w ich ASO. Dlatego zmiana . Jestem strasznie ciekawy jak będzie spisywał się sam QQ no i obsługa klienta w Nissanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Wczoraj dostałem informację z salonu że zmienia się termin odbioru auta. QQ zamówiony 13.08. pierwsza data odbioru (przy podpisaniu umowy) 12.10.2010r. po zmianie pierwsza połowa grudnia 2010r. Aż półtora miesiąca?? Jak to wytłumaczyli?? Jak rozglądałem się po salonach szukając qashqaia w polodym w poznaniu mówili o tym że czas z umowy jest zazwyczaj dotrzymywany - a tylko sporadycznie zdażają się ponadmiesięczne opóźnienia - w sytuacji gdy np autko spadnie gdzieś po drodze i muszą produkować nowe/naprawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moreno Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Aż półtora miesiąca?? Jak to wytłumaczyli?? Jak rozglądałem się po salonach szukając qashqaia w polodym w poznaniu mówili o tym że czas z umowy jest zazwyczaj dotrzymywany - a tylko sporadycznie zdażają się ponadmiesięczne opóźnienia - w sytuacji gdy np autko spadnie gdzieś po drodze i muszą produkować nowe/naprawiać... Powiedzieli, że fabryka ma opóźnienia i stąd zmiana terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 (edytowane) Wczoraj dostałem informację z salonu że zmienia się termin odbioru auta. QQ zamówiony 13.08. pierwsza data odbioru (przy podpisaniu umowy) 12.10.2010r. po zmianie pierwsza połowa grudnia 2010r. Chyba coś się dzieje ogólnie-podobnie miałem odebrać do końca 30.11.2010, a dzisiaj dostałem info od Dealera, że u nich będzie ok 3-4.12.2010. I jeszcze kwestia dokumentacji samochodu- Edytowane 11 Października 2010 przez meridion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 hmm to jak tak koledzy piszą, że każdy ma opóźnienia to jeśli ja zamówiłem autko 24.09.2010r i miało niby być na ok 05.11.2010r a w dniu zamówienia jeszcze nie było na linii montażowej to chyba też się opóźni przyjazd do salonu i odbiór - jutro chyba się przejadę do salonu dopytać o termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubko Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ja swojego I-way 1,6 nightshade zamówiłem 31 sierpnia we Wrocławiu na Bielanach Odebrałem 3 godziny temu!!!! Za chwilę znowu idę się nim cieszyć Pozdrawiam wszystkich oczekujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Tylko pozazdrościć ja zamówiłem 25 sierpnia i czekam i czekam i poczekam do 7 stycznia jeszcze. Z tego co czytam to nie napalam się raczej na wcześnijeszy przyjazd autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Mojego zamówiłem 17 września w zielonej górze - dziś podobno wysłali dokumenty do mnie - jak wszystko pójdzie zgodnie z planem jutro odbiorę, zarejestruję i w czwartek jadę po autko (qashqai i-way, 1.6, nightshade, wersja ciężarowa) Edytowane 12 Października 2010 przez undefine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matdar1 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Mój QQ ponoć stoi już pod salonem JP Chorzów i czeka na akcyzę. Dowiedziałam się od dealera, że modele Euro 5 mają nowe radia - takie same jak w Juke. Ma większy wyświetlacz i wejście na USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 byłem dzisiaj w salonie - podobno auto zamówione przeze mnie 24.09.2010r jest już w porcie?? nie wiem gdzie i w jakim porcie ale Pan w salonie powiedział że może być przed terminem - po żyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi