Gość +2qq_komar Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam, No właśnie jak to jest z tym próbnikiem do lakieru? Brać ... nie brać... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam, No właśnie jak to jest z tym próbnikiem do lakieru? Brać ... nie brać... Pozdrawiam jak się dogadacie to przy odbiorze koleś z salony powinien wam za free pokazać grubość wszystkiego (jak ja swojego odbierałem to było to oczywiste i kolesie się nawet nie zająkneli ze się nieda czy cośtam....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 jak się dogadacie to przy odbiorze koleś z salony powinien wam za free pokazać grubość wszystkiego (jak ja swojego odbierałem to było to oczywiste i kolesie się nawet nie zająkneli ze się nieda czy cośtam....) Możesz się więc z nami podzielić jaka powinna być grubość lakieru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 zamówienie 24 07 09 odbiór na umowie 30 10 09 odbiór potwierdzony przez fabrykę 15 10 09 odbiór rzeczywisty auto już czeka w salonie więc ok 09 10 09.Pozdrawiam wszystkich oczekujących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 zamówienie 24 07 09 odbiór na umowie 30 10 09 odbiór potwierdzony przez fabrykę 15 10 09 odbiór rzeczywisty auto już czeka w salonie więc ok 09 10 09.Pozdrawiam wszystkich oczekujących . Gratulacje ! podziel się swoimi wrażeniami. Ja zamawiałem chyba 27 czerwca i jak powiedział mi mój dealer mogę się spodziewać odbioru najwcześniej 26.10 mając termin wg umowy do 30.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 prawie jak za komuny ważne żebyście dostali w kolorze i wyposażeniu jakim chcieliście hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Ja zamówiłem 7 sierpnia z datą odbioru do 14 października. I dziś miałem jeden miły telefon że auto już jest, jednak dokumentów jeszcze nie ma Więc czekam z niecierpliwością na dokumenty. Po kilkunastu minutach drugi telefon z salonu i bardzo miła pani pyta mnie jakie dodatkowe zabezpieczenie zainstalować autoalarm za 1500 zł czy blokadę skrzyni za 1200 zł. Zdziwieniu mojemu nie było końca ponieważ w zamówieniu ani podczas składania zamówiania nie otrzymałem informacji że tak owe będzie niezbędne. Wyciągnąłem zamówienie i poinformowałem miłą panią za jaką kwotę zdecydowałem się nabyć auto i zarządałem montażu dodatkowego zabezpieczenia, wtedy miła pani "opamiętała" się i poinformowała mnie że w przypadku wersji N1 (ciężarowej) nie ma takiej konieczności. Przepraszam ale czuję się "naciągany" !! Chyba im nie odpuszczę przy odbiorze i postaram się przeglądnąć nawet najmniejszą śrubkę (w zasadzie mój brat, który jest mechanikiem) :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yellow Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Witam Ja zamówiłem Qashqaia 23 lipca , termin odbioru na 1 listopad Samochód od dwóch tygodni stoi w salonie a ja czekam na jakieś papiery które sa potrzebne do rejestracji Mają być na jutro ale to jutro jest od tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 No cóż powiem tak, chyba salon się "uwija". Myślałem że jeśli auto jest w salonie to na dokumenty przyjdzie poczekać. Ale okazało się się że dwa dni po aucie pojawiają się dokumenty. Jutro jadę je odebrać, oczywiście wcześniej oglądając auto. Jestem dość miło zaskoczony bo moje QQ pojawi się w moim garażu już w poniedziałek lub max wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikus75 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ja swojego też mam odebrać w poniedziałek lub wtorek. To będzie dłuuugiiii weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gio Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) witam ja swojego nissana qq odbieram we wtorek ma nadzieję że nie będzie tak zle jak niektórzy piszą Edytowane 9 Października 2009 przez gio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Dostałem informację od swojego dealera, że mój QQ jest już w Polsce i stoi w porcie. Ażeby samochód znalazł się w rękach dealera, musi go tam dostarczyć firma transportowa, co może zająć od kilku dni do tygodnia, do tego czasu należy doliczyć jeszcze kolejne dni aż urząd celny dostarczy dealerowi potwierdzenie opłacenia akcyzy. Jeśli niczego nie pomyliłem i dobrze zrozumiałem informację od dealera, to samochód będzie pewnie gotowy nie wcześniej niż za dwa tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kshyhoo Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ja zamowilem 1.5dCi Acenta N1, szklany dach 8 sierpnia. Odebralem 7 pazdziernika. Czyli 2 miesiace :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris_voyager Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ja zamowilem 1.5dCi Acenta N1, szklany dach 8 sierpnia. Odebralem 7 pazdziernika. Czyli 2 miesiace :-) Czy mozesz napisać jak dealer zachował sie w sprawie wydania zdemontowanych siedzień ? Jeśli możesz odpowiedz na forum: Homologacja Nissana Qashqai - zachowamy pewien porządek. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikus75 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Przypuszczam, że kolegi nie dotyczy ten temat... Informuje o szklanym dachu - w wersji +2 jest to standard. W Zwykłym QQ nie ma problemu braku siedzeń - jest tylko na stałe podłokietnik i kratka... Zresztą degradacja pojazdu + niejasna przyszłość przepisów podatkowych spowodowały, że nie zdecydowałem się sam na N1 w swoim QQ+2. A jak czytam o ostatnich "czystych" zagraniach importera, to tylko się w tej decyzji upewniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris_voyager Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Przypuszczam, że kolegi nie dotyczy ten temat... Informuje o szklanym dachu - w wersji +2 jest to standard. W Zwykłym QQ nie ma problemu braku siedzeń - jest tylko na stałe podłokietnik i kratka... Zresztą degradacja pojazdu + niejasna przyszłość przepisów podatkowych spowodowały, że nie zdecydowałem się sam na N1 w swoim QQ+2. A jak czytam o ostatnich "czystych" zagraniach importera, to tylko się w tej decyzji upewniam. No tak gratuluję spostrzegawczości i refleksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikus75 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Widzę ten sam silnik co u mnie - jak możesz się podzielić jakimś mini raportem spalania... Jak się szybko coś u mnie nie zmieni to pomyślę, że jeżdżę z zaciągniętym hamulcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris_voyager Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) Widzę ten sam silnik co u mnie - jak możesz się podzielić jakimś mini raportem spalania... Jak się szybko coś u mnie nie zmieni to pomyślę, że jeżdżę z zaciągniętym hamulcem hmmm - się podzielę jak po 4 miesiącach wreszcie odbiorę auto Hamulec jednak warto sprawdzić jeśli jest źle ... A moze ciśnienie za niskie w ogumieniu albo klapa bagażnika niedomknięta ? Widzę jest już wątek w tej sprawie: Spalanie 2.0 dCi więc pisz śmiało - może dealer nie dotrzyma umowy i uda mi się jeszcze wycofać bez straty wpłaty ;] Pozdr. Właśnie zauważyłem ze to Twoj wątek ...wiec trzeba czekać na innych. Jazdą w korkach sie nie przejmuj wyleć za miasto będzie lepiej. Edytowane 13 Października 2009 przez chris_voyager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ja zamówiłem QQ 1,6 TEKNA w połowie sierpnia z gwarancją odbioru do 21 grudnia. Ale samochód już przypłynął do portu. Odbiór chyba do końca miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ja zamówiłem QQ 1,6 TEKNA w połowie sierpnia z gwarancją odbioru do 21 grudnia. Ale samochód już przypłynął do portu. Odbiór chyba do końca miesiąca. No to jestesmy w takiej samej sytuacji. Zobaczymy kto dostanie szybciej. Jestem z Trójmiasta, do portu blisko, ale wg przysłowia wcale nie musi być szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikus75 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ja już jestem po odbiorze, ale z tego co zauważyłem poza dostawą fizyczną muszą być jeszcze skompletowane wszystkie papiery (min. homologacja i potwierdzenie opłaty akcyzowej). Trzymam kciuki za wasze odbiory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 No to jestesmy w takiej samej sytuacji. Zobaczymy kto dostanie szybciej. Jestem z Trójmiasta, do portu blisko, ale wg przysłowia wcale nie musi być szybciej. Ja ze Śląska, wiec trochę dalej.Dam znać jak będzie w salonie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SNOOKPOMAND Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam U mnie dzisiaj minął termin z umowy teraz tylko odliczam +10dni obsuwy w wersji N1 jaką mam w umowie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walentyn Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam, 29.09 odebrałem QQ 1.5. dCi Accenta. Dealer zmieścił się w terminie - zamawiałem z końcem promocji. Jeździ ok, spalanie jak w książce, trochę głośnawy na tylnym zawieszeniu. Po tygodniu zauważyłem rozciętą (ok. 1 cm) osłonę od słońca na przedniej szybie (obok czujnika ruchu alarmu - przypuszczam, że podczas montażu spec zahaczył nożykiem i ...) - reklamacji nie uznano. Uważam to skandal. Generalnie autko jak na razie b. super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vasy Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ja zamówiłem QQ 1,6 TEKNA w połowie sierpnia z gwarancją odbioru do 21 grudnia. Ale samochód już przypłynął do portu. Odbiór chyba do końca miesiąca. Witam, to ja również zamówiłem taką samą wersję w salonie w Kielcach z datą w umowie 21 listopada, jednakże wczoraj dzwoniłem zapytać o jakieś możliwe przyspieszenia, ale salon do wczoraj nic nie wiedział o możliwym szybszym odbiorze. Jutro ponękam ich dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi