Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ile czekacie na nowego QQ ?

Gość chris_voyager
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowałem się wykonać ruch , telefon, auto juz przygotowane ale papierów brak , powinny być w piątek ( 3 dni po terminie ) więc ja QQ wyjade w okolicach środy 8 dni po terminie , przy zakupie wynegocjowałem : dywaniki , alarm,czujnik parkowania z wyświetlaczem , dzisiaj dodałem darmową wymiane opon , mogę jeszcze coś wynegocjować???

pozatym zaczyna dopadać mnie frustracja , mam nadzieje że użytkowanie autka mi to wszystko wynagrodzi , bo jak narazie to dobrego zdania o Japan Motors nie powiem...

Edytowane przez hb7

Wczoraj czyli w poniedziałek zamówiłem, wcześniej jak rozmawiałem wstępnie o aucie to: dwa trzy dni pan wyjeżdża ponieważ auto stoi pod salonem. Dzisiaj dzwonię i dowiaduję się że papiery trzeba zamówić, że kurier przywiezie do nich wtedy do mnie, itd. No i nie wiadomo czy w pt będzie. Także zanim wplacisz zaliczkę jest kolorowo a potem jak zawsze ;)Ale jak tu czytam że czekacie od czerwca do teraz? Szok

Dla zainteresowanych:

dzisiaj byłem w salonie Warszawa Ursynów i dowiedzialem sie, ze aktualne zamowienia beda realizowane w lutym/marcu

zamowienia zlozone w styczniu marzec/kwiecien

przy zamowieniu wersji z homologacja fotele zostaja w fabryce - kupujacych ich nie otrzymuje

a na placu byly 3 egzemplarze do kupienia od reki ( w wersji tekna )

zakladajac wiarygodnosc sprzedawcy, brzmi to strasznie - przy wydatku rzedu 100,000 czekac tyle czasu to koszmar :)

Pzdr

A. Nowak

Dla zainteresowanych:

dzisiaj byłem w salonie Warszawa Ursynów i dowiedzialem sie, ze aktualne zamowienia beda realizowane w lutym/marcu

zamowienia zlozone w styczniu marzec/kwiecien

przy zamowieniu wersji z homologacja fotele zostaja w fabryce - kupujacych ich nie otrzymuje

a na placu byly 3 egzemplarze do kupienia od reki ( w wersji tekna )

zakladajac wiarygodnosc sprzedawcy, brzmi to strasznie - przy wydatku rzedu 100,000 czekac tyle czasu to koszmar :)

Pzdr

A. Nowak

Zadzwoń do innych dealerów, stoją visia i acenta, np w Elblagu, japanmotors działający na południu w wawie tez ma salon ma duzo aut od reki.

Ja w pn zamówilem to co chciałem z placu

Gość +2qq_komar

Witam,

hb7 czyżbyś zamawiał samochód w JM w Warszawie. Jeżeli tak to widzę, że wszystkich tak "załatwiają" na wejściu... Chodzi mi o komplecik "gratisów". JM w Warszawie mi obiecał miesiąc wcześniej auto niż w umowie.. i już już witałem się z gąską kiedy się okazało, że pan w salonie pomylił się w obliczeniach albo zawiodła firma spedycyjna dowożąca auta do salonu ;). I cóż, czekałem kurcze 3 miechy poczekam i tydzień. Ale jak tu nie pierwszy ja zauważam poziom irytacji wzrasta z każdym dniem. Ja zamawiałem 29 lipca i mija 3 i pół miesiąca... Jak zamawiałem swojego w salonie stał podobny ale inny lakier. Miał bym od ręki ale jak się chce mieć taki kolor jaki się chce ... to trzeba czekać, jak się chce mieć jakiś dodatkowy sprzęt w środku ...też trzeba czekać. A jeszcze do tego słyszy się o popularności qq, że ludzie tak kupują. I to wszystko się składa na takie terminy oczekiwania.

pozdrawiam

nowa garsc informacji nt realizacji zamowien:

w Plocku ( bo Warszawie juz sobie odupuscilem, a wlasciwie dealerzy zrobili to za mnie ) odmawiaja przyjecia zamowien w ogole, tlumaczac, ze nie znaja ceny na przyszly rok

mozna za to kupic wylacznie samochody, ktore maja na stanie, przewaznie w kolorze ciemnej sliwki w wersji i-way

zniechecony liczylem, ze zamowie auto w tym roku z odbiorem w przyszlym a teraz dobijaja mnie bardziej mowiac, ze zamowie owszem, ale w styczniu

cholera w koncu to tylko samochod nie bilet na ksiezyc :)

twardym trza być a nie mietkim ;)

auto zamówione 29 czerwca , odbiór może w przyszłym tygodniu czyli ponad tydzień po terminie ( całkowity czas oczekiwania ok 155 dni )

twardym trz...

Witam. Auto w poniedziałek zamówione i dzisiaj odbiór. Juz pod domem spalanie spadło do 8,1... jak wyjechalem z salonu to było 14.. :unsure:

Pozdrawiam czekających po 4 miesiące :rolleyes:

Edytowane przez Piotr1

Witam serdecznie,

Dziwią mnie długie terminy oczekiwań na ten model Nissana. Ja swojego zamówiłem około połowy listopada i odbiór nastąpił po tygodniu czasu z dopełnieniem formalności leasingowych, przyciemnieniem szyb, czujników itp. Pytałem się w Chorzowie dealera na temat tak długiego oczekiwania, zostałem poinformowany, że Oni jako PGD czyli duża grupa mają sporo tych aut i dlatego okresy oczekiwań są tak krótkie, a nie jak u innych dealerów po kilku miesiącach.

PS

Po raz pierwszy dostałem do samochodu od dealera wino:)

Pozdrawiam,

Mar3ko

dziwne przecież Chorzów to Japan Motors , ja zamówiłem w Japan Motors w Katowicach i auto może odbiore po ok 150 dniach oczekiwania,

już niechciałbym sie pastwić na dealerze ( ostatnio otrzymałem informacje że mogą dziennie "oddać" jeden samochód , ciekawe czy jak przyjmowali zamówienia to też tylko jeden egzemplarz dziennie.. )

jeszcze jestem wyluzowany ale jak czytam że ktoś odebrał po tygodniu ...

Witam,

Raczej nie wydają jednego dziennie, przede mną 2 wyjechały. Ja akurat ten model który chciałem dostałem w ciągu tygodnia bo stał w Warszawie. Lecz sprzedawca powiedział mi, że jeśli chciałbym inny to musiałbym poczekać do połowy grudnia max. bo muszą ściągnąć na szybko. Także nie wiem co o tym myśleć.

Jedyne co mogę powiedzieć to to, że polecam z czystym sumieniem Japan Motors Chorzów i Pana Pawła oraz Pana Bartosza, którzy szybko zrealizowali temat.

Ja zamawialem w poniedzialek, odbior mial nastapic w ciagu 7 dni. Niestety mialem wypadek ale odbior przedluzyl sie tylko o tydzien ale to z mojej winy a nie z winy dealera.

Mialem wybor miedzy Visia, Acenta i I-way. Te wersje byly dostepne od reki - Acenta rowniez ze szklanym dachem i Nissanem Connect. Pytalem sie o Tekne ale w kolorze bialym aktualnie nie mieli - realizacja na luty jakbym sie zdecydowal. Nie chcialo mi sie czekac wiec wzialem I-way. Jestem zadowlony tylko troszke brakuje mi ksenonow, ktore bylyby w Teknie.

Auto bralem w polowie pazdziernika z salonu Impwar na Bielanach wroclawskich.

ODEBRANY wczoraj , po 149 dniach czekania, :lol: JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST

dobra rada dla odbierających, po wyjechaniu z salonu od razu udajcie się do stacji benzynowej , najlepiej do najbliższej,

ja miałem szklanke benzyny i niestety nie dojechałem do stacji...

Gość +2qq_komar

Witam,

W końcu po 153 dniach (w zasadzie w 4 miesięcznicę) udało się odebrać qq. Jeszcze tego samego dnia udałem się na trzy godzinną przejażdżkę. Autko sprawdza się znakomicie. Spalanie na trasie doszło nawet do 7,7 (przy silniku 2.0 Pb) ale przy jeździe raczej spokojnej. W niedziele po mieście wahało się między 10 a 11. Szkoda tylko, że trzeba ten silnik sporo kręcić, żeby uzyskać max moment i najlepsze przyśpieszenie. Wyścigowy samochód to to nie jest ale rozbujanie go do 140-150 to nie jest problem. Może to kogoś zdziwi ale na mnie wrażenie bardzo dobre robi oświetlenie - reflektory. Może śmieszne ale jak się miało do tej pory autko raczej ze średnimi reflektorami to przesiadając się do qq jestem pod wrażeniem.

Także na razie samochodzik miodzio, jazda nim jest wielką przyjemnością. Pozdrawiam.

Ps.: Jak to trzeba uważać przy odbiorze - klapa bagażnika nie była dość dobrze spasowana - do poprawki, dziś będę dzwonił umawiać się.

Edytowane przez +2qq_komar

Swojego QQ zamówiłem 3 sierpnia. Podobno jest już w Polsce. W przyszłym lub nastepnym tyg. odbiór. Mam nadzieję, że przed swiętami. Mija 116 dzień.

Pzdr. wszystkich.

:whistle:

• 7 miesięcy temu...

bo ja już przebieram nogami, a zostało jeszcze jakieś dwa miesiące :whistle:

kolor zamówiony w ciemno, bo nigdzie nie mieli białego do pokazania, ale raczej będzie nieźle mam nadzieję :D

Biały jest rewelacyjny...

i modny :) Po śląsku jeździ egzemplarz biały ale bez szklanego czarnego dachu, a taki moim zdaniem już średnio efektownie wygląda

BTW ostatnią będąc w Gdańsku przejeżdżałem obok portu i stacji przeładunkowej, a tam mym oczom ukazał się piękny widok kilkudziesięciu QQ na parkingu. B) Nie muszę mówić, że biało-czarne wyróżniały się najbardziej :)