meridion Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Bała Acenta zamówiona 15.08-odbiór 30.11.2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andluk68 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam, u mnie w Gdańsku to samo Qasqai+2, Tekna, 2.0 Dci, Automat, skóry czs oczekiwania od zamówienia do odbioru 5 miesięcy (odbieram w listopadzie) pozdrawiam i czekam dalej! Gdańsk, Czas oczekiwania na Q Acenta 1,6 4 miesiące. Wczoraj dostałem info, że auto będzię max w 3,5 miesiąca. W Elblągu, czy Bydgoszczy czas oczekiwania 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ja czekam od 15 sierpnia chyba odbiór masakra 7 styczeń może bedzie wiczesniej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Ja czekam od 15 sierpnia chyba odbiór masakra 7 styczeń może bedzie wiczesniej/ To trochę długo, chociaż jak pisałem w Warszawie białego Euro 5 tez mi proponowali w styczniu-zmieniłem Dealera Kupuję z salonu z Białej Podlaski, cała przyjemność będzie wracać QQ do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) No to jak wszyscy odbierzemy swoje QQ, z tego co czytam ostatni kolega styczeń 2010 to zrobimy zlot w lutym 2010 lub marcu co by grila na trawie nie śniegu zrobić z tego czekania do listopada 2010 to mi się daty przestawiły-oczywiście chodziło o ewentualne spotkanie w marcu 2011 Edytowane 7 Września 2010 przez meridion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 W sumie mi się nie śpieszy ale wiadomo jak to jest z nowym samochodem. Zamówiony samochod przezemnie też biały euro5 bo juz nie mieli na stanie euro4 wiec nie pozostaje nic jak czekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moreno Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Zamówiony 13.08. odbiór 15.10. - Zabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubko Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 QQ 1,6 I-Way nightshade zamówiony 31 sierpień odbiór w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alek33 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Jutro odbieram i-way 1,5 czarny na 18 felgach. zamówiony w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Don Kroko Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) No to ja sobie poczekam do przyszłego roku QQ+2 I-way czarny 2.0 dCi 4x4 + chrom pakiet - zamówiony 03 września - odbiór styczeń/luty 2011. Na pocieszenie rabat dla grup zawodowych 12% i (być może) w nowym roku będą zintegrowane światła do jazdy dziennej (podobno nowe przepisy UE). Edytowane 9 Września 2010 przez DonKroko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 To faktycznie długo-liczę też na te światła ale poczekamy, zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 No to ja sobie poczekam do przyszłego roku QQ+2 I-way czarny 2.0 dCi 4x4 + chrom pakiet - zamówiony 03 września - odbiór styczeń/luty 2011. Na pocieszenie rabat dla grup zawodowych 12% i (być może) w nowym roku będą zintegrowane światła do jazdy dziennej (podobno nowe przepisy UE). Jedni otrzymują rabat zawodowy 11%, drudzy 11,5%, DonKroko podał że 12% -o co tu chodzi, dla czego się różni rabat zawodowy, czy na tym też nas robią w konia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Don Kroko Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Jedni otrzymują rabat zawodowy 11%, drudzy 11,5%, DonKroko podał że 12% -o co tu chodzi, dla czego się różni rabat zawodowy, czy na tym też nas robią w konia? Z moich rozmów ze sprzedawcami wynikało, że rabat dla grup zawodowych jest rabatem "centralnym" realizowanym przez Nissan Polska. Rozumiem, że jako taki, powinien być jednolity w skali kraju, choć być może właśnie o różne grupy zawodowe chodzi? Osobiście w trakcie przymiarek przedzakupowych w dwóch trójmiejskich salonach informowano mnie o takich rabatach, nie pytając jednak szczegółowo o grupę zawodową, wówczas była mowa "coś około 11% - trzeba sprawdzić". Jak przyszło do zamówienia i zaproponowano mi 12% - cóż łyknąłem jak młody pelikan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Z moich rozmów ze sprzedawcami wynikało, że rabat dla grup zawodowych jest rabatem "centralnym" realizowanym przez Nissan Polska. Rozumiem, że jako taki, powinien być jednolity w skali kraju, choć być może właśnie o różne grupy zawodowe chodzi? Osobiście w trakcie przymiarek przedzakupowych w dwóch trójmiejskich salonach informowano mnie o takich rabatach, nie pytając jednak szczegółowo o grupę zawodową, wówczas była mowa "coś około 11% - trzeba sprawdzić". Jak przyszło do zamówienia i zaproponowano mi 12% - cóż łyknąłem jak młody pelikan Moi gratulacji, tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Jedni otrzymują rabaty zawodowe inni stałe rabaty dealerskie i akcesoria gratis w rezultacie każdy sprzedawca ma minimalny pułap na ile może zejść a jak to sprzeda potencjalnemu kupujacemu to inna sprawa ważne żeby kupujący wyszedł z salonu zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Bardzo prawdziwe... Poza tym nie oszukujmy się, dealer też musi zarobić na pensje dla pracowników, utrzymanie salonu itd itp dokładnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bert1608 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam, Czy ktos z was wie ile sie czeka na auto od momentu statusu "w porcie"? Ja mam informacje od tygodnia o takim statusie i zastanawiam sie ile to jeszcze potrwa. Termin mam do 25, ale jak kazdy wolalbym wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam, Czy ktos z was wie ile sie czeka na auto od momentu statusu "w porcie"? Ja mam informacje od tygodnia o takim statusie i zastanawiam sie ile to jeszcze potrwa. Termin mam do 25, ale jak kazdy wolalbym wczesniej na moim przykładzie wygląda to tak ( termin odbioru 17 wrzesień ) - zamówienie 10 czerwiec - in factory 15 sierpień - na placu przy salonie 2 wrzesień - aktualnie jest 10 wrzesień i auto czeka przygotowane do wydania ale brakuje jeszcze dokumentów akcyzowych - czyli odbiór w nastepnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bert1608 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 na moim przykładzie wygląda to tak ( termin odbioru 17 wrzesień ) - zamówienie 10 czerwiec - in factory 15 sierpień - na placu przy salonie 2 wrzesień - aktualnie jest 10 wrzesień i auto czeka przygotowane do wydania ale brakuje jeszcze dokumentów akcyzowych - czyli odbiór w nastepnym tygodniu Dzieki wielkie, ale to ciekawe, bo ja tez zamawiałem 10 czerwca a dzis otrzymałem informacje ze samochod od tygodnia płynie i raczej nie bedzie do odbioru 17 choc jeszcze tydzien temu sprzedawca twierdzil, ze tak bedzie. Teraz mowi, ze raczej bedzie do odbioru po 17. Czy moge wiedziec z jakiego salonu zamawiałes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Dzieki wielkie, ale to ciekawe, bo ja tez zamawiałem 10 czerwca a dzis otrzymałem informacje ze samochod od tygodnia płynie i raczej nie bedzie do odbioru 17 choc jeszcze tydzien temu sprzedawca twierdzil, ze tak bedzie. Teraz mowi, ze raczej bedzie do odbioru po 17. Czy moge wiedziec z jakiego salonu zamawiałes? Japan Motors Warszawa ( może to zależy od wersji - mój to QQ+2 1.6 benz Acenta ) od momentu kiedy auto będzie na placu u dealera to jeszcze musisz dodać ponad tydzień na formalności akcyzowo-podatkowe ( to już załatwia centrala nissana i niestety trochę trwa ) Edytowane 10 Września 2010 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bert1608 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Japan Motors Warszawa ( może to zależy od wersji - mój to QQ+2 1.6 benz Acenta ) od momentu kiedy auto będzie na placu u dealera to jeszcze musisz dodać ponad tydzień na formalności akcyzowo-podatkowe ( to już załatwia centrala nissana i niestety trochę trwa ) Ja zamawialem tez w wawie, ale u innego dealera. Dzieki, ale skoro zamawiales tego samego dnia to tez pewnie miales upust 11% od ceny cennikowej? Czy zalapales sie na jakas inna lepsza promocje? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wikiyork Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Jedni otrzymują rabat zawodowy 11%, drudzy 11,5%, DonKroko podał że 12% -o co tu chodzi, dla czego się różni rabat zawodowy, czy na tym też nas robią w konia? Witam. Rabaty dla wybranych grup zawodowych przedstawiają się następująco: silnik: 1.5Dci/ 8% 1.6 / 11% 2.0Dci/ 12% 2.0 / 12% Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam. Rabaty dla wybranych grup zawodowych przedstawiają się następująco: silnik: 1.5Dci/ 8% 1.6 / 11% 2.0Dci/ 12% 2.0 / 12% Pozdro. W temacie „Ile czekacie na nowego QQ?tomi-ei podał: zakup na firmę i rabat tzw. branżowy dokładnie 11,5% od ceny auta z lakierem metalic ( JMW ) Co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaad Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Ja czekam od poczatku lipca, zamówiona kaszka 2.0 benzyna 4x4, I-Way, cafe latte, jasne wnętrze. Termin to 10.12.2010. Kurka, ile można czekać na nowy samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Kurka, ile można czekać na nowy samochód? Ja kiedyś czekałem na peugota 207 4 miesiące , 2 razy przekładane o miesiąc. No i nie wytrzymałem i zrezygnowałem po 3 miesiącach i kupiłem forda od ręki Umowa była na dostarczenie w max. 2 miesiące. Umowa z Nissaem niestety tak skonstruowana, że można czekać w nieskończoność. W każdym razie w moim przypadku dostałem QQ idealnie w wyznaczonym terminie 15 marca zamówione - 11 maja dostarczone. Edytowane 16 Września 2010 przez danbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi