Author53 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jak wgrasz inną nawigację niż nissanowską w nawigacji będziesz miał Polski, Czy mam rozumieć ze jak wgrasz np. mape Garmina to menu na ekranie bedzie po Polsku? Ktoś Ci napopowiadał głupot. Ekran to sprawa firmware, a mapa to tylko mapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigjar Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Jak wgrasz inną nawigację niż nissanowską w nawigacji będziesz miał Polski, a to co kolega wyżej pisze jest bardzo prawdopodobne gdyż jak kupowałem swojego z salonu ale już rocznego (komis) przedstawiciel też wspominał o nawigacji z tym że mówił że są firmy które wgrywają na NC właśnie automapę i chodzi idealnie. Więc może Nissan widząc ze inni coś robią w tym kierunku chce sam na tym zarobić. Mam nadzieję ze tak właśnie będzie. Witam Jak możesz to zapytaj tego przedstawiciela o namiary takiej firmy, bo ja dotychczas nie znalazłem żadnej która by się podjeła spolszczenia NC,a tym bardziej wgrania Automapy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jak wgrasz inną nawigację niż nissanowską w nawigacji będziesz miał Polski, a to co kolega wyżej pisze jest bardzo prawdopodobne gdyż jak kupowałem swojego z salonu ale już rocznego (komis) przedstawiciel też wspominał o nawigacji z tym że mówił że są firmy które wgrywają na NC właśnie automapę i chodzi idealnie. Więc może Nissan widząc ze inni coś robią w tym kierunku chce sam na tym zarobić. Mam nadzieję ze tak właśnie będzie. To ciekawe... Sam chciałbym to zobaczyć. Automapa działająca na systemie innym niż WinCE? No chyba że Nissan Connect jest jednak oparty na WinCE, tylko producentom softu udało się to dobrze ukryć Tak czy inaczej Automapa (czy wogóle inna nawigacja) na Nissan Connect jest jak Yeti - ktoś ją widział, ale dowodów na to brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojto1967 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wczoraj odebrałem swojego QQ. Z info umieszczonego na ekranie jest że mapa ma oznaczenie 2010 v8. (lub coś takiego) zrobię zdjęcie i zamieszczę na forum. A co do automapy to pan sprzedawca powiedział że jest na razie taka informacja przekazana pocztą pantoflową że ma być ale chyba razem ze zmianą również oprogramowania. Myślę że będzie to może jak wypuszczą nową wersję na 2011 rok lub z nowym "modelem" który będzie musiał mieć już światła do jazdy dziennej od 2011 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wczoraj odebrałem swojego QQ. Z info umieszczonego na ekranie jest że mapa ma oznaczenie 2010 v8. (lub coś takiego) zrobię zdjęcie i zamieszczę na forum. 2010 v8 to jest wersja firmware. Numer i wersję mapy masz na karcie SD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (...) Myślę że będzie to może jak wypuszczą nową wersję na 2011 rok lub z nowym "modelem" który będzie musiał mieć już światła do jazdy dziennej od 2011 roku. Model na 2011 nie musi mieć świateł dziennych bo jest to stary dobry Qashqai po lifcie i dostał homologację przed wyjściem tego przepisu, który kolega ma pewnie na myśli. Światła do jazdy dziennej będzie musiał mieć natomiast nowy model, który jest obecnie w fazie projektowej i jest zapowiadany najwcześniej na 2012 rok, ale to będzie zupełnie nowe auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cyparski Krzysztof Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Wczoraj na dyspleju po wlaczeniu radia ukazal sie napis informujacy o nowej wersji oprogramowania do navigacji i informacja by skontaktowac sie z Nissanem jesli oczywiscie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigjar Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Wczoraj na dyspleju po wlaczeniu radia ukazal sie napis informujacy o nowej wersji oprogramowania do navigacji i informacja by skontaktowac sie z Nissanem jesli oczywiscie chcemy. Napisy te ukazują się,bo są prawdopodobnie zaprogramowane w komputerze,mnie taki napis pojawił się miesiąc temu.Często występują w okolicach roku użytkowania auta.(wcześniejsze posty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekk Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Otrzymałem informację, że pojawiła się w sprzedaży nowa karta z mapami do NC. Karta ma bodajże indeks "D". Na obcojęzycznych forach wyczytałem, że ilość danych zapisanych na karcie jest niemal dwukrotnie większa w stosunku do karty z indeksem "C", co wróży obiecująco. Czy któryś z kolegów posiada takową kartę i może opisać jakie są zmiany ?? ASO życzy sobie za tą kartę ponad 600 PLN - zastanawiam się czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Otrzymałem informację, że pojawiła się w sprzedaży nowa karta z mapami do NC. Karta ma bodajże indeks "D". Na obcojęzycznych forach wyczytałem, że ilość danych zapisanych na karcie jest niemal dwukrotnie większa w stosunku do karty z indeksem "C", co wróży obiecująco. Czy któryś z kolegów posiada takową kartę i może opisać jakie są zmiany ?? ASO życzy sobie za tą kartę ponad 600 PLN - zastanawiam się czy warto. Kupmy jedną i skopiujmy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Kupmy jedną i skopiujmy :-) To nie takie proste. Kazda karta dedykowana jest to danej nawigacji a tego jeszcze nikt nie rozkodował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekk Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 To nie takie proste. Kazda karta dedykowana jest to danej nawigacji a tego jeszcze nikt nie rozkodował Dokładnie. Niestety jeszcze nikomu nie udało się skopiować tej karty. Jest jakoś paskudnie zabezpieczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dokładnie. Niestety jeszcze nikomu nie udało się skopiować tej karty. Jest jakoś paskudnie zabezpieczona. Próbowałem już zrobić obraz karty, ale nawet w mojej nawigacji ta skopiowana nie działała. W samej karcie cos jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierki2 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Musi być jakiś sposób. Potrzebny nam tylko "SPECJALISTA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dla posiadaczy automapy narysowałem ikonke qashqai zamiast strzałki Utworzyć folder images tam wsadzić autka. Folder images wsadzić do am gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 I co dalej z nawigacją? Czy ktos złamał juz system? A moze ktos wie kto aktualizuje mapę do najnowszej wersji? Same pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ano nic.Nissan "olewa" obecnych użytkowników kilkuletnich QQ. Ale my się postawimy i nie kupimy już następnego modelu, lecz pójdziemy do konkurencji ! Ja używam także w moim QQ Tom-Toma. Obie nawigacje się świetnie uzupełniają,jednak ciekawie jest gdy jedna pokazuje w prawo a druga w lewo. przynajmniej mam wybór.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ciekawe czy karty z mapami przychodzą z samochodami czy w serwisie sami je nagrywają na karty? Jesli nagrywają ........ ? Czy ktos kupił, lub uaktualniał swoja mape w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 ... ciekawie jest gdy jedna pokazuje w prawo a druga w lewo. przynajmniej mam wybór.... A do tego oznakowanie dorgi kieruje prosto ... Ja zawsze wtedy po znakach a nie po nawigacji. A co do naszej nawigacji to ja ratuje się wyszukiwaniem ręcznym tzn. palcem po mapie. Tym sposobem w 90 kilku procentach znajduje szukaną miejscowość, której wcześniej nawigacja w spisie nie miała. Przypadek z piątku kiedy jechałem do miejscowości Komorniki k/Polkowic ... w spisie oczywiście brak, po wyszukaniu "palcem po mapie" oczywiście jest ale pod nazwą Komoniki (czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Oczywiscie też tak szukam , ale jest to żmudne. Gorsze jest to, że w ciągu ostatnich 2-3 lat uruchomiono w kraju dużo nowych dróg i w rezultacie wg NC jeżdzimy po polu. Z wakacyjnych wojaży . Ze Szczecina w stronę Śląska NC skierowało na starą drogę do Gorzowa, a przecież jest już droga szybka omijająca uciązliwe przejazdy przez kolejne miasteczka i wioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A do tego wszystkiego nie ma wschodnich krajów Litwa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) tyle niezadowolonych... może jakieś grupowe pisemko do centrali? osobiście mam Acentę, a korzystam i uaktualniam Automapę Edytowane 31 Października 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Szkoda, że nie można takiej aktualizajci ściągnąć z internetu i zgrać sobie na karte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Szkoda, że nie można takiej aktualizajci ściągnąć z internetu i zgrać sobie na karte. Za mało wiemy na temat systemu w NC i całej elektroniki. Czy tam jest jakiś procek czy epromy. Gdyby była taka wiedza można by przejść na inny system i wgrać mapy GARMIN lub inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lekimai Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Czy ktoś się oriętuje kiedy możemy się spodziewacć aktualizacji nawigacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi