Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nawigacja działa...ale

mark
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Strider, nie wiem dlaczedo ale widze, ze strasznie uprzedzony jestes do tych systemow. Ja bardzo sobie je chwale, a gdy przesiadam sie do samochodu wyzszej klasy (na urlopie jezdzilem 2-3letnim Jeppem Grand Cherokee) to wlasnie tych systemow mu brakowalo.

To musisz się przesiąść do jakiegoś Cinquecento - wtedy poczujesz się jak dziecko w lesie. Głupie cofanie bez czujników (już nie wspominając o kamerach) to będzie wyczyn jak na pierwszje jeździe na kursie prawa jazdy.

Nie mam czujników,jedynie kamerka.I nie chcę mieć,czujniki ogłupiają,jak ich braknie to nawyk podnosi adrenalinę.Stajemy się wygodni,jednocześnie obniżając swój poziom umiejętności.

A ja w starej Thali nie mam nic, w QQ mam wszystko i nie powiem, ze to oglupia. Powiem inaczej- strasznie ulatwia zycie. Jezdzac jednym i dugim widze jak elektronika a samochodzie moze byc pomocna.

Edytowane przez gregson

A ja myślę , że z elektroniką jest fajnie ale jak byłaby jeszcze niezawodna .... a może być  jak z nieszczęsną nawigacją ;)  Dlatego dobrze jest jeśli ktoś "pojeżdzi Thalią" bo może ogarniać całokształt w jeżdzie skomputeryzowanym autem w przypadkach extremalnych.

Edytowane przez nowy 2011

• 4 tygodnie później...

A jaki masz numer mapy? Badz jaka literka sie konczy? B czy C? Jesli C to jest to zeczywiscie najnowsza.

Pamietan, ze jakis czas temu ktos tez odbieral auto, zapewniano go, ze ma najnowsze a w tym czasie mozna bylo kupic jeszcze nowsze...

Mam C więc najnowsza... :-)

• 3 tygodnie później...

Witam,

znalazłem w sieci instrukcję kopiowania mapy dla LCN1.
Nie wiem czy działa bo sam jeszcze tego nie sprawdzałem.
Mapa, która powinna pasować to navteq q1 2015, według mnie jest to iGO HERE Poland/Europe 2015.Q1

Źródła
http://gpsunderground.com/forum/renault-nissan-infiniti/4051-nissan-qashqai-connect-14.html
http://www.geralforum.com/board/2068/472962/tutorial-manual-copiar-um-cd-cartografia-mapeamento-para-o-cartaeo-sd.html

Pozdrawiam

Dobra sprawdziłem, mapy, które wymieniłem wyżej nie pasują.
Prawdopodobnie mogą pasować mapy od nawigacji fabrycznych Blaupunkt / Bosch.
Chyba, że ktoś chciały podzielić się klonem karty z mapami i wtedy  można by sprawdzić czy to działa.

Pozdrawiam

GPS-SDCard_copy.pdf

Usero,ale klony kart nie działają!

Ale widać że ludziska kombinują nad złamaniem zabezpieczenia.Skoro,ktoś się natrudził z taką instrukcją to myślę chyba że coś jest na rzeczy.

Muszą działać klony, skoro jest pełno ofert w internecie dotyczących aktualizacji map wraz z wgraniem języka polskiego.
Nie za bardzo czaje to co jest tam napisane (chyba włoski) W jednym z linków przetłumaczone jest na angielski ale trochę "kulawo".

No to widocznie już coś zesmarowali.Ja w ogóle nie kumam tego języka

Jacko. A czy ktos probowal skopiowac nowa mape nadpisujac stara? Chodzi mi o to aby uzyc oryginalnej karty.

Wg mnie nie, bo cala karta SD jest chyba zabezpieczona sprzetowo. Ale oczywiscie moge sie mylic.

Samo skopiowanie nic nie da. Działac nie będzie. Potrzebna jest jakaś operacja z obejściem zaszyfrowanych plików.

Moim zdaniem jest to możliwe i istnieje już taka metoda.

Dlatego mamy polski język w lcn1 wraz z aktualizacją map za 500 zł.

• 4 tygodnie później...

Witam,
odebrałem QQ 2 tygodnie temu, jestem mega zadowolony z wyboru skrzyni CVT.
Do Nissan Connect była dołożona 'najnowsza' karta ... AOC, ale aktualność map, sami wiecie. W każdym razie na allegro taką widziałem za 250 zeta, gdyby ktoś chciał.

W chwili wolnej spróbuję ją sklonować Paragonem Disk Managerem.

Toż chowcie się zdrowo!

Spróbuj sklonować,a później zainstaluj czy zadziała.

• 1 miesiąc temu...

Cześć, 

Też od niedawna jestem posiadaczem QQ, mam NCI, produkcja auta 2012. Przebrnąłem przez 54 strony :-)

Kupował ktoś z Was aktualizacje za 499zł? Na filmikach widać, że polskie menu jest a w opisie, ze mapy za 2015r.. "Polskie menu lektor Nissan LCN nowa mapa 2015"

• 3 tygodnie później...

Heja!

Na Allegro jest takowa mapa (ponoć na 2015) za 199 PLN od kogoś z Oświecimia. Pytanie tylko  brzmi: czy zadziała?

A swoją drogę jeśli komuś się udało złamać... to :):):) no wiadomo o co chodzi.

Byli tacy co próbowali i cisza,byli tacy co próbowali złamać zabezpieczenie Connecta i połamali zęby.Gdzieś ,ktoś podawał jak zrobić klona,ale to było po Hiszpańsku

Czyli nikt nie pokusił się na usługe wgrania PL jezyka i map u tych z allegro... szkoda, moze będę pierwszy..

• 3 tygodnie później...

A ja mam pytanie.

Na YouTube widziałem filmik jak koleś odtwarza teledyski na oryginalnej navi (na monitorze oczywiscie). Fake czy jest jakiś myk na to żeby filmy czy teledyski pooglądać?

Też jestem ciekaw czy jest taka opcja, Mam XANAVI z ekranem nad nawiewami ...

Było już o tym na forum, podłączasz np. coś takiego http://www.wondeproud.com/products.php?cat=201405291116588624 lub http://www.axionag.de/produkte/axion/anv-2020ad-android-box-wifi-bluetooth_de lub jeszcze inny i masz pełny wypas (oglądasz co chcesz).

Edytowane przez pejta