Jesper Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Mój ostatnio na trasie wciągnął aż 9 do 9,5 L , ale był załadowany tak że aż tył opadł 4 osoby , 3 rowery, bagaże na 10 dni, sprzęt plażowy , sprzęt wspinaczkowy i klimatyzacja całą drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Wg takiej fajnej stronki wychodzi mi średnie spalanie 9,62 l po przejechaniu w sumie 17 tys kilometrów (trasa i las). Maksymalnie spalił 11,98 a minimalnie 8,34. W sumie wychodzi całkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof01 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 WITAM .Witam wszystkich klubowiczów,jestem posiadaczem Nissana Terrano 2 rok 2,7 d.Jestem zadowolony pali w terenie 11 l.Ciągle w lesie,pozdrawiam Krzysztof01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano50 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 mój maverik 2,7 t .d .i .9 l trasa do 100km 12 l laweta, a w trudnym terenie to z14 15 16nigdy tego się nie da obliczyć zależy od terenu jak trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał29 Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) witam od kilku miesiecy testuje terrano I 2.4 lpg. w terenie spalanie w granicach 30l lpg zobaczymy jak bedzie po przeglądzie..do przełkniecia.Mam pytanie na zimnym silniku gaśnie co morze być powodem.jak przyczymam pedał przyspieszania pracuje...po złapaniu temperatury jest ok-dodam jeszcze że rano za trzecim razem rozpoczynam procedure odpalania..1.2 auto gasnie. pozdrawiam Edytowane 7 Lutego 2013 przez Michał29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam mój T2 z 2000 r 2.7 tdi spalił średnio 11 litrów na trasie Ustka-szklarska Poręba-Ustka(tydzień temu) troszkę dużo ale winę widzę po uszkodzonym nastawniku, prędkości(100-120) no załączonych sprzęgiełkach w piastach no i używanie napędów w głębokim śniegu.może to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 ja bym chciał żeby mój tyle palił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 100-ką na sprzęgach...noo, witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo_k2 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 mój pali ok 10-13/100 ale na oponach 31" i mu nie żałuje gazu, przebiegi robione głównie po Warszawie i okolicach więc uważam że twój jak spalił te 11 to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 100-ką na sprzęgach...noo, witaj w klubie hehehe my już wiemy czym to grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 pewnie, że wiemy...a propos, wróciły wczoraj sprzęgi z reklamacji ale trochę strach je założyć: lewy przegub chyba też uszkodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 i co wymienili bez problemu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensson Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Terrano I 3.0 L V6 na benzynie między 15-17 L na gazie 20-22 L W terenie nawet nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Terrano 2,4 LPG > ok 14-15L (przy tej cenie lpg i po przeliczeniu na benzynę , to pali mniej niż cinquecento) , 2.7 tdi ok 10L ON ...wyniki uśrednione z półrocznej eksploatacji przeze mnie i żonę (ten LPG) i jazda raczej wiejsko/miejska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_z Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Witam Wszystkich, Nie należę do kierowców z lekką nogą, mimo to mój T2 pali średnio 11.6 l Pb95. Maksymalne spalanie jakie udało mi się osiągnąć przy jeździe w terenie i na autostradzie (ile fabryka dała) to 13l Pb95. W przyszłym miesiącu montuje LPG Staga na wtryskiwaczach, ale nie spodziewam się dużej róźnicy w spalaniu. Na chwilę obecną jeżdze na seryjnych oponach letnich 235/80 r15. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markiej Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) to moje T1 2.4 sie w 15l nie może zmieścić a w terenie to już masakra Edytowane 19 Września 2013 przez Markiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 A wg licznika liczycie ? Jak tak, to jest to obarczone bardzo duzym bledem, ja biore dane z GPS-a. U mnie ostatnio po trasie 90-100, 11,2l/100km, po miescie 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 zmyt odkrywczy ten pan nie jest... że diesel w deszczu lepiej jedzie można też LPG do diesla założyć jak ktoś lub takie rzeźby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 bezposredni wtrysk wody w komore spalania wymyslili juz w latach 30, ale problemy jakies byly z tym w sensie silnik sie zuzywal blyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 ten koleś wtryskuje już parę... ale myślę że efekt będzie podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 eeee... taniej wychodzą paliwa alternatywne... rzeźbić jakieś cuda po to żeby zaoszczędzić 2l na 100km? za leniwy jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 I ciekawe jak te wynalazki działają przy -15 -20 stopniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 rzepak robi... niespecjalnie...bardzo oranżada robi jak diesel... zwłaszcza że dolewki do oranżady wiążące siarke robią też jako depresatory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Chodziło mi o wynalazki na wode, te generatory pary czy wodoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 to chyba nie ma dramatu, parę podgrzewa kolektor wydechowy, więc to i tak się włącza na rozgrzanym silniku... wodorowi chyba temperatura nie robi różnicy, ale ze mnie chemik niskich lotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi