Szejn Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 na 10w60 będzie ciszej pracować jak na 5w... Stary patent na sprzedaż auta, głównie Beemki chcesz wyciszyć silnik i vanosy? Zalej gęsty olej 10w60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Jakos nie jestem przekonany do tych ciezkich olei.5w30 jak ktos jezdzi normalnie jak na zetke 5w50 jak ktos lubi polatac troche mocniej no i dokladka chlodnicy oleju jak ktos chce polatac po torze. No chyba ze tylko tor i upalanie wchodzi w gre to wtedy mozna lac 15 czy 20w ale trzeba dobrze rozgrzac oliwe zeby wrocic potem z wyprawy na kolach a nie "na tarczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matias1988 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Zbliża się u mnie wymiana oleju, obecnie mam zalany Castrol Edge 0W40 Sport, po tym co wyczytałem nie najlepszy wybór, auto ma przejechane 70 tys. i między wymianami nie bierze ani grama oleju, mam w garażu edga 5W30 jak zaleca producent, lać czy zmieniać na shella który ma dobre opinie na forum??, silnik HR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szejn Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Ja zalałem u siebie motula 300V 5w40. Jestem mega zadowolony, silnik idealnie pracuje, nie wziął ani grama oleju nawet po jazdach na torze. Naprawde za***isty olej Edytowane 28 Listopada 2013 przez Szejn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 Lałem Mobila 5w30 do infiniti fx35 i nie marudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matias1988 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tym razem wleje mu tego castrola 5w30 zobaczymy jak będzie, przy kolejnej wymianie przechodze na motula 5w40 widze ,że na tą marke niema ani jednej złej opini w całym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Castrol to syf i do tego 50% to podrobki. Raz zalalem go do audi i po 200km padla cala hydraulika. Zostaw go sobie do kosiarki lepiej a lej motula albo valvoline no chyba ze na grubo to royala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 jak to piszą castrol zielona woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tym razem wleje mu tego castrola 5w30 zobaczymy jak będzie, przy kolejnej wymianie przechodze na motula 5w40 widze ,że na tą marke niema ani jednej złej opini w całym wątku WON z CASTROLEM !! JAKBY MI PŁACILI BYM TEGO SYFU NIE LAL DO SILNIKA ! Motul bardzo dobrą ma serię X-clean 5w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 z castrolem jest jak z mobilem, bardzo dobre oleje ale jak sa oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Raczej dobrze rozreklamowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Z tym Castrolem jest coś nie tak straszny syf w silniku po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Kuba wnioskujesz po tym co w internecie i inni mowia, czy z wlasnej autopsji? pytanie do jakub350 oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Jak kupiłem auto to zalane było motulem i było wszystko cacy. Przyszedł czas na wymianę, w garażu miałem 2 bańki totala 0w40. Na totalu silnik pracował z trochę mniejszą kulturą, znikał cały czas olej z miarki:/ i bagnet był zakopcony delikatnie. Teraz zalałem millers 5w50 xf. Przed zalaniem zrobiłem płukankę. I wszystko wróciło do normy. Silnik pracuje ciszej, łagodniej odpala, bagnet jest czysty, a stan oleju nie drgnął a zrobiłem trochę ponad 1500km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Doświadczenie w serwisie Toyoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Zadko sie slyszy pozytywne opinie o castrolu wiec cos w tym musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Kuba wnioskujesz po tym co w internecie i inni mowia, czy z wlasnej autopsji? pytanie do jakub350 oczywiscie Kolego silników w swoim życiu zbudowałem blisko 50 sztuk, jakieś wymiany wałków, regulacje luzów zaworowych, regulacje faz rozrżadu czyli operacje przy których trzeba było zdejmować pokrywę zaworów to niezliczone ilości i odrazu widać czy ktoś latał na Castrolu czy na właściwym oleju. Podobny syf jak castrol pozostawiają po sobie półsyntetyczne oleje, olejem który także pozostawia jeszcze więcej syfu jak syntetyczne Castrole to półsyntetyczny Valvoline 10W60 VR1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 po co eksperementować sprawdzone oleje z rodziny motul 300v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Ja ganiam na motulu x cleanie i jest git wiec moge go smialo polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 coobcio, co polecisz na okres zimowy ? Myślałem nad Mobilem 5w50. Wiadomo że na LPG jest troche większa temperatura, więc olej myślę że właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 zima, mniejsze temerpatury mniej agresywna jazda, wieksze cisnienie oleju to doskonale bedzie sie sprawdzac 5w40 Motul X-clean. Ma super wlasciwosci czyszczace, zima nie zawsze jezdzi sie na dlugich dystansach wiec olej zbiera wiecej beznyny i wody w sobie jak latem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 X clean ? nie lepiej dać x cess? nie chce zrobić płukanki w tym silniku, tym bardziej że delikatne zużycie oleju zauważyłem po 1200km na autostradzie przy średniej prędkości 160km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 X clean to tylko nazwa wiec zadnej plukanki nie zrobisz bo on od tego nie jest. Lej smialo i bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Znam oleje marki Motul, sam w KAŻDEJ Hondzie taki miałem, preferowałem Motula 6100. Trzeba jednak uważać na podróbki, sporo tego od roku na europejskim rynku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Dlatego nie nalezy go kupowac przez allegro ani inne portale. Najlepiej miec jakis zaufany sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi