zabierzow Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Odnośnie maty do bagażnika, mam kratkę więc większość mat nie pasowała. Kupiłem w markecie budowlanym jakiś metr podgumowanego chodnika z rolki (40 zł), 15 minut z nożyczkami i gotowe. Wygląda naprawdę estetycznie. Jest szorstki więc rzeczy się tak nie przesuwają. Jest gruby więc chłonie ewentualne rozlane płyny, wodę ze śniegu itp. a jednocześnie guma zabezpiecza wykładzinę bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Pytanie odnośnie dywaników Czy ktoś z Was kupił dywaniki razaw plastu? Pasują? Po przejrzeniu alledrogo te wydają się najbardziej sensowne. Niestety w komentarzach sprzedawcy jest sporo informacji o słabym dopasowaniu. Inne które oglądałem nie wyglądają tak dobrze. Zbliża się jesienna słota i chciałbym wymienić welury na gumę ;-) Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) Pytanie odnośnie dywaników Czy ktoś z Was kupił dywaniki razaw plastu? Pasują? Po przejrzeniu alledrogo te wydają się najbardziej sensowne. Niestety w komentarzach sprzedawcy jest sporo informacji o słabym dopasowaniu. Inne które oglądałem nie wyglądają tak dobrze. Zbliża się jesienna słota i chciałbym wymienić welury na gumę ;-) Pozdrawiam Mariusz Zerknij na stronę 6 post #114 tego tematu. Z tego co mnie pamięć nie myli to mam dywaniki właśnie tej firmy kupione na allegro. Jak pasują widać na zdjęciach i kształtem są odzwierciedleniem orginalnych welurowych. Za pierwszym razem przysłali mi za duże które według nich były przeznaczone do "krótkiego" QQ, choć miały napisane QQ+2. Zrobiłem zwrot, przysłali te o które poprosiłem i są okej. Jeżeli jest potrzeba to odnajdę aukcję której to dotyczy. P.S. Te miały pasować, ale tylnie były za duże http://allegro.pl/dywaniki-oryginalne-201809-gumowe-nissan-qashqai-i1237580488.html Te okazały się dobre http://allegro.pl/dywaniki-oryginalne-201808-gumowe-nissan-qashqai-i1237580680.html Edytowane 6 Października 2010 przez dubik77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Zerknij na stronę 6 post #114 tego tematu. Z tego co mnie pamięć nie myli to mam dywaniki właśnie tej firmy kupione na allegro. Jak pasują widać na zdjęciach i kształtem są odzwierciedleniem orginalnych welurowych. Za pierwszym razem przysłali mi za duże które według nich były przeznaczone do "krótkiego" QQ, choć miały napisane QQ+2. Zrobiłem zwrot, przysłali te o które poprosiłem i są okej. Jeżeli jest potrzeba to odnajdę aukcję której to dotyczy. ehh, przegrzebałem całe forum i ten wątek w poszukiwaniach -przynajmniej tak mi się wydawało. Dzięki za informację, zamawiam więc z tej samej firmy... Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Zerknij na stronę 6 post #114 tego tematu. Z tego co mnie pamięć nie myli to mam dywaniki właśnie tej firmy kupione na allegro. Jak pasują widać na zdjęciach i kształtem są odzwierciedleniem orginalnych welurowych. Fajne są te dywaniki. Brakuje mi w nich tylko jednej rzeczy. Na niektórych aukcjach są takie, które mają dodatkową wypustkę na lewą nogę kierowcy. Ja często trzymam nogę w tym miejscu i obawiam się, że topniejący śnieg z buta będzie spływał pod dywanik, jak nie będzie tej wypustki. Miałeś już jakieś doświadczenia ze śniegiem z tymi dywanikami? Dywaniki z wpustką są takie: http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-korytka-nissan-qashqai-stp-grat-i1233426635.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 A mam pytanie czy są w drzwiach waszych qqłkach sa w drzwiach przednich i tylnych lampki oświetlające podłoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innovate Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 A mam pytanie czy są w drzwiach waszych qqłkach sa w drzwiach przednich i tylnych lampki oświetlające podłoże? Podłoże? U mnie są tylko lampki oświetlające podłogę samochodu w okolicach stóp kierowcy i pasażera z przodu. Oczywiście nie w drzwiach tylko pod deską. Lampek oświetlających w drzwiach nie mam. Przynajmniej w QQ I-Way z tego roku (po FL) Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dziś odkryłem w QQ nowy schowek. Do dziś byłem pewien że czarny element pod fotelem pasażera to osłonka na kable, złaczki znajdujące się właśnie pod nim ... tym bardziej że w instrukcji napisali że nie każdy model ma tam schowek. Coś mnie tkneło, poświeciłem sobie latarką odchaczyłem haczyki i wyjechała spod fotela półeczka. Idealna na mapy lub schowanie CB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robin Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Orurowanie + nakładki na tylny i przedni zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Orurowanie + nakładki na tylny i przedni zderzak a mogę zadać jedno pytanie do uzytkownika czy to orurowanie jakos pomaga w uzytkowaniu czy tylko ma zmienic wyglad, pytam bo nigdy nie uzywalem czegos takiego wiec nie wiem. I czy jest wygodne we wsiadaniu i wysiadaniu ?? Dzieki z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robin Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 a mogę zadać jedno pytanie do uzytkownika czy to orurowanie jakos pomaga w uzytkowaniu czy tylko ma zmienic wyglad, pytam bo nigdy nie uzywalem czegos takiego wiec nie wiem. I czy jest wygodne we wsiadaniu i wysiadaniu ?? Dzieki z gory za odpowiedz Hejka cel zakupu orurowania to przede wszystkim poprawienie wyglądu. Jak się już przyzwyczaimy, że te rury tam są, to nie ma mowy o żadnym przeszkadzaniu we wsiadaniu i wysiadaniu... powiem więcej - minimalnie dłuższy krok oszczędza progi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alexander Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Znalazłem w UK sklep z ciekawymi akcesoriami do QQ Wejdźcie na zakładkę EXTRAS - to dla tych co są niskiego wzrostu i myją auto. http://nissan-qashqai.sgpetch.co.uk/pages/accessories/categories/model=345 miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Znalazłem w UK sklep z ciekawymi akcesoriami do QQ Wejdźcie na zakładkę EXTRAS - to dla tych co są niskiego wzrostu i myją auto. http://nissan-qashqai.sgpetch.co.uk/pages/accessories/categories/model=345 miłego oglądania. w polskich salonach tez to oferują nie wiem za ile ale jak zamawialismy auto to przy x-trailu sprzedawca nam demonstrował akurat zastosowanie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Orurowanie + nakładki na tylny i przedni zderzak Witaj - robin- nakładki kupiłeś w serwisie , czy sa z Allegro? Pozdrawiam castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 A u kolegi niw widze spryskiwaczy lamp przednich? Czyżby w I-wayu nie dawali? Albo ja niedowidze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 A u kolegi niw widze spryskiwaczy lamp przednich? Czyżby w I-wayu nie dawali? Albo ja niedowidze. Pozdrawiam wersja I-Way nie posiada lamp xenonowych ( tylko Tekna ) więc spryskiwacze są zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasiorr Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Aha bom niewiedział nawet sprawdzałem i ulotkach reklamowych i w cenniku i wersji wyposażenia ale tam nic nie pisało. Dzieki wielkie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robin Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Witaj - robin- nakładki kupiłeś w serwisie , czy sa z Allegro? Pozdrawiam castoro Cześć Akcesoria dodatkowe kupione w serwisie (wybrane ze strony nissan.pl). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam. Czy ktoś z użytkowników QQ mógby mi podesłać kilka fotek - jak to wygląda po zamontowaniu, czy nie szpeci nakładki. Zastanawiam się, gdyż w zderzaku czujniki mają czarne obwódki i jak to będzie wyglądało na srebrnej nakładce? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Witam. Czy ktoś z użytkowników QQ mógby mi podesłać kilka fotek - jak to wygląda po zamontowaniu, czy nie szpeci nakładki. Zastanawiam się, gdyż w zderzaku czujniki mają czarne obwódki i jak to będzie wyglądało na srebrnej nakładce? Z góry dziękuję. zdjęć nie mam - ale co mogę doradzić - czujniki mozna pomalować pod kolor i nic im sie nie stanie beda dzialały prawidłowo [przetestowane na peugeocie tescia czarne czujniki pomalowane u lakiernika na czerwono dzialaly perfekt- koszt = koszt 100 ml lakieru bo mniej nie chcieli dorobić] pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Chodzi mi o montaż w serwisie przed odbiorem nowego QQ, a nie o zabawę we własnym zakresie. Edytowane 10 Listopada 2010 przez Jaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Chodzi mi o montaż w serwisie przed odbiorem nowego QQ, a nie o zabawę we własnym zakresie. po montażu nakładki w autoryzowanym serwisie napewno będziesz miał czujki koloru czarnego, zgodnie ze zdjęciem ze strony nissana poniżej masz link do strony z akcesoriami i jak to wyglada: http://www.nissan.pl/#vehicles/crossovers/qashqai-plus-2/key-figures/ACESSORIES i raczej nissan ich nie pomaluje w kolor szary czyli taki jaki ma nakładka, a nawet jeśli zgodziliby się to koszt takiej niestandartowej usługi zapewne będzie kosmiczny ( ale musiałbyś sam to sprawdzić ) ps według mnie te dwa czarne punkty na tej szarej nakładce nie wyglądają żle, prawie ich nie widać, ja bym to zostawił tak jak jest, ale to moje zdanie Edytowane 10 Listopada 2010 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro73 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Faktycznie te dwa punkciki nie wyglądają żle. Jednak ja wybrałem "krótkiego" QQ, a fotki są dla QQ+2. Jak dla mnie nakładka dla "krótkiego" QQ jest ładniejsza - ma dolne przetłoczenia i nie sięga aż po krawędź zderzaka. QQ+2 http://www.nissan.pl/#vehicles/crossovers/qashqai-plus-2/key-figures/ACESSORIES QQ http://www.nissan.pl/#vehicles/crossovers/qashqai/key-figures/ACESSORIES Edytowane 10 Listopada 2010 przez Jaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Faktycznie te dwa punkciki nie wyglądają żle. Jednak ja wybrałem "krótkiego" QQ, a fotki są dla QQ+2. Jak dla mnie nakładka dla "krótkiego" QQ jest ładniejsza - ma dolne przetłoczenia i nie sięga aż po krawędź zderzaka. QQ+2 http://www.nissan.pl/#vehicles/crossovers/qashqai-plus-2/key-figures/ACESSORIES QQ http://www.nissan.pl/#vehicles/crossovers/qashqai/key-figures/ACESSORIES ups przepraszam, to z przyzwyczajenia mam +2 i to dlatego, ale masz chociaż mniejwięcej pogląd jak to wygląda bo na zdjeciu od krótkiego nie ma czujników parkowania... muszę przyznać rację w krótkim QQ ta nakładka wygląda dużo lepiej, w +2 pociągneli ja za wysoko i brakuje jej tych przetłoczeń na dole... ale mam nadzieję, że rozwiałem choć trochę wątpliwości i byłem pomocny pozdrawiam Edytowane 10 Listopada 2010 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 to i ja dołączę do tego tematu dokumentację w postaci opisu i zdjęć od QQ+2 1. chlapacze kpl. ( oryginał montaż serwis przed odbiorem ) 2. listwy boczne ( zakup Allegro.pl - montaż we własnym zakresie ) 3. wykładizna bagażnika do QQ+2 dzielona na 2 części ( zakup na forum, pozdrawiam Arlandia ) 4. dywaniki welur szaro-czarne ( oryginał nissan ) 5. dywaniki gumowe ( oryginał nissan, identyczne są dostepne na Allegro.pl ) 6. owiewki szyb HEKO ( montaż we własnym zakresie ) - www.heko.pl 7. osłona silnika z note'a ( zakup używanej na Allegro.pl - montaż we własnym zakresie ) 8. mata wygłuszająca maski ( oryginał nissan - montaż we własnym zakresie ) 9. listwy progowe CRONI ( zakup alledrogo - montaż we własnym zakresie ) - ww.croni.pl 10. felgi na zimę oryginał nissan 16' z QQ MR09 zakup Allegro.pl ( lakierownie na czarno, własny projekt ) 11. TV z DVD firmy Peiying ( przed montażem, zdjęcie dołącze po montażu ) 12. światła dzienne HELLA LEDAYFLX 5 segmentowe + okablowanie HELLA ( przed montażem, zdjęcie dołącze po montażu ) 13. emulator zmieniarki z portami USB/SD do oryginalnego radia nissana ( przed montażem, zdjęcie dołącze po montażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi