Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich,

Aktualnie szukam 370Z z 2011-2012 roku i mam nadzieję, że już na przełomie maja i czerwca zrealizuję swoje marzenie :) Obecnie posiadam tylko moto BMW S1000RR, na którym można mnie czasami spotkać na torze.

Czy są tutaj forumowicze z 3miasta?

Serdeczne pozdrowienia z Gdańska,

Marek

P.S. Gdyby ktoś chciał mi pomóc spełnić moje marzenie i słyszał o godnej polecenia 370Z na fakturę w okolicach 100 tys zł to prosiłbym o kontakt :D

Chyba z rok tutaj nie zaglądałem.

Też byłbym chętny na spota, im nas więcej, tym lepiej. :)

Chyba z rok tutaj nie zaglądałem.

Też byłbym chętny na spota, im nas więcej, tym lepiej. :)

Fajnie, że kolejna osoba się odezwała. Czekamy na info od kolegi jakub350.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Fajnie, że kolejna osoba się odezwała. Czekamy na info od kolegi jakub350.

Pozdraw

Witam .
No to może dzisaj około 18-19 pod m1

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich,

od wczoraj jestem właścicielem 370Z, na auto polowałem już od jakiegoś czasu. Niestety nie wyrobiłem się z odbiorem przed spotem w Warszawie :(

Zauważyłem niestety, że nie pali mi środkowe światło stopu - ktoś z was wie, czy to może częsta usterka, rozwiązana gdzieś na forum, czy jakiś przypadek?

Dzięki, w wolnym czasie postaram się tam dostać. Myślałem, że to jakiś panel led będzie, sądząc po pozycjach i stopu tylnych które są ledowe ;)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam. Jestem Wojtek i jestem obecnie w trakcie poszukiwań 350z. Przeglądałem już wcześniej forum aby wybadać "z czym to się je". Myślałem o wersji z HR'em, ale patrząc po ofertach w PL to i REV UP jest jakąś opcją ( w manualu ). Chętnie poczytam rady od doświadczonych użytkowników.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Witam!

Pierwszy post - to trzeba się przywitać :)

Autko - 350Z z 2004, hameryka, automat i cabrio.

Inne pasje - motocykle; ale takie w chromie, nie szlifierki :)

A z autkiem muszę gdzieś się udać do dobrego mechanika - zaraz przeszukam forum (przed rejestracją szukanie jest nieaktywne) - ale może ktoś kogoś poleci z okolic zachodnia małopolska/górny śląsk?

I do zobaczenia w trasie :)

Świeży zakup i już do mechanika?

Oleum już wymienione, płyn hamulcowy również. Zostało do zrobienia kilka rzeczy - o niektórych wiedziałem, a niektóre dopiero wyszły...

- nie mogę go zatankować do pełna. Wlewam jakieś 24-27 litrów i nie da się wlać wiecej, a wskaźnik pokazuje połowę

- klima nie działa; widac, że od parownika odłączone są przewody

- pasek główny wyglada ze jest ok, ale ten od alternatora jest lekko postrzępiony. Czyli do wymiany.

To tylko podstawowe rzeczy do zrobienia :) Potem do zrobienia/przebudowy będzie audio, do naprawy brezent na dachu, klocki są jeszcze ok - ale tarcze przednie są przegrzane itp itd...

Witam wszystkich,

Aktualnie szukam 370Z z 2011-2012 roku i mam nadzieję, że już na przełomie maja i czerwca zrealizuję swoje marzenie :) Obecnie posiadam tylko moto BMW S1000RR, na którym można mnie czasami spotkać na torze.

Czy są tutaj forumowicze z 3miasta?

Serdeczne pozdrowienia z Gdańska,

Marek

P.S. Gdyby ktoś chciał mi pomóc spełnić moje marzenie i słyszał o godnej polecenia 370Z na fakturę w okolicach 100 tys zł to prosiłbym o kontakt :D

haha wlasciciel najszybszej 370z w europie też ma taki sam motorek :)

pozdrowka :)

Oleum już wymienione, płyn hamulcowy również. Zostało do zrobienia kilka rzeczy - o niektórych wiedziałem, a niektóre dopiero wyszły...

- nie mogę go zatankować do pełna. Wlewam jakieś 24-27 litrów i nie da się wlać wiecej, a wskaźnik pokazuje połowę

- klima nie działa; widac, że od parownika odłączone są przewody

- pasek główny wyglada ze jest ok, ale ten od alternatora jest lekko postrzępiony. Czyli do wymiany.

To tylko podstawowe rzeczy do zrobienia :) Potem do zrobienia/przebudowy będzie audio, do naprawy brezent na dachu, klocki są jeszcze ok - ale tarcze przednie są przegrzane itp itd...

Z ciekawości ile dałeś?

Witam wszystkich forumowiczów. Od kilku lat jeżdzę Toyotą Celicą po lifcie i powoli zaczyna brakować mi w niej mocy. Tak więc postanowiłem na 30 urodziny spełnić jedno ze swoich marzeń i zakupić Nissana 350 z. Od pewnego czasu przeglądam to forum aby zdobyć troszkę podstawowej wiedzy nt. tego konkretnego modelu. Okazuje się że jest raczej bezawaryjny i przyjemny w prowadzeniu.

Od stycznia przyszłego roku zapewne rozpocznę poszukiwania jakiegoś manuala w rozsądnej cenie :) więc gdyby coś ktoś i było by to czarne to zapraszam na priv.

Z zawodu inżynier energetyk. Po godzinach siatkarz i podróżnik.

Samochody traktuję delikatnie a do tego uwielbiam chorwackie i włoskie serpentyny. Na samochodach znam się średnio aczkolwiek powoli, moja wiedza z zakresu mechaniki pojazdowej się poszerza.

Pozdrawiam

Krzysiek

Edytowane przez Konik86

• 3 tygodnie później...

Siemasz Krzysiu,

350z to swietna  fura dla podróżnika ( byle z małym bagażem :D ) daje niesamowitą frajdę z jazdy :)

Jednak z własnego doświadczenia wiem, że lepiej byloby już teraz regularnie przeglądać internet w poszukiwaniu fury, aby na starcie wiedzieć, czy w przyszłości nie zawracać sobie głowy ;)

Pozdrawiam !