was79 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Maluj proszkowo i nie kombinuj. Wszyscy tak malują i nie ma problemu. Nic nie będzie odchodziło, szybciej auto sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Napisać odwołanie do pzu bo oni zawsze zaniżają wycenę tak dla zasady. Jak się z nimi nie będzie walczyć o swoje prawa to dalej będą tak postępować. Dysren ,Tobi dobrze ci radzi pisz odwołanie, zaniżanie odszkodowania to ich sposób na wyrwanie kasy ,miałem kiedyś podobny problem z PZU po odwołaniu odszkodowanie wzrosło . Edytowane 23 Grudnia 2012 przez weber29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Maluj proszkowo i nie kombinuj. Wszyscy tak malują i nie ma problemu. Nic nie będzie odchodziło, szybciej auto sprzedaż Dokładnie,prędzej odejdzie w "eko"akrylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dysten Opublikowano 7 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Witam, właśnie odebrałem felgę z malowania. Ze względu na małą paletę kolorów przy malowaniu proszkowym (brak możliwości zgrania koloru z trzema pozostałymi felgami) zdecydowałem się na malowanie na mokro. Rezultat przeszedł moje oczekiwania, felga wygląda jak przed uszkodzeniem oraz jest identyczna w kolorze. Osobiście przy naprawie jednej felgi polecam opcję na mokro, przy malowaniu kompletu malowanie proszkowe jest rozsądniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Potrzebuję zmienić opony zimowe na letnie . Opony dostałem w prezencie od poprzedniego właściciela Tylko potrzebuję zakupić komplet felg . Które wybrać z podanych aukcji ? 1. http://allegro.pl/felgi-stalowe-nissan-note-clio-iii-4x100-et45-15-i6770901526.html#thumb/5 2. http://allegro.pl/felgi-stalowe-15-renault-nissan-note-micra-k12-k13-i6765292726.html Które wybrać? Opony na jakich jeżdzę mają rozmiar 175/65R15 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 z tych te drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Odebrałem dziś przesyłkę z felgami z aukcji http://allegro.pl/fe...6765292726.html . Wyglądają ładnie ale zauważyłem że mają wybite 43 ? ET ? A powinno być 45 ? Czy różnica ta pozwoli na normalne użytkowanie? Nic nie będzie ocierać przy pełnym skręcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Dla jasności załączam zdjęcie felgi . Opis mówi o ET45 i innych parametrach . Niestety wydaje mi się że nie wszystko pokrywa się z prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 można sprawdzić samemu nawet bez montażu - wystarczy wprowadzić parametry felgi i opony, ciebie będzie interesował przede wszystkim wymiar wheelwells clearance czyli luz między czołem opony a rantem błotnika: https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=175-65-15X6.5ET45&wheel2=175-65-17X7.5ET40&fcl=50mm&scl=50mm&wcl=30mm&sr=0mm choć i bez przeliczania, moim zdaniem przy blaszanej feldze różnica 2 jednostek nie powinna spowodować ryzyka ocierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Czyli brać i nie martwić się o ocieranie ? Wymiar wheelwells clearance według podanej strony jest taki sam ?. Czy ktoś z Was używa felg et 43 ? Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez adasko1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Ja mam stalowe 15" z ET 43, dwa milimetry nie robi żadnej różnicy. Producent dopuszcza zmianę w zakresie 2% co daje po ok. 15 ET na stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Przejrzałem instrukcje do Notka i producent podaje jako właściwe "odsadzenie" 45 oraz 40 przy felgach stalowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi