tomoakatomi Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) jak jestes z warszawy moge Ci pokazac, natomiast poniewaz mam zmieniony wydech bez katalizatorow, duzo dolotu nie slychac Edytowane 21 Października 2012 przez tomoakatomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil208 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Niestety z wawy nie jestem. wg. Ciebie warto dać 1,6tys za ten gadzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Szkoda kasy kup popchargera jak już musisz coś zmieniać w dolocie zaden dolot nie dodaje mocy a zmienia dzwiek Trochę dolozysz i za 4 k masz super wydech ktory 10 koni da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil208 Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Mój wydech to prawdopodobnie jedyny w PL nie seryjny Calsonic, nie bede go zmieniać;-) też mysle ze to sporo kasy ale kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Szkoda kasy kup popchargera jak już musisz coś zmieniać w dolocie zaden dolot nie dodaje mocy a zmienia dzwiek Trochę dolozysz i za 4 k masz super wydech ktory 10 koni da Dokładnie, za około 100$ w US masz JWT Pop Charger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Szukam jakiegoś ładnego wydchu do 350Z. Co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) No i tu dobrze gadasz. W weekend kolega sprawdzal ustawienia 370z z nitro i przy tej okazji zrobilismy kilka testow. W porownaniu do serii podtlenek jest naprawde sensowny jak sie chlopaki zgodza to zalacze film z porownania. Jezdzi na strzale 75km i jest tylko nieznacznie wolniejszy od mojego tt. Na hamowni wzszlo mu ponad 400km i 480 niuta Musisz tylko pomyslec o zakupie butli ze sterowaniem doladowania bo jak przy odcince poda Ci nitro to.....bedzie slabo. Ale wrazenia naprawde fajne i wtedy mozesz walczyc o tego AFR przy otwartej przepustnicy bo dla 10 kucy nie warto AAS zmojego punktu widzenia po podregulowaniu strzału było już lepiej - no i ja z pasażerem 80kg, oj chyba musimy znów testy porobić, zwłaszcza, że boosta miałeś wtedy ustawionego na zakatowanie silnika http://www.youtube.com/watch?v=qRvpua1gxzI Edytowane 22 Października 2012 przez Mike_370z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jeśli interesowałyby kogoś niżej wymienione graty to dajcie znać na pw. 1. NISSAN 350Z, Z33 Rear Traction Rod Pillow Ball / Pair 2. NISSAN 350Z, Z33 Rear Toe Rod Pillow Ball / Pair 3. Nissan 350Z Front Endlink Pillow Ball / Pair 4. Nissan 350Z Rear Endlink Pillow Ball / Pair 5. 350Z, G33 Camber Arm Pillow Ball / Pair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jakie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 (edytowane) jezeli są to chinczyki te najtansze to lubia pekac Edytowane 23 Października 2012 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Mike ja zaczne nowe testy jak Ty zejdziesz na wysokie trzynastki Fajnie to Twoje 370ZN sie zbiera moc mamy bardzo podobna wiec tez roznice sa minimalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Aasie, najwyzej poki co 13,8s u mnie wykrecilem zastanawiam sie nad wyzszym strzalem, ciekawe jak u Ciebie teraz bedzie przy lepszych warunkch niz w niedziele, bo ostatnio niskie 14tki byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 AAS, ja myślę że u Ciebie wszystko rozbija się o rozmiar opon. Moją Z można uznać za seryjną w stosunku do Twojej. Mam na tyle opony 295/35R19 a mimo to trudno jest zrobić dobre, regularne czasy - problemy z trakcją pod koniec jedynki i po zmianie na dwójkę. Wydaje mi się, że Ty masz mniejsze opony. Jak ostatnio robiliście testy to było ewidentnie słychać, że na 2 pierwszych biegach jest kompletny brak trakcji (fakt, asfalt był śliski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Aas ma chyba szerokie kapcie na 19", tez 295 z tego co kojarze, u mnie poki co marne 245 z tyłu siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Problem w tym ze mam opone federala która dobrze klei do driftu i to w wysokim zakresie temperatur ja 1/4 mili zawsze trochę traktuje z przymrużeniem oka bo bardziej lubię jazdę bokiem ale następnym razem podejde profesjonalnie spuszcze powietrze z tylu i wtedy trakcja powinna być lepsza poza tym ja nie twierdze ze ten samochod wymiata na 1/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 AAS, ja myślę że u Ciebie wszystko rozbija się o rozmiar opon. Moją Z można uznać za seryjną w stosunku do Twojej. Mam na tyle opony 295/35R19 a mimo to trudno jest zrobić dobre, regularne czasy - problemy z trakcją pod koniec jedynki i po zmianie na dwójkę. Wydaje mi się, że Ty masz mniejsze opony. Jak ostatnio robiliście testy to było ewidentnie słychać, że na 2 pierwszych biegach jest kompletny brak trakcji (fakt, asfalt był śliski). Ja mam kapcie 275 szerokie i chwile mieli na starcie potem, żadnego problemu z trakcją. Dużo zależy od modelu opony i daty produkcji. Ważne też jak puszczasz sprzęgło i z jakich obrotów startujesz. U mnie jest taka przyczepność, że ciężko się bokiem lata dlatego na te fele chcę naciągnąć węższe opony. Kolejna sprawa to nawierzchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Aas czyli mowisz, ze Federal nie sprawdza się na kresce? Skoro dobrze klei w drifcie bo to miękka opona semi slick to i trakcja powinna być chyba lepsza przy startach? Co Ty masz za Federala konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 ja mam 595 rsr to opona do driftu i timeatack ma wzmacniane scianki boczne co powoduje ze lepiej trzyma w zakretach przy duzych predkosciach a pozatym to opona typowo letnia przewidziana na wysokie temperatury ale jak powietrze spuszcze to powinna dawac rade na 1/4 Musze tez zbierznosc ustawic bo mi auto bokiem przyspiesza co tez powoduje gorsze czasy ale absolutnie sie nie tlumacze jak pisalem wczesniej szalu na 1/4 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Ciekawe porównanie Federali do Toyo http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=80369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 ja mam 595 rsr to opona do driftu i timeatack ma wzmacniane scianki boczne co powoduje ze lepiej trzyma w zakretach przy duzych predkosciach a pozatym to opona typowo letnia przewidziana na wysokie temperatury ale jak powietrze spuszcze to powinna dawac rade na 1/4 Musze tez zbierznosc ustawic bo mi auto bokiem przyspiesza co tez powoduje gorsze czasy ale absolutnie sie nie tlumacze jak pisalem wczesniej szalu na 1/4 nie ma Ten Federal robi 19" wogóle czy Ty masz 18" ? Zastanawiam sie nad wymianą własnie na tego Federala, powinien dawac rade tez na kresce, nie tylko przy drifcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Sprawdź na racingtires.pl tam maja tabele ze wszystkimi wymiarami semislikow ja mam 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike_370z Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Sprawdź na racingtires.pl tam maja tabele ze wszystkimi wymiarami semislikow ja mam 18 Sprawdzalem, toyo r888 ma wieksza rozmiarowke, rowniez pod 19". Ponoc tez jest lepsza od Federala, jezdziles na Toyo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 R888 na prostej lepiej kleją jak RSR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A co myślicie o R1R? Każdy poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ja na drugich felach mam r888 tez są dobre kleja nawet przy niższych temperaturach ale mam wrażenie ze szybciej schodzą od federali t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi