Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ubezpieczenie OC ??

seba.mak1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie jeszcze mam w PZU, ale we wrześniu zmieniam na coś tańszego. Nie wiem jeszcze na co, moja mama pracuje w ubezpieczeniach i ona mi wszystko załatwi.

Poproszę, aby w wolnej chwili zrobiła dla Ciebie symulację.

bede bardzo wdzieczny :wink: ino ja sie musze zdecydowac bo mam do 18.08

w wolum scislosci mam 20% znizek za bezszkodowosc i zwyzki za wiek bo mam 23 wioseny :wink: a reszte widac z opisu :wink:

Gość chełmiak
  seba.mak1 napisał:
bede bardzo wdzieczny :wink: ino ja sie musze zdecydowac bo mam do 18.08

w wolum scislosci mam 20% znizek za bezszkodowosc i zwyzki za wiek bo mam 23 wioseny :wink: a reszte widac z opisu :wink:

Te zwyzki to za mlodość :roll: czy za starość :lol: bo już sie gubię??

bonzo napisał:
Mnie czeka płacenie OC jutro myśle że mi agent dopisze jakieś 10% tobęde miał 40% a miałem 60% no ale dzwonki robią swoje :lol: licze że jakieś 600zł zapłace :D

a ile tych dzwonkow bylo!?

ja jakies 12 lat bezszkodowo :P

A ktoś z Was ubezpieczał mailem się w Compensie za pośrednictwem stron mBanku?

http://www.mbank.com.pl/oferta/ubezpieczenia/samochodowe/

Bo oferta jest atrakcyjna, zastanawiam się tylko czy sprawdzają przebieg ubezpieczenia, bo jeśli im trzeba coś dosyłać to do bani takie ubezpieczenie przez e-mail...

P.S. Kto mi wytłumaczy zasadność pytania o wiek samochodu w momencie jego nabycia? Czy chodzi tylko o obliczenie ile czasu nim jeżdżę? Przecież liczy się suma lat ubezpieczenia, również poprzednich samochodów... Zresztą dalej jest formularz z pytaniem o to.

pzd

rafalski napisał:
  bonzo napisał:
Mnie czeka płacenie OC jutro myśle że mi agent dopisze jakieś 10% tobęde miał 40% a miałem 60% no ale dzwonki robią swoje :lol: licze że jakieś 600zł zapłace :D

a ile tych dzwonkow bylo!?

ja jakies 12 lat bezszkodowo :P

Po 60% dwa i zrobiło się 20%

Scyzor napisał:
A ktoś z Was ubezpieczał mailem się w Compensie za pośrednictwem stron mBanku?

http://www.mbank.com.pl/oferta/ubezpieczenia/samochodowe/

Bo oferta jest atrakcyjna, zastanawiam się tylko czy sprawdzają przebieg ubezpieczenia, bo jeśli im trzeba coś dosyłać to do bani takie ubezpieczenie przez e-mail...

P.S. Kto mi wytłumaczy zasadność pytania o wiek samochodu w momencie jego nabycia? Czy chodzi tylko o obliczenie ile czasu nim jeżdżę? Przecież liczy się suma lat ubezpieczenia, również poprzednich samochodów... Zresztą dalej jest formularz z pytaniem o to.

pzd

też się nad tym zastanawiam

mi termin w grudniu mija i chyba się na to zapiszę - Compensa przez mBank

MarekB9 napisał:
SPRAWDŹ PTU, a najlepiej zadzwoń do brokera ubezpieczeń, najlepiej znajomego.

Broker nie zajmuje się ubezpieczeniami indywidualnymi :wink:

Tak czytam i czytam, to duża część klubowiczów płaci za samo OC prawie tyle co ja za cały pakiet OC,AC,NW z bardzo dobrymi warunkami ubezpieczenia AC..... i to nie w żadnym Linku itd....

Ale każdy ma swoje dojścia i układy, tak jest świat zbudowany...

KaZeLoT napisał:
A mi się zdawało, że broker to taki agent, który pomaga dobierać ubezpieczenie z pośród ofert towarzystw ubezpieczeniowych.

Agent pracuje dla towarzystwa ubezpieczeniowego i walczy o jego dobro, a klientowi wciska ubezpieczenia zgodne z OWU danego towarzystwa posługując się składkami prosto z taryfy. Ponieważ ma płaconą prowizję od składki z polisy, dlatego czasami chce naciagnąć na max składkę.

Wciska polisę i tyle go obchodzisz co zeszłoroczny śnieg.

Broker walczy o klienta i jego dobro, działa w jego imieniu negocjując stawki oraz warunki ubezpieczenia indywdualne dla każdego klienta, dlatego nei zajmuje się samochodem indywidualnej osoby, a flotą np. 500 pojazdów, gdzie warunki ubezpieczenia są bardzo ważne, na drugim miejscu są składki. Dla brokera ważny jest klient, a nie towarzystwo ubezpieczeniowe.

Jeżeli chodzi o OC (i inne ubezpieczenia) to moja mama pracuje w firmie ubezpieczeniowej i w razie czego może ubezpieczyć każdego po najniższej cenie. Dla różnych regionów najniższe ceny można osiągnąć w różnych ubezpieczalniach, ponieważ ubezpieczalnie biorą pod uwagę "wypadkowość" danego regionu.

Jeśli ktoś by potrzebował kompleksowej porady i usługi ubezpieczenia piszcie na PW :)

Brzmi trochę jak reklama, ale to przysługa klubowa ;)

Scyzor napisał:

pzd

Ano zasadność jest taka,że ryzyko że spowodujesz kolizję jest tym większe im starsze auto (mniej bajerów z zakresu bezpieczeństwa, mniejsza sprawność hamulców amorków itp.)

Czysta statysttyka i analiza ryzyka i nie ma w tym nic osobistego. Niektóre firmy wogóle nie chcą dawać AC dla aut powyżej 10 latek.

Mike napisał:
Ano zasadność jest taka,że ryzyko że spowodujesz kolizję jest tym większe im starsze auto (mniej bajerów z zakresu bezpieczeństwa, mniejsza sprawność hamulców amorków itp.)

Czysta statysttyka i analiza ryzyka i nie ma w tym nic osobistego. Niektóre firmy wogóle nie chcą dawać AC dla aut powyżej 10 latek.

Ale ja rozumiem zasadność pytania o wiek auta. Nie rozumiem zaś zasadności pytania o wiek auta w momencie jego zakupu. Jeśli kupiłem nowy samochód lat temu 10 to wpiszę że miał wiek 0. A jeśli kupiłem dziś 2-letnie auto, napiszę 2. Efekt jest taki, że jeżdżę młodszym autem, a traktowane jest jak starsze... Gdzie tu logika?

pzd

Scyzor napisał:
  Mike napisał:

Ale ja rozumiem zasadność pytania o wiek auta. Nie rozumiem zaś zasadności pytania o wiek auta w momencie jego zakupu. Jeśli kupiłem nowy samochód lat temu 10 to wpiszę że miał wiek 0. A jeśli kupiłem dziś 2-letnie auto, napiszę 2. Efekt jest taki, że jeżdżę młodszym autem, a traktowane jest jak starsze... Gdzie tu logika?

pzd

Hm...mnie się wydawało że to o to samo chodzi, ale faktycznie logika gdzieś tu ginie...popdytam znajomych od ubezpieczeń.

• 1 miesiąc temu...
  Bombel napisał:
No z przyzwyczajenia wylkupiłem OC w Samopomocy i sie zdenerwoiwałem:

.

W sumie 748,- złotych i to jeszcze dziwny podział 449,- I rata, 299,- II rata.

A miało być tak pięknie :(

BO pierwszą ratę liczą za 7 miesięcy a drugą za 5 ;-)

Takie małe cwaniactwo, ale w sumie chyba się opłaca.

Dziwne...w zeszyłym roku opłacałem jeszcze Opelka w Samopomocy i płaciłem 70%/50%...

Może Ci po jakieś zniżce polecieli i zapłaciłeś 70/70 :?