Kincu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam zajrzyjcie pod tylną tablicę rejestracyjną trzyma się ona na takich gumowych podkładtach a rogi plastikowej ramki trzymającej tablicę rejestracyjną obijają lakier u mnie wybiło już po 6 miesiącach do podkładu być może za kilka lat to będzie ognisko rdzy, najgorzej się obija przy zamykaniu klapy bagażnika,ja na końcówki ramki przykleiłem kawałki uszczelki samoprzylepnej do okien teraz już się nie obija . Może ktoś ma jakieś inne pomysły No beznadzieja z tymi tablicami, 1800 km a już przebiło u nas lekko do podkładu... My zastosowaliśmy te podkładki z jakiegoś elastycznego materiału które się przykleja pod nogi mebli by paneli nie rysowały. Nissan to samo zastosował ale na środku a tablice biją po bokach. Rafioninio zerknij pod tablice Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Kincu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 No ja juz tez sobie podkleiłem te rogi bo już zaczoł sie pojawiac jakis obrys tez wykozystałem naklejki do podklejania nogi od krzesła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam, Chciałem się najpierw przywitać To mój pierwszy post. Ale do rzeczy. Mam Juka z salonu z lipca 2013. Wszystko pięknie i wspaniale ale: - przednie siedzenia. Jak oprę się o zagłówek to jakieś pręty wbijają mi się w plecy. Muszę powiedzieć, że jest to strasznie irytujące. Wręcz utrudniające prowadzenie. Za każdym razem jak się oprę o zagłówek czuję coś na plecach. Moja żona nie zauważyła tego problemu ale ma 164 cm wzrostu, ja 184 cm i jest to już dla mnie problem. Nigdy nie spotkałem się z czymś takim w samochodzie. Można to reklamować? Czy serwis coś poradzi? - Teraz trochę mniejszy problem. Przy jakiś progach, dziurach na drodze cały czas mi coś stuka w bagażniku. Wyciągnąłem wszystko co było luzem, a dźwięk nie ustał. Czy macie może jakieś rady co to może być? Model z automatem, 4x4, 190km. dzięki za pomoc! Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez furo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Tez mi przeszkadzaja te siedzenia bo mam 190 czm wzrostu, pokazalem to pani na servisie w aucie które stało na salonie i widze ze maja tak wszystkie modele nie wiem czy te ze skórzana tapicerka tez ale wracajac do tematu pani byla mocno zdziwiona mowi ze jestem pierwszy ktory to pokazuje i co przy wypadku jak mi ktos w tył wjedzie to czy mi sie to nie powbija w plecy heheheh a ona ze przeciez auto przechodzi wiele testów i napewno nie jest to jakies niebezpieczenstwo........ ale powiedziala ze zapyta wyzej co z tym zrobic i do dzis nie zadzwoniła ................. Co do bagaznika moze masz za mocno skrecony lewarek i jest luzny i se skacze rozkrec go na jego miejscu zeby był na ciasno a jak nie to no to pozostaje szukac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafioninio Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 CO do tych prętów w każdym Juku tak jest w mojej Teknie też tak a te stuki to może być ramko tablicy rejestracyjnej stuka o lakier proponuje pod to włożyć np taki filc którym się podkleja krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 (edytowane) dzięki za odpowiedzi! No to jeśli chodzi o te siedzenia to jest jakiś żart?! Przecież dla mnie to całkowicie eliminuje radość z jazdy:( Co do tych stuków. To nie rejestracja. Ona też lata ale nie pisałem o tym bo we wcześniejszych postach wyczytałem o tych filcach:) I na pewno je założę. Edytowane 30 Sierpnia 2013 przez furo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draven84 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 a ja mam śmieszne postukiwanie na drobnych dziurach tak jakby hmm nie wiem do czego porównać do suwaka w kurtce:)czy mieliście coś takiego?dźwięk płynie z tyłu auta po lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Choć wyciągnąłem wszystko z bagażnika stukot prawie ustał pojawia się rzadziej. Ale kpiną jest to, że koło koła zapasowego luzem zostały wrzucone!!: trójkąt, klucz do kół, jakiś inny klucz, gaśnica, jakieś styropianowe wypełniacze powierzchni. Styropianowe wypełniacze już wyrzuciłem ale zostają klucze, trójkąt, gaśnica? Gdzie je trzymacie w swoich furach? Nie ma na to żadnego miejsca! Jakaśskrzynka do bagażnika odpada. Raz, że zajmie miejsce w i tak mikroskopijnym bagażniku, dwa skrzynka będzie latać i obijać się. Macie jakiś pomysł co zrobić z tym sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 A to ty nie masz plastikowego wypełnienia bagaznika nad kołem dojazdowym w ktorym jest miejsce na lewarek klucz i trójkąt ????i do niego se dokreciłem gasnice bo fakt ze nie przewidzieli miejsca na nia jest zenada i kazdemu ja luzem wkładaja. Co do skrzypien z tyłu to ja sadze ze to wina słabo spasowanej klamy bagaznika poprostu zasłąbo dociaga ja zamek, a czemu tak sadze bo mam puszczony tyłem kabel z anteny CB i w kazdym innym aucie klapa sie mocno dociagała ze uszczelki nie przepuszczały wody a tu jak jade na myjnie mam przecieki po kablu czyli uszczelki ledwo dolegaja do blachy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Ja dwa razy do serwisu jeździłam ze skrzypieniem... nie wiadomo było co to po nasmarowaniu zamka od klapy i zaczepów wszelakich, trzeszczenie i skrzypienie ucichło. Na gaśnicę zakupiłam pokrowiec z rzepem w necie i mam spokoj. Trojkąt i klucze również mam w plastikowym pojemniku. Nic mi nie lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A to ty nie masz plastikowego wypełnienia bagaznika nad kołem dojazdowym w ktorym jest miejsce na lewarek klucz i trójkąt ????i do niego se dokreciłem gasnice bo fakt ze nie przewidzieli miejsca na nia jest zenada i kazdemu ja luzem wkładaja. Co do skrzypien z tyłu to ja sadze ze to wina słabo spasowanej klamy bagaznika poprostu zasłąbo dociaga ja zamek, a czemu tak sadze bo mam puszczony tyłem kabel z anteny CB i w kazdym innym aucie klapa sie mocno dociagała ze uszczelki nie przepuszczały wody a tu jak jade na myjnie mam przecieki po kablu czyli uszczelki ledwo dolegaja do blachy.... Mam styropianowe wypełnienie bagażnika które również nie jest niczym przymocowane i musiałem to wyciągnąć bo cały czas stukało. Możecie mi zrobić zdjęcie tego plastikowego wypełnienia? Będę wdzięczny. Zobaczę jak to wygląda i pojadę do nissana i zobaczę co powiedzą. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 tak to wyglada u mnie a dopiero pod spodem jest dojazdówka widzialem w innych wersjach ze ten plastik te koryto jest proste czyli nie ma uchwytu tak jak to u mnie jest na srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 tak to wyglada u mnie a dopiero pod spodem jest dojazdówka widzialem w innych wersjach ze ten plastik te koryto jest proste czyli nie ma uchwytu tak jak to u mnie jest na srodku. Mam napęd 4x4 zmieszczę to? Ile to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mimas Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Witam wszystkich :-) Tę "kuwetę" można sobie dokupić z płaskim dnem (ja dostałem w prezencie z samochodem). Wtedy w komplecie jest styropianowy uchwyt/pojemnik na lewarek i klucz (ale nie na trójkąt). Takie ustrojstwo ładnie się mieści pod blachę z boku i elegancko tam sobie siedzi po włożeniu dowolnego plastiku. Wtedy uchwyty w standardowej kuwecie stają się zbędne... Furo - czy przypadkiem nie to wyrzuciłeś ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Mam napęd 4x4 zmieszczę to? Ile to kosztowało? Chyba wejdzie ja to miałem w standarcie wiec nie mam pojecia ile to kosztuje, myslałem ze maja to wszystkie JUK-i, zapytaj dilera czemu tego nie masz i jak ci zalezy na tym to raczej poszukaj na alledrogo z jakiegos rozbitka bedzie taniej. http://allegro.pl/nissan-juke-wneka-bagaznika-plyta-podlogowa-fv-i3457638388.html Edytowane 6 Września 2013 przez mexxmen30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Chyba wejdzie ja to miałem w standarcie wiec nie mam pojecia ile to kosztuje, myslałem ze maja to wszystkie JUK-i, zapytaj dilera czemu tego nie masz i jak ci zalezy na tym to raczej poszukaj na alledrogo z jakiegos rozbitka bedzie taniej. http://allegro.pl/nissan-juke-wneka-bagaznika-plyta-podlogowa-fv-i3457638388.html Tak ale do mnie to nie wejdzie bo mam od razu koło zapasowe. To chyba przez napęd 4x4? @mimas Ja nie mam koła zapasowego w dziurze tylko od razu jest po podniesieniu dywanika w bagażniku. Więc te wszystkie pojemniki styropianowe rzeczy nie wejdą. Edytowane 6 Września 2013 przez furo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coola7 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 a ja mam śmieszne postukiwanie na drobnych dziurach tak jakby hmm nie wiem do czego porównać do suwaka w kurtce:)czy mieliście coś takiego?dźwięk płynie z tyłu auta po lewej stronie? Draven sprawdz czy pasy nie stukaja w plastik przy drzwiach. U mnie tak bylo prawie na kazdym wyboju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) tak to wyglada u mnie a dopiero pod spodem jest dojazdówka widzialem w innych wersjach ze ten plastik te koryto jest proste czyli nie ma uchwytu tak jak to u mnie jest na srodku. Mam dokładnie tak samo. Myslałam,że wszystkie autka tak mają...... Edytowane 6 Września 2013 przez zoja61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Mam dokładnie tak samo. Myslałam,że wszystkie autka tak mają...... No u mnie tak nie ma. Nawet nie ma miejsca na tą półkę, a wszystkie klucze zostały rzucone luzem. We wtorek jadę do Nissana zobaczymy co powiedzą. Ale głównym punktem będą trzaski z bagażnika. Nie wiem, już co to może być ale stawiam na klapę bagażnika: zamek, zawiasy? I jeszcze dodatkowo rejestracja! Drzwi nawet nie mogę zamknąć tak trzeszczy. Nie mówiąc co się dzieje jak jadę. Może da się zastosować jakieś większe "rusztowanie" dla całej rejestracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 No napewno mozna zastosowac jakies dystanse czy gumowe czy silikonowe aby rejestracja nie dolegała do klapy i nie drrzala tyle ze bedzie sie zbierał tam brud i pewnie szybciej zacznie gnic wiec sadze ze podkładki sa lepsza alternatywa, jezdzilem wieloma autami i to gorszymi i lepszymi i nie tylko w JUKE drzy rejestracja. co do kola i wypełnienia to mogłes zapodac jakas fotke jak to u ciebie wyglada moze bysmy cos zaradzili bo moze ma byc jakis stelaz pod kolo mieszczacy klucze i lewarek jak to jest w innych autach, szkoda ze nikt nie sprawdził u siebie co ma naped 4x4 i nie powiedział jak se z tym poradził i co miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 No napewno mozna zastosowac jakies dystanse czy gumowe czy silikonowe aby rejestracja nie dolegała do klapy i nie drrzala tyle ze bedzie sie zbierał tam brud i pewnie szybciej zacznie gnic wiec sadze ze podkładki sa lepsza alternatywa, jezdzilem wieloma autami i to gorszymi i lepszymi i nie tylko w JUKE drzy rejestracja. co do kola i wypełnienia to mogłes zapodac jakas fotke jak to u ciebie wyglada moze bysmy cos zaradzili bo moze ma byc jakis stelaz pod kolo mieszczacy klucze i lewarek jak to jest w innych autach, szkoda ze nikt nie sprawdził u siebie co ma naped 4x4 i nie powiedział jak se z tym poradził i co miał. Fotkę wstawię jutro wieczorem dopiero bo żona zabrała Juka. Będę już wtedy po wizycie w Nissanie więc na razie poczekam z tymi podkładkami pod tablicę. Powiem Ci, że w mojej 10 letniej Pandzie rejestracja jest zamontowana 1000x lepiej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 kurcze martwi mnie to ze nie ma nawet w opcji dostepnych nadkoli do JUKE nawet nie znalazłem nigdzie zamienników, przy dzisiejszym deszczu jak sie jedzie i na drodze lezy jakis piasek czy zwirek niezle wali szczególnie z tyłu tak jak bym jechał z klapa otwarta, nie chce widziec ile tam sie w zime sniegu i blota nazbiera jakie sople beda tam wisialy jak se z tym radzicie ci co maja juz dłuzej auto bo te plastiki co wypełniaja tylne wneki to takie liche mi wygladaja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furo Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Jestem po wtorkowej wizycie w serwisie: - rejestracja - zrobili od ręki, zamontowali jakieś gumowe podkładki których prawie nie widać z zewnątrz, tablica trzyma się stabilniej i w ogóle nie wydaje żadnych odgłosów:) Nie byłem pierwszy znali ten problem i od razu wiedzieli co zrobić. - trzaski w bagażniku - pojechałem na przejażdżkę z obsługa i na szczęście zaczęło stukać również przy nich:) Powiedzieli, że muszę rozebrać klapę i zajmie im to trochę czasu. Umówiłem się na dzisiaj więc później napiszę jak to się skończyło. - pręty w siedzeniu wbijające się w plecy - wyciągną zagłówki i zobaczą co można zrobić. (wątpię, że coś poradzą w salonie każdy Juke miał taką przypadłość). Ciekawe czy skóra też tak ma? Zdjęcia mojego bagażnika zostały w domu więc postaram się wrzucić wieczorem. EDIT: - trzaski w bagażniku - zabrali samochód na 3 godziny, niestety nic nie zrobili:( przyznali, że nie mogą znaleźć źródła stukania. Umówiłem się na weekend 18-19.10 - liczę, że w 2 dni znajdą przyczynę - pręty w siedzeniu - powiedzieli, że każdy JUKE tak ma. MEGA duży minus dla samochodu. Odbiera bardzo dużo przyjemności z jazdy Poniżej zdjęcia bagażnika jak i mojej pokrywy w bagażniku. Napisałem reklamację do Nissana czekam na odpowiedź. Złożyłem ją na maila z kontaktu: poland@nissan-services.eu. Czy to dobry adres? Może znacie bezpośredniego maila do złożenia reklamacji? Edytowane 26 Września 2013 przez furo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoja61 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 No nie bagażnik to u Ciebie jakieś nieporozumienie.. ktoś zapomniał o czymś? Reklamuj koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Jestem po wtorkowej wizycie w serwisie: - rejestracja - zrobili od ręki, zamontowali jakieś gumowe podkładki których prawie nie widać z zewnątrz, tablica trzyma się stabilniej i w ogóle nie wydaje żadnych odgłosów:) Nie byłem pierwszy znali ten problem i od razu wiedzieli co zrobić. - trzaski w bagażniku - pojechałem na przejażdżkę z obsługa i na szczęście zaczęło stukać również przy nich:) Powiedzieli, że muszę rozebrać klapę i zajmie im to trochę czasu. Umówiłem się na dzisiaj więc później napiszę jak to się skończyło. - pręty w siedzeniu wbijające się w plecy - wyciągną zagłówki i zobaczą co można zrobić. (wątpię, że coś poradzą w salonie każdy Juke miał taką przypadłość). Ciekawe czy skóra też tak ma? Zdjęcia mojego bagażnika zostały w domu więc postaram się wrzucić wieczorem. EDIT: - trzaski w bagażniku - zabrali samochód na 3 godziny, niestety nic nie zrobili:( przyznali, że nie mogą znaleźć źródła stukania. Umówiłem się na weekend 18-19.10 - liczę, że w 2 dni znajdą przyczynę - pręty w siedzeniu - powiedzieli, że każdy JUKE tak ma. MEGA duży minus dla samochodu. Odbiera bardzo dużo przyjemności z jazdy Poniżej zdjęcia bagażnika jak i mojej pokrywy w bagażniku. Napisałem reklamację do Nissana czekam na odpowiedź. Złożyłem ją na maila z kontaktu: poland@nissan-services.eu. Czy to dobry adres? Może znacie bezpośredniego maila do złożenia reklamacji? Nie ale lipa takiego czegos nie widzialem zeby nawet maty wygłuszajacej nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi