Bartezm Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ale masz dalej założone dystanse nad amory czy bez. tak A coś poważnego się zepsuło? nieee Ciekło mi z silnika więc został uszczelniony (2 razy) potem zaczął dzwonić więc wymieniłem łańcuch rozrządu - po tej wymianie zaczęło dzwonić turbo - poszło do regeneracji, ale po naprawie dymił więc turbo jeszcze raz poszło do regeneracji. Po drugiej wymianie przestało dymić więc na drugi dzień wybrałem się na wycieczkę - do 3miasta. w drodze powrotnej zadymił... okazało się że turbo jest już zatarte, zeżarło olej a po trzeciej regeneracji wyszło że pierścienie też zatarło... w tej chwili robiony jest remont (głowica + pierścienie przy okazji manszety, panewki, uszczelniacze itp bo i tak jest rozebrany). O takich pierdołach jak końcówki drążków, stabilizatorów, oba wahacze przednie, łożysko tylne, dwie półośki to nie będę się rozdrabniał... Między naprawami to całkiem bezawaryjnie jeździł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 To chyba do wiosny nie wyjedziesz troche sie porobiło,nie wiem czy zdecydował bym się na takie naprawy czy kupił bym drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 na wszystkie jednocześnie nie... ale mój x mi dozuje te rozkosze po kolei z kilkudniowymi przerwami na bezawaryjną jazdę. jak będzie teraz grzeczny to mu sprezentuję na gwiazdkę osłonę pod silnik z nierdzewki i może tłumik dwururkę... ale tylko jak zasłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Zasłuży,zasłuży. O osłonie też myśle i snorkel bym założył bardziej dla wyglądu bo nie zamierzam go topić po lusterka.Masz już jakąś osłone upatrzoną czy będziesz dorabiał? A tłumik przydał by się jakiś mniejszy żeby tak nie wisiał pod autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 na szybko nie mogę namierzyć tematu... nasz kolega z forum robił i dał szkic na którego podstawie chcę coś wyrzeźbić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Ta fajnie wygląda tylko żeby była z nierdzewki albo stalowa .Wysłałem zapytanie i czekam na odpowiedź,ale widze że gostek robi tez ze stali do innych autek. http://allegro.pl/oslona-alu-silnika-i-skrzyni-biegow-nissan-x-trail-i6597878659.html Edytowane 18 Listopada 2016 przez rademenez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 wstrzymaj się jeszcze z zakupem... myślę że mi się uda taniej... tylko muszę mieć sprawnego xa a na ferie to się w góry wybieram jeśli rozumiesz co mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ok aż tak to mi się nie pali.A jeżeli w moje okolice się wybierasz to zapraszam. Auto już podniesione ,ale jeszcze opony nie przyszły bo sprzedawca coś się ociąga.Wydaje się że powinny wejść bo jeszcze jest sporo luzu przy pełnym skręcie.Bartek a po podniesieniu ustawiałeś geometrie bo ja już nie pamiętam czy trzeba?Bo kątów chyba nie ma jak ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Kolego, daj foto xa w górze jak wygląda...też taki zabieg na swoim planuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Jutro pstryknę foto bo dzisiaj strasznie leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Po podniesieniu przydało by się sprawdzić... ja sprawdzałem i było OK. Teraz u mnie ledwo się w normie mieści ale nie można ruszyć śrub w tylnym zawiasie. co do fotek... widzę że moje stare się zepsuły.. poprawił bym ale niestety nie można edytować swoich starych postów... - niech moderator naprawia jeśli ma uprawnienia. tu wrzucę kilka: przed: po: a tu z miłym kolegą z okolic Bydgoszczy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Zdecydowanie większy prześwit i zapas w nadkolu Ile poszło cacko w górę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Dystanse wyszły mi na 45 mm bo się walnęłem z tulejami.Zrobiłem je na 50mm ale wpuściłem je w dolne blachy dystansu i uciekło mi 5mm i nie chciało mi się robić drugich na 55mm.Pomierzyłem odległości od ziemi do nadkola przed podniesieniem i po .W rzeczywistości lift nie podniósł Xa do góry o wysokość dystansu czyli te 45 mm a tylko 35mm czyli tu też 10mm uciekło.Jednak na oko nawet widać zmiane wysokości i czuć to nawet przy wsiadaniu że jest wyżej.Opony jeszcze zrobią swoje. Edytowane 19 Listopada 2016 przez rademenez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) No tak, a jak by zrobił dystans przykładowo 70mm?Kolego rademenez masz jakieś wzory do odbicia tych części dorabianych? Migomatem to spawałeś normalnie doczołowo rurę grubościenną do uchwytu na kielich?Od dołu widzę normalnie kielich z amorkiem skręcony normalnymi śrubami, góra widzę utwardzane? Co do materiału, to wystarczy zwykła stal czarna kwadrat wielkości 20cmx20cm i kółeczko zrobić później? grubość 5mm? Edytowane 19 Listopada 2016 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Wydaje mi się że jak zrobisz na 70mm to możesz tego nie wcisnąć bo ciężko jest wachacz naciągnąć.Szablon mam z kartonu odrysowany od uszczelki i jak chcesz to moge dać.Spawałem elektryczną inwektorową bo blachy grube na 5mm a tuleja z rury gazowej grubościenna 3 calowa chyba była.W dolną blache wpuszczałem tuleje a u góry doczołowo spawane zew. i wew..Dolne śruby oryginalne a górne utwardzane drobnozwojne 30mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 I ta odpowiedź mnie zadowala bardzo, w takim razie będę wdzięczny ogromnie za szablon i będę działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Na allegro kupiłem gotowe kóka o śr 18cm ale wystarczą 15cm ,prościej wytoczyć otwory niż z kwadratu bo mam trzyszczękowy uchwyt w tokarce.Zwykła blacha 5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Masz jakieś namiary na te kółeczka z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Gdy podnosiłem poprzedniego Xa to kolega Bartezm dał mi szablony więc teraz ja chętnie użyczę innym.Wyślij mi na pw swój adres to wyśle ci ten szablon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzięki, adres poleciał na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ja kupiłem 8 szt tych http://allegro.pl/blacha-stalowa-kolo-fi-180-mm-gr-5-mm-i6612837595.html Wcześniej w temacie kolega Bartezm dokładnie opisał jak co robić ,jakie średnice wierteł to sobie przeczytaj bo bardzo ułatwia to sprawe i później montaż. W tygodniu wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Ok, nie ma sprawy, wspomniałeś że kupiłeś właśnie 18cm a 15cm wystarczą, przetaczałeś je na 15 czy zostały18 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Najpierw trzeba wytoczyć otwory a później powycinać i powiercić od szablonu,kształt widać na fotkach które wcześniej wstawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Oki, zamawiam kółeczka, a reszta jak będą szablony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 odrysowujesz markerem i wycinasz szlifierką... nie muszą być koła. Ja kupowałem blachę pociętą w kwadraty... (cieli gilotyną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi