rademenez Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Myślałem o tym .Przód by się dało na dystansie odsunąć ,ale z tyłem jest problem bo zaczepia o próg(koniec progu z błotnikiem )a z tyłu jest jeszcze dużo miejsca.Opony już sprzedałem i kupie mniejsze.Na zdięciu widać że koła są wysunięte na zewnątrz poza błotniki,już tak miałem w jednym aucie i wiecznie całe boki i szyby w błocie były. U mnie na sucho wyglądało tak. Edytowane 29 Listopada 2016 przez rademenez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 moje propozycje w rozmiarze 225/70/16: zawsze chciałem je mieć: yokohama geolandar ats jeśli chodzi o śnieg to na lepszych nigdy nie jeździłem - jedziesz po śniegu jak na kołach zębatych czy gąsienicach. jeśli nie zawiśniesz na brzuchu to pojedziesz dalej. a ja mam teraz: przód - wielosezonowe goodyeary wranglery hp 103 a z tyłu hp102 jak się sprawują w warunkach zimowych to nie wiem... raz zrobiłem test drive na piasku (stara żwirownia / trochę tras dla quadów) ale po przejechaniu zauważyłem że cały czas miałem fwd na przełączniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 1 egzemplarz bardzo interesujący i nie ma tragedii cenowej widzę... na przyszły rok będę kupował nowe więc pomyślę nad nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Widziałem te Yokohamy na żywo ,fajna oponka. Kolego Tomek X-Trail jak postępy pracy przy dystansach? Czy zapał już minął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zapał nie mija, ciągle do przodu czekam na 2 łożysko i wolny podnośnik żeby od razu oba łożyska przerzucić...kumpel plazmą delikatnie się ociąga...w sumie nie potrzebnie materiał kupiłem bo takich krążków u niego że szok, ale może kiedyś do czegoś się przydadzą, ponad to, jak skończę to wrzucę foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Moja nysska w nowych butach 225/70/16 .Tak jak Bartezm pisał ,weszły na styk i przy pełnym skręcie lekko ociera przód.W sumie z dystanse +opony podniosły auto o 7 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No no .. dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=Fd9Q9MF45qw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 czyli lepszym wyjściem byłyby laczki 215/70 tak? z tego wynika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 nie... rozmiar 225 jest the best obcierka jest tylko przy skręcie w lewo i to bardzo delikatna - dosłownie muśnięcie (tak jest u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgadza się,musi się dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No i się pośliniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No i się pośliniłem Będziesz dźwigał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No ja mam trochę rozdwojenie jaźni bo chcialbym w obie strony, ale opony są klasa i nawet te badziewne felgi nie psują efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No ale fele fabryczne (chyba, też mam takie cóś) A oponki faktycznie wymiatają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tak fabryczne, tez mam takie dobrze, że tylko na zimę bo moim zdaniem są strasznie nieciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Moja nysska w nowych butach 225/70/16 .Tak jak Bartezm pisał ,weszły na styk i przy pełnym skręcie lekko ociera przód.W sumie z dystanse +opony podniosły auto o 7 cm. Czy podniesionym autem przejechales sie troche szybciej? Jak jest z hałaśliwością i jego trakcją tak np.przy 130-150 km/h ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 W tym tygodniu na bfgoodrich at troszkę śmigałem (w l200) i przy prędkościach do 160 tragedii nie ma... Powiem więcej że były cichsze niż szum powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgadza się im szybciej tym mniej słychać szum opon ,myślałem że będzie głośno ale się myliłem .Przy ruszaniu miałem wrażenie że jade po kostce ale po chwili ucichło.Na razie jechałem tylko 140 i nie odczułem żeby sie gorzej prowadziło .Wczoraj na parkingu stanąłem przy Frontierze B Sport i wydawało się że mój X jest sporo wyższy,według mnie teraz wygląda super ,po prostu tak jak chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie ma nic za darmo... jak to mawiał Lipski w kilerze... Pomysł był mój, wykonanie moje, nie zabiłem Cię to trzy... Twoim zadaniem będzie załatwić śnieg na święta. A żebyś mnie nie oszukał to postaram się przeprowadzić inspekcję po 26XII... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Jeszcze w tym tygodniu było biało ale teraz zrobiło się znowu zielono i na razie się nie zapowiada żeby się zmieniło.Zaraz pojade w wyższe partie gór zobaczyć czy tam troche śniegu zostało. Jeszcze jest troche tego bialego g... Opony w błocie pośniegowym i mokrym nieubitym śniegu 10 cm spisują się bardzo dobrze. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez rademenez 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Świetna robota, plusik poleciał...ja swojego wstawiam we wtorek na łożyska, olej, filtry... no i może będę miał już dystanse to od razu założę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tylko na Szczeliniec nie wyjedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Na tygodniu odbieram gotowe dystanse...znajomy robi to na blachach 6mm...tuleja wspawana 60mm... co daje 72mm liftu, całość wypiaskowana i pomalowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rademenez Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) No no odważny jesteś ,wstaw foty jak poskładasz wszystko do kupy. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez rademenez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi