Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Dzis odpalilem auto po fajansiarzach z ASO i przez 2 sek po odpaleniu palila sie lampka cisnienia oleju, po czym zgasla. Natomiast po 10 sek uslyszalem jakis dziwny metaliczny brzek, jakby osa czy komar latal kolo ucha Od razu wylaczylem silnik i jeszcze raz sprawdzilem poziom oleju - jest troche powyzej minimum :/ Znaczy sie, ze dosc sporo wycieklo tego oleju wczoraj w drodze do domu... Co to moze byc za brzek...? Chyba silnik sie nie zatarl, co??? :? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 masz wycieki czy poprostu znika olej??jak znika to lipa:(((, sprawdz kompresje...życzę ci kozak kompresji i jakiegoś niegroźnego wycieku ,,,,zalej oleju na max!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 W dziale 'Gdzie naprawiac' opisalem co mi spartolilo ASO. Generalnie mialem zle skrecona pokrywe zaworow i olej wyciekal mi w drodzie do domu spod pokrywy tam gdzie jest uszczelka... Mysle, ze uszczelka jest do d*py albo sam nie wiem co, bo mocno ja dokrecilem i dalej slychac jakies 'przedmuchy' przy dodawaniu gazu... No i ten obrzydliwy metaliczny dzwiek. Jeszcze 2 dni temu, zanim dalem auto do ASO nie mialem tych problemow :cry: W kazdym razie nagralem jaki pasztet mi zgotowal Wojtanowicz http://xzandafer.w.interia.pl/sounds/sr20de.mp3 P.S. Odpalilem auto tak tylko raz i nagralem to. Teraz sie boje czegokolwiek po nich dotykac. Najgorsze, ze auto w garazu pod ziemia i musi samo wyjechac z niego :cry: :cry: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Tam musi coś o coś ocierać . Paweł a w której to części silnika tak słychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Nie mam pojecia... Dzwiek jest na tyle glosny, ze trudno go dobrze zlokalizowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Wlasnie odbylem rozmowe tel. z Młodym... Mam nadzieje, ze tak jak mowil, to lancuch ociera o cos, a nie nic gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Jesli komus nie sciagnie sie plik to podajcie na PW to wysle Wam na maila... Chcialbym ostatecznie sie dowiedziec co to jest za dzwiek. Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość schulla Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 I czy wyjaśniło się w końcu z czym był związany ten metaliczny dźwięk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 U mnie brzęczy łańcuch , ale dzwięk jest inny . U Ciebie to tak jakby o jakąś blache ocierało , ale mogę się mylić . Jeszcze nigdy nie słyszałem , żeby tak dzwoniło , chociaż też zajmuje się mechaniką. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Moze Coobcio cos na to poradzi... poczekamy, zobaczymy. Moze to jakos jest zwiazane z napinaczem lancucha??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Może być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Kurde co za nieuki w tym warsztacie siedzialy. Jestem przekonany, ze nie wiedzieli jaka jest procedura ustawiania rozrzadu i robili wszystko na pale. :evil: :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 Moim skromnym zdaniem to jest obcieranie czegoś o blachę. Ale jak każdy moge się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sowier Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 ja mialem problemy z pompa oleju, z tego co wiem to tylko orginaly sa, moja jest po regenaracji !! mi kontrolka gasnie po 1,5 sek - czy to norma?? prawdopodobnie przez male cisn panewki i kilka innych rzeczy poszlo sie pasc!!! a uszczelke pod zaworami juz 3 mam i chyba kupie orginal bo ciagle sie leje, jak widze ten syff :cry: ale za duzo oleju nie znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2005 spodziewam sie najgorszego niestety... to tak jakby wałki rozrządu sie przycierały albo panewki, k**wa nie dobrze co te sk***ysyny narozrabiały w tym ASO, trzeba im rozprawe załorzyć i skierować temat do prasy i TV jak sie da... Niech CI kupują nowy silnik - niech go nie reanimują bo zj***ą go do reszty nowy motor :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sowier Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 coobcio to nie dzwiek panewek - przynajmniej u mnie inaczej brzmialy ,zupelnie inaczej a byly niemal brazowe!!! zaczynalo sie stukanie od 3 tys i to nie to ... oczywiscie porownujac do tego co mialem! nie cierpie takich dzwiekow!!! wspolczucia, dac tu FACHOWCOM pierd@#$%^ czlonki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Czyli co, lancuch odpada??? Nic przy lancuchu czy napinaczu??? Ten dziwny dzwiek wyskakuje po dodaniu gazu, jak slychac w pliku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Pojedz z dobrym prawnikiem do ASO i niech to robia, a najlepiej kupuja nowy silnik. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Tylko, ze to byl moj nowy silnik :/ W zyciu nie dam nic do ASO, ale chcialbym wiedziec jakie sa szanse ze ten silnik bedzie jezdzil... Znajac prawo to gowno dostane i bede musial wrocic do 1.4 ale koszta beda takie jak naprawy tego silnika. Za naprawe bede chociaz mogl zadac zwrotu kasy od ASO jesli udowodnie im ze to ich pasztet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Zawsze warto przynajmniej sprobowac. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 nie łam sie stary zagadaj z maximusem od nas z forum gość jest prawnikiem i da ci rady!!!!a jest dobry!! a tak przy okazji pozdro dla maximusa:D tez mi pomógł z mxami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 No,no z tego co wiem, to jest prawnikiem i ostatnio wlasnie poznalem go na zlociku w lublinie i spoko jest.Napewno Ci pomoze. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Na razie napisalem maila do serwisu Wojtanowicza. Przeslalem im zdjecia i mp3ke, zeby zobaczyli jakich maja mechanikow. Jak sie beda wypierac to rzeczywiscie zagadam z maximusem. Na razie mam nadzieje, ze zechca wspolpracowac... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukmack Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 także polecam Maximusa, naprawdę pomocny człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Tak sie zastanawiam czy ten dzwiek mogl powstac w skutek palowania motoru, gdy jest na dotarciu? Powtarzalem w serwisie chyba z 10 razy, ze nie mozna go cisnac... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi