Gość kazek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 do wstecznego czasami trzeba 2 razy wcisnąć sprzęgło też tak mam :/ Szczegol widać tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość palmer Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 mnie wkurza ze jest troszke poobijana ale to tylko do lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 jak czytam ten temat to coraz bardziej mnie drażni że moja primcia się brudzi jak jeżdzi i że się pokrywa kurzem jak stoi - no skandal po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość palmer Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a moja to nawet paliwo i lpg zużywa- nie do pomyslenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A ja nielubię w swojej tego ze.. jest tak bogato wyposazona i ze widze tą zazdrość na twarzach... buuuu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregors Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 jeżdząc po naszych pięknych drogach, denerwóje mnie w mojej p10 zawieszenie(mega twarde), wczesniej jeżdziłem suniakiem n13 - jazda była miód jak poduszkowcem:) p.s. polskie drogi to katorga dla naszych autek:( za to pewnie raj dla mechaników:) Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karoles20 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 do wstecznego czasami trzeba 2 razy wcisnąć sprzęgło też tak mam :/ ja też to mam...a myślałem, że to tylko u mnie tak jest A najbardziej denerwuje mnie to, że jak mam coś zrobić w środku to aż strach "chwyta" jak trzeba ściągnąć jakiś element plastikowy...pęknie...nie pęknie...pęknie...nie pęknie...i nagle....o w morde...nie pękł :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A ja nielubię w swojej tego ze.. jest tak bogato wyposazona i ze widze tą zazdrość na twarzach... buuuu )a cóż za wypasik tam masz?? mnie denerwuje schowek - tylko on trzeszczy. widoczność do tyłu kiepska sedan, nigdy nie wiem czy w coś walnę czy nie. Teraz wiem, dlaczego była taka poobijana jak ją kupiłem i jest troche mułowaty ten 2,0 TD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eltalon Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ja natomiast 3 tygodnie temu kupiłem P11 z 2002 roku, 2.0td. ( liftback ) Jak na razie podoba mi się wszystko, może poza jednym. Mianowicie spodziewałem się trochę wiekszej dynamiki po tym silniku. Ale i tak jest ok. Potrzebowałem autka dla 4 os rodziny a nie wyścigówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość palmer Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 widoczność do tyłu kiepska sedan, nigdy nie wiem czy w coś walnę czy nie. Teraz wiem, dlaczego była taka poobijana jak ją kupiłem i jest troche mułowaty ten 2,0 TD to czemu nie załozysz czujników cofania? jak kupiłem za 200 zł + 15 zł na farbe motipa do FSO na kolorku nie widac róznicy , cała impreza wydaje sie zarówno praktyczna jak i szykowna .....a wiesz jak cieszy gdy patrza na to koledzyt z golasowatych audi 80 b4? [ Dodano: Sro 20 Cze, 2007 14:02 ] aha jeszcze jedno nawiozujac do tematu juz mnie nic w mojej primerce nie denerwoje oprócz skrzypiacego lewego wachacza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Mi brakuje podstawki na kubek, puszkę. To dziwne że w samochodzie tej klasy nie pomyślano o tym drobiazgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pj007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 widoczność do tyłu kiepska sedan, nigdy nie wiem czy w coś walnę czy nie. dlatego teraz mam hak A ostatnio brakuje mi jedynie jakiejś niezłej blondyny którą można by wozić w Primerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotras Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 :one: Nie wiem czy tylko ja tak mam ....ale mnie denerwuje to że po wylaczeniu zapłonu elektryczne szyby nie reagują . Nie mogę się przyzwyczaić - co podjeżdzam na parking i wyjmę kluczyk ze stacyjki to przypominam sobie o nie zamkniętych szybach i "dawaj abarot" kluczyk w stacyjkę i zamykam szyby. Wkurza mnie to jak cholera :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 :one: Nie wiem czy tylko ja tak mam ....ale mnie denerwuje to że po wylaczeniu zapłonu elektryczne szyby nie reagują . Nie mogę się przyzwyczaić - co podjeżdzam na parking i wyjmę kluczyk ze stacyjki to przypominam sobie o nie zamkniętych szybach i "dawaj abarot" kluczyk w stacyjkę i zamykam szyby. Wkurza mnie to jak cholera :kosci: To zamontuj sobie modul domykania szyb i polacz go z alarmem jak masz i wtedy po wlaczeniu alarmu szybki sie zamkna. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoover Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 W mojej P11 póki co raczej drobiazgi, ale sobie ponarzekam: 1. wysokość podłokietnika kierowcy robiony na wymiar chyba dla przeciętnego azjaty (od czasów P10 jeszcze tego nie poprawili... :029: ) 2. gorsze prowadzenie od P10 - odczuwalne przy pokonywaniu zakrętów (belka z tyłu) 3. wsteczny muszę nieraz wrzucać po 2 razy żeby wszedł, jedynka też mogłaby lepiej wchodzić. W 17-letniej Corolli znajomego biegi można zmieniać jednym palcem :zly2: 4. spryskiwacze przedniej szyby leją jak chcą. Nie mogę tego za cholerę wyregulować. 5. Bagażnik w sedanie duży, ale włożenie do niego wózka dziecięcego wymaga nieco samozaparcia (mały otwór załadunkowy). W P10 było trochę łatwiej. No, ale to już chyba moja wina, trzeba było kupić sobie hatchbacka albo kombi. 6. Obawiam, się że w przypadku zawieszenia z przodu czekają mnie niedługo wydatki, czyli podobnie jak w P10. Ale w tym punkcie to już pozdrawiam drogowców :699: I oby tylko tyle zostało, bo plusów jest dużo więcej niż minusów. Szkoda, że Nissan nie robi już takich aut , bo następny chyba już Nissan nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Dobija mnie: Promień skrętu jak w TiRze z PRZYCZEPĄ. promien skretu jest przyblokowany w trosce o przeguby one: Nie wiem czy tylko ja tak mam ....ale mnie denerwuje to że po wylaczeniu zapłonu elektryczne szyby nie reagują . Nie mogę się przyzwyczaić - co podjeżdzam na parking i wyjmę kluczyk ze stacyjki to przypominam sobie o nie zamkniętych szybach i "dawaj abarot" kluczyk w stacyjkę i zamykam szyby. Wkurza mnie to jak cholera To zamontuj sobie modul domykania szyb i polacz go z alarmem jak masz i wtedy po wlaczeniu alarmu szybki sie zamkna. jest wtedy pewien minus, nissan nie przemyslal wczesniej ze bedziesz chcial zamykac wszystkie szyby naraz bez chodzącego alternatora - to bedzie spore obciazenie dla akumulatora ale bedzie trzeba to załozyc, domykanie szyb i szyberdachu bez przekreconego kluczyka w stacyjce potrafi wkurzyc z samego rana jak spiesze sie do pracy brak klimy w moim egzemplarzu slx, no powinna byc ! wtedy na te szyby bym sie nie wkurzal i jeszcze jeden minus - made in UK :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartosz_P11 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Dobija mnie: Promień skrętu jak w TiRze z PRZYCZEPĄ. j w dodalbym jeszcze to wybieranie nierownosci ale francuz to nie jest i dobrze bo z warsztatu bym nie wyjezdzal pozdrawiam bartosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehrer Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 moze i bys wyjechal, ale napewno z pustym portfelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skała Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 GENERALNIE fajne autko z tej P11 2TD.Wady to zakres regulacji kierownicy, nietrwałe wahacze,przepalające podświetlenie zegarów i kontrolek,kłopoty a właściwie trudne odpalanie ciepłego silnika,mało wydajna klima może troche ciasno za kierownicą szczególnie zimą/kurtki/ ale to wynika z pierwszej wady.NA SZCZęśCIE ZALET JEST ZDECYDOWANIE WIęCEJ.Przy normalnej eksploatacji diesel nie do zajezdzenia i cały szereg naprawde trwałych elementów-200 000km i nadal oryginalne tarcze i amortyzatory z przodu ,nie ruszane silnik/ poza rozrzadem /sprzęgło ,tylne bębny.Zaletą bezsprzeczną jest olbrzymi kufer w haczbeku i brak ELEKTRONIKI.Chciałbym znów P11 tylko o przebiegu 200 000kmmniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 W P11 drażniące jest dramatyczne przekłamywanie prędkościomierza + 8-14%... w zależności od prędkości. P10 i P11 - tragiczne hamulce tarczowe z tyłu, zarówno ręczny jak i nożny, demontaż kolektorów siły hamowania sprawdza sie tu dobrze ale rękawa nie poprawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 W P11 drażniące jest dramatyczne przekłamywanie prędkościomierza + 8-14%... w zależności od prędkości. To prawda ostatnio jeżdżę trochę z GPS-em i jak licznik Primery pokazuje np. 100 km/h to na ekranie GPS predkość 92. A im wyższa prędkość tym różnica większa. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Kuba u mnie reczny jak dobrze szarpne to kola stana na suchym asfalcie, wiec ja nie narzekam a i jeszcze moglbym go podciagnac bo rekaw dosc wysoko idzie, tak wiec moze musisz zaciski dobrze przejzec-jest tam taka jedna oska i jak ona ma luz to reczny ciezko chodzi i slabo lapie. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 hmmm z tym rękawem, klocki ferodo, tarcze Zimmerman, tłoczki oczyszczone nasmarowane nowe uszczelniacze i d*pa blada... może linki trzeba zmienić na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Hmm, nie wiem co masz nie tak, ale ja uwazam, ze mam za***isty reczny i to napewno na jakis zwyklych tarczach i klockach. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomciuu Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 niski podłokietnik, za niskie ustawienie pasów (w najwyższym ustawieniu), brak klimy u mnie, brak możliwości wymiany żarówki prawego przedniego migacza w egzemplarzu z ABS i wklejanymi brewkami, brak dodatkowego przełącznika otwierania szyby w drzwiach pasażera, brak podświetlenia zegarka i guzików na środkowej konsoli (zepsiute), mało mocy (conajmniej 180 KM winno być). Poza tym jest super - tylko kasy mało bo bym go dopieścił. Chociaż z drugiej strony rozsądniej będzie kupić coś nowszego, mocniejszego, w kombi, z silnikiem 1,9 turbo, marki Volvo...ale Nissan i tak jest niezawodny i bardzo dobrze się nim jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi