brodakrzyżaka Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Proszę bardzo. Terrano 2 na 235/75 R15. Możecie nabijać się do woli. http://images64.fotosik.pl/993/a39ae920908d9931gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Proszę bardzo. Terrano 2 na 235/75 R15. Możecie nabijać się do woli. http://images64.fotosik.pl/993/a39ae920908d9931gen.jpg Dzięki bardzo, wcale nie wygląda żle. Jak założe taki rozmiar tylko na stalowej feldze i MT-ki. No za 3 tygodnie podjedz będę miał założone 235 szosowe na standardowej feldze no nie robi wrażenia Ma robić robotę a nie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Gruby na zdjęciach ze zlotu zobacz mojego mam 235/75/15 tylko felgi mają duże odsadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 235 wygląda nie najgorzej pod warunkiem seryjnej zawiechy... jak się podnosi auto to zaczyna wyglądać jakoś tak nieproporcjonalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Póki co seryjne felgi i zawieszenie. W póżniejszym czasie może jakiś lift. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 u mnie w dziale problemy z geometrią jest fota na seryjnych felgach 30'9,5 r15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Mój na zdjęciu ma sprężyny +2" i lekko podkręcone drążki. Teraz doszły podkładki pod wahacze od Huberta i lift budy 1". Następne w kolejności będą MT-ki 31/10,5R15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosssssa Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) i nie obciera nigdzie jak śmigasz po dziurach? Ile masz podniesione? Nigdzie nie obcierało teraz po poniesieniu też nie 33 cale maj sens raczej przy 12,5... ciężko będzie to upchać w nadkola Przy 12,5" szerokości to w terrano na szumeksach most z tyłu się ukręci a co dopiero przód. P.S. jak ogarne jak wstawia się foty to podeśle przed i po Sory za jakość zdjęć, ale tak wyszło, przód jest podniesiony prawie do granic możliwości amora seryjnego, a tył to przednie seryjne używane sprężyny od gelendy w460 teraz jestem na etapie szukania dłuższych amorów (może ktoś coś polecić, jakiś lublina nysa etc. ) Opony to prawie 32" dokładnie 235/85/16 Edytowane 20 Maja 2014 przez rosssssa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ...Ducato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 a tył to przednie seryjne używane sprężyny od gelendy w460 Ha, już to gdzieś widziałem. Podobno stary patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ...Ducato Pasują jak są czy trzeba coś przespawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Nigdzie nie obcierało teraz po poniesieniu też nie Przy 12,5" szerokości to w terrano na szumeksach most z tyłu się ukręci a co dopiero przód. P.S. jak ogarne jak wstawia się foty to podeśle przed i po Sory za jakość zdjęć, ale tak wyszło, przód jest podniesiony prawie do granic możliwości amora seryjnego, a tył to przednie seryjne używane sprężyny od gelendy w460 teraz jestem na etapie szukania dłuższych amorów (może ktoś coś polecić, jakiś lublina nysa etc. ) Opony to prawie 32" dokładnie 235/85/16 Mierzyłeś rzeczywistą wielkość opony, bo nie raz podają jedne wymiary a po nałożeniu na felgę i napompowaniu wymiary wyglądają zupełnie inaczej. Czasem zaniżają, a czasem powiększają. Wygląda, że 32 to nie ma tragedii o ile to 32... Tyran wygląda bardzo dobrze na tył kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 od Ducato podobno bez żadnych przeróbek pasują, ale podkreślam "podobno" ... sam nie testowałem więc głowy nie dam 31" to chyba max przy seryjnych mostach ... ale w sumie to możecie pokombinować ... będziemy bogatsi o wasze doświadczenia ja poszedłem trochę na skróty, dostałem po uszach ... i chyba sobie odpuszczę na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosssssa Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ...Ducato z tym to chyba żart Chyba że się nie zrozumieliśmy, bo ja potrzebuję na przód, a w ducato po zdjęciach wygląda że ma dwa oczka tylni a przedni pod mcpersona Mierzyłeś rzeczywistą wielkość opony, bo nie raz podają jedne wymiary a po nałożeniu na felgę i napompowaniu wymiary wyglądają zupełnie inaczej. Czasem zaniżają, a czasem powiększają. Wygląda, że 32 to nie ma tragedii o ile to 32... Tyran wygląda bardzo dobrze na tył kołach Wiesz to nie są opony calowe. Teoretycznie 32" to 81,3 cm Spróbuję zmierzyć średnice ale to dopiero w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 nie żart tylko moja gafa, od Ducato na tył oczywiście, daruj Waćpan ... włości bierz, teściową bierz , ale głowę Waćpan oszczędź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 ja swojego kupiłem na 255/75r16 przód był nisko i dawały rade nic nie obciera itp teraz czekam na 265/70r16 i też wejdą bez problemu może tylko średnica zawracania się zmniejszy z opon mt polecam yokohama geolander 001 bez białych napisów -wtedy mają podwójny oplot wzmacniający - w jeepie robią mi za....fajnie , błoto i piachy , do 90 -100 km/h w miarę ciche można jeżdzić na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 hb233 się nie ukręci od 12,5 cala.... na tym moście jeździ masa pathfinderów w usa i u innych kangurów co innego przód... ale przód rozleci się od każdej ciężkiej nalewki, chyba że najpierw poleci przegub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosssssa Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 hb233 się nie ukręci od 12,5 cala.... na tym moście jeździ masa pathfinderów w usa i u innych kangurów Dlatego planowany ARB z tyłu w miejmy nadzieję niedalekiej przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regwit Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Powracam w błoto powoli. Z dotychczasowych doświadczeń stwierdzam, że KM 2 30' słabo robi. Teraz mam 31' KM1 - w niedziele sprawdzę co się da przejechać na tej oponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 uff, zmartwychwstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 To może inaczej, może ktoś zrobić zdjęcie T2 z kołami 235/75/15, chciałbym zobaczyć bo Dario twierdzi że to może śmiesznie wyglądać. Proszszzz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 jak dla mnie wygląda normalnie, czyli dobrze ... a propo's samej drezyny, masz może jakiś filmik z operacji opuszczania jej na tory ? to cholernie wysoko jak na taki ciężar a laweta dosyć krótka ... na płaskim przejeździe to chyba niezłe manewry muszą być zarówno przy staczaniu jak i wtaczaniu zabawki, możesz nas oświecić tam gdzie przedtem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 jak stoi na nominale to nie wygląda śmiesznie, do puki nie włożysz większych i nie wrócisz do mniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 jak się zapatrujecie na rozmiar 32/11,5 r15 bfg AT. Chodzi mi głownie o to czy przedni most i przeguby są w stanie takie coś wytrzymać. Mam możliwość zakupu i się zastanawiam czy swoich 30 nie zamienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) napwno mocno ograniczą skręt , jak nie masz podciętych błotników to bardzo prawdopodobne że będą przycierać o chlapacze przy ograniczonym wychyleniu i nie katowaniu na max skręconych kołach powinny dać rade ja zdecydowałem się na 265 /70/16 , bo obawiałem się że 265/75/16 będzie odrobine obcierać , a u ciebie dochodzi jeszcze szerokość 12,5 -niezły balon jak na terrano Edytowane 12 Czerwca 2014 przez siara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi