ProceSS Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 pytam poniewaz nikt nie ma takich informacji (potwierdzenia), nawet z Sunderland wiec jak w Polsce wiadomo ile bedzie kosztowal ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 odpowiem Ci tak: w takich sprawach już nie raz przekonałem się, że Bartosz nigdy nie mija się z prawdą więc warto założyć że tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkop Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A co to za wersja N-TEC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) w tym wątku http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95157-j11-zakup-nowego-qq-2014-r/page-16 też Was denerwuje świst wiatru ? Znalazłem na forum w UK, że jest to dosyć powszechny problem i i Nissan opisał go w biuletynie z 23.06.2014 gdzie opisał jak się go pozbyć. Dotyczy modeli aut z VIN SJN***J11U1000001 do SJN***J11U1107805 (czyli moje). Jest 5 miejsc które trzeba dodatkowo uszczelnić pianką. Ma ktoś dostęp do portalu NissanOnline aby sprawdzić tą informację i zdobyć ten biuletyn? Wątpię aby taka sprawa podlegała akcji serwisowej czy gwarancji, raczej trzeba będzie to zrobić sobie samemu. http://forum.qashqaiclub.co.uk/is-any-one-else-suffering-from-wind-noise_topic14386.html Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez Tomi_St Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 w tym wątku http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95157-j11-zakup-nowego-qq-2014-r/page-16 też Was denerwuje świst wiatru ? Znalazłem na forum w UK, że jest to dosyć powszechny problem i i Nissan opisał go w biuletynie z 23.06.2014 gdzie opisał jak się go pozbyć. Dotyczy modeli aut z VIN SJN***J11U1000001 do SJN***J11U1107805 (czyli moje). Jest 5 miejsc które trzeba dodatkowo uszczelnić pianką. Ma ktoś dostęp do portalu NissanOnline aby sprawdzić tą informację i zdobyć ten biuletyn? Wątpię aby taka sprawa podlegała akcji serwisowej czy gwarancji, raczej trzeba będzie to zrobić sobie samemu. http://forum.qashqaiclub.co.uk/is-any-one-else-suffering-from-wind-noise_topic14386.html z tego co słyszałem to podlega to reklamacji - czyli uszczelnieniu prze dealera - osobiście słyszałem tylko o lusterku ale może ... jakoś za bardzo się w to nie zagłebiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 ja jakoś nie zauważyłem aby było dużo głośniej przy wiekszych prędkościach, jedynie opony zaczeły wyć przy okreslonych prędkościach (Bridgestony). Próba reklamowania to od razu odpowiedz serwisu że to trzeba producentowi opon zgłosic... dałem sobie spokój. uwaga:ndla tych co cierpią na brak mocy: 44tuning pracuje intensywnie nad Chipem, dostepny w październiku. Moc jeszcze do końca nie znana ale coś około + 25-30 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delta9 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Sprawdzi też Was denerwuje świst wiatru ? Znalazłem na forum w UK, że jest to dosyć powszechny problem i i Nissan opisał go w biuletynie z 23.06.2014 gdzie opisał jak się go pozbyć. Dotyczy modeli aut z VIN SJN***J11U1000001 do SJN***J11U1107805 (czyli moje). Jest 5 miejsc które trzeba dodatkowo uszczelnić pianką. Ma ktoś dostęp do portalu NissanOnline aby sprawdzić tą informację i zdobyć ten biuletyn? Wątpię aby taka sprawa podlegała akcji serwisowej czy gwarancji, raczej trzeba będzie to zrobić sobie samemu. http://forum.qashqaiclub.co.uk/is-any-one-else-suffering-from-wind-noise_topic14386.html Tak, denerwuje. Jutro oddaję auto do salonu Nissana celem zamontowania czujników parkowania przód/tył, to od razu zapytam, czy coś o tym wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja jadę w środę na wymianę softu NCII też zapytam i nieomieszkam zapytać o automat składania lusterek,jak oni to widzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delta9 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak, denerwuje. Jutro oddaję auto do salonu Nissana celem zamontowania czujników parkowania przód/tył, to od razu zapytam, czy coś o tym wiedzą. Byłem dzisiaj w Nissanie, zostawiłem auto na cały dzień. Wiedzą o usterce związanej z hałasem wiatru od strony kierowcy, podobno naprawili - podobno, bo dzisiaj znowu coś świszczało jak wracałem z salonu, z drugiej strony mocno wiało i padało. Przy okazji naprawy lekko uszkodzili tapicerkę, nie do końca spasowali plastiki pod przednią szybą i zostawili tłuste plamy na desce rozdzielczej oraz resztki kabelków na podłodze Tak czy inaczej, będę monitorował temat i nasłuchiwał. Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez delta9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Jestem po wizycie w serwisie,wczytywano nowy program do NCII,a przy okazji zapytałem o: moduł składania lusterek,jest dostępny cena ok245 zł + ok120 montaż.Można zrobić to niejako z dnia na dzień gdyż moduł jest dostępny w magazynie Warszawskim Co do szumu,zaskoczyłem trochę panów serwisantów podając numer biuletynu nissana ....i jestem umówiony na przyszłą środę na wyciszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuWojtas Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 JACKO29 a jaką wersję Ci wygrali? Daj też znać, jak przebiegło wyciszanie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Napisałem w Zacinającym się NCII,ale i tu powiem ...wersja D053 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 moduł składania lusterek,jest dostępny cena ok245 zł + ok120 montaż.Można zrobić to niejako z dnia na dzień gdyż moduł jest dostępny w magazynie Warszawskim czy moduł ma opcje, zeby składanie automatyczne czasowo wyłączyć np. podczas ostrej zimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 jakby ktoś był ciekawy ile kosztowac będzie QQ 1.6DIG-T 163KM (rozpoczęcie produkcji listopad 2014 - dostawy od stycznie 2015 ) : 1.6 DIG-T 163KM VISIA 84300 zł brutto czyli róznica między 1.2 DIG-T a 1.6DIG-T wynosi 8800 zł 1.6DIG-T 163KM Tekna + szklany dach 108 500 zł brutto tak czy inaczej dopłata do wersji 1.6DIG-T wynosi w każdej wersji 8800 zł brutto natomiast wersja N-TEC która się pojawi w tym roku ma kosztować od 91 200 zł za wersję 1.2DIG-T + ewentualna dopłata za szklany dach 3400 zł A mozesz napisać czy bedą jakies zmiany w opcjach? Chodzi mi o automat z tym silnikiem i 4x4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 A mozesz napisać czy bedą jakies zmiany w opcjach? Chodzi mi o automat z tym silnikiem i 4x4? mogę żadnych zmian 1.6DIG-T tylko 2WD i tylko manual N-TEC a w N-TEC koła 18" / Nissan Connect + jednak 4 kamery a jeżeli zamówimy szklany dach to podsufitówka będzie czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam, czy ma ktoś problem z systemem start stop u mnie co jakiś czas wyświetla się błąd i system raz działa a raz nie , w serwisie gość powiedział że to wina akumulatora ponoć jest niedostatecznie naładowany ,dziwne bo auto ma zaledwie trzy miesiące i przejechane 10 000 km i trochę dziwne to dla mnie ,a co będzie zimą ? Sprawa druga klimatyzacja zaczęła grzać a nie chłodzić w serwisie umówił mnie dopiero na 30.08 może ktoś coś poradzi . Czy auto na gwarancji musi tyle czekać na serwis. Jeśli chodzi o spalanie to trasa w lipcu Szczecin - Chorwacja i powrót to jakieś 4000 km średnie 8 l/ 100 km przy prędkościach 120 -160 w pełnym komplecie +bagaże . Auto na piątym biegu i wyżej słabiutko , pod spore wzniesienia bez redukcji na jedynkę ciężko. Ogół auto się sprawdziło jest zadowolenie zmęczenie niewielkie pomimo trasy na raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg11 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Jestem po wizycie w serwisie,wczytywano nowy program do NCII,a przy okazji zapytałem o: moduł składania lusterek,jest dostępny cena ok245 zł + ok120 montaż.Można zrobić to niejako z dnia na dzień gdyż moduł jest dostępny w magazynie Warszawskim Co do szumu,zaskoczyłem trochę panów serwisantów podając numer biuletynu nissana ....i jestem umówiony na przyszłą środę na wyciszenie JACKO29 jako że jesteśmy z tego samego regionu stąd pytanie w którym salonie przecierasz szlaki odnośnie wyciszenia drzwi? Koniecznie napisz jakie będą efekty tego wyciszenia. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Greg11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Greg,praktycznie cały czas jestem obsługiwany w Dąbrowie Górniczej. I jak na razie nie mam co narzekać na tych chłopaków. Miras,30 .08 to masz praktycznie 9 dni ,jak mają dużo robót to tak może być Co do spalania to takie jest,wg mnie nie jest źle.A że trzeba przebierać biegami,no cóż trzeba się jakoś do tego przyzwyczaić że to nie Ferrari.Miałem raz wyświetlony błąd systemu start-stop,zgłosiłem to w serwisie i powiedziano mi ,że czasami potrafi ten system zgłupieć...sami nie wiedzą dla czego.Głupieje zwłaszcza jak się często załącza,czyli...w mieście,a przecież do tego jest! Spróbuj go na jakiś czas wyłączyć .Może zmądrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluesbrothers Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 To ja Wam pokażę osiągi QQ-kto mnie przebije? to jest rogówka z IKEA waży ok 140kg plus jeszcze parę żeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No, noo... ale masz fantazję Tam zdaje się można wpakować... 70kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Szkoda że nie zrobiłem zdjęcia jak wiozłem cały sztapel drewna na bagażniku dachowym na Żuku blaszaku , albo ścianę z drewnianej ramy pawilonu handlowego na dachu dużego Fiata potrzeba matką ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 bluesbrothers Można i tak ... ale mnie byłoby szkoda nowego auta ! Wydaje mi się ,że jednak to tylko kartony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Fajna prezentacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ale silniki TCe z Renault to chyba nie to somo co nissanowskie DIG-T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi