Karminadel Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Ile kosztują przeglądy Qashqai II? Czy warto brać pakiet 5-ciu przeglądów za 2900zł? Zamówiłem teraz, więc gratis jest gwarancja przedłużona na 5 lat - więc 5 lat i tak muszę do nich jeździć. I dlatego rozważam ten pakiet. Jak często są przeglądy? Przebieg+nie rzadziej niż raz w roku czy tylko przebieg (jaki?). Co się dzieje - gdy przed skorzystaniem z tych 5-ciu przeglądów - utracę (szkoda całkowita) samochód? Zwracają za nie wykorzystane przeglądy czy pieniądze stracone? Ile będzie kosztował abonament na NCII? Edytowane 6 Października 2014 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Skoro przedłużałeś gwarancję,to powinieneś w serwisie rozwiać swoje wątpliwości.Płacisz za coś na co powinieneś mieć jakąś umowę na piśmie,a nie na gębę. Przynajmniej ja tak uważam ,dostałeś coś na piśmie za tą wpłaconą kasę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Jeszcze nic nie wpłaciłem/nie przedłużyłem. Samochód do odbioru będzie w grudniu - więc odbierając go mogę skorzystać z opcji "pakiet 5 przeglądów" (a nawet nie muszę wykładać kasy w dniu odbioru, można wykupić w terminie do pierwszego przeglądu). Jest to normalna opcja do kupienia dla każdego: http://www.nissan.pl/PL/pl/services-fleet/aftersales-services/extended_warranties/warranty_pack.html ale ciekawi mnie ile się zaoszczędzi - pisze co prawda 8-13% - czyli dla 13% to tylko 433 zł (licząc dla całego pakietu), już nawet dla 8% nie liczę - bo wyjdą grosze. Ale gdzieś czytałem, że przegląd kosztuje 1500zł (nie wiem gdzie czytałem, ale chyba lekko przesadzone) - wtedy warto rozważyć zakup pakietu. Chyba, że te 8-13% oszczędności to na jednym przeglądzie, a nie na 5 - wtedy 5 x (średnio) 400 = ok. 2000zł oszczędności - wtedy uważam, że warto kupić pakiet. A rada z wizytą w ASO - sam na nią wpadłem - ale wiesz nie będę do nich jeździł/dzwonił z każdą rzeczą, która mnie zaciekawi w zamówionym qq. W takich sytuacjach korzystam z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nie no,sorry źle zrozumiałem. Być może pakiet warto wykupić,już nawet nie mając na względzie tych wydanych 2900zł. Obyś nigdy nie musiał korzystać z tego pakietu,ale...co by było jakby coś się stało?I potrzebna była naprawa w serwisie? Były tu juz opowieści,ze po gwarancji siadało turbo,czy były kłopoty ze skrzynia i w tedy przedłużona gwarancja się opłaciła.Musisz to rozważyć pod tym kątem Sam rozważam właśnie tą opcję,pierwszy przegląd mam w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 JACKO29 - mylisz przedłużoną gwarancję (którą w tym tygodniu dawali gratis (przy okazji nie jest to typowa gwarancja, ale rodzaj polisy ubezpieczeniowej)) z pakietem przeglądów. Przegląd=wymiana filtrów, oleju itp. Ja o przeglądy (nie gwarancję) pytam i tu chce oszacować opłacalność. Więc ile taki co roczny przegląd w ASO (wymiana olejów, filtrów itp) kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Nie ,no...zakręcony jestem Nie wiem czy takie ceny przeglądów są akuratne,za pierwszy liczyli mi(na przyszłość oczywiście),ok 800zł,za drugi ok 1000 zł,na co nawet przy zakupie dostałem voucher przeglądowy na kwotę 1500zł,z opcją dokupienia sobie czegoś w salonie. Za dodatkową gwarancję na następne 2 lata trzeba dopłacić,Ty już masz to w opcji przeglądowej,więc biorąc pod uwagę że masz i gwarancję niższych cen przegladów i w pamięci spokój gwarancyjny na 5 lat to myslę ze to jest dobra opcja. Tylko właśnie jak się ma do przedłuzonej gwarancji opcja wcześniej zakończonych przeglądów? Bo na pewno biorą pod uwagę szybszy przebieg ,a jest tylko 5 przeglądów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCe Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Ja wykupilem taki pakiet, calosc 2900, 5 lat, czyli jeden przeglad 580zl. Pani w serwisie wyliczyla mi na okolo 5000 przeglady poza pakietem (taka cena na podstawie modelu 1.6 benzyna poprzednia generacja), ile dokladnie by wyszlo nie wiemy bo to nowy model, ale na forum czesto pojawialy sie ceny 800 pierwszy, drugi na ogol troche droszy, itp. Wiec jak kupujesz samochod na minimum 5 lat to mysle, ze warto. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Niby wszystko racja, ale jaką masz pewność, że znacznie wcześniej ... odpukać auto nie ulegnie poważnemu wypadkowi/kradzieży lub będziesz go miał już tak dość że chętnie go sprzedasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCe Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Tomi, ryzyka wlasciwie brak. 2900 zl to koszt trzech przegladow poza pakietem (plus minus) Wykupilem ubezpieczenie gwarantujace wyplate calosci kwoty (z faktury) przez okres 3 lat od zakupu w przypadku kradziezy samochodu lub sytuacji, kiedy naprawa jest nieoplacalna. Nie stac mnie tez na wymiane samochodu co trzy lata, ten zaplanowany jest na 5 / 6. Jednak jesli beda z nim potezne problemy i sprzedam po uplywie gwarancji (3 lata) to dalej "nie trace". Edytowane 7 Października 2014 przez JacekCe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parassite Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Obiecalem, że się odezwę jak odbiore qq. Stało się to 2 tygodnie temu. Kilka pierwszych subiektywnych uwag. Na poczatku ocena salonu. Chorzów Japanmotors. Pełen profesjonalizm. Co przede wszystkim zasługuje na pochwałę. Zainteresowanie klientem, pomoc w pełnym zakresie nawet tydzień po odbiorze. To 4 samochód zakupiony przezemnie w salonie i pierwszy przypadek takiego podejścia do klienta w tydzień po odbiorze auta. Polecam Pana Arkadiusza- jego podejście daje pewność zadowolenia klienta. W poprzednich przypadkach juz po zakupie traktowano mnie jak intruza. Dla porządku były to marki Fiat, SEAT i Opel. Samo auto. Także pierwszy przypadek, ze z czasem coraz bardziej to autka mnie zachwyca. Najogólniej jazda tym samochodem sprawia przyjemność, jak dla mnie fotele wygodne, wnętrze gustowne, przejrzyste i czytelne. Silnik 1.2 szału nie robi ale w mieście daje radę. Sama jazda trochę sprawia mi kłopotu. Byłem przyzwyczajony do bardzo dynamicznej jazdy, a ten samochód to zupełnie inny styl jazdy, wiec potrzebuję czasu żeby się przestawić. Miałem tego świadomość wiec pracuje nad zmianą przyzwyczajeń 15 letnich. Nigdy nie ma tak żeby było idealnie. Salon: przy montażu sygnalizatora czujnika parkowania przód na podszybiu serwisancji kapneli klejem na tapicerkę i pozostał delikatny ślad. QQ kolor czarny - panowie odpowiedzialni za umycie autka przed wydaniem odwalili fuszerke, karoseria niedomyta, zacieki. Ze nie wspomne o zarysowanym przednim zderzaku, lecz i to udało im się usunąć. Tutaj brakło Pana Arkadiusza-mial wolny dzień jak mi wydawano auto. Jakby był dopilnował by aby wszystko było na wysokim poziomie. To pewne. Samo autka, niestety to co tutaj wyczytalem sprawdziło sie . powyżej setki szum z lewego lusterka, zawiesił się system stop-start, który notabene mnie irytuje. Jakoś dźwięku z radia paskudna, natomiast z pendrive juz do przyjęcia. Jednak pomimo wskazanych minusów jestem zachwycony tak autem jak i salonem POLECAM :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 No to koledzy za 2 tygodnie po prawie 3 miesiącach odbieram mojego Qashqai 1.2 Acenta :] jest już na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kts Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Witam serdecznie Szanownych Forumowiczów. Czy macie potwierdzone wiadomości,że nowy QQ z 1.6 turbo benzyna będzie tylko 2WD? Jeśli tak to zupa…. Pozostaje wtedy tylko dyszel…. Edytowane 19 Października 2014 przez Kts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam serdecznie Szanownych Forumowiczów. Czy macie potwierdzone wiadomości,że nowy QQ z 1.6 turbo benzyna będzie tylko 2WD? Jeśli tak to zupa…. Pozostaje wtedy tylko dyszel…. 1.6 DIG-T na 100% tylko manual i tylko 2WD ( tak samo zresztą jak nowy X-Trail ) pozostaje tylko diesel i tylko manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawalnik Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Myślę o zakupie qq. Na obecną chwilę przemieszczam się notkiem. Potrzebuję dizla. Około 400 km tygodniowo robię. Nie wiem który z dizli nissana/renault będzie lepszy. Różnica między 1.5 a 1.6 to chyba 5000 pln. Chce się przemieszczać możliwie tanio. Jakieś sugestie z Waszej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Myślę o zakupie qq. Na obecną chwilę przemieszczam się notkiem. Potrzebuję dizla. Około 400 km tygodniowo robię. Nie wiem który z dizli nissana/renault będzie lepszy. Różnica między 1.5 a 1.6 to chyba 5000 pln. Chce się przemieszczać możliwie tanio. Jakieś sugestie z Waszej strony? tanio to będzie wersją 1.5dci 110KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 tanio to będzie wersją 1.5dci 110KM odnośnie 1.6 dci w automacie to średnio pali miedzy 6,5 - 7l trasa mniej więcej 60%, miasto 40%, choć po ostatniej aktualizacji oprogramowania skrzyni wydaję mi się że mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Qashqai II 1,6 dci 4x4 przy szybkości ok 130 km/godz. w ruchu autostradowym pali 5,6 l na 100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Macie moze jakies dojscia do wiarygodnych zrodel Nissana? Zamowilem Tekne 1.6 dig-t. Miala byc na konic grudnia ale z tego co slysze to nawet produkcja jeszcze nie ruszyla. Mowi sie cos o lutym... Ale tego to tez nikt nie potwierdzi. Bo to moze byc tak, ze przez to przesuniecie dostane juz nie wersje 2014 ale 2015. To bylo by fajne. Ale ciekawi mnie tez na kiedy najwczesniej musialby byc samochod zeby to juz byl 2015 rocznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 z tego co się orientuję to wersja 1.6DIG-T produkowana będzie od listopada 2014 - więc jeżeli już zamówiłeś samochód w tej wersji to zapewne będzie to produkcja listopadowa i dostawa w grudniu gdzieś koło 20 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Wlasnie taka informacje podaja dilerzy. Tez poczatkowo w to wierzylem, ale pozniej dowiedzialem sie ze nawet jeszcze produkcja silnikow nie ruszyla. Dostalem w koncu informacje od Nissan Poland. Twierdza, ze najwczesniej pojawia sie w lutym, wczesniej to malo prawdopodobne. To gdybym wiedzial, ze auto dopiero w lutym bedzie to nawet bym tanszego dilera wybral, ktory proponowal taniej ale dostawa w lutym dopiero. A tak to polasilem sie na koniec grudnia, zaplacilem wiecej (no jeszcze nie zaplacilem ale podpisalem umowe na troche wieksza kwote niz u konkurencji) i tak samochodu nie bedzie... Wiec teraz przynajmniej mialem nadzieje, ze skoro zaplcilem wiecej, bedzie pozniej to przynajmniej roczik2015 juz anie jeszcze 2014, stad moje pytanie kiedy musialby przyjechac samochod aby juz byl 2015r produkcji. Czy date produkcji sie liczy od chwili zmontowania ostatniej czesci, czy tez od zamontowania silnika? Ktos moze wie? Bo jak 85% samochodu zmontuja w 2014 a reszte w 2015 to jaki bedzie rocznik? A wogole ile trwa montarz QQ? Ile czasu trwa transport z fabryki (zdaje sie, ze z UK) do Polski? No wiem, jest troche tych pytan... Edytowane 25 Października 2014 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Bo każdy chce auto jak najszybciej - więc jak zauważyłem mówią, to co klienci chca usłyszeć. Ja od maja sobie chodziłem po ASO (3 w okolicy), siadaliśmy przy stoliczku, Pan/Pani coś postukała w komputerze i radosne stwierdzenie: jakbyśmy dzisiaj zamówili, to byłby za 5 tygodnie. Ooooo tak szybko... A co? Nie, nic nie mamy jakieś presji, nie zależy nam na czasie. No to pierwszy raz coś takiego - bo tak realnie to wiedzą państwo to może być i 3 miesiące, a wszyscy co wchodzą do salonu - to by już chcieli wyjeżdżać. Więc tak jak w budowlance - mamią, że będzie szybko - byle dostać zadatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) a jaką masz datę w umowie zakupu - odbiór do ... ? z tego co wiem i jest to potwierdzone to pierwsze samochody zjadą do dealerów w grudniu 2014r. więc zapewne Twój samochód bedzie w tym terminie. Troche nie rozumiem pretensji - rozumiem ,że data dostawy na którą podpisałeś umowę jeszcze nie minęła a już psioczysz ,że termin nie będzie dotrzymany - oto jak można zrobić sobie problem z niczego. Poza tym jeżeli dealer nie dotrzyma terminu dostawy zawsze możesz rozwiązać umowę lub dodatkowy rabat - choć nie chce mi się wierzć aby podpisali umowę bez zagwarantowanego terminu dostawy przez producenta Edytowane 25 Października 2014 przez BartoszN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) No nie psiocze. Tylko splywaja do mnie informacje, nawet od Nissan Poland, sugerujace, ze nie dostane go w terminie jaki byl wpisany na umowie -chyba 24 grudnia- a gdybym wybral opcje dostarczenia w lutym u innego dilera to mial bym troche taniej. Ale moze faktycznie za wczesnie na denerowowanie sie ws terminu odbioru. Poczekam, zobacze. A jak sie opozni, to jak piszesz wystapie o jakis dodatkowy rabat. Jesli faktycznie bede go mial odebrac w lutym to sobie zazycze takiej ceny jaka oferowala konkurencja z odbiorem w lutym. Edytowane 25 Października 2014 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Na razie popieram BartoszaN - nie ma co się martwić na zapas. Na to przyjdzie czas. Rodzice zamówili samochód do produkcji - innej marki - miał być koniec listopada/pierwsza połowa grudnia. A już od kilku dni nim jeżdżą. A Nissan być może też podszedł asekuracyjnie - ale byś zrobił młyn gdyby Ci Nissan pisemnie potwierdził, że będzie w połowie grudniu - a byłby z początkiem stycznia (rożnie bywa) - tak.. napisali luty i mają spokój. Każdy się asekuruje. A jak nie wyrobią się zgodnie z umową - poprosisz o zwrot zadatku (moja umowa jest na zadatek, nie na zaliczkę) w podwójnej wysokości (wg kodeksu cywilnego) lub rabat w takiej wysokości i łaskawie poczekasz do lutego. Wiem - zabranie zadatku niby nie jest komfortowe bo nadal nie masz samochodu - ale taki zarobek w 3 miesiące też nie jest do pogardzenia. Na żadnej lokacie tyle byś nie miał. Pozostało na razie czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 wg mnie jeżeli odbiór do 24.12.2014 to zapewne samochód będzie wyprodukowany listopad/grudzień 2014. co by nie pisać/mówić będziesz chyba pierwszym użytkownikem QQ 1.6DIG-T w PL :) więc z niecierpliowścią czekamy na info jak wrażenia z QQ 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi