JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Niezdecydowany...Ad1 140-150 szum opon...jak dla mnie wnerwiajacy,silnika nie słychać...no może ciut-ciut. Ad2 na taki wynik trzeba jeszcze trochę poczekać,nie mam się gdzie tak rozbujać Ad3 tylko fotel kierowcy ma d****o podnoszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniss Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Niezdecydowany...Ad1 140-150 szum opon...jak dla mnie wnerwiajacy a jakie masz oponki runflaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezdecydowany Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Niezdecydowany...Ad1 140-150 szum opon...jak dla mnie wnerwiajacy,silnika nie słychać...no może ciut-ciut. Ad2 na taki wynik trzeba jeszcze trochę poczekać,nie mam się gdzie tak rozbujać Ad3 tylko fotel kierowcy ma d****o podnoszone Właśnie to samo zauważyłem na jeździe testowej w "mieście". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniss Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 sądzę, że to winna opon typu runflat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 No bravo - else, cieszymy się razem z Tobą, wrzuć jakieś fotki complimenti.gif ma jeżdzić.gif Jak tylko coś cyknę Tymczasem jeszcze u dealera ; Polecam Wszystkim Yama Toruń! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 sądzę, że to winna opon typu runflat... Infi,nie sądzę aby do takiego autka dawano runflaty.Co prawda są to opony Suv 4x4 Goodyera ale eco cośtam Szczególnie dźwięk daje popalić na drogach z grubym grysem w asfalcie(via Warszawa od Piotrkowa) Else,super! Niech Ci sie dobrze sprawuje i jeździ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Infi,nie sądzę aby do takiego autka dawano runflaty.Co prawda są to opony Suv 4x4 Goodyera ale eco cośtam Szczególnie dźwięk daje popalić na drogach z grubym grysem w asfalcie(via Warszawa od Piotrkowa) Else,super! Niech Ci sie dobrze sprawuje i jeździ! Ja mam Bridgestone-y i wg mnie są OK. Poprzednie Continental-e były głośniejsze. Ale poprzednio 1.6b wszystko pomimo dodatkowego wygłuszenia komory silnika, było głośniejsze >110km/h Teraz pozostaje tylko szum wiatru i cichy pomruk silnika. Czasami zastanawiam się czy nie jest elektryczny 1.2DIG-T jest najcichszy w całej gamie silników QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Przepraszam,to są Eficientgrip performance Goodyear... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 else, jaki to kolor? Cień nocy czy czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 else, jaki to kolor? Cień nocy czy czarny? Czarny Z11, nie widać? GAB był poprzednio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 else,Ty się nie nerwuj Cień nocy w słońcu ma kolor ciemnej śliwki,wręcz bardzo ciemnej,a jak sie zachmurzy lub nawet lekko ściemni robi się czarny,dla tego tez nie wszystkie zdjecia oddaja pełny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Tak właśnie jak piszesz.. Jak bylem na placu w pochmurny dzień, to dopiero z bliska rozpoznalem kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezdecydowany Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jak tylko coś cyknę Tymczasem jeszcze u dealera ; ... Polecam Wszystkim Yama Toruń! Pozdrawiam Gratuluję. Mam pytania: 1.Jaka jest cena oraz wyposażenie tego egzemlarza?. NC już widać. Czy pakiet bezpieczeństwa też jest?. 2.Czy otrzymałeś rabat? Jeśli tak, to w jakiej wysokości?. Jeśli to nie tajemnica, podziel się z nami wiadomościami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 else,Ty się nie nerwuj Cień nocy w słońcu ma kolor ciemnej śliwki,wręcz bardzo ciemnej,a jak sie zachmurzy lub nawet lekko ściemni robi się czarny,dla tego tez nie wszystkie zdjecia oddaja pełny kolor Doskonale o tym wiem bo mialem poprzednio w J10 ten kolor. @Niezdecydowany, Za duzo pytasz... Wszystko masz w cenniku. Zalapalem sie jeszcze na stara cene. Przejedz sie do salonu i sprawdz organoleptycznie. A jak i to masz juz za soba to pozostaje decyzja. U mnie tez inne marki wchodzily w gre a wybralem to co wybralem i jestem zadowolony. Mielismy rozmawiac o osiagach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 mam nadzieje ,że na tej folii nie jeździsz a tak na serio to czekamy na więcej zdjęć super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 1.Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić (błoga cisza przy 140-150km/h). 2.Jakie było zużycie paliwa przy prędkości 140-150km/h? 3.Czy fotel pasażera ma regulację wysokości tak jak fotel kierowcy? Jestem potencjalnym nabywcą tego modelu. Informacje pojawiające się na forum czytam i analizuję wzgledem własnych oczekiwań. Pozdrawiam serdecznie ad. 1 silnik cichutki, ale przy takiej prędkości słyszę dosyć głośne szumy wiatru od lusterka ad. 2 przy takiej prędkości jadąc autostradą spaliło mi około 10l ad. 3 wysokość tylko u kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezdecydowany Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zalapalem sie jeszcze na stara cene. OK, dzięki. @maciu również dzięki za info. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 else Nie reklamuj Yamy .... ... bo co pozostanie dla nas- miejscowych A gdzie u Ciebie patriotyzm ...."lokalny" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 else Nie reklamuj Yamy .... ... bo co pozostanie dla nas- miejscowych A gdzie u Ciebie patriotyzm ...."lokalny" ? Dlaczego, skoro jestem więcej niż zadowolony z poziomu obsługi. Dużo dobrego słyszałem o tym ASO u nas na forum więc postanowiłem sam sprawdzić... O patriotyzmie lokalnym możemy pogadać offline jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Też tak mogę o nich powiedzieć .... ale z Twoich ust brzmi to wiarygodniej ! Minus tego ASO to brak usług blacharsko - lakierniczych . Na razie nie było potrzeby skorzystania ale z fabrycznymi niedoróbkami maski na jej regulację musiałem jechać do Myślęcinka k/Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Else - szczerze mówiąc myślałem ze w bud macie będziesz robił zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Else - szczerze mówiąc myślałem ze w bud macie będziesz robił zakupy A widzisz... do Torunia mam rzut beretem i w dodatku autostradą... można przetestować auto -- Wracając do głównego wątku. Silnik jeszcze się układa, ale już widzę, że target będzie osiągnięty Nie dość, że dynamiczny, cichy to jeszcze nie dużo pali. Moją drogę do pracy - miasto / obwodnica 3city poprzedni 1.6 spalał wg kompa ~8l/100 normalnej jazdy 60-140km/h Dzisiaj jadąc tak samo normalnie 1.2DIT-T spalił 6,5l/100 Jest dobrze. Znajomy siedzący obok nie mógł się nadziwić, że pod maską siedzi "potwór" a może "potworek" 1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 No to latem możemy sie mijać ...gdzieś po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jest dobrze. Znajomy siedzący obok nie mógł się nadziwić, że pod maską siedzi "potwór" a może "potworek" 1.2 tak jak większość z nas patrząc w cennik nowego QQ i wersję 1.2 115KM nie wierzy ,że będzie lepiej niż było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybiii Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Spalanie wyższe niż podane w specyfikacji. Tutaj nie można się dziwić przecież większość producentów podaje dane z "testów". Natomiast różnica w przypadku qashqai-a jest znacząca. 5,6l średnie jest niemożliwe do osiągnięcia podczas normalnej jazdy. W moim przypadku przy delikatnej jeździe na odcinku około 27 km (jazda mieszana) wynik to 6,6. Z kolei na odcinku 615 km podczas jazdy w cyklu mieszanym trasa/miasto komputer pokazał 7,5. Niestety to też jest niezbyt dokładne wskazanie. Od tankowania do tankowania na ww. Odcinku z faktycznych wyliczeń wyszło 7.9l. Oczywiście spalanie w trasie na poziomie podanym przez producenta też jest nierealne np. jadąc na trasie w-wa - gdańsk skasowałem w trakcie jazdy wskazanie paliwa. Od tego momentu przez kilkanaście minut utrzymywalem prędkość 90 km na 6 biegu i udało mi się uzyskać 5,2 l/100 jako średnią z przejazdu. tak więc szału nie ma. Przy okazji hałasu - w zależności od kierunku wiatru i prędkości jazdy słychać hałas powietrza od lusterka kierowcy. Ponadto hałas od 19 kół też jest dosyć mocno słyszalny. W moim przypadku zauważyłem że podczas przyspieszania przy predkosci obrotowej około 1500-1700 oraz około 2500 słychać buczenie silnika. Nie wiem czy to turbina czy coś innego. Czy macie podobną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi