elsebo Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Ja po prawie półtora roku posiadania QQ muszę napisać, że nie jestem zawiedziony osiągami kosiarki 1.2. Natomiast czytałem opinie ludzi zawiedzionych osiągami silnika 1.6 DIG-T. Można więc dojść do wniosku, że kosiarka daje więcej niż można by od niej oczekiwać, a 1.6 chyba mniej. Skąd taki powiew optymizmu? Podzielam Twoje spostrzeżenia po prawie dwóch latach eksploatacji swojej kosiarki. Jeździłem 1.6 Dig-t, jest trochę mocniejszy, zwłaszcza w trasie w porównaniu z 1.2 zwłaszcza z pierwotnym softem. Właśnie... trochę. Mi osobiście zmiana softu wyszła na dobre gdyż często śmigam po autostradzie i kiedyś >120km/h pedał zapadał się w podłogę i .... nic się nie działo bez redukcji a teraz jest lepiej na 5-ce a nawet 6-ce A w mieście przestał zrywać przyczepność przy starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Ja po prawie półtora roku posiadania QQ muszę napisać, że nie jestem zawiedziony osiągami kosiarki 1.2. I wcale się nie dziwię. Szukając nowego wozidła dle siebie, wiele aut i silników sprawdzilem i powiem ,że w tej klasie lepiej ,to tylko 1.2 reno i toyoty. "ŻADEN" nie kombinowany 1.6 nie dał rady! najlepiej wypadł 1.6 kia/hyundai ,ale tam trochę kombinacji jest. Natomiast czytałem opinie ludzi zawiedzionych osiągami silnika 1.6 DIG-T. Zawsze tacy się znajdą ,ja osobiście mam same pozytywne odczucia, jak na benzynę Można więc dojść do wniosku, że kosiarka daje więcej niż można by od niej oczekiwać, a 1.6 chyba mniej. I tak jest ,bo...po 1.2 cudów nikt nie wymaga ,a jedzie lepiej niż by wyglądało. 1.6...Zdecydowanie lepiej ,ale gdy wiemy jak jeździ w Juke czy Pulsarze ,wybaczcie ...to PODSTAWA.(edit. Najzabawniejsze, że w Pulsarze się w ogóle nie sprzedaje ,a daje NAJWIĘCEJ!!! - powód? Ja żeby się przejechać ,pojechałem do ..Germanii,(brak testowych u nas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Manix "Szerokie pole widzenia" obrałeś w poszukiwaniach ! Ale wydaje mi się , że Ty w wyborze jednak pozostaniesz 'sentymentalny" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Kolejne samochody wybiera się już nie tylko oczami i sercem ale także serwisem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 JA tylko potwierdzę: autko zapakowane po brzegi (miękkie torby to podstawa - dzięki captainrandall ), rodzina 2+2(z czego dziecka w fotelikach które też zajmują więcej miejsca) i trasa południe <-> północ (cała polska) bardzo fajnie się jedzie - oczywiście nie przyspiesza zrywając asfaltu ale na A1 jedzie sobie spokojnie te 140-150 km/h . Ja jestem zadowolony - po ostatniej zmianie softu wszystko wróciło do normy, autko jeździ cichutko tak że czasem silnika nie słychać (i nie mówię tu o momencie gdy go stop-start wyłacza tylko cały czas) a spalanie na umiarkowanym 7,5 L/100 (cykl mieszany miasto-trasa 60%-40% ). Nauczyłem się jazdy nieco spokojniejszej a autko odwdzięczyło się rozsądnym spalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Więc potwierdzasz Jacko albo raczej jego żonę ze auto ciszej pracuje? To zawsze jakiś + na otarcie łez po zmniejszeniu Nm na niskich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Chciałem zauważyć, że moja turbokosiarka odkąd przekroczyła 10000 km stała się wyraźnie żwawsza. Na dowód tego wrzucam fotkę z dzisiejszych testów na enerdowskiej autostradzie - 190 km/h na 5 biegu bez większego trudu (gdyby nie TIRy, to jeszcze z kilka kilosów szybciej bym śmignął). Dodam, że mniej więcej do 10000 km mój QQ z trudem osiągał prędkość 180 km/h. Sorry za jakość fotki, ale robiona na wczorajszym kacu roztrzęsioną ręką i butelką po opróżnionym browarze (druga ręka była zajęta pełnym browarem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Colinsie nieświadomy!Ty sobie fotki robisz ,a szybka się rysuje!!! A na poważnie,po zmianie softu przekulałem się 195km/h Dalej już by chyba nie szło.Czyli Colinsie masz racyje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 I potem wypisujecie że olej znika z bagneta ludzie. ... kupta se jakieś GT a nie kosiarkę meczyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ale te 190 to naprawdę jakieś 180 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 I potem wypisujecie że olej znika z bagneta ludzie. ... kupta se jakieś GT a nie kosiarkę meczyta. Nie zauważyłem by mi znikał. Po drugie od czasu do czasu profilaktycznie daję mu po zaworach żeby z nich nagar się wytrzepał. Ale te 190 to naprawdę jakieś 180 jest Ależ nie zaprzeczam. Buja się zgodnie z instrukcją obsługi czyli 180 parę na godzinę. Dodam, że na niezmienianym sofcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Taa wytrzepią się ale te super plastelinowe pierścienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ale te 190 to naprawdę jakieś 180 jest No ,nie zgodzę się.Wg GPS-a prędkość samochodu(przynajmniej mojego) wyprzedza GPS gdzieś tak do 140km/h,najbardziej widoczne przekłamanie licznika jest przy ok120 ,a GPS wskazuje ok.114km/h,dalej prędkościomierz zaczyna się równać ze wskazaniami GPS-a by przy ok.150 pokazywać idealnie,równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Taa wytrzepią się ale te super plastelinowe pierścienie To już będzie zmartwienie kolejnego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) No ,nie zgodzę się.Wg GPS-a prędkość samochodu(przynajmniej mojego) wyprzedza GPS gdzieś tak do 140km/h,najbardziej widoczne przekłamanie licznika jest przy ok120 ,a GPS wskazuje ok.114km/h,dalej prędkościomierz zaczyna się równać ze wskazaniami GPS-a by przy ok.150 pokazywać idealnie,równo. On (GPS) już po prostu jest w strachu o siebie Ty jeszcze masz jaśka, a on biedny tylko szybę.... Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Marcin_1998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Sorry za jakość fotki, ale robiona na wczorajszym kacu roztrzęsioną ręką i butelką po opróżnionym browarze (druga ręka była zajęta pełnym browarem). IMG_20160406_095053.jpg A tempomat zadziałał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Nie korzystałem z tempomatu. Ino gaz do dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Aż uszczelkę wywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Powtórzę jak mantrę - to już będzie problem kolejnego właściciela. Swoją drogą dlaczego niby miałoby wywalić uszczelkę w sprawnym, prawidłowo serwisowanym i nie przegrzanym silniku, he? Toż to pyrkanie 50 km/h na najwyższym biegu jest bardziej szkodliwe niż przedmuchanie auta od czasu do czasu po autobanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak się nie depta po zimnym motorze to uszczelka posiedzi. Natomiast pyrkanie (silnikiem) szkodzi jemu i ekologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Kobietę i auto trzeba porządnie "przewieźć" od czasu do czasu,ma to zbawienny wręcz wplyw na dalsze działanie( w obu przypadkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Przedmuchać kiego, przedmuchać. Natomiast odnośnie wydmuchania uszczelki pod głowicą w tym silniku, to nie słyszałem jeszcze o takim przypadku. A mam z nim styczność jeszcze z czasów przesiadywania na forum Renault, gdzie gościłem jako posiadacz Meganki. W sumie gdzie ja już nie gościłem. Nie przywiązuję się w każdym razie do konkretnej marki czy modelu i od czasu do czasu lubię liznąć coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 No juz nie chcialem być az tak dosłowny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndy Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Nie korzystałem z tempomatu. Ino gaz do dechy. I tak by nie zadziałał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Hmm. A co? Działa tylko do określonej prędkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi