JACKO29 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Powinny wczytać się po góra kilku kilometrach.Spróbuj ,...jeżeli tego nie robiłeś,przejechać się na dłuższą trasę z jednostajną prędkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojas_007 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Przed chwilą zrobiłem trasę 60 km, ze stałą prędkością 90 km i 50 km na odcinku 5-15 km. I nic. Dalej świeci lampka. Jutro "dmuchnę" więcej w opony. - może czujniki się "wzbudzą". :/ Edytowane 27 Grudnia 2017 przez wojas_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derchef Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Można powiedzieć, że u mnie zaskoczyły praktycznie od razu, może spróbuj wykonać reset czujników podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Nie wiem czym jest spowodowane takie działanie czujników,a raczej komputera,że w jednym samochodzie łapią od razu ,a w innym pomoże tylko serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Reset czujników można wykonać tylko na postoju. Ja wykonałem podczas jazdy i się zablokował system. Kontrolka świeciła światłem ciągłym. W serwisie wykonali kalibrację. Normalnie, czujniki załapują same po krótkiej jezdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A przy kalibracji średnica felgi czasem nie ma u was znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veteran Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 A przy kalibracji średnica felgi czasem nie ma u was znaczenia? Chyba nie. Letnie mam 18 calowe, zimówki 17, i czujniki same się skalibrowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 W sumie nie, bo tu jest pomiar bezpośredni ciśnienia, a nie pośredni obrotów koła jak np.w cx3 czy VAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kodran Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Bedzie ok mozesz przekladac oby ci nie uszkodzili ja sobie kupilem sprzet do programowania czujnikow bo w serwisie sobie troche krzycza a tak to mam swoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Ja jestem po wymianie kół i do felg zimowych kupiłem nowe oryginalne czujniki ciśnienia. Po przejechaniu 50 km czujniki się same zaprogramowały i nie było z tym żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keicam666 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Czy ktoś ma dojście do gotowego zestawu z czujnikami (felga 17" + zimówki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 http://allegro.pl/nissan-qashqai-nowe-kola-zimowe-215-55r18-tmps-17r-i7085917807.html#imglayer Kiedyś natknołem się na tą ofertę wprawdzie gdybym nie miał wczesniej kupionych samych opon sam zdecydował bym się na te bo cena jest obiecująca! Ja kupiłem opony kleber za 2100 felgi za 1800 plus czujniki za 400 czyli wychodzi już sporo drożęj! Najlepiej zadzwoń i pogadaj felgi jak i opony wydają się ciekawe no i czujniki mają już w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Pontiak tylko one mają ET45 a czy przypadkiem nasze QQ nie mają ET40 ? Nie będzie z tym problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Pontiak tylko one mają ET45 a czy przypadkiem nasze QQ nie mają ET40 ? Nie będzie z tym problemu ? Moje Felgi na zimę mają ET 35 czyli są wysuniętę 0,5 centymetra względem orginalnych! Różnica wiec żadna https://zapodaj.net/c4a458f5f130a.jpg.html Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Pontiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ładnie to wyglada jak technicznie jest ok to nie ma tematu. PS. Tą płewtę rekina sam montowales czy to standard w nowych QQ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pontiak Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Ładnie to wyglada jak technicznie jest ok to nie ma tematu. PS. Tą płewtę rekina sam montowales czy to standard w nowych QQ ? Płetwa jest na wyposażeniu w modelach po LIfcie ale chyba dopiero od wersji N CONNECTA w niższych płetwy jak i relingów nie ma. Moja to wersja N CONNECTA Pakiet Style + Pakiet Zimowy Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Pontiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam kolegów dzisiaj chciałem wymienic koła 17 cali zimowe na 19 cali letnie obydwa komplety mają swoje czujniki i tu powstał problem bo wulkanizator powiedział że trzeba będzie programować czujniki w serwisie powiedzieli że komputer zapamiętuje tylko cztery czujniki i za każdą wymianą kół trzeba programować czujniki i tu pytanie do szanownego grona forumowiczów faktycznie trzeba wymieniać w serwisie czy wystarczy jak czytałem we wcześniejszych postach pojeżdzic trochę i same się zaprogramują z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmPe Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 U mnie po zmianie kół czujniki się "odnalazły" po ok. 25 km jazdy, nic nie trzeba było programować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam kolegów dzisiaj chciałem wymienic koła 17 cali zimowe na 19 cali letnie obydwa komplety mają swoje czujniki i tu powstał problem bo wulkanizator powiedział że trzeba będzie programować czujniki w serwisie powiedzieli że komputer zapamiętuje tylko cztery czujniki i za każdą wymianą kół trzeba programować czujniki i tu pytanie do szanownego grona forumowiczów faktycznie trzeba wymieniać w serwisie czy wystarczy jak czytałem we wcześniejszych postach pojeżdzic trochę i same się zaprogramują z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam U mnie przy ostatniej zmianie musiałem przejechać 150km, żeby załapały, także nic się nie martw. Tylko się upewnij, że powietrza masz dostatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 dziękuję baaaardzo Koledzy na Was zawsze można liczyć pozdrawiam jeszcze raz i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Faktura zostanie wysłana pocztą na podany adres. Również dziękujemy i pozdrawiamy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Koła zimowe wymieniłem i założyłem letnie. Czujniki letnie załapały po 5 km. Tak mam od 3 lat. Komputer przypisuje czujniki po przejechaniu kilku kilometrów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan1979 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 no i mnie dopadła zmiana kół z czujnikami taka sytuacja: kupiłem używane felgi z oponami od qq, założyłem, podczas jazdy komunikat ze ciśnienie będzie pokazywane podczas jazdy po kilku kilometrach komunikat zniknął pojawiło się ciśnienie na jednym kole za chwile na wszystkich, po kolejnych kilku km pojawiły się trzy kreski na każdym kole i kontrolka ciśnienia. Nie wiem czy zrobić dłuższa trasę bo na razie tak po kilkanaście km jeżdżę do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Nie jest znany przebieg tych felg i czujników.Może być tak,że po prostu bateria traci moc.Odpoczęła a teraz jak zaczęły czujniki komunikację to słabną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Założyłem dziś letnie koła, fabryczny zestaw 18". Ustawiłem właściwą wartość jednostek ciśnienia w komputerze, dokonałem też funkcji kalibracji w tymże komputerze w menu ustawień i przejechałem ok 10 km i pięknie się czujniki aktywowały, zapominając elegancko zimowy zestaw z czujnikami. I to mi się podoba, działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi