stasziek Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dzisiaj miałem wymianę. Czujniki aktywowały się po 1km.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) No w końcu ktoś komu się aktywowały po 1 km. Już myślałem, że jestem wyjątkowy Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 To jest nas trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan1979 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) JACKO29 co do baterii , to raczej nie bo opony z felgami z QQ 2015, opony po dwóch sezonach all orginał więc chyba jeszcze baterie powinny trzymać Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez Conan1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 To jest nas trzech Podbijam Też nie mam z tym problemu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) Parę dni temu byłem już nawet umówiony z serwisem na wymianę kół i programowanie czujników /koszt ok. 300 zł. / ale zdałem się na kolegów z forum, wulkanizator ogarnoł za 70 zł. a po ok. 20 km.komputer sam ogarnoł czujniki i nie czytaj człowieku forum ....same korzyści jeszcze raz Dziękuję kolegom za rady pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edge78 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) I ja mam pytanie. Posiadam QQ po lifcie, kupiony ok. 1,5 msc. temu i już coś mi się wbiło z tylną oponę i ciśnienie schodzi około 0,1 bar / dobę. Podjechałem do wulkanizatora i kazał najpierw sprawdzić z serwisem, czy w przypadku naprawy opony poza ASO, nie będzie żadnego wpływu na gwarancję. Zadzwoniłem do ASO i powiedzieli mi, że oczywiście można gdzie indziej naprawić koło, ale prawdopodobnie zakład nie będzie potrafił "zaprogramować czujnika ciśnienia" i lepiej zrobić to w ASO. Co to oznacza? Czy próbują mnie naciągnąć? Z tego co tu wyczytałem, to wszystkim kolegom samochód sam rozpoznawał nawet inne, nowe czujniki, a ja przy tym samym kole/oponie/czujniku, tylko po naprawie, musiałbym "programować czujnik"? Dajcie proszę znać, bo nie wiem co robić. Do ASO mam dość daleko i wolałbym uniknąć straty czasu na podróż w tak błahym celu jak naprawa opony. Z góry dziękuję. P.S. Widzę, że kolega wyżej też z Gdyni :-) Edytowane 14 Maja 2018 przez edge78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Oczywiście, że nie musisz jechać do ASO. Czujników nie trzeba programować przy pomocy serwisu. Na zimę mam inne koła z nowymi oryginalnymi czujnikami i same się aktywowały, przy zmianie na letni fabryczny zestaw czujniki po 10 km powtórnie się aktywowały. Jedynie w ekstremalnych przypadkach może to wymagać wizyty w ASO, co w Twoim przypadku nie powinno się absolutnie wydarzyć. Czujnik zostaje na swoim miejscu, jest wczytany, więc zdjęcie/założenie opony negatywnie nie wpłynie na ten przebieg. Jedynie uczul wulkanizatora, by uważał przy ściąganiu i montażu, że jest czujnik, bo tutaj mogą być jedyne problemy, jeśli ktoś robi to nie umiejętnie i tyle. Nie mniej jednak to nic skomplikowanego, a już na pewno nie trzeba wdawać się w niepotrzebne koszty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edge78 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Wielkie dzięki za odpowiedź. Zaoszczędzi mi to pieniędzy i przede wszystkim czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conan1979 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dla tych co mają problem. u mnie po zakupie drugiego kompletu po każdym włączeniu silnika miała kontrolka przez ok 1 min a później świeciła ciągle. czyli brak wykrycia czujników. jeździłem tak miesiąc bo nie po drodze do ASO i samochód trafił do mechanika po awarii. wyjście akumulatora na dłużej spowodowało reset pamięci kompa , spalanie , zaoszczędzone co2 a przy okazji zamordowanych czujników. po ponownym podłączeniu wszystkiego i przejechanie kilku km czujniki się znalazły:) 150PLN zaoszczędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edge78 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 A u mnie już opona naprawiona. Czujnik wykryty ponownie po przejechaniu około 100 m U znajomego wulkanizatora zapłaciłem 25 zł, a w ASO nie wiem ile by policzyli za naprawę + "programowanie czujnika". Ale najważniejsze to zaoszczędzony czas! Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekW1234567 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 W dniu 19.04.2017 o 07:14, stasziek napisał: Ja w zimowkach nie mialem czujnikow. Niedawno zalozylem letnie i po przejechaniu doslownie niecalego 1km, pomiar cisnienia pojawil sie w komputerze. Witam, sam kupiłem niedawno QashQai i będę musiał zdecydować czy kupić te czujniki czy nie ,ale jeżeli z autem nic się nie dzieje to chyba sobie podaruje ten zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 A co ma się dziać? Po prostu wyświetli tylko komunikat że nie wykrywa czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Hej, Co jakis czas komputer wyswietla mi informacje o niskim cisnieniu w tylnej prawej oponie. Czasami jak dobije np do 2.1 to trzyma cisnienie dlugo, np 2-3 tyg na zblizonym poziomie. Ale ostatnio znowu spada do np 1.7. Jezdzilem kilka dni i nie spadlo ponizej tej wartosci. Nie ma znaczenia jaka jest pogoda etc. Czy to problem z czujnikiem, opona? Ktos mial podobny problem? Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2018 przez stasziek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 A mierzyłeś innym miernikiem jak czujnik pokazywał obniżone ciśnienie???Profilaktycznie wymieniłbym zaworek,najczęściej one popuszczają powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 50 minut temu, JACKO29 napisał: A mierzyłeś innym miernikiem jak czujnik pokazywał obniżone ciśnienie???Profilaktycznie wymieniłbym zaworek,najczęściej one popuszczają powietrza. Hej. Póki co mam podobne objawy w obu tylnych kołach(raz na 2-3tyg trzeba dopompować 0,2-0,3 bara). Wymiana zaworków nic nie pomogła. Dojrzewam do tego by na nowo kola rozebrać u zaprzyjaźnionego wulkanizatora i złożyć na pastę od nowa. Mam nadzieję, że nowe Continentale nie wytworzyli z rzadkiej gumy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Może być felga dziabnięta albo coś się wbiło w oponę i nie widać, bez zdjęcia i dokładnego obejrzenia się nie obejdzie i to z zewnątrz jak i wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 1 godzinę temu, kubalon napisał: Może być felga dziabnięta albo coś się wbiło w oponę i nie widać, bez zdjęcia i dokładnego obejrzenia się nie obejdzie i to z zewnątrz jak i wewnątrz. Dzieje się tak od nowości. Myślę, że kiepski montaż. Ale test w wannie z wodą pokaże na pewno przyczynę. Na dniach będę rozwiewał swoje wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 też tak mam od dawna w jednym kole (tylne) gdzie co 2-4 tygodnie ubywa 0,3 bara. Test w wannie nic nie wykazał (pomijam, że nie mam takiej wanny aby zmieścić koło 19'' i musiałem robić go na raty co jakis czas zanurzajac część koła). Przyjąłem, że tak już ma być i co jakiś czas dopompowuję +0,2 bara ponad normę aby mieć na dłużej spokój. (zaworka nie wymieniałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka1979 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Dziś wymieniałem kompletne koła z letnich na zimówki i żadnych czujników nie musiałem wgrywać. Przejechałem 10 kilometrów i same się aktywowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Bo tak to powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Czy mogę kupić 4 czujniki Continentala z aukcji za 500--600zł za komplet i włożyć do starych felg 16 calowych ATT i wszystko samo się zakoduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 A jaki to model tego Continentala. Jakieś konkrety podaj. Np w Intercars masz do porównania czujniki. Felga też ma swój model/numer i zobacz czy gniazdo na zawór jest pasujące w katalogu producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 12 godzin temu, aquariusmax napisał: Czy mogę kupić 4 czujniki Continentala z aukcji za 500--600zł za komplet i włożyć do starych felg 16 calowych ATT i wszystko samo się zakoduje? 600 to przesada. Ja kupowałem oryginalne czujniki po sto dziewiętnaście złoty. Dokładnie u tego gościa brałem https://allegro.pl/czujnik-tmps-nissan-407003vu0a-oryginalny-i7185492980.html?fromVariant=6695625794 Same się powinny zakodować chociaż ja jeszcze nie wrzuciłem zimówek w środę przerzucę to wtedy będę wiedział czy odbyło się bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 19 godzin temu, RAMA napisał: A jaki to model tego Continentala. Jakieś konkrety podaj. Np w Intercars masz do porównania czujniki. Felga też ma swój model/numer i zobacz czy gniazdo na zawór jest pasujące w katalogu producenta. Model Continentala "identyczny z oryginałem" S180052048 (np. ten z linka post wyżej). Felga aluminiowa 7 letnia ATT 16 cali 680 7,0Jx16H2 np. http://motohurtownia.com.pl/produkt/felga-aluminiowa-att-680-70jx16h2-srebrny. ET nie znam (w sprzedaży są ET45 przy rozstawie 5x114,3), ale chyba mam jakiś dystans (używałem w J10). Nie wiem jak sprawdzić, czy czujnik będzie pasował? Gdzie szukać katalogu, szczególnie informacji o gniazdach na zawór i zgodności? Wulkanizatorzy nie są w stanie zapewnić, że będzie pasowało. Mówią: okaże się przy zakładaniu, a ja zamówię czujniki i z nimi zostanę ewentualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi