JACKO29 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 No kurna! Skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Rachunek wyliczenia spalania oleju jest bardzo prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 U mnie nic się nie dzieje. Specjalnie daję mu czasem po zaworach żeby rozsypał się na gwarancji, a ten łyka jedynie benzynę i nic poza tym. Czas chyba sprzedać i wrócić do VW, bo co to za przyjemność, gdy przy aucie nie można podłubać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Oj nie gadaj ja dłubie nawet jak nie ma co przynim robić znaczy się doposażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajakiujscie Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Mam pytanie. Czy ktoś z kolegów zakupił pakiet przeglądów okresowych, ewentualne przeliczał lub korzysta z z tych pakietów. Jeśli jest ktoś taki to jaki pakiet zakupił. Proszę o wasze odczucia, a nie informacje z serwisu, bo oni zawsze zachęcają. Sam zastanawiam się nad zakupem pakietu 3 przeglądów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Nie wiem jak z ceną tego pakietu, ale możemy tutaj napisać jakie był kwoty za poszczególne przeglądy poza pakietem. Ja miałem dopiero roczny, ale zmieściłem się w kwocie 550 zł robiąc wszystko to co napisane było w instrukcji obsługi. Nie wiem czy taki pakiet się opłaca, straszyli mnie kosztami rzędu 750 zł, a na koniec policzyli 200 zł mniej, może podobnie straszą ludzi żeby zakupili pakiet, a potem się okazuje, że kwota wyszłaby podobna. Edytowane 7 Września 2016 przez bamaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Ja mam kupiony. Płaciłem za pakiet 5 przeglądów 2990pln.\ Osobno suma tych przeglądów wyjdzie Cię ok. 5000 - więc 2000 zaoszczędzone. Kupione na początku z kasy, którą uzyskałem ze sprzedaży poprzedniego samochodu - więc nie bolało. Z tego pakietu zrobiłem dopiero jeden przegląd, teraz będę miał drugi. Zero problemów z ASO, na nic poza przeglądem nie naciągali. Dla mnie to jest super oferta: leasing na 5 lat, gwarancja na 5 lat, dokupione przeglądy na 5 lat. Teraz nic tylko jeździć - i nie muszę biedować jak tu zaoszczędzić na przeglądzie jadąc ze swoim olejem. Ponadto chyba trzeci przegląd kosztuje ponad 1000pln - mogłoby być żal tyle wydać. A tak.. średnio za przegląd wyszło po 600pln - akceptowalne. Niektórzy tutaj jako wadę pisali - że jak Ci zwędzą auto - to stracisz kasę. Cóż - może tak być, ale trzeba by mieć duuuużego pecha. EDIT: takie ceny przeglądów otrzymałem od pracownika ASO: (ceny netto) 1) 609,47 2) 804,52 3) 694,34 4) 1173,95 5) 811,36 Razem: BRUTTO: 5035,00 Edytowane 7 Września 2016 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Heloł panowie - no to i mój zaczął brać. Przegląd - czerwiec 2016. Wrzesień 2016 - stan poniżej dolnej kreski. Kontrolka nie alarmuje. Zgłosiłem sprawę do ASO. Przy okazji dwóch innych napraw. BTW - w zastępstwie dostałem J11 z 1.6 . Diabeł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Czy mam rozumieć, że silnik 1.2 DIG-T ma tendencję do brania oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Z tego co słychać tak,ale!,...jest jedno ale! Branie,a branie to jest różnica.Jeżeli zużywa 100-150,czy nawet 200 ml na tysiąc,można toprzyjąć.Niektórzy producenci dopuszczają o wiele większe dawki na 1000 i nie ma problemu.Ale 1,2 bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Co to dolać na 1000km 200ml Kiedy do Opla trza lać od 1l do 1.5l na 1000km !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ale jaki motor Eduardzie? Może benzyna Twojego brata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Nie wiem jak z ceną tego pakietu, ale możemy tutaj napisać jakie był kwoty za poszczególne przeglądy poza pakietem. Ja miałem dopiero roczny, ale zmieściłem się w kwocie 550 zł robiąc wszystko to co napisane było w instrukcji obsługi. Nie wiem czy taki pakiet się opłaca, straszyli mnie kosztami rzędu 750 zł, a na koniec policzyli 200 zł mniej, może podobnie straszą ludzi żeby zakupili pakiet, a potem się okazuje, że kwota wyszłaby podobna. Ja mam kupiony. Płaciłem za pakiet 5 przeglądów 2990pln.\ Osobno suma tych przeglądów wyjdzie Cię ok. 5000 - więc 2000 zaoszczędzone. Kupione na początku z kasy, którą uzyskałem ze sprzedaży poprzedniego samochodu - więc nie bolało. Z tego pakietu zrobiłem dopiero jeden przegląd, teraz będę miał drugi. Zero problemów z ASO, na nic poza przeglądem nie naciągali. Dla mnie to jest super oferta: leasing na 5 lat, gwarancja na 5 lat, dokupione przeglądy na 5 lat. Teraz nic tylko jeździć - i nie muszę biedować jak tu zaoszczędzić na przeglądzie jadąc ze swoim olejem. Ponadto chyba trzeci przegląd kosztuje ponad 1000pln - mogłoby być żal tyle wydać. A tak.. średnio za przegląd wyszło po 600pln - akceptowalne. Niektórzy tutaj jako wadę pisali - że jak Ci zwędzą auto - to stracisz kasę. Cóż - może tak być, ale trzeba by mieć duuuużego pecha. EDIT: takie ceny przeglądów otrzymałem od pracownika ASO: (ceny netto) 1) 609,47 2) 804,52 3) 694,34 4) 1173,95 5) 811,36 Razem: BRUTTO: 5035,00 Właśnie o tym mówiłem, Tobie podali pierwszy przegląd 750 zł, a tak naprawdę kosztuje 200 zł mniej. Nie zmienia to faktu, że prawdopodobnie faktycznie się trochę oszczędza, ale na pewno nie 2 tys. jak reklamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ale jaki motor Eduardzie? Może benzyna Twojego brata O taki Das Tyfus .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 O taki Das Tyfus .......... https://www.youtube.com/watch?v=cwUE0hHvybI I to jest auto, kolektor z przodu, krótkie rury, a nie ruruociąg Przyjaźń z 1.2 dig-t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Nie potwierdzam tego co napisał Jacek. Jemu bierze więc szuka potwierdzenia wśród innych. No więc inni w mojej osobie nie potwierdzają. Mój nie łyka oleju wcale mimo, że wcale mu nie żałuję pieszczenia pedałem gazu. Trza było se porządnie dotrzeć, to też by Wam nie brał towarzyszu Jacenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 To Ekologiczny pożeracz łoleju Jacko za szybko docierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 I to jest auto, kolektor z przodu, krótkie rury, a nie ruruociąg Przyjaźń z 1.2 dig-t Chociaż by mi dopłacali nie chciałbym mieć takiego perkusisty! To Ekologiczny pożeracz łoleju Jacko za szybko docierał A co! Papiór 1000 i heja...a później milicjant i majonez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ja cie nie pier......Papiór 1000 na osłodę Milicjant z Majonezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Z tego co słychać tak,ale!,...jest jedno ale! Branie,a branie to jest różnica.Jeżeli zużywa 100-150,czy nawet 200 ml na tysiąc,można toprzyjąć.Niektórzy producenci dopuszczają o wiele większe dawki na 1000 i nie ma problemu.Ale 1,2 bierze. Mój poprzedni Acenta 1.6 J10 nie miał z tym żadnych problemów. Tylko wymiana na serwisie. Zobaczymy jak będzie z nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 aadm - to fakt - benzynka 1,6 w J10 to było bezproblemowe auto - miałem też tak jak Ty w wersji Acenta - pozostaje mi życzyć sobie i wszystkim żeby nowe silniki w moim przypadku 1,6 DiG-T też takie były - aż z ciekawości sprawdzę dzisiaj olej - mam już 4500 km ale przy 2500 był wymieniany - to jeszcze pewnie trochę zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Właśnie o tym mówiłem, Tobie podali pierwszy przegląd 750 zł, a tak naprawdę kosztuje 200 zł mniej. Nie zmienia to faktu, że prawdopodobnie faktycznie się trochę oszczędza, ale na pewno nie 2 tys. jak reklamują. Zapewne są to ceny "cennikowe" coś jak ceny samochodów - po to by móc dać potem rabat i klient się cieszył jaki jest doceniony. Taka podpucha tylko. W każdym razie - mi się pakiet podoba. Kupując go pomyślałem, nie wiadomo jak będzie z kasą - miałem środki ze sprzedaży poprzedniego - mam już opłacane, pozostaje tylko nawiedzać ASO. Po drugie nie grozi mi także ewentualny wzrost cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 A jeżeli kupie pakiet przeglądów w jednym ASO to czy one obowiązują tylko w tym ASO w którym były kupione czy są przypisane do auta i gdzie nie pojadę tam zrobią w ramach pakietu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) aadm - to fakt - benzynka 1,6 w J10 to było bezproblemowe auto - miałem też tak jak Ty w wersji Acenta - pozostaje mi życzyć sobie i wszystkim żeby nowe silniki w moim przypadku 1,6 DiG-T też takie były - aż z ciekawości sprawdzę dzisiaj olej - mam już 4500 km ale przy 2500 był wymieniany - to jeszcze pewnie trochę zostało Ciekawe to wszystko. Pamiętam jak w 2013 kupowałem J10 i wówczas handlowcy u dealera przekonywali, że lepsze silniki miała pierwsza wersja QQ z lat 2006-2009. Może z tego wynikać, że czym nowsze tym gorsze??? Więcej, pamiętam jak w 2006 kupowałem dla żony ówczesną Almerę, tez słyszałem wiele uwag, że wcześniejsza wersja była lepsza, nie do zdarcia. Żona jeździ już prawie 10 lat. Zrobiła/liśmy ponad 125 tyś. km i poza sewisami, żarówkami, klockami i tarczami nic w tym samochodzie nie naprawialiśmy. Może to moje chciejstwo, ale liczę nie będzie źle z N-Connectą, którą już szczerze polubiłem. I jeszcze jedno: dlaczego przy 2500 wymieniałeś olej? Edytowane 8 Września 2016 przez aadm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Niektórzy wymieniają po dotarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi