kubalon Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Strach się bać a miało być tak pięknie, oby tylko to był akumulator ale to za nowe autko coby padł, ciekaw jestem zakończenia i czy powiedzą prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 przepraszam ale poprawię ... To były Nissany nie Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Trochę się rozpędziliście...Temat jest o1.2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Więc skoro nie dotarło ,a w szczególności do Portera,zostało tylko kasowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Więc skoro nie dotarło ,a w szczególności do Portera,zostało tylko kasowanie Jaja se robisz? czy coś wąchałes Edytowane 12 Marca 2017 przez porter59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Jaja se robisz? czy coś wąchałes Wybacz ,jaja robi,a raczej znosi kura.A jak nie dociera to co wcześniej napisałem o przestrzeganiu tematu to kończy się to kasowaniem. W Twoim przypadku jest to o tyle wymierne,że piszesz szczególnie nie na temat,a dodatkowo nie przestrzegasz ostrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Wybacz ,jaja robi,a raczej znosi kura.A jak nie dociera to co wcześniej napisałem o przestrzeganiu tematu to kończy się to kasowaniem. W Twoim przypadku jest to o tyle wymierne,że piszesz szczególnie nie na temat,a dodatkowo nie przestrzegasz ostrzeżeń Tyle,że moje skromne wpisy odnosiły się do przyszłych potencjalnych nabywców,bo Ty już kupiłeś i powinieneś cieszyć się jazdą,a widzę,że z tym różnie.Skoro uważasz inaczej to też potrafię zrozumieć,ale to nie jest prywatne forum,tym bardziej,że jak widzę wyżej "tematyka jakoś tam korespondowała z opiniami silnika 1,2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Owszem prywatne nie jest,ale obowiązuje jakaś zasada poszanowania i tego co ktoś pisze i tego o co ktoś prosi i porządku na forum,a skoro nie potrafisz się podporządkować to zostało wszystko skasowane.Temat o 1.2 nie jest tematem do ostrzegania innych przed zakupem,zwłaszcza przez kogoś kto nawet w rękach nie miał kierownicy do Qq 1.2.To że opisuję tutaj moje problemy,nie oznacza że możesz wyciągać z tego daleko idące wnioski,skupiające się tylko i wyłącznie nad awaryjnością 1.2 i powtarzaniu w koło Wojtek tych samych stwierdzeń od kilku stron.Porter jeżeli chcesz dyskutować nad jakością podzespołów w silnikach turbo załóż temat w HP i tam wykazuj się do woli,a nie przykładaj ręki do zaśmiecania tematu. Koniec,jeżeli dalej będziesz tu drążył temat wszystko zostanie usunięte bez komentarza.A jak Ci się nie podoba skieruj się do admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriel Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Wracając do temau, zostałem dzisiaj poinformowany iż dodatkowo olej muszą wymienić i że nic poza aktualizacja sterownika nie będzie wymieniane. Coś mi tu śmierdzi po co olej? Pytanie czy i jak będzie szło sprawdzić dokładnie co mi zostało wymienione. Czy na forum jest ktoś kto ma dostęp do bazy i po Vin może sprawdzić ?Wysłane z mojego GT-i9300 przy użyciu Tapatalka EDYTA: Tak sobie myślę, że to może być wypalenie tłoka, spowodowane błędami sterownika? Bo czemu olej wymieniają? Co o tym myślicie samochód ma być gotowy niby jutro ewentualnie na środę, trochę za długo czasu jak tylko na wymianę oleju i wgranie nowego programu; EDYTA2: Ja miałem tak 2x w odstępach 1-2 miesięcy. objawy jak by było za mało paliwa . Raz zonie - nie potraktowałem tego poważnie bo blondynka i jeździła na rezerwie . Przyjechałem z karnistrem zalałem paliwo i pojechałem ..... drugi raz ja samochód zatankowany na full i takie same objawy + wyświetlanie inf o błędach wszystkich możliwych systemów ... Udało mi się w końcu uruchomić sinik i dojechać do serwisu... diagnoza wypadanie zapłonu na dwóch cylindrach.... Serwis zachowywał się jakby dokładnie wiedział o co chodzi ..... dostałem inf ze wgrają nowe oprogramowanie silnika ...... jak na razie od 2 miesięcy jest ok Miałem identycznie samochód zatankowany pod sam koreczek. Na raporcie pamiętam ze właśnie że też coś tam było w stylu: ,,wypadanie zapłonu:" Co to dokładnie oznacza? Wie ktoś? Identycznie mnie poinformowali że wgrają nowy soft do sterownika, też miałem takie odczycie iż serwis zachowywał się jak by wiedział dokładnie o co chodzi Czyli raczej nie wypalony tłok tylko jakieś ,,wypadanie zapłonu" Widz iż kolega @MarcinMLbn miał identyczną usterkę Edytowane 13 Marca 2017 przez Adriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Olej zapewne do wymiany,przez rozrzedzenie go paliwem. Moim zdaniem, powinno to pójść z gwarancji, bo to nie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Sporo paliwa musiało iść do oleju przez to wypadanie zapłonu,że aż zdecydowali się na jego wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriel Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Na gwarancji wszystko idzie, tylko co to właściwie oznacza ,,wypadanie zapłonu" może ktoś mi wytłumaczyć o co chodzi z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Tak na "chłopski rozum" to jest brak iskry,a tym samym zapłonu w cylindrze w którym powinien nastąpić zapłon.Objaw? Szarpanie silnikiem,pogorszenie składu spalin,większe ilości wypadania zapłonu spowodują już zaświecenie kontrolki silnika.Nie spalone paliwo ścieka do misy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Jacenty, widzisz sam jak na dłoni, że lepsze ubywanie jak u Ciebie i dolewanie co jakiś czas, niż przybywanie i wymiana całości też co jakiś czas, bo jak nie, to silnik się zesxa, tfu zatrze Mamy na stanie w rodzinie A4 1.8 do której od nowości oleum się dolewa strumieniami, ma nakulane już 230kkm i to z gazownią, a wredota jak działała tak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Owszem prywatne nie jest,ale obowiązuje jakaś zasada poszanowania i tego co ktoś pisze i tego o co ktoś prosi i porządku na forum,a skoro nie potrafisz się podporządkować to zostało wszystko skasowane. Panie Moderatorze ! Dziękuje za wyjaśnienia ... i cieszę się ,że nie zachowujesz się Pan jak "obecnie panujący" Jednak uważam ,że "sprzątanie " to też poukładanie pewnych rzeczy i tu wystarczyło przekierować dyskusję do odpowiedniego tematu ponieważ nie padło tam nic co by było w konflikcie z regulaminem ! .... ale to może prośba na przyszłość ? ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Proponuję założyć temat Alternatywa dla QQ, w którym zamieszczać można informacje o crossoverach (suvach) innych marek, porównać do QQ, dyskutować o wadach i zaletach, przekazywać swoje doświadczenia (może ktoś miał QQ i przesiadł się do innego auta i chce się podzielić swoimi spostrzeżeniami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriel Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ludzie masakra jakaś Dostałem informację iż mój pojazd posiada zbyt nowy Vin i że nie mozna dokonać aktualizacji softu i nie wiedzą co daej. Sprawdzają to i tamto i czekają na rekomendacje od Nissan. Auto mam uziemione w serwisie.... Wysłane z mojego GT-i9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 News dnia, zbyt nowy VIN! Ja pitolę, masz pecha bez dwóch zdań. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Produkcja wyprzedziła informatyków...ja pierdziu Orvell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ludzie masakra jakaś Dostałem informację iż mój pojazd posiada zbyt nowy Vin i że nie mozna dokonać aktualizacji softu i nie wiedzą co daej. Sprawdzają to i tamto i czekają na rekomendacje od Nissan. Auto mam uziemione w serwisie.... Wysłane z mojego GT-i9300 przy użyciu Tapatalka To chyba serwis ma zbyt stare oprogramowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriel Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Powiem Wam chłopaki iż nie za wesoło się z tą sprawą czuje... :/ Kupiłem samochód właśnie po to bym nie miał takiego typu spraw, i nawet dodatkowo japońca bo ponoć słyną z niskiej awaryjności 2k przebiegu i taka wtopa, to nie napaja mnie optymizmem na przyszłość Teraz mi już zostanie tylko ocenić serwis, podejście Nissana, w kwestii reklamacji i czy później będzie już wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 To jest japoniec tylko z nazwy,a pod maską i w środku masz made in francelaweta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Kupiłem samochód właśnie po to bym nie miał takiego typu spraw, i nawet dodatkowo japońca Tak Nissan był niezawodny do ślubu z Renault Japońce to Mazda,Subaru............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Tak naprawdę nie ma już czysto japońskich marek w produkcie - bo kapitał jest zróżnicowany. Mazda już też kooperuje z europejskimi producentami. Podobnie Subaru. I nie ma co się dziwić. Europa jest największym rynkiem motoryzacyjnym. Jak ktoś chce produkować na Europę musi współpracować z Europejczykami. Nie ma innej drogi. To że samochody są mniej trwałe niż kiedyś nie wynika z współpracy z Europą. To ogólna tendencja rynku. Wszystkie produktu przemysłu w stosunku do zarobków są dużo bardziej dostępne (relatywnie tańsze). Odbywa się to kosztem trwałości. Samochody mają być bezproblemowe przez 100 000 km lub 5 lat. Tak są projektowane i produkowane. Jednym to wychodzi bardziej innym mniej ale tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A ja myślałem ze największymi rynkami jest USA, Azja (Chiny) i Japonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi