JACKO29 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Kurna,ani Kaśka,ani czołg,ale...Micra K14 na 3 garnkach...tragedia! To auto oczywiście tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Nissan chwali się gadżetami, a silniki jakie wsadzili do Micry, to jak widać nieporozumienie. Nie mogę zrozumieć, że inni (Toyota) potrafili sklecić żwawy silniczek 1,5, bez turbo-udziwnień i spełniający najostrzejsze normy ECO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mają przecież też 1,2 Turbo (116 KM) w CH-R1,5 Dual VVT-iE (111 KM) dostępny w Yarisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Pisałem o silnikach zastosowanych w autach klasy Micra - Yaris. Nawet trudno to porównywać. Będąc na prezentacji nowego Yarisa, słyszałem, że Toyota z czasem planuje zastąpić silniki 1.2 Turbo w CH-R, na 1,5 zastosowane w nowym Yarisie. Ale ile w tym prawdy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Hej, hej, ale tu cisza. Nikogo nie ma, pewnie syćkie się zepsuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Mój chodzi jak szwajcarski zegarek, więc jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Hej, hej, ale tu cisza. Nikogo nie ma, pewnie syćkie się zepsuły. Poszły na pogrzeb,tego co jeden taki się go pozbył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 A ktoś się pozbył? Bo ja na ten przykład nawet se dziś w QQ felgę o jakiegoś kamola przytarłem "do mięsa". Ale jestem na siebie zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Próbowałem się wczoraj dowiedzieć o efektach ich konsultacji z centralą,mieli do mnie dzwonić i nie zadzwonili,trzeba będzie się w poniedziałek osobiście pofatygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Z całej 18 letniej współpracy z ASO Nissana, najgorzej im wychodziło oddzwanianie. Taki ich "urok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelg Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Hej, chyba i ja będę dołączę do grona użytkowników Nissana, którzy musza dość często monitorować ilość oleju :-( Mam przejechane dopiero 2,5 tys. i niestety też zauważyłem, że ubyło mi oleju. Co ciekawe jak sprawdzałem jeszcze niedawno (jak miałem niecałe 2 tys.) to poziom był mniej więcej na tym poziomie co przy odbiorze (prawie max). Teraz jest gdzieś w połowie (miedzy max/min). Zobaczymy jak to dalej będzie. Najbardziej wkurzające jest to, że starałem się dość łagodnie obchodzić z gazem (z reguły nie przekraczałem 3 tys.obrotów), a po jeździe chwilę odczekać zanim zgasiłem silnik, żeby turbina mogła się schłodzić, choć przy mnie raczej nie miała jak do tej pory zbyt ciężko. No nic będę musiał śledzić temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Nie kraczcie chociaż jeszcze chwilę, bo gotowi zrezygnować z odkupu mojego QQ. Tymczasem mój nowy, kolejny już szykuje się na odbiór. Ładny, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Co to za Nissan?? Nie kraczcie chociaż jeszcze chwilę, bo gotowi zrezygnować z odkupu mojego QQ. Tymczasem mój nowy, kolejny już szykuje się na odbiór. Ładny, co nie? 20170701_105036.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Co to za Nissan?? ZŁOpel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Fajny jamnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Kto ma hopla, ten ma Opla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Gdybyś zamówił czarnego, mógłbyś dorabiać jako karawan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Nie kraczcie chociaż jeszcze chwilę, bo gotowi zrezygnować z odkupu mojego QQ. Tymczasem mój nowy, kolejny już szykuje się na odbiór. Ładny, co nie? 20170701_105036.jpg A czemu już stoi u pana Mietka na warsztacie??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Stoi na hali w ASO, bo szykuje się na odbiór. A że karawan, to nie ukrywam. W końcu prawie pół wieku na karku zobowiązuje do powożenia się wozem pogrzebowym. Muszę tylko jakiś kapelusz z Biedry se naszykować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Grunt to poczucie humoru Fajne autko Najważniejsze, że duchem i ciałem zostajesz z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Ale tego koloru Ci nie wybaczę, identyczny jaki chciałem gdy też do tego modelu się przymierzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ale tego koloru Ci nie wybaczę, identyczny jaki chciałem gdy też do tego modelu się przymierzałem. A kolor to chyba podobny do tego z Kaśki (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Elsebo Podejrzewam Colinsa o "kooperacje" z Oplem , że ten przełoży jego niezawodny silnik 1.2 z Nissana - zdjęcie jakby to potwierdza ... Pewnie też dlatego tak "usilnie" dopraszał się o pozostanie na tym forum ? Edytowane 3 Lipca 2017 przez nowy 2011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Tak Grzmocie, kolor podobny do tego z QQ i wybrany przez moją żonę. Niech się cieszy, że chociaż na jedną rzecz miała wpływ. Natomiast silnik to 1.4T 125 KM. Dzięki sporemu momentowi obrotowemu, który wynosi 245 Nm, zbiera się całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Muszę być bardziej zgryźliwy... Mam info z serwisu...na 99% będą chcieli wymienić silnik.Serwis już go klepnął,teraz czekają na opis z działu technicznego i włala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi