JACKO29 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Polonus to było do mnie???Jeśli tak to norma E5 i 55tys przebiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Polonus to było do mnie???Jeśli tak to norma E5 i 55tys przebieguByło do Tomiczka, ale i tak dzięki. Tak się dopytuję, bo jak pokazałem w wątku: co to za część te silniki wyglądają jednak na nieco różne, może z uwagi na mniejsze przebiegi, ale w E6 jakoś nie słychać chyba o aż takim braniu oleju jak u Ciebie. Jeśli to jest nagminne w 1.2 to chyba lepiej od tego wynalazku uciekać. Ciekawe jaki dostaniesz nowy silnik ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Ma być z Japonii,z Amsterdamu już by dawno jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Czyżby ... fabryka silników Renaulta miała swój oddział w Japonii i po to by zaopatrywała w nie montownie aut Nissana w Anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Czyżby ... fabryka silników Renaulta miała swój oddział w Japonii i po to by zaopatrywała w nie montownie aut Nissana w Anglii?Może tam mają skład silników. W końcu to Renault to można oczekiwać braku logiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 No i świeży news,silnik będzie dostępny dopiero na początku września! A w Sosnowcu na warsztacie czekają jeszcze 3 do wymiany....epidemia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) No i świeży news,silnik będzie dostępny dopiero na początku września! A w Sosnowcu na warsztacie czekają jeszcze 3 do wymiany....epidemia! No to chłopaki będą mieć co robić. Ciekawe jak u innych przebiegi, bo jak ten silnik ma trwałość 50tkm to cudownie Czyżby ... fabryka silników Renaulta miała swój oddział w Japonii i po to by zaopatrywała w nie montownie aut Nissana w Anglii?Gdzieś w necie znalazłem, że te silniki klepią na miejscu w UK, ale informacja ta może nie być wiarygodna. Może te z JP są lepsze stąd idą na wymianę Tak czy ianczej VW wyznaczył kiepskie std w projektowaniu wadliwych silników, ale wygląda, że to Renault-Nissan idzie na mistrza. Szczerze mówiąc to obawiałem się produktów Renault, ale sobie pomyślałem, że nie będzie tak źle. Na razie u mnie jest ok, ale to tylko 28tkm, więc pewnie i u Jacko tak było Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez polonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 U mnie zaczęło się od 17 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Teraz to mnie przestraszyłeś - mam 17600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 U mnie zaczęło się od 17 tys A zaczęło się od suchego bagnetu, czy miałeś łagodniejsze objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 łagodniejsze,a później dopiero dystans się zwiększał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Panowie, fabryka tych silników w Japonii jest i była od początku. Dla dociekliwych, gdzieś na początku dawałem linki do miasta oraz strony fabryki. Silniki te produkowane są w kilku miejscach. To nie jest "czysty" produkt renault, a wspólna myśl inż.nissana/renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 To Majstry od Japonii robiliby takie badziewie??? No chyba że siły połączone i na pierwszy montaż idzie mieszanka...na lewo J na prawo F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 To Majstry od Japonii robiliby takie badziewie??? No chyba że siły połączone i na pierwszy montaż idzie mieszanka...na lewo J na prawo F.Ciekawe co idzie do Pulsara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomiczek Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Z którego roku masz auto? Euro6? Mógłbyś zrobić ogólne foto silnika? A no i najważniejsze, jaki masz przebieg? Z którego roku masz auto? Euro6? Mógłbyś zrobić ogólne foto silnika? A no i najważniejsze, jaki masz przebieg? Auto mam z połowy 2015. Norma EU6. Przebieg 18000 czyli chyba taki od którego wszystko zaczyna się sypać wierząc informacjom forumowiczów Jutro jadę na rozrząd o którym już pisałem. Dziwne styrkanie na 3cim biegu przy obrotach 3000-3200. Daj Panie że po wymianie silnik odzyska moc i nie będzie tak skokowo przyspieszal jak to ma miejsce teraz. Wciskamy gaz a przyspieszenie wygląda jakby co 5m ktoś mi nagle popuszczal liny na której jest mój QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Dziś od nowości zrobiłem inspekcję olejową, 4 tys. przebiegu i blisko max na bagnecie Z silnika jestem bardzo zadowolony (mam nadzieję, że już tak zostanie ). Dynamika, spalanie, praca jednostki na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Koledzy na forum i ja też zalecam wymianę na nowy olej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Koledzy na forum i ja też zalecam wymianę na nowy olej....Ja pierwszą wymianę zrobiłem po 15tkm. Potem po 24tkm, dalej zamierzam co 10tkm lub co pół roku. Teraz mam 29tkm i dziś sprawdziłem zużycie oleju - jeszcze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ja też z oleum nie mam problemów - od przeglądu, do przeglądu na bagnecie = max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomiczek Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam ponownie. No to porcja newsów po wymianie rozrządu oczywiście na gwarancji Nie chce zapeszac ale po teście jaki dzisiaj zrobiłem po odebraniu QQ z serwisu mam swojego starego nowego QQ Ta sama frajda i wrażenia które miałem przez pierwszy rok po zakupie. Jest moc nic nie szarpie nic nie muli Obroty stabilne wskazówka ani drgnie Panowie musieli coś pogrzebać też przy zawieszeniu o czym nie powiedzieli bo nic nie stuka nie puka nie trzęsie jak to odpisywałem w jednym z postów. Taka mała uwaga dla wszystkich to że moje problemy z rozrzadem nie były odosobnione Temat bardzo dobrze im znany. Mnie wymienili cały rozrząd komplet. Gość potwierdził mi też że w Sosnowcu mają kilka przypadków dot wymiany całego silnika. Nie dopytywalem już o rok i wersję silnika. Pozdrawiam wszystkich i swojemu QQ chyba zafunduje w nagrodę ceramike:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Tomiczek ,gdzie robiłeś rozrząd??? Niedługo do Sosnowca będą pielgrzymki zjeżdżały nawymianę silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomiczek Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Tomiczek ,gdzie robiłeś rozrząd??? Niedługo do Sosnowca będą pielgrzymki zjeżdżały nawymianę silników Dąbrowa Górnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 To tłumaczy wszystko.Z całym szacunkiem dla chłopaków z DG,bo serwis dobry,ale Dąbrowa jest raczej niechętna wymianie silników,wolą grzebać,niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Ciekawe zjawisko Podczas jazdy w trasie (ok 1100 km) silniczek nie siorbnął ani grama oleum ( no może z 0,05l) . W mieście potrafi łyknąć nawet 0,2-0,3 l/1000km Czyżby auto tylko na autostrady??? Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez rozbef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/ranking-silnikow-benzynowych/1k5403 24 miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi