aerofan Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 (edytowane) W Polody 490 zł :/ no chyba, ze olej swój ale wtedy ryzyko odmowy ewentualnej naprawy gwarancyjnej.. Edytowane 31 Października 2017 przez aerofan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Nie od dziś wiadomo i sami też to ustaliliśmy, że wymiana oleju na przywieziony przez siebie nie ma wpływu na gwarancję. Oczywiście musi to być olej zgodny z wymogami producenta samochodu i wtedy serwis nie może odmówić jego wlania ani grozić utratą gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 PS. jest jakaś akcja serwisowa na skrzynie biegów, mój się na to łapie mimo, że nówka. Gość w serwisie mówił, że najprawdopodobniej będą wymieniać całą skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 PS. jest jakaś akcja serwisowa na skrzynie biegów, mój się na to łapie mimo, że nówka. Gość w serwisie mówił, że najprawdopodobniej będą wymieniać całą skrzynię. No to następny kwiatek do kożucha w Nissanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 .... jest jakaś akcja serwisowa na skrzynie biegów, mój się na to łapie mimo, że nówka. Gość w serwisie mówił, że najprawdopodobniej będą wymieniać całą skrzynię. Manual, czy automat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Pewnie manual... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Tak, manual. W sumie niczego nie zauważyłem, biego wskakiwały leciutko, mam nadzieję, że tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Coś więcej na ten temat? Jest jakaś oficjalna akcja? I o co chodzi i skąd masz informację? Jest jakaś lista VIN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 No oficjalna przecież, po VIN wezwanie, następnie diagnostyka, która w moim przypadku wykazała ową wadę, ale szczegółów żadnych nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Dziwna i poważna sprawa, a jak wymiana skrzyni to nie błahostka, a jakoś głośno nie zrobiło się o tym, a powinno, bo często można znaleźć wezwania do serwisu na portalach, więc dyskretnie. Dostałeś wezwanie listem, czy przy okazji załatwiania czegoś w ASO? Mam nowego QQ z 2017 r. i jeśli o mnie chodzi to spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 To jest nowa sprawa, bo przez tydzień w salonie nie wiedzieli, czemu nie mogą uruchomić mojej gwarancji, myśleli, że to błąd systemu a okazało się, że powinna być zrobiona kampania dla mojego VINu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 To jest nowa sprawa, bo przez tydzień w salonie nie wiedzieli, czemu nie mogą uruchomić mojej gwarancji, myśleli, że to błąd systemu a okazało się, że powinna być zrobiona kampania dla mojego VINu. Brawa dla tych państwa. A który to salon, jeśli można wiedzieć, tak wypuszcza auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Polody. Też jestem wkuty, bo zamiast 2 będę w sumie tam 6 razy w sprawie kupna i odbioru auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 A dlaczego dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Pisałem Wam ostatnio o oleju wyciekającym z rur intercoolera,czekałem na wezwanie do wymiany uszczelnień i doczekałem się...nie tego com chciał.Dostałem właśnie telefon z serwisu,że otrzymali z centrali odmowę na wykonanie usługi,nie podlega wymianie gwarancyjnej! Gdybym chciał to zrobić odpłatnie to wymiana jednego oringu z robocizną to...439zł!!! Przecież to wychodzi drożej niż zrobienie nowego dolotu z nierdzewki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Brawo Nissan - wymiana skrzyni w nowym aucie to faktycznie HIT - mój problem z sondą lambda to przy tym pikuś . Te problemy to we wszytskich autach czy tylko sporadyczny przypadek jak u Ciebie Aerofan ? Nie rozumię jak można tak zepsuć model auta - J10 1,6 i 2.0 benzyna nie działo się zupełnie nic - miałem 1,6 i przez 5 lat tylko 5 wizyt w serwisie na przeglądach . A w J11 miałem już 6 wizyt w tym jedna na przeglądzie a 5 to problemy z sondą . Dramat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) A dlaczego dwa? 1 zamówienie, 2 odbiór.. Nie wiem nic na temat tego ile i jakie auta będą wzywane na tą kampanię. Moje było nowe, więc to nie jest wada konkretnego egzemplarza wynikająca z eksploatacji. Będę w serwisie następnym razem to wypytam więcej. W sumie może i lepiej, że uruchomią gwarancję dopiero po tej akcji, bo nie będzie w historii auta naprawy gwarancyjnej, bo to przecież poprawka fabryczna a nie usterka. Jedynie prawda jest taka, ze auto nie powinno mi być wydane bez tej akcji. Edytowane 2 Listopada 2017 przez aerofan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @rafiros No, mów za siebie śledziłem od początku dzieje J10 i tam też się działo, oj działo. Od strzelających kolumn, wybitych tukejek sanek,przez wyskakujący lewarek biegów po przekrecenie panewek w 1.5dci i zatarcia diesla 2.0. Tak w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Księgowy nie miał w szkole takiego przedmiotu jak "materiałoznawstwo" Jedzie po najtańszych materiałach przewidzianych dla danych elementów,efekt jest taki,że Nissan strzela sobie z tym w stopę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @ Manix Jeśli tak było to można przyjąć że to Qq-ja "choroby wieku dziecięcego" . Natomiast Qq po FL takich już nie miały i wydanie to przyniosło taką popularność i też "wzięcie" . Teraz to co się dzieje z tą marką jest smutne i tak jak Jacek pisze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Pisałem Wam ostatnio o oleju wyciekającym z rur intercoolera,czekałem na wezwanie do wymiany uszczelnień i doczekałem się...nie tego com chciał.Dostałem właśnie telefon z serwisu,że otrzymali z centrali odmowę na wykonanie usługi,nie podlega wymianie gwarancyjnej! Gdybym chciał to zrobić odpłatnie to wymiana jednego oringu z robocizną to...439zł!!! Przecież to wychodzi drożej niż zrobienie nowego dolotu z nierdzewki!!! Ciekawe czy po wymianie silnika skończyla Ci się SU, czy cała kasę pchają w wymiany skrzyń biegów. Na pewno jakoś to powinni uzasadnić, a nie: nie, bo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Wydaje mi się, że w przedłużonej gwarancji są wyraźne zapisy co jej podlega i niestety węże o ile pamiętam nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ile?! Na alle widziałem coś za Ok 100 a to i tak wydaje sie dużo za kawałek gumy Ja w serwisie też słyszałem, że te przewody w QQ kunom wybitnie przypadły do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ale to mówicie o całej rurze! A ja mówię tylko o uszczelce tej rury,tzw.oringu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @rafiros No, mów za siebie śledziłem od początku dzieje J10 i tam też się działo, oj działo. Od strzelających kolumn, wybitych tukejek sanek,przez wyskakujący lewarek biegów po przekrecenie panewek w 1.5dci i zatarcia diesla 2.0. Tak w skrócie. Zauważ , że zaznaczyłem silniki benzynowe bo taki miałem i o takim się wypowiadam i to w kontekście obecnego QQ również z silnikami benzynowymi i tak jak pisze Kolega nowy po FL to wszystko o czym piszesz zostało usunięte . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi