MKa Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 X-trail ma dach rozsuwany, ale z dużej i pojedynczej tafli szkła. Murano ma podwójną. Podnoś zatem poziom dyskursu - zaskocz nas jakąś wiedzą. Logicznie obal argumenty. Dach X-a składa się z 2 części, podobnie jak Murano. QQ ma jedną taflę. Mowa tylko o nowych modelach. Co według Ciebie jest bardziej wytrzymałe/sztywniejsze/bezpieczniejsze - 1 cały arkusz szkła hartowanego czy 2 mniejsze? zamontowany na stałe praktycznie po obrysie, czy też 2 elementy ruchome bardziej w środku ze stelażem? Na tyle, ile ja się znam na szkle to wybieram opcję nr 1 + kwestia poniżej. Poza tym zasadnicza różnica pomiędzy panoramą w QQ a szyberdachami - QQ ma szkło hartowane laminowane, tak jak szyba czołowa, szyberdachy zazwyczaj są tylko hartowane, takie też były w X- i Murano, chyba że ostatnio nagle zmienili technologię. A co do Farnej - miało być z przymrużeniem, ale trafiło na kobitę po pijaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 MKa, weź już wyluzuj troszkę z tym bezpieczeństwem szklanego dachu... Moze w wątku o bezpieczeństwie takie teorie? Skupmy sie na tym jakiego QQ wybraliśmy/wybieramy/wybierzemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Strider jeszcze jak Doda potwierdzi to już wszyscy będziemy spokojni A tak jeszcze między nami - w czasie dachowania to szklany dach nie spadnie nam na naszą głowę tylko nasza głowa spadnie na szklany dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Strider, czy masz jakieś uwagi na temat warszawskich dealerów Nissana? Zaborowscy? Odyssey? Japan Motors? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Doda się nie zna na szklanych dachach - ona jest dla mnie autorytetem w dziedzinie zderzaków Ona to na pewno ma dodatkowe poduszki powietrzne na wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 I jak płynnie przeszliśmy z drażliwego tematu szklanego dachu na zderzaki i poduszki Dody a jeszcze jest parę innych gwiazd do obgadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 W telegraficznym skrócie: 1) Odyssey - nic dobrego nie słyszałem. 2) Japan Motors odradzam - szczegóły w dziale X-trail'a. Polecam lekturę - bardzo interesujące: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/90449-serwis-japan-motors-warszawa-na-krasnobrodzkiej-przestroga/ 3) Zaborowski - Edek poleca podobno wytrzymali nawet stanie nad samochodem w czasie przeglądu. Ja korzystam z tego właśnie ASO od wielu lat. odośnie ad.3 może Edek nie wiedział, że to kosztuje dlatego go znosili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Mam tylko dobre doświadczenia z serwisem Hondy, trzeba sie bedzie przestawić... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 W kwestii motocykli to klasa sama w sobie. Ja ujeżdżam czterokołowce hondy od dawna i gdyby nie to że obecnie zupełnienie nie mają czego zaoferować, to pewnie nadal tak by bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 T30 i T31 miały jedną. Nie mam zielonego pojęcia, ale wydaje mi się, że większa powierzchnia może być poddana większym naprężeniom niż mniejsza. Według mnie to kwestia podejścia do tematu, czy lepiej jak spadną Ci na głowę drobne i nieostre kawałki szkła, czy lepiej jak wypadnie/wypadnie powiedzmy cała tafla szkła? Ja nie znam odpowiedzi na to pytanie. Ale rozmawiamy o aktualnych modelach Lepsza większa powierzchnia (do rozsądnych wielkości), czy mniejsze łączone, gdzie zawsze najsłabszym punktem jest łączenie? To nie jest kwestia podejścia do tematu, tylko już brnięcie. Na tej samej zasadzie nie chcesz mieć czołowej szyby laminowanej bo cała może wpaść do środka? MKa, weź już wyluzuj troszkę z tym bezpieczeństwem szklanego dachu... Moze w wątku o bezpieczeństwie takie teorie? Skupmy sie na tym jakiego QQ wybraliśmy/wybieramy/wybierzemy. Ja mam luz, nie ja zacząłem temat bezpieczeństwa. Lubię szklany dach, bo jest jaśniej w środku i można pod światła podjeżdżać Dlatego m.in. chcę kolejnego QQ ze szklanym dachem, z tego powodu CX-3 odpadła, co prawda CX-4 nie ma tego, ale wygląda o tyle lepiej, że mogę się pogodzić z jego brakiem. No ale najpierw musi się pojawić w Europie. I jak płynnie przeszliśmy z drażliwego tematu szklanego dachu na zderzaki i poduszki Dody a jeszcze jest parę innych gwiazd do obgadania Chyba glonojadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Owszem, można podjeżdżać pod światła, ale musisz wtedy pytać pasażera z tylu jaki kolor światła, bo z fotela kierowcy nie wyjrzysz przez szklany dach. Taki numer tylko w citroenach gdzie po prostu szyba zachodzi daleeeeko w dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Hmm no to mam problem, widzę światła z fotela kierowcy, albo mam jakiegoś pasażera na gapę z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bastian Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Nie inaczej ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Hej, czy wnetrze QQ N-Connecta (2016) rozni sie czyms od wersji NTec (2015)? Kierownica, konsola, infotainment? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Polecam Zaborowskiego ale trza mieć podejście ja przerabiałem wiele ASO wiedź umiem z każdym w ASO się dogadać Takiego typa jak ja ciężko zbyć przy okienku ......to i przy samochodzie nie tylko stałem, ba pracowałem razem z mechanikiem przy mojej panterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Nie mam zbyt dużego wyboru... tylko 1.2 DIG-T jest z automatem... Edytowane 27 Maja 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 1.6 diesel też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Tak, wiem. Może nie doprecyzowałem. Diesla nie biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Właśnie przed chwilą pożegnałem się ze swoim byłym już QQ - pojechał z nowym właścicielem - teraz pozostaje czekać aż fabryka wyprodukuje nowego QQ i przyjedzie do Polski - w salonie twierdzą , że najpóźniej ma być u nich na koniec czerwca. Pozostaje tylko czekać cierpliwie i tyle - i nie wiem czy teraz jestem już byłym posiadaczem QQ czy przyszłym szczęśliwym posiadaczem QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jesteś chwilowo w stanie przejściowym. Doceń ten okres, gdy nie musisz martwić się ubezpieczeniem, awariami czy wszystkimi tymi problemami, z którymi trzeba się borykać wtedy, gdy posiada się samochód. No więc doceń ten beztroski okres i spójrz na świat z perspektywy piechura, a przekonasz się, że też może być pięknie. Kto wie czy nawet nie piękniej niż z tą śmierdzącą maszyną. Bo potem może być już różnie. Nie wiem czy lepiej czy gorzej, ale na pewno inaczej niż wcześniej. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Colins Ty masz bajere. Okres przejściowy za krótki żeby przestać się martwić tym co piszesz chociaż poprzedni QQ był bezawaryjny. Piechurem nie będę bo mam służbowe auto którym robię 7 tys km miesięcznie. Jak dla mnie świat jest piękny ale Twój post jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Dzięki. Póki co ciesz się służbowym autem. Wszak nie od dziś wiadomo, że najlepsze jest właśnie auto służbowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Właśnie przed chwilą pożegnałem się ze swoim byłym już QQ - pojechał z nowym właścicielem - teraz pozostaje czekać aż fabryka wyprodukuje nowego QQ i przyjedzie do Polski - w salonie twierdzą , że najpóźniej ma być u nich na koniec czerwca. Pozostaje tylko czekać cierpliwie i tyle - i nie wiem czy teraz jestem już byłym posiadaczem QQ czy przyszłym szczęśliwym posiadaczem QQ Ja wczoraj dostałem info o 30.08... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 A mój w dniu wczorajszym przypłynął do portu w Polsce - Pan z salonu zapewniał , że do końca czerwca QQ będzie stał w moim garażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Czyli terminy podają raczej realne a nie wyimaginowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi