Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

elsebo
 Udostępnij

Qashqai-a J11  

330 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - bo my teraz po prostu za duży wybór mamy - dawniej był maluch i to jak nowy to na talon z zakładu pracy a jak używany to drożej niż nowy z polmozbytu bo kupiony z giełdy - jedyne co było do wyboru to kolor a wyposażenie dodatkowe to dywaniki gumowe, chlapacze i później podgrzewana szyba - i każdy kto miał się cieszył i i nie było licytacji jaka wersja lepsza, jakie wyposażenie lepsze - bo nie było .

Teraz mamy ten komfort , że możemy wybierać , wybrzydzać i nawet mamy forum na którym możemy o tym pisać - i bardzo dobrze , a najważniejsze , że każdy wybiera to co mu pasuje i co jest dla niego najlepsze - i jeszcze może się tym podzielić .

Jak dla mnie to mój wybór polegał na wybraniu Tekny ze względu na lampy ledowe i możliwość podgrzewanej szyby - a cała reszta to przy okazji, chociaż czasem korzystam i cieszę się , że mam - poprzedni QQ miałem w wersji Acenta i też byłem zadowolony - może dlatego, że przesiadłem się z VW Polo 1,2 tylko z klimą - pewnie jest tak, że każde nowe auto chcemy mieć trochę lepsze , lepiej wyposażone z lepszym silnikiem.

Tak samo pewnie jest jak zmieniamy telefon, komputer - taka nasza ludzka natura.

No to widzę ze zamieniłem siekierkę na kijek z tatusiowozu na dziadkowóz

Edytowane przez pawcio

Czyli jednak dobrze pisałem parę postów wyżej, że stare dziady już jesteście. :D;)

To służba zdrowia do tego doprowadziła :P

No to widzę ze zamieniłem siekierkę na kijek z tatusiowozu na dziadkowóz

Może to nawet i lepiej, że QQ zyskał miano dziadkowozu. Bo wcześniej niektórzy tutaj sugerowali, że to autko dla dziewczynek. :D

Czyli jednak dobrze pisałem parę postów wyżej, że stare dziady już jesteście. :D;)

stare ale jare  :)

A co do dziadów to jeden gościu , który teraz jest uznawany za prawie świętego powiedział kiedyś do kogoś "sp***rzaj dziadu" - czyli dziad to nic złego :devil:

Moim skromnym zdaniem należy spróbować wszystkich tych "gadżetów". I jeśli to możliwe wybrać to co sie komu podoba. Mnie nawet siedzenie skórzane (mimo początkowych negacji) teraz bardzo odpowiada, a miałem poprzedniego QQ (też J11) z normalną tapicerką. Ale z wiekiem człowiek przyzwyczaja się do dobrego, więc mocno mi brakuje skrzyni DSG, LED-owe świtała i kamery 360 sa naprawdę użyteczne, bo nigdy nie znamy ani dnia ani godziny.

Wnuków jeszcze nie mam, nie czuje się dziadem:)

To po tej lekturze, jak kupisz QQ, to zostaniesz.......  :D

• Upvote 1

• 1 miesiąc temu...

Rzucili Nyski na wyprzedaż

http://www.samar.pl/__/3/3.a/91123/Wyprzeda%C5%BC-Nissana-Qashqai-i-X-Trail-.html?locale=pl_PL

Chyba bym wolał Kadjara - większy bagażnik, mocniejszy silnik i w lepszej cenie.

Edytowane przez myszorek

Rzucili Nyski na wyprzedaż

http://www.samar.pl/__/3/3.a/91123/Wyprzeda%C5%BC-Nissana-Qashqai-i-X-Trail-.html?locale=pl_PL

Chyba bym wolał Kadjara - większy bagażnik, mocniejszy silnik i w lepszej cenie.

Psuje się tak samo i według mnie jest brzydszy  :P

W Opolu salon Nissan i Renault są w tym samym miejscu bo to ten właściciel - miałem możliwość obejrzenia ich obok siebie - wybrałem QQ głownie dla silnika benzynowego 1,6 - w Renault nie było takiej opcji - ale jak by była to bym miał trochę problem z wyborem - trochę mi się nie podobały w Renault zegary - wolę analogowe zegary .

No i jeszcze kilka filmików z trzeszczącymi plastikami w Renault - podobno już to nie występuje .

Sąsiad kupił Kadjar rok temu w tym samym czasie co ja QQ Padła skrzynia. Szybę przednią trzeba było wycinać i wklejać ponownie, bo wiało.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Marcin to choroby wieku dziecięcego. Nie kupuje sie aut z poczatku produkcji bo w fabrykach barak jeszcze powtarzalności i kazdy imaczej wychodzi z lini

Tymczasem z linii montażowej Nissana cały czas inaczej wychodzi QQ. :D

W piątki i w poniedziałki wychodzą te żłopiące olej, we wtorki i środy te z wariującymi czujnikami, a w czwartki z niedokładnie spasowanymi blachami i brakiem oleju w skrzyniach biegów. :P A teraz, po 2 latach od rozpoczęcia produkcji nowego QQ, linia montażowa uległa już zmęczeniu (tak jak i Pakusie ją obsługujący) więc już na pewno nic dobrego z niej nie zjedzie. ;)

Jest tu ktoś kto niedawno zakupił nowego QQ? prosił bym o podanie wersji i ceny ewentualnie też czy były jakieś dodatki.

Ja byłem 3 dni temu to krzyknęli 86 500 tys zł czyli około 11.5% rabatu z ceny 99 250 pln za wersje 1.2 n-connecta z dachem z tego co słyszę ludzie mieli rok temu lepsze ceny i propozycje...

Edytowane przez darekpro