Gość mirekg9 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Nie mam zamiaru z Tobą kolego maro już polemizować i bez sensu nabijać sobie posty, więc będzie to mój ostatni w powyższej sprawie. Lecz wytłumacz mi dokładnie i wskaż post, w którym to niby tak bardzo Ciebie lub innych obraziłem i poniżyłem, to jeszcze napiszę jeden w ramach przeprosin. Ja bynajmniej nie zniżam się do takiego poziomu aby używać na forum takich słów jak plebs - co można odebrać jako hołota lub chamstwo, a za takich i takiego się nie uważam. Jeśli urażony jesteś nickiem moro, to już poprawiam na maro. Edytowane 9 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Skończcie to bo i tak bez sensowna rozmowa/polemika.Forum to nie miejsce na wylewanie frustracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Panowie, ostrzeżenie z łódzkiego! Na giełdzie w Piotrkowie Trybunalskim znów pojawia się srebrna N16 2000 5d 2.2DI! Ogłoszenia na razie na otomoto nie widzę. Facet się męczy od ponad roku ! Pod żadnym pozorem jej nie kupujcie, skarbonka bez dna ! Nieprawidłowości w papierach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 @ bartek9108 (i pozostałe osoby) Jak masz takie informacje to je podawaj wraz z fotografią feralnego samochodu (nie linkiem - bo ogłoszenia szybko znikają). Wystarczy skopiować jedno ze zdjęć identyfikujących samochód i umieścić gdzieś w sieci a link do fotografii podać na forum. Może komuś pomoże to w wyborze i pozwoli zaoszczędzić wiele czasu, kilometrów i złotówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcingiz1 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Potrzebuje fachowej pomocy przy wybraniu samochodu dla mojej rodziny, znaczy synek 2 latka i następne w drodze, chce kupić samochód tani w eksploatacji oraz na pare ładnych lat. Myślałem o Almerze Tino z silnikiem 1.8 2004-2005 r ( po lifcie z monitorem ) + gaz ze względu na to że ma sporo miejsca, zmieszczą się dwa wózki itp, ma sporo schowków z tym ze większe pewnie koszty.. a teraz oglądam Almerki N16 i są bardzo ładne, zawróciły mi w głowie i nie wiem co zrobić.. miejsca tez mają dość sporo z tym że mniejszy bagażnik. Wiadomo chciałbym płacić mniej dlatego tylko gaz wchodzi w rachube, przy 2 dzieci będę miał na co wydawać.. ( a skąd brać?? ) Obecnie mamy Sunnego i bardzo go cenimy lecz jest już troszeczkę wieciwy dlatego też zdecydowaliśmy sie na zmiane samochodu. Bardzo dziękuje za pomoc. Marcin. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez marcingiz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 ja bym brał 2.2 dci a tino czy n16 to musisz zasiąść do obu i porownac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość etan Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witam, Przymierzam sie do kupna Almery cos na wzor tej ponizej: http://otomoto.pl/nissan-almera-1-8-gaz-salon-pl-klima-lifting-C29621374.html Pytanie co do tego egzemplarza" czy warto i ewentualnie czy nie wybrac innego silinika. Z gory dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Dąbczak Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Witam Potrzebuje fachowej pomocy przy wybraniu samochodu dla mojej rodziny, znaczy synek 2 latka i następne w drodze, chce kupić samochód tani w eksploatacji oraz na pare ładnych lat. Myślałem o Almerze Tino z silnikiem 1.8 2004-2005 r ( po lifcie z monitorem ) + gaz ze względu na to że ma sporo miejsca, zmieszczą się dwa wózki itp, ma sporo schowków z tym ze większe pewnie koszty.. a teraz oglądam Almerki N16 i są bardzo ładne, zawróciły mi w głowie i nie wiem co zrobić.. miejsca tez mają dość sporo z tym że mniejszy bagażnik. Wiadomo chciałbym płacić mniej dlatego tylko gaz wchodzi w rachube, przy 2 dzieci będę miał na co wydawać.. ( a skąd brać?? ) Obecnie mamy Sunnego i bardzo go cenimy lecz jest już troszeczkę wieciwy dlatego też zdecydowaliśmy sie na zmiane samochodu. Bardzo dziękuje za pomoc. Marcin. Jeśli dla 4 osobowej rodziny w tym 2 dzieci to raczej tylko Tino.W Almerce niestety nie ma zbyt wiele miejsca. Ja mam 1 zucha na foteliku z tyłu i uwierz mi, ze nie zostaje z tyłu wiele miejsca.Jeden pasażer z tyłu da spokojnie radę, ale dwie osoby z zamontowanym fotelikiem będą miały ciasno.Jak zamontujesz dwa foteliki z tyłu, to nawet 1 osoba będzie miała cieżko. Tino jest na tej samej płycie podłogowej,ale jest szersza o ponad 50cm, co da sie wyrażnie odczuć. Ma też większy bagażnik, który można bardzo mocno powiekszyć po złożeniu siedzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Dla rodziny 2+2 szczerze mogę polecić Mazdę Premacy. Duży bagażnik, z tyłu bez problemu wchodzą 2 foteliki i w razie potrzeby mieści się jeszcze 3 osoba. Kupisz w podobnych pieniądzach, jak Tino, a nie ma typowych bolączek, jak Nissan z tamtych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Dąbczak Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Przed zakupem Almerki testowłem Premacy i z jazdy byłym zadowolony.Jednak Mazda była i jest droższa od Nissana.W cenie za jaką kupiłem Almerę miałbym Premacy,ale 2-lata starszą i z dużo większym przebiegiem.Nie wiem jak Tino sprawuje się mechanicznie w porównaniu z Mazdą,ale użytkowo Tino jest wyrażnie szersza i ma większy bagażnik zarówno w standarcie jak i po powiększeniu, a to przy układzie 2+2 ma znaczenie.Z danych Premacy wynika,że szerokość ma identyczną jak Almera więc w moim odczuciu będzie ciasno.Moge szczerze polecić Renault Scenic. Wymiarowo to jest prawie VW Sharan i pod tym wzgledem przebija mocno Mazdę i wyrażnie Tino.Mój kuzyn ma taką na 4 osobową rodziną i tam na prawdę jest luźno nawet przy 2 fotelikach 1 osoba ma bardzo konfortowo. Mechanicznie bez zarzutu, dobre zabezpieczenie antykorozyne i szeroka gama dobrych i sprawdzonych silników. Ceny używanych aut są niewygórowane i w tym zakresie praktycznie nie mają konkurencji. Edytowane 9 Lipca 2013 przez Jerzy Dąbczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arcik84 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Panowie, Bardzo proszę Was o pomoc. Poszukuję Almerki N16 z silnikiem 2.2 di. Wcześniej byłem posiadaczem Almery n15 i byłem w niej szczerze zakochany, później kupiłem Mazdę Xedos i była to moja porażka .... swojej Almerki nie sprzedałbym jej nigdy ale skasował mi ją jeden grek jak byłem na wakacjach. Zjeździłem tym autem całą Europę (Szkocja, Francja, Niemcy, Grecja) i nigdy mnie to auto nie zawiodło. Wiem że N16 to już nie tak niezawodne auto jak n15 ale może coś fajnego znajdę. Pod koniec tygodnia zamierzam obejrzeć następujące egzemplarze. Czy moglibyście mi powiedzieć coś na co zwrócić uwagę przy oglądaniu N16? Co ze zdjęć można wywnioskować ? Może znacie jakieś historię tych aut ? http://allegro.pl/nissan-almera-2001r-2-2di-klima-comfort-i3392214504.html http://otomoto.pl/nissan-almera-C29794154.html http://otomoto.pl/nissan-almera-2-2-di-klimatyzacja-stan-bdb-C29222276.html Bardzo proszę o szybkie wsparcie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matus Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Panowie, Bardzo proszę Was o pomoc. Poszukuję Almerki N16 z silnikiem 2.2 di. Wcześniej byłem posiadaczem Almery n15 i byłem w niej szczerze zakochany, później kupiłem Mazdę Xedos i była to moja porażka .... swojej Almerki nie sprzedałbym jej nigdy ale skasował mi ją jeden grek jak byłem na wakacjach. Zjeździłem tym autem całą Europę (Szkocja, Francja, Niemcy, Grecja) i nigdy mnie to auto nie zawiodło. Wiem że N16 to już nie tak niezawodne auto jak n15 ale może coś fajnego znajdę. Pod koniec tygodnia zamierzam obejrzeć następujące egzemplarze. Czy moglibyście mi powiedzieć coś na co zwrócić uwagę przy oglądaniu N16? Co ze zdjęć można wywnioskować ? Może znacie jakieś historię tych aut ? http://allegro.pl/nissan-almera-2001r-2-2di-klima-comfort-i3392214504.html http://otomoto.pl/nissan-almera-C29794154.html http://otomoto.pl/nissan-almera-2-2-di-klimatyzacja-stan-bdb-C29222276.html Bardzo proszę o szybkie wsparcie w temacie. Patrz na belkę pod chłodnicą bo ja się na to naciąłem. W tej drugiej z Józefowa jakiś duży prześwit jest pomiędzy maska a zderzakiem i lampami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arcik84 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Patrz na belkę pod chłodnicą bo ja się na to naciąłem. W tej drugiej z Józefowa jakiś duży prześwit jest pomiędzy maska a zderzakiem i lampami . Dziękuję za podpowiedź. Też to zauważyłem - może tak wyszła akurat na tych zdjęciach bo było robioną pod słońce - zobaczę na żywo to będę wiedział. Tą belkę da się dojrzeć od strony silnika nie demontując niczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Dziękuję za podpowiedź. Też to zauważyłem - może tak wyszła akurat na tych zdjęciach bo było robioną pod słońce - zobaczę na żywo to będę wiedział. Tą belkę da się dojrzeć od strony silnika nie demontując niczego ? Musisz się położyć pod samochód. Zerknij tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63496-tino-rdza/?hl=rdza Edytowane 17 Lipca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arcik84 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Musisz się położyć pod samochód. Zerknij tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63496-tino-rdza/?hl=rdza Dzięki kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Tą srebrną sobie odpuść... Kwitnie dość długo i gość nie może sprzedać. Zasada jest prosta, jeśli auto jest ze Szwajcarii, długo stoi i ma mytą i odświeżoną komorę to było ostro tyrane w tamtejsze zimy. Masz gwarancję że jeśli dobrze poszukasz znajdziesz od cholery soli, a pod "ładną" konserwacją rzuconą w Polsce znajdziesz prawdziwe ognisko. Auta ze Szwajcarii i Danii sprowadza się na trzy sposoby: 1. Serwisowane do końca w serwisie, gdzie wszystko jest dojrzane i na bieżąco porządnie robione, każdy jeden w dolnej części przedniego nadkola/błotnika będzie miał lekkie ogniska rdzy albo był malowany (tam 3-4 letnie dobrze zabezpieczone auta rdzewieją z uwagi na duże ilości soli sypane na krętych drogach). 2. Trafić auto którego ktoś nie używał na dłuższych trasach, gdzie po nie myciu przez całą zimę nie będzie tyle soli. 3. Picowane złomy sprowadzane przez handlarzy, kupione za najmniejszą kasę, zostawiane gdzieś na placach, albo po prostu porzucane z uwagi na nieopłacalne w naprawie awarie, lub swój wiek np. 10-12 lat. Najczęściej 5-6 letnie Mazdy, Toyoty, VW, gdzie podłoga jest poratowana pod sprzedaż lub wymieniona cała, z dużą ilością elementów wnętrza z allegro, gdzie cena takiego auta nie przekroczyła nawet 2000 franków. Taka porada Zobacz belkę pod silnikiem czy jest dobrze, dokładnie przykręcona, są mocowane do niej dwie poduszki i belka potrafi się obruszać. Trudno jest znaleźć nowe tuleje, ale można rozwiercić obecne i dać większą mocniejszą śrubę. Poza tym Alma ma dość duże wloty, jeśli chłodnica będzie dość mocno sfatygowana to możesz utargować słowami że chłodnica nie jest za bogata i trzeba ją wymienić la lepszej efektywności klimy Edytowane 18 Lipca 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arcik84 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 dzięki bartek9108 takie informacje są bardzo przydatne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotten Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Cześć, trafiłem tu ponieważ przymierzam się do kupna tej Almery http://tablica.pl/oferta/nissan-almera-gti-CID5-ID3f1FX.html#a171126cd0 chyba o Gti N15 nie było w tym wątku za wiele, a szkoda, może ktoś się wypowie biegły w temacie:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tovija Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam serdecznie. Znacie może poniższą Almerę ? Cena coś podejrzanie niska jak na Gti z tym body i drugim kpl alu i zawieszeniem gwintownym gratis tak mi się wydaję... choć znawcą nie jestem. Warto się tym egzemplarzem zainteresować czy omijać szerokim łukiem ? http://otomoto.pl/nissan-almera-2-0-gti-sr20de-alu-klima-C29528872.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam serdecznie. Znacie może poniższą Almerę ? Cena coś podejrzanie niska jak na Gti z tym body i drugim kpl alu i zawieszeniem gwintownym gratis tak mi się wydaję... choć znawcą nie jestem. Warto się tym egzemplarzem zainteresować czy omijać szerokim łukiem ? http://otomoto.pl/nissan-almera-2-0-gti-sr20de-alu-klima-C29528872.html Po pierwsze, sprowadzana z UK i przerobiona. Jeśli grodź została źle wspawana (większość japońców tego wymaga, stąd duża cena przeróbek i mało osób dobrze to robiących), a wiązka nie była przedłużona metodą ultradźwięków to masz pewność że się będzie pitolić. Na zdjęciu widać fotel kierowcy z regulacją nie po tej stronie. Więc pewnie zostały zamienione tylko na szynach żeby: a) nie pikał czujnik zapięcia pasów (jeśli jest) masz poduszki z nie tych stron c) rączka w podsufitce również nie przełożona, w razie wypadku masz pewność że wbije Ci się gdzieś w głowę Poza tym wsteczny nie po tej stronie. Cena... hmm... zależy jak na to patrzeć... tam auto mogło kosztować 200-500 funtów, + opłaty, + przekładka (nawet jeśli robił sam trzeba liczyć ze 3,5k minimum, chyba że miał ktoś swoją, jakąś powypadkową almę z częściami), gwint gwintem ale równie dobrze może to być najtańszy zaadaptowany Technix za 700zł. Jakoś nie wierzę że auto sprowadzone przed rokiem, tyle przekładane i idzie za taką kasę. Albo ktoś ma bardzo ważny powód, albo auto wymaga większych nakładów. Trzeba by to obejrzeć, sprawdzić papiery, bo coś tu śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tovija Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Bóg zapłać Mości Panie. Mi też coś śmierdzi wenflonem szpitalnym w tym aucie. Szkoda... bo te body robi robotę ale dla bodykitu tak niepewnie zrobionego samochodu sie nie kupuje Chyba lepiej poszukać zwykłego Gti a body sobie sprowadzić ewentualnie zza granicy Możę ktoś z forum ma lub w niedalekiej przyszłości mieć będzie Almerkę GTi do sprzedania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotten Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Jak pomoże ktoś z ta Almerką 4 posty wyżej? cena ok? z tego co się dowiedziałem to pod względem technicznym jest w porządku, jedyne co parę ognisk rdzy i ze dwa miejsca gdzie poschodziła ta wierzchnia część lakieru, Czy taki silnik na łańcuchu to dobry pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bethdwa Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam, planowałem sprowadzić almerę z Niemiec, ale znalazłem u siebie w Łodzi to cudo- czy ktoś może wiedzieć coś więcej na temat tego auta: http://allegro.pl/show_item.php?item=3431391456 byłbym zobowiązany. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ze zdjęcia powinieneś już zaważyć źle spasowane drzwi prawa strona przód z tyłem, przednie dochodzą dołem, tylne odwrotnie. Auto mogę pomóc obejrzeć przy jakiejś okazji, ale widniała już na którymś forum. Miała stawiany prawy słupek. Tak więc odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ja bym jej aż tak bardzo nie dyskfalifikował. Załamania swiatła i kąt robienia zdjęć robią swoje. Na Twoim miejscu bym podjechał, do samochodziku i go obejrzał. Następnie, co najważniejsze, to bym sprawdził wszelkie umowy. Jeśli samochód był dopiero co sprowadzony, to kiedy i jak długo jest w PL. Nie wszyscy potrafią naprawić i wylakierować pół samochodu w tydzień. Jeśli ktoś szybko chce samochód sprzedać, to szybko dokonuje oplat akcyzy w UC. Sprawdź i porównaj - daty umowy kupna w Niemczech z datą opłaty akcyzy i tzw. przeglądem "0". Wiadomo, że rozbity, przeglądu nie przejdzie. Dowiesz się również od razu ile czasu ten pojazd jest w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi