Karminadel Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 @zestawienie Jakermita - widać pakiety poszły w górę. Ja za swój (5 przeglądów) płaciłem 2990,00 - gdy suma osobno pięciu przeglądów wynosiła wg cenników wtedy niecałe 5200zł. K. PS. Ale mnie w tym zestawieniu jakermita razi te "tyś".... ja rozumiem, że maila pisał mechanik - ale przynajmniej podstawówkę chyba skończył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakermit Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Filtr oleju - PURFLUX lub KNECHT Olej - ELF EVOLUTION FULL-TECH FE czy ten będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Piszesz w dziale J11 a w specyfikacji TEGO filtra nie widać 1.5 dci z J11 Uzupełnij proszę profil byśmy widzieli czy masz J10 czy J11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakermit Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Piszesz w dziale J11 a w specyfikacji TEGO filtra nie widać 1.5 dci z J11 Uzupełnij proszę profil byśmy widzieli czy masz J10 czy J11 Profil uzupełniony , dzięki za odpowiedź. Te powinny być dobre: https://www.czesciauto24.pl/knecht/7689927 http://www.iparts.pl/czesc/filtr-oleju-purflux-ls946,nissan,qashqai-j11-j11_-od-2013-11,1-5-dci-110km,80-11757-100507-100259-0-38-ls946.html Edytowane 8 Czerwca 2017 przez jakermit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) I ja szykuję się do pierwszego przeglądu i szykuję się do zakupu poniżej źródło http://allegro.pl/elf-evolution-900-sxr-5w40-5l-zapach-i6830613174.html filtrhttp://www.iparts.pl/czesc/filtr-oleju-purflux-l441,nissan,qashqai-j11-j11_-od-2013-11,1-2-dig-t-116km,80-11757-100506-100259-0-38-l441.html http://allegro.pl/filtr-oleju-filtron-oe666-3-nissan-qashqai-i6635653889.html http://allegro.pl/filtr-oleju-purflux-l411-zam-filtron-oe-677-1-i6691378109.html Edytowane 8 Czerwca 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Nie zapomnij o podkładce pod korek spustowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakermit Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 taki się nadaje do 1.5 dci?http://allegro.pl/podkladka-miedziana-korka-spustu-oleju-16x22x2-i6744255480.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Tak sie zastanawiam - czy podczas przegladu, serwis moze 'przyczepic' sie do uzywanych zarowek mijania w samochodzie? Sporo osob z tego forum wymienialo halogeny na zarowki ledowe - czy mieliscie jakies nieprzyjemnosci podczas przegladu? Pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Żadnych! Powiem więcej,było bardzo duże zainteresowanie ze strony serwisantów,"a co,a jak,za ile,jak świecą...itd." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 A wiecie, że przynajmniej u nas w ZS, oni sprawdzają żarówki! Jakież było moje zdziwienie, gdy po przeglądzie znalazłem swoje nowo zakupione i założone "no name" w schowku, a w reflektorach nowiutkie osram. Pytam czemu wywalono moje cuda za 4.5zł kupione gdzieś w trasie w markecie, o on mi na to, Panie ma pan szczęście, że panu nic nie potopiły i poprosił bym je obejrzał. mimo że były góra ze dwa tygodnie w lampach, blenda cała była podpalona i już nie było prawie tej warstwy na przodzie.(w tiidzie miałem H4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 I po pierwszym przegladzie:) zawiozlem swoj olej, filtr kabinowy, oleju. Dolali mi troche plynu do chlodnicy za 10zl, uszczelka tez ok 10zl. Wyszlo 390zl. Do tego czyszczenie klimy za 99zl. Na ledowe zarowki w zaden sposob nie zareagowali:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintelen Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Przegląd na 60kkm cena w Yama w Osielsku (k. Bydgoszczy) 546 zł wraz z odgrzybianiem klimy, które kosztowało 99. Olej i 2 filtry swoje, nie przywiozłem tylko filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate76 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 399zł u Zaborowskiego po roku przy 17000km. Olej wymieniałem wcześniej przy 15000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Drugi przegląd MadMobil w Gliwicach cena po rabatach 717 PLN.Wszystkie materiały ASO,bez wymiany filtra kabinowego ponieważ niedawno sam wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Drugi przegląd MadMobil Rybnik, 367.96 taka cena na FA.. Olej, filtr powietrza, filtr oleju i oraz filtr kabinowy miałem swoje. Cena zawiera dezynfekcję układu klimatyzacji, środek do dezynfekcji i podkładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 A płynu hamulcowego nie wymieniałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 A jest co dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baran Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 ASO nic mi nie wspominało. Dzisiaj w Lagunie II mechanik mi sprawdzał płyn hamulcowy, procentowo wychodzi 50%, a auto mam od nowości i chyba raz był wymieniany płyn - 17 lat staruszka już prawie ma i hamuje na zawołanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 50% płynu...50% wody? Płyn jest bardzo higroskopijny,łapie wilgoć.W przypadku zagrzania hamulców,przy zuzytym płynie może dojść do ich zapowietrzenia (wydzieli się woda w postaci pary w układzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zmiana płynu ma jeszcze jeden cel. Intensywne poruszanie tłoczkami czyści je, smaruje i zapobiega korozji i zapieczeniu sie tłoczka. Ja kiedys to zaniedbałem w tylnych tarczach w Almerze N15 i potem juz miałem z nimi same problemy, zwlaszcza zimą. Poza tym jak w płynie jest woda to sprzyja to korozji układu. Nie wspominam o tym że woda moż sie zagotować i zmienić w parę przez co maleje siła hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 U mnie wymieniali płyn oraz czyścili zaciski,sprężyny i tarcze,wygląda wszystko jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wymiana wymiana ale dobry serwis przed wymiana sprawdza stan płynu hamulcowego. https://autokult.pl/26856,jak-sprawdzic-oraz-dlaczego-i-kiedy-wymienic-plyn-hamulcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wymiana wymiana ale dobry serwis przed wymiana sprawdza stan płynu hamulcowego. https://autokult.pl/26856,jak-sprawdzic-oraz-dlaczego-i-kiedy-wymienic-plyn-hamulcowy. Strona z błędem, ale pomijam i twierdzę że, oszczędność na czym jak na czym, ale na płynie hamulcowym który kosztuje grosze, to skrajna... nieodpowiedzialność serwisu, tudzież... właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 W rybniku nie wiem czy przez uczciwość czy przez sprawdzenie - kiedyś proponowali ale nie zmuszali. Baran: Pewnie powiedzieli ci że za rok wymienicie łącznie z płynem chlodniczym. A w qq chyba nie trzeba bać sie o tłoczki bo same się przy każdym wyłączeniu ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi