JACKO29 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Jeżeli był zmieniany soft,to powinna być jego wersja wpisana w kartę przyjęcia na serwis. Przynajmniej ja tak miałem,karta naprawy do ręki i był wpis potwierdzający zmianę na taki,a taki soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 u mnie po zmianie softu ani słowa nie było w dokumentach, może dlatego, że na moje życzenie zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THERG Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Nic nie wiem o zmianie softu na wspomnianej wizycie. Możliwe, że była tylko drobna korekta (komputerowo) np. dawki paliwa. A gdzie można sprawdzić jaką mam wersje softu. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez THERG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke2 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Na pierwszych przeglądzie po roku użtkowania Qq, serwis zastosował do mojego silnika 1.6 DIG-T olej 0W40, zgodnie z zaleceniami instrukcji obsługi. Jak to jest u Was? Pierwszą wymianę zleciłem po 3000km. Jak dobrze pamiętam był to wtedy chyba 5W30, według zaleceń Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 10 tyś km stuknęło , średnie spalanie z kompa 7,1 l/100 km - identycznie jak w poprzednim QQ 1,6 117 KM , żadnych problemów z silnikiem i w ogóle z autem. Wymieniałem olej po 3 tyś , rocznie żona jeździ około 10 tyś plus wyjazdy na wczasy to od przeglądu do przeglądu będzie robione około 13 tyś km . Nie wiem czy nauczyłem się już ruszać czy już się przyzwyczaiłem do kangurka przy ruszaniu ale już mnie to tak nie drażni jak na początku. Najważniejsze że główny użytkownik auta zadowolony i czasem nawet pociśnie mocniej bo mówi , że jest czym pojechać co ja osobiście też mogę potwierdzić . Gdyby tak jeszcze do tego silnika była by skrzynia automatyczna albo chociaż CVT i automatyczna klapa bagażnika to dla mnie było by to spełnienie marzeń motoryzacyjnych - a tak to ciągle jeszcze nie jest to to o czym marzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 I całe szczęście, bo jak nie ma marzeń ,to nuda "jak w polskim filmie" P.s. A elektryczną klapę możesz sobie założyć ,już są firmy które to profesjonalnie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 A elektryczną klapę możesz sobie założyć ,już są firmy które to profesjonalnie robią. A jak jest z gwarancją na auto po założeniu takiego gadżetu ? No i pewnie dodatkowy pilot bo na tym oryginalnym nie ma dodatkowego guziora do otwierania bagażnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Fajnie by było otwieranie bagażnika ruchem nogi pod zderzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Kubalon - nowy Tucson ma to fajnie rozwiązane - podchodzisz z kluczykiem do auta od tyłu - do bagażnika żeby nie było - i po trzech sekundach bagażnik się otwiera - to mi się w nim podobało no , automatyczna skrzynia biegów z silnikiem benzynowym 1,6 i napęd AWD - ale już cena 155 tyś mi się wcale nie podobała za Hyundaia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 A jak jest z gwarancją na auto po założeniu takiego gadżetu ? No i pewnie dodatkowy pilot bo na tym oryginalnym nie ma dodatkowego guziora do otwierania bagażnika . Elektryczna klapa,to jakieś 2800zł z kieszeni...warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Fajnie by było otwieranie bagażnika ruchem nogi pod zderzakiem. A już Bajką by było kiedy byś otwierał nogą taką klapę a tam wypięta laska nie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 A już Bajką by było kiedy byś otwierał nogą taką klapę a tam wypięta laska nie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Przepraszam za podaną cenę...już potaniało https://pl.aliexpress.com/item/For-Nissan-Qashqai-2016-year-Better-Smart-Auto-Electric-Tail-Gate-Lift-very-good-quality-free/32740199524.html?spm=2114.010208.0.0.sGev2C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Jak by było fabrycznie montowane to 2800 by nie było dużo dołożyć do ceny kupowanego auta - ale dodatkowy gadżet z dodatkowym pilotem to nie warto - chyba , że z tą panną od Edka - to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Ale ona już jest bez pilota.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 A w pakiecie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 A w pakiet można zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Bo jak się będzie chciało pilota uaktywnić...nic nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Ale jest gdzie łapki oprzeć a pilot niech lata :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooman Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 witam zauażyłem ostatnio że przy zmianie z biegu 2 na czwarty jąkieś dziwne zgrzytanie,miał już ktoś taki przypadek?za tydzień jadę do przeglądu rocznego i nie chciał bym być zbyty gatką że nie znienia się tak biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Tak,było gdzieś że przy redukcji czy zmianie przełożenia zgrzytało.Skrzynia poszła do remontu,padły synchronizatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooman Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Tak,było gdzieś że przy redukcji czy zmianie przełożenia zgrzytało.Skrzynia poszła do remontu,padły synchronizatory po 17000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Były na forum opisywane przypadki, że po kilku tysiącach km skrzynia zaczynała zgrzytać. Potem zwykle okazywało się, że w fabryce zapomnieli zalać oleju do skrzyni (lub wlali za mało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi